Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
PP. 22.11.06 18:51
« Bez nadpisu
?us bus ren?áci - prosím Vás vysv?tlete mi, pro? spot?eba roste s odb?rem el. - to se n?jak zatíží alternátor vyšším nap?tím v elektromagnetu nebo pro??
?ím v?tší odb?r el.energie z alternátoru,tím obtížn?ji se to?í h?ídel jeho rotoru spojená mechanicky s motorem.Obtížn?jší otá?ení rotoru má na sv?domí zvyšujicí se magnetický odpor rotoru v??i statoru.Takže to lineárn? zvyšuje spot?ebu.Kdyby tomu tak nebylo,tak by se jednalo o perpetum mobile :) -
"-- skrytý --" 22.11.06 15:42
« spot?eba roste se svícením
?us bus ren?áci - prosím Vás vysv?tlete mi, pro? spot?eba roste s odb?rem el. - to se n?jak zatíží alternátor vyšším nap?tím v elektromagnetu nebo pro??
Psal jsem tu o vrzajících st?ra?ích- tedy trošku je to lepší, když jsem tu gumi?ku nat?el tím sighrightem na ošet?ování gum u auta.
Ale mám prima tip - dokonce p?ímo z Francie - proti mlžícímu se p?ednímu oknu po stání - rozd?lat hustou kaši z mýdla a p?ešmrdlat to - vyt?ít - tedy poprvé jsem nadával - ud?lalo to takový film, co ho protisv?tla ud?lala úpln? nepr?hledným, ale po ?ase to vyschlo - chce to po?ádn? set?ít - a nem?žu si to vynachválit - nemusí se po?ád po rozjezdu ofukovat sklo a po stranách, kde to není, je to p?kn? orosené...tak ?us bus. -
PP. 21.11.06 13:10
« Bez nadpisu
miro: v servisu se to "kuci" pokouseli dvakrat opravit pomoci metody kterou uvadis.
Nasledne jsem presto musel nechat auto v servisu, do protokolu napsali uprava (vymena) kabelaze airbagu ....
mam obavu, ze prostriknuti kontaktolem asi nebude stacit
A jakou jinou metodou by to mělo jít opravit,než vyčištěním nebo napružením kontaktu?Pokud vynecháme další součástky,když je řeč o kabeláži,tak to bude nejspíš v konektoru.Jakože asi jo,neboť pravděpodobnost přerušeného kabelu není příliš velká a nic jiného na trase konektor-kabel-konektor není.Max. může ten konektor být rozbitý,což by ale bylo vidět po vymontování.
Osobně bych nejdřív prověřil kabely (a konektory) vedoucí z předních sedadel.Kabely jsou nekryté pod sedadly a ještě trpí posouváním sedadel a skladováním předmětů pod sedadly. -
"-- skrytý --" 21.11.06 10:25
« Re: service-airbag
miro: v servisu se to "kuci" pokouseli dvakrat opravit pomoci metody kterou uvadis.
Nasledne jsem presto musel nechat auto v servisu, do protokolu napsali uprava (vymena) kabelaze airbagu ....
mam obavu, ze prostriknuti kontaktolem asi nebude stacit
svitilo mi to v nepravidelnych intervalech, nekdy par minut, nekdy par sekund. -
« service-airbag
hosi, ak uz niekto odstranoval blikanie service-arbagu dajte vediet co a kde ste rozpojili, precistili a zapojili. Bude to blbim kontaktom, lebo mi to zacalo relativne pravidelne preblikavat a ked sa da, nechce sa mi do servisu. Aj ked auto je este v zaruke :-) staci ak mi napisete aj SZ. Mam pocit ze, to to tu niekto uz riesil. Dakujem -
« Bez nadpisu
tuhle fíčůru jsem měl u Š100... - jo a potom po celodennom lyzovani polovica Skodoviek nenastartovala, lebo vsetci si obuvali lyziarky v aute a packu blinkra zapli bez toho, aby si to uvedomili. Na to si este dobre spominam. Hlavne na ten pocit, ked som sa vracal v podvecer zo svahu a dufal som, ze sa mi to nepodarilo zapnut. Nastastie ta moja chytala v zime na prvy tuk ;-) -
PP. 16.11.06 18:34
« Re: Re:
ps: mam pocit ze nektere typy aut mely to, ze svitila pouze jedna strana a mam pocit ze se to ovladalo pomoci packy blinkru, pokud jsi dal levy blikr a vypnul zapalovani pri soucasne zapnutych parkovackach svitilo pouze leve predni a zadni svetlo
tuhle fíčůru jsem měl u Š100... :) -
"-- skrytý --" 16.11.06 18:27
« Re: Re:
...mam pocit ze se to ovladalo pomoci packy blinkru, pokud jsi dal levy blikr a vypnul zapalovani pri soucasne zapnutych parkovackach svitilo pouze leve predni a zadni svetlo
Tohle mi delal Ford Taunus.
Ale parkovacky jsem mel vyple. Proste jen pri vypnutem klicku jsem dal blinkr "doleva" a bylo to. -
"-- skrytý --" 16.11.06 16:21
« Re:
mensi odber, pokud necham nekde zaparkovane auto pred barakem a nechci aby do nej nekdo vlitnul
ps: mam pocit ze nektere typy aut mely to, ze svitila pouze jedna strana a mam pocit ze se to ovladalo pomoci packy blinkru, pokud jsi dal levy blikr a vypnul zapalovani pri soucasne zapnutych parkovackach svitilo pouze leve predni a zadni svetlo -
« Stresny nosic
Nema niekto z vas Bratislavskych stresny nosic na lyze, pripadne nejaky Thule box, kam by sa mi lyze vosli? Idem na lyzovacku a koli jedinemu razu sa mi nic take kupovat nechce. Ak by niekto ozelel pocas zimy ten svoj na 10 dni, bol by som vdacny a financne stedry ;-) -
« Re:
pulp: tak to asi mluvis o nejakem tajnem ceniku, protoze ten co je na Renault.sk (tedy ofiko slovensky cenik) nezna zadne leve elektrochromaticke vnejsi zrcatko. Zna leve vnejsi asfericke zrcatko, coz ma kazdy druhy auto - nepletes to nahodou spolu??
tak ja ho naskenujem a hodim sem, inac ten isty mi dali aj v Nitre aj v BA -
"-- skrytý --" 10.11.06 16:15
« Bez nadpisu
pulp: tak to asi mluvis o nejakem tajnem ceniku, protoze ten co je na Renault.sk (tedy ofiko slovensky cenik) nezna zadne leve elektrochromaticke vnejsi zrcatko. Zna leve vnejsi asfericke zrcatko, coz ma kazdy druhy auto - nepletes to nahodou spolu??
Zmen faceliftem nebylo moc, rozhodne ne zadnych dramatickych. Jedine strojni zmeny jsou EU IV motory a inovovana automaticka klima (o jednu funkci - automaticke prepnuti na vnitrni okruh podle smradu pred autem). Zbytek je kosmetika (barvy, calouneni, skladba vybavy, design palubky ...). Zmena v materialech - jako ze by nekde polstrovali co drive nebylo atd. pokud vim zadna nebyla, sametku kolem pasu spolujezdce a ve vsech vyplnich a schrankach mame vsichni.
jinak proti tomu drhnutí - všiml jsem si, že spodní konec vibruje, protože jakoby nebyl dostate?n? p?itla?en, tak jsem vytáhl z gumi?ek ty ocel pásky/perka a oto?il - a problém je vy?ešen, sice gumi?ka st?ra?e po odklopení není napružena proti raménku, ale spíš tvo?í oblouk ve sm?ru ohybu ?elního skla, ale zdá se mi to skoro lepší, min. u dlouhého raménka p?ed ?idi?em takhle nemají konce tendenci odstávat...tak asi tak...
jinak s tím alternátorem díky...takže je to tím zvyšujícím se elmg. odporem.