Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Sa tu vsetci chvalite spotrebou...
No keby som mal na mojom pp priemernu rychlost 32, tak priemerna spotreba by ukazovala 10 :-)
To by som viac brzdil ako pridaval. Vyzera to ako jasna nevyhoda velkeho tocaka, clovek proste vystreli a na konci to zaplati na brzdach :-).
Ale seriozne, pri popotahovani po bratislavskych ulickach v centre a rannom jazdeni do roboty 1km mam v celku tazkosti dostat sa pod 7 litrov, skorej do 8. Ale ak to zoberiem cez petrzalku obchvatom (tiez ziadna slava ale predsa len trochu rovnomernejsie), tak som na 5.5, celkovo to mam teraz v zime tak okolo 6 - 6.5. -
« Sa tu vsetci chvalite spotrebou...
... tak sa pridam aj ja. Vcera som bol poobede na nakupy rozne kade-tade po Prahe. Najazdil (alebo skorej naskakal) som 46km, priemerna rychlost bola 32km/h a priemerna spotreba krasnych 7.2l. Na benzinak a zapchate mesto je to velmi slusne. Som s tymto vysledkom fakt spokojny. BTW aby som nebol ovplyvneny jazdou na spotrebu, dal som si na PP zobrazit priemernu rychlost, inak by som sa bal kazdeho pridania plynu >:D -
« Re: Re: gumy
taka pikoska, od vcera mi ten manik z Istrosu robi spravu a upozornil som ho, nech tam da namerane udaje o hlbke dezenu . On ich nema, lebo to nemeral. Len to odfotil a poslal na Renault Slovensko a oni uz povedali co povedali. Ako sa da na fotke vidiet to moje zle opotrebenie po 11tkm kde sa bavime o rozdiele 1.2mm na sirke gumy 17cm ? Takze uz viem, kde je problem. -
« Re: gumy
IT: podhustenie mi nenamerali, to bol odhad cloveka v Mercedese, inac fukam bud presne, ale castejsie mam o cca 0.1 viac ako predpisuju. Tak ci tak som v druhom servise nezazil reci ako, ze je to normalne, ze rychlo jazdim a dalsie. No a ked do niecoho vletim a zacne sa nieco zle opotrebovavat, tak to zistia na geometrii ale ta je vraj o.k. Uvidime pri druhom merani. Taktiez sa manik v druhom servise hned opytal, ci mi netaha volat pri takom zlom opotrebeni. Vravim , ze tahal od zaciatku a na druhy krat ho dako nastavili, udajne elekrtonicky. Divne na mna kukol. Uvidim co bude.
No a ty to mas jednoduche, aspon jedna sada sa opotrebuvava dobre, ale mne ani jedna, no po udajnej naprave uz hadam ano. -
"-- skrytý --" 01.12.04 10:37
« gumy
Istros je nějaký značkový servis Renalut?Jednu malou zkušenost s předníma gumama z CR.Byla nepatrně špatná sbíhavost.Slížděly se vnější kraje,kontrola údajně nepatří mezi servisní intervaly,ale u Renaulta seřídili,grátis....Ale jinak: Continental to odpálkuje na Renault a ten na nekvalitu Continentalu(pak proč je tam montují)a nikdo za nic nemůže. Já je hodím na léto do zadu, pak změna rozměru, ale jejich přístup je divný.
miro:problém je to malé podhuštění,pokud to změřili,mají argument...
K té sbíhavost:na těch našich a vašich silnicích to dostává záhul,geometrie se může hnout.Gumy je problém.Držím palce, ať to uválíš, ale tohle bývá tenký led.Oni klidně argument-styl jízdy atd.Na Octávce to drželo jak blbé,gumy sjížděly rovnoměrně, nebyl problém,tu mám. -
modus ponens 01.12.04 09:44
« Re: opotrebenie pneumatik
to Miro:
vyzera to, ze Ta chcu odpinkat. Bud tam chod a pohroz im staznostou importerovi, alebo chod do ineho servisu a na Istros sa postazuj u importera. Staci, ked sa u importera spytas, ci mas chodit svojho Renaulta servisovat do servisov inych znaciek, aby si dostal normalne sluzby.