Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.04  23:14

« Bez nadpisu

letec: jasně, já místo Modus napsal Legan,sorry. Prostě jsem se splet, ty se nikdy nezmýlíš?Pokud ne, blahopřeji.Co se vášníš nad Turky? Kromě Renaulta tam dělá skrz náklady a clo i Toyota, konkr. Corollu kombi a Corollu Verso. Proto jsem taky tato auta nekoupil,seč doufám, že si kvalitu japončíci ohlídají, stejně jako frantíci v Rumunsku. Budoucí majitelé musí doufat. Jinak, méně emocí...
  • 00 Reagovat !

foto

21.10.04  21:41

« Bez nadpisu

IT: Už to nehul !
    Jaký Turci ? Co to sem pletešv ?V Turecku Renault vyrábí Thalii a Megane Sedan, ne Modus ani Logana.
    Logan je dost drahý ??? To je jako 199 000Kč drahý auto ???
    Nemyslíš náhodou Modus ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.04  20:15

« Re: Re: Re: Re: Modus a Logan

Logan se asi bude prodávat.Sice se tomu může někdo usmívat, ale spousta lidí nemá prachy na nové auto od 500 tis a víc.Konečně, turci dělají toyoty, tak vo co go.Logan je dost drahý, ale je v něm spousta místa, krásný výhled,krátké auto, ideál do města. Ženě se líbí.V Paříži už docela jezdil a vypadá moc hezky.Propadák to asi nebude.
  • 00 Reagovat !

foto

21.10.04  16:09

« Re: Re: Re: Modus a Logan

Vyhladovo chcem auto pre manzelku kupit asi na jar roku 2007. Teraz som tu chcel iba ventilovat moje sklamanie z ceny Modusu, na to auticko som sa dost tesil. :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 21.10.04  15:57

« Re: Re: Modus a Logan

to luf:
    tych par cm na dlzku je pre zenu pri parkovani a jazde v meste strasne vela
    Napriek tomu, ze zeny nie su v tomto smere od prirody nadane, myslim, ze ide len o cvik. Trva to dlhsie, ale potom je to uz jedno.
    Len ma napadlo, ze naco chces kupovat nove auto, ked moc toho nenajazdi?
  • 00 Reagovat !

foto

21.10.04  15:47

« Re: Modus a Logan

Na auto pre manzelku tak skoro este nedojde: vzhladom na nase male deti (nechodi do prace) a plne cesty v Prahe (Megan zostava cely tyzden v garazi a ja jazdim metrom), zatial vlastne auto nepotrebuje. Len som premyslal o buducnosti. Buduci rok by malo byt aj nove Clio a ak bude dobre vyzerat a bude mat rozumnu cenu...
    Ad Logan vs. Modus - tych par cm na dlzku je pre zenu pri parkovani a jazde v meste strasne vela >:D . Motor 1.6 90PS bude zbytocne zravy, zakonna poistka zbytocne vysoka. Ak by som chcel techniku Loganu, tak si kupim bazaroveho Megana 1.6 za par korun ;-) . Tymto netvrdim, ze to nie je predajne auto, ale vobec to nie je take auto, ake si predstavujem.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.04  15:41

« Re: Modus a Logan

Myslim ze prodej Thalii to az tak neovlivni ale myslim ze by to slusne mohlo zamichat prodejem fabii obzvlaste tech s kufrem
    Podle mne dela Renault chybu ze nema Thalii v kombiku
  • 00 Reagovat !

foto

21.10.04  15:27

« Modus a Logan

Modus - Seděl jsem v něm. Pořádně jsem ho prolezl a to auto mě překvapilo svojí vnitřní prostorností. Je to dobrá alternativa pro ženy, který chtěj malý auto, ale Clio je pro ně příliš malé. Je to třída s Merivou a Ideou. Docela slušný. Ty částky v SKK vypadaj děsivě:-)
    Taky jsem seděl a prolejzal Logana. Má to palubovku z neútulně působícíh plastů. Ale jinak z venku je ta nejvyšší výbava i docela hezký auto na al-kolech 15" s tou hezčí maskou (vzdáleně jako Bora - i velikostně). Uvnitř prostoru habaděj. Nevím, nevím, ale co to udělá s prodejem Thalie - já bych určitě vzal Logana.Vybavení:
    1,6 ca 90k,2xairbag, ABS, klima, pal. počítač, metla, al-kola 15" a ste v pohodě do 300 tis. Kč !!!
    Testování prý probíhalo na rumunských silnicích a Logan by měl mít měkký a snad i odolný podvozek.
    Jinak se zatím prodává velmi, velmi dobře, čekací doba je více než 3 měsíce ! Už si ti auta objednali i velký firmy, např. Pražská teplárenská snad 150 aut !
    Za ty prachy určitě super volba.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.04  13:55

« Re: Re: Modus

Prijde me ze pocitaj cenu podle objemu karoserie.
    V Seatu me tvrdili ze Altea je stejne velka jako oktavka/megan. Kdyz jsem mu to vymlouval tak argumentoval tim ze mas sice malo mista na nohy ale hodne nad hlavou. Vzhledem k tomu ze v cilindru nejezdim jsem si rekl ze na nohy je to misto pouzitelnejsi
    U Modusu to bude to same - jak to v nazvu ma MPV tak to nasmahnou
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.04  11:51

« Re: Re: Modus

pre manzelku bude lepsi Logan v plnej vybave s vykonejsim motorom do 400t. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 21.10.04  11:35

« Re: Modus

Sice som Modus nevidel, ale pozri sa na Alteu od Seatu. Podla mna takychto uletov na trhu este bude... :'-(
    Zial, cim mensie auto, tym horsi pomer cena:vykon.
  • 00 Reagovat !

foto

21.10.04  11:23

« Modus

Zdalo sa mi to vhodne auticko pre manzelku. Myslel som, ze s nejakou trapnou 1.2 a v podpriemernej vybave (hlavne ze je bezpecne) to nebude moc drahy spas. Ale jeden pohlad do cennika ma vyliecil - zakladna cena 430t SKK!!! Za 1.6 vo vybave podobnej, ako ma Megane Grandtour Lux Dynamique zacvakate dokonca az 630t. Su v tom Renaulte normalni? Co si o tom myslite, bude sa taketo drahe auto vobec predavat?
  • 00 Reagovat !

foto

20.10.04  11:21

« Bez nadpisu

luf: Jo, jo. Na to jsem zapomnel. Samozrejme to v ramci zaruky opravili.
  • 00 Reagovat !

foto

20.10.04  11:16

« Re: Prohlidka po 30tis. km

Tusim, ze ty si mal ten problem s gumou okolo rucky, ze sa ti vyvliekla. Ja som predvcerom tu gumu skumal a vyvlekala sa mi tiez. Pri pokuse o jej nasadenie sa vytiahla uplne :*) . Spravili ti to v servise?
  • 00 Reagovat !

foto

20.10.04  11:14

« Re: Automaticka svetla a pocitac v AJ

Je to OK. Standartny stav je automatika zapnuta, takze preto nema pre teba ziadny message ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

20.10.04  10:47

« Automaticka svetla a pocitac v AJ

Vcera jsem si dovezl cerveneho krasavce takze jsem zacal lehce zkoumat co a jak
    Kdyz jsem se v navodu docetl jak zapnout automaticke svetla tak jsem to zkusil a informace o tom ze svetla jso deactivated se zmenila na 'NO MESSAGE AVAILABLE"
    To je normalni nebo neco podelal technik v servisu pri prepinani z nemecke do anglicke verze ?
  • 00 Reagovat !

foto

20.10.04  10:25

« Prohlidka po 30tis. km

Tak vcera mi na aute spachali prohlidku po 30tis. km. Zahrnovalo to nasledujici:
    cistic klimatizace, filtr topeni, filtr olejovy,cisteni brzd/mazani trmenu, vymena oleje
    Celkem 6500,- vcetne DPH. (mam 1.5dCi 100k)
    Cekal jsem mene. Ale kdyz jsem koukal na rozpis praci, tak se mi nezdalo nic tak premrstenyho. Nejdrazsi krome oleje na tom bylo cisteni klimacky.
    Pristup v servise super. Auto perfektne umyli, vyluxovali, utreli prach.
    Zminil jsem se i o tom, ze nejsem uplne presvedcen o 100% poslusnosti zadniho sterace. Technik priznal, ze o tom Renault vi, ale zatim se nepodarilo vysledovat nejakou pricinu proc se tak deje. Ja to taky nevysledoval a projevuje se to velmi malo. Na Sceniku pry uz se jim to nestava. Pozadal me at sleduju kdy a jak se to projevuje. Ze to pak posle vejs. Ale zatim nevedi co s tim, protoze nedokazou tu pricinu analyzovat. Omluvil se, ale ze bohuzel. No me to fakt zatim nevadi. Temer jsem si toho nevsiml, ale je fakt, ze se to obcas stane. Ale neni to typicka zavada.
    Tak hura na dalsi streky, dalsi prohlidka nekdy na jare.
    Btw: Taky jsem se rozhodl pro zimni pneu: 16" necham jen na leto, na zimu dam plechace 15" a pneu Bridgestone LM25, podarilo se mi je sehnat za 2300Kc a v testech jsou vzdy na spici tak snad budu spokojenej.
  • 00 Reagovat !

foto

18.10.04  21:22

« Grand scénic

Plánujem kúpiť Grand scénic, na trhu je dosť krátko ale má sním niekto nejaké skúsenosti? Možu byť aj jedna pani povedala... . Za vaše prípadné odpovede Vám všetkým ďakujem.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 18.10.04  09:46

« Re: 3/5 D r.v. 2002

Mesiac a rok vyroby ti zisti importer, je mozne, ze to v servise nevedia. Bohuzial za to si importer pyta urcitu ciastku radovo v tisicoch.
  • 00 Reagovat !

foto

18.10.04  09:15

« 3/5 D r.v. 2002

Nedávno tady někdo toužil po sdělení spokojenosti majitelů 3/5 d verze z roku 2002, takže přidávám svoje zkušenosti. Nejdřív jen taková douška, to, že bylo auto vyrobené v roce 2002 jsem bohužel zjistil až po měsíci užívání. Nejvíc mě ale štve, že ani v servise nechtěji podle VIN sdělit konkrétní datum výroby vozu. Prý takové informace sami nemají, což je nesmysl že.
    Teď ty zkušenosti.
    1) Možná závada na brzdách. Svolání aut do servisu přímo z centrály Renaultu. V dopise stálo, že jde o preventivní opatření. Podle servisního protokolu výměna servobrzdy s cenou materiálu kolem 12 t. Je fakt, že osobně jsem žádný broblém s brzdami neměl, jen to pískání při dobržďování, to však maj asi všichni.
    2) Detaily typu skřípání okna po dovření, vypadávání šňúry zvedající zadní plato v kufru a obecně hrkání všeho možného na nerovné cestě. Jako by to pořádně nesešroubovali. Řešeno promazáním inkriminovaných částí s částečným úspechem. Asi jsem moc náročný, ale třeba to zadní plato se v servise řešilo čtyřikrát (nejdřív to něčím nastříkali, po týdnu to ovšem padalo znovu, potom dvakrát výměna šňůry asi během půl roku znovu, nakonec výměna trnu na kterým to drží konečně vyřešeno >:D .
    3) Divná funkce elektroniky. Nefungovala signalizace zapomenutí karty ve slotu po vypnutí motoru, světla se rozsvěcovaly po odemčení vozu a ne až po nastartování. Řešeno na třikrát. Nejdřív se samozřejmě závada neprojevila. Napodruhé výměna řídící jednotky (prý jich tam je víc) samozřejmě netrefili tu správnou. Asi po měsíci výměna jiné. Napodruhé to trefili >:-[] .
    4) Po roce a půl začíná bláznit CD asi po hodině provozu až se zahřeje nebo co odmítá veškeré disky. Zatím neřešeno zkouším, čím to může být, ale už se na ně zase chystám. Jo a teď jak pršelo, tak mi nešel zadní stěrač jak jste tady psali. Už se mi to stalo jednou, ale nevěnoval jsem tomu pozornost. Je to fakt nepříjemný když prší a nemůžete bez resetu setřít zadní okno, který je mimochodem u 3/5 D verze neustále špinavé. Takže to budu řešit taky.
    Zatím tedy žádná sláva, přičítám to ale tomu, že vzhledem k roku výroby se jedná o nevychytané mouchy. Jinak s předchozím autem, jsem měl během pěti let pouze jednu závadu, a to se při tom jednalo o fiat, kterej je podle všech názorů největší *. Pro mě je teď tím největším šmejdem zatím jiný výrobce ...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…