Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

10.11.04  15:16

« Re: preslapnutie plynu

Plyn: Ja som si to uz davnejsie vsimol. Neda sa to postrehnut hned, ale kto auto dobre pozna, spozoruje to. Vyuzivam to hlavne pri rozbiehani, jednoducho hladam taku polohu plynoveho pedalu kde motor najviac taha. S urcitostou ale mozem povedat, ze to nie je pedal na podlahe :-). Asi je RJ osetrena proti soferom, ktori bezhlavo sliapaju na plyn az na podlahu a ponechali sancu tym, co vyuzivaju pri jazde rozum :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.04  08:28

« Bez nadpisu

Luf: poslal som Ti SZ
  • « 00 Reagovat !

foto

09.11.04  11:28

« Re: preslapnutie plynu

Luf, Michal, nepostrehli ste nieco podobne ?
    Michal: vcera som Ta po 17h spoznal pri auparku podla tuzingovej upravy zadnych svetiel :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.11.04  09:46

« preslapnutie plynu

mam pocit, ze auto zacalo byt nachylne na preslapnutie plynu. Proste si idede, dupnete na plyn bez podradenia a auto moc netaha, potom uberate a zrazu citite zatah, pridate a zase nic moc. Co by to mohlo sposobovat ? Neco podobne bolo citit aj u cerstvo noveho , ale nie tak moc a v tahom velkom rozsahu.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.04  14:29

« Re: zaujimave

• « 00 Reagovat !

foto

05.11.04  14:08

« zaujimave

skuste si dosadit tabulky ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.04  16:16

« Re: Re: Zizal

No najblizsie si to budem vsimat, ako to ten PP pocita. Mimochodom, nemam nadrz na kluc - to je uz prezitok :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.04  13:55

« Re: Zizal

PP by ti bral do priemeru aj cas stravenyna pumpe, pokial by si mal beziaci motor, co neprdpokladam, kedze s klucom otvaras aj nadrz.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.04  08:50

« Re: crashtesty

Plne s tebou suhlasim, ze reklama je klamliva. Len nechapem, preco si myslis, ze renault dava na crash testy auta v plnej vybave a ti ostatni iba v zakladnej. Je to trochu pritiahnute za vlasy, nemyslis? Ja netvrdim, ze renaulty su najlepsie auta, ale co sa tyka bezpecnosti nie su to zle auta. Ludia mozu mat vyhrady voci designu, hlucnosti motora (v mojom pripade vo vysokych otackach) a voci roznym inym veciam, ale to, ze auto ma vo vybave kopec uzitocnych veci a nepytaju za to horibilne sumy, sa renaultu neda upriet. Ja nechcem nikoho presviedcat o tom, ktore auto je lepsie a ktore horsie, uviedol som len par veci, preco som si kupil renaulta ja.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.04  08:09

« Re: crashtesty

Ale to jsou dalsi body pro Renault - v zakladu mas prakticky plnou bezpecnostni vybavu
  • 00 Reagovat !

foto

03.11.04  21:36

« crashtesty

urcite to bude desetkrat nezavislejsi, nez u nas, ale docela znama vec je, ze velky pocet hvezdicek se dosahuje maximalni bezpecnostni vybavou (poctem airbagu, atd) - tzn. ne se "zakladnim" modelem.
    Ovsem pri reklame uz vetsina vyrobcu neprizna, ze treba 5* se vztahuje pouze na maximalne vybavene auto a to je imho klamava reklama 8-s
    rovnez se ne vzdy testuji vsechna auta se srovnatelnou vybavou...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.04  17:02

« Re: Re:

spotrebu potom uvadzam ako priemernu za celu jazdu
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.04  17:01

« Re: Re:

Spravne si pochopil, idem proste do 140, potom uberiem plyn az kym nemusim znova spomalit. Jazdim vacsinou po dialnici.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.04  16:48

« Re:

pri ustalenej 140km/h mas spotrebu 7.5l ? To je trosku malo nie ? Alebo je to priemer za celujazdu aj mimo dialnic a ides proste do 140km/h ?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.04  16:21

« Bez nadpisu

Zaujimave udaje tu naozaj udavate. Mozem prispiet mojimi skusenostami - pripominam, ze jazdim so Scenicom 1.6.
    - pred dvoma rokmi som pravidelne jazdil do prace - 70% dialnica max. rychlost 110km/h - veeelmi lahka noha - 5,9 - 6,2 l/100km - nudna jazda na spotrebu :-(
    - bezna prevadzka - 70% jazda v meste a mimo mesta, rychlostny limit + 10km/h - spotreba 8,2l
    - dialkove jazdy - Nemecko-Rakusko-Slovensko - pred casom priemerna PP spotreba 8,2, teraz mam menej casu - 9,2!!! (motor nesetrim lebo sa snazim setrit cas...)
    U mna sa priemerna spotreba neodvija od priemernej rychlosti. Naposledy som na dlhej ceste (2500km) mal priem rychlost 103km/h a spotrebu 9,2l/100km. Ale uz som mal aj spotrebu 8,2l/100km pri porovnatelnej priemernej rychlosti. Taktiez v DE pri priemernej rychlosti 130km/h sa mi spotreba vysplhala "len" na 9,4.
    Mam podozrenie, ze napr. ked idem tankovat benzin, tak PP pocita cas straveny na pumpe do priemernej rychlosti. Je to do istej miery logicke, ked sa do priemernej rychlosti zaratava aj cas, kedy ma auto nulovu rychlost (zapcha, semafor,...) ale skresluje to potom celkovy obraz o spotrebe. Jednoducho - cim menej zastavok na oddych a tankovanie, tym vyzsia vychadza priemerna rychlost.
    Ja si viem odhadnut svoju spotrebu lepsie podla rychlosti, ktorou jazdim, ako podla udaja o priemernej rychlosti. T.j., ked po dialnici chodim cca okolo 140km/h, tak viem, ze budem mat spotrebu cca 7,5l/100km, ak jazdim do 130 tak 7,1 a ak jazdim do 100 tak nieco malo vyse 6l. (Vsetko su okamzite rychlosti - nie priemerne.)
  • 00 Reagovat !

foto

03.11.04  10:03

« Bez nadpisu

BTW za 7.1 by som priemernu rychlost 100km/h asi urobil 8)
  • 00 Reagovat !

foto

03.11.04  10:00

« Re: Re: Re: spotreba

Skusime porovnat nase dialnicne spotreby ked budes mat obute zimne gumy aj ty, takto vylucime vplyv pneumatik. Inak ma nenapada nic ine, preco by som mal mat dialnicnu spotrebu nizsiu ako vy.
    BTW ja som so spotrebou spokojny, cakal som, ze to auto si zoberie o liter viacej ako Clio, realne mam ale rozdiel iba 0.69l, takze som velmi prijemne prekvapeny. Len mi vadi, ze ked idem trosku ostrejsie, tak si motor zacne brat. IMHO s 2.0 by som za papierovu spotrebu mohol jazdit omnoho dynamickejsie. 2.0 som ale nevolil z 3 dovodov: vyssia spotreba, vyssia poistka a nutnost ukludnit sa za volantom a jazdit pomalsie, k comu mi 1.6 pomaha ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.04  16:09

« Re: Re: spotreba

luf: to mas tak, papier vela znesie. Tych 7.1 som videl tusim v knizke, ale na 100% si isty niesom, ci to bolo prave tam. Ale niekde som to uvedene videl. Na Tvojom mieste by som bol so spotrebou velmi spokojny, ako sam vies, mas ju pri vyssich rychlostiach oproti mne a Michalovi velmi dobru. Inac ja mam dlhodoby priemer 6.6l, ale pri lahkej nohe a na dialnice moc neleziem :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.04  15:35

« svetla

takze vcera som si uz riesil dalsiu zavadu. Prestala fungovat prava smerovka. Konecne som dosiel na to, ako budem menit H7, ale neviem, ako teda vymenim H1 bez zhodenia xx plastov.
    Problem so smerovkou sposobil zaoxidovany kontakt. Uz som nadaval, ze odisla zarovka, lebo mam nahradne, ale ziadna z nich nieje oranzova :-). Uz stie niekt skusal menit ziarovku v zadnych svetlach ? Siel som dla navodu, ale obimku som dole nedal :*)
  • 00 Reagovat !

foto

02.11.04  15:31

« Re: spotreba

Ja mam v technicaku pisane presne 6,9. Vyssiu spotrebu som videl iba na stranke rakuskeho predajcu - 7,0. Odkial to mas? Za celu dobu, co auto mam, je priemer 7,19l.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…