Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.12.04  12:19

« Re: Re: Re:

Samozřejmě, že je moje hodnocení subjektivní a nikdy jsem netvrdil opak. Z motoristických novinářů jsem svého času uznával ty z francouzského AutoPlus, kteří dokázali konstatovat u testovaných aut naprosto stejné vlastnosti, jaké jsem "odhalil" já, byť jsme se diametrálně lišili v jejich hodnocení (např.: někomu vadí dlouhé zpřevodování, mně naopak vyhovuje). Ale kde jsou ty časy?! Slušný a odborně zdatný člověk se mezi nimi asi neudrží (viď, Magicu!), zřejmě je to povětšinou banda úplatných pisálků. Výjimkám se předem omlouvám, nerad bych házel všechny do jednoho pytle.
    Ad Mégane (nikoli kombi): Výrazný ústup od koncepce rodinného vozu (kdysi jsem měl R19, což byl úplný stěhovák...), vzadu málo místa, směšný kufr (v dané třídě), "jiný" vzhled (mně se líbí), nesmyslné vymoženosti typu "karta", automatická světla a stěrače, "ručka na tlačítko", slušná ergonomie, vynikající brzdy, bezproblémové jízdní vlastnosti ale příliš tvrdý podvozek, výborné řízení, dobré benzínové motory, mně absolutně nevyhovující diesely (rychlost je lepší ragulovat výběrem vhodného kvaltu, než ovládáním plynového pedálu...). Stačí?
    PS: Jel jsem s tím naposledy v době uvedení na trh, což bylo někdy vloni na jaře?
  • 00 Reagovat !

foto

15.12.04  11:33

« Re: Re:

Mitsi - preco si taky zaujaty proti akemukolvek testu? Mna na nich vecsinou zaujimaju namerane hodnoty, zavery su strasne subjektivne a ja osobne ich vobec necitam. Ale tak isto subjektivne je to, co tu prezentujes ty. Zrejme si vyskusal viacej aut, ako niektori z nas vobec nazivo videli a asi mas aj schopnost fakt posudit, ako sa ktore auto sprava a je fajn, ze sa nebojis ist so svojim nazorom a kozou na trh. Ale to tvoje genericke odsudzovanie testov mi trochu vadi. Fakt nemozes vediet, ci novinar, ktory auto testoval, nahodou nebol niekto so schopnostami presne ako ty. A spochybnovat namerane veliciny, ked o sposobe merania povacsine nemas paru tiez nie je pekne. Pls. neuraz sa!
    A mimochodom - ked uz si v Meganackej rubrike - skusal si noveho Megana? Ak ano, povedz nam o nom nieco (moze byt aj spatne, to auto nie je dokonale a to vieme aj my sami, ale si vysledoval nieco, co nam uniklo).
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.04  10:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

no asi ano, vrcholom inzinierstva sa asi stane schopnost ist so zelezom tak lacno aby sa to este softom dalo zachranit >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 15.12.04  10:30

« Re: Re: Re: Re: Re:

to yyyyy:
    SW riesenie je dobra vec, ale zalezi, kto ju dostane na starost. Ani s dobrymi toolmi sa neda zly navrh napravit. :x
    Viva uncompetence !!! >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.04  10:23

« Re: Re: Re: Re:

Co blbnete ludia, to je proste smer ktorym ide svet, soft sa ladi lachsie ako zelezo, tak sa to spravi "nejako", hlavne "lacno" a zabije sa to elektronikou (ESP v tomto pripade) ... ale to nie je len u aut, moderne vojenske eroplany za normalnych okolnosti bez elektroniky podobnej ESP vobec nepoletia >:-[] at tak to proste ide vsade
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.12.04  09:32

« Re: Re: Re:

Ještě bych dodal, že to, o čem se tady bavíme, není dnes problémem výhradně a pouze Meganu, ale řady jiných značek a typů aut. Prostě někdo s něčím začne (ne snad, že by se o tom předtím nevědělo, ale třeba z důvodu "stavovské cti" se k tomu kontruktéři neuchylovali) a ostatní se pak opičí...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.04  07:59

« Re: Re:

Jarousi: Mitsi ma proste pravdu. Plus by som povedal, ze nieje Megan ako Megan. Napr. na predvadzackach su ukazkove kusy. Nic netaha, nevrzgoce,nedrnci, nieje citit ziadne vibracie a ked si kupite svoj kus, tak poniektori ........ . Ale to uz sa mi nechce rozpisovat, lebo by ste zase poranu zaspali :-). Tu by mozno pomohlo len poznat dobreho redaktora z moto mesacniku na zverejnenie "normalnych vlastnosti kazdeho 3 Megana" . Lebo na taketo nieco podla mna natrafi dost ludi a nikto im tie problemy riesit nebude, lebo vse tabulkovo sedi a vse je vlastne normalne. Mozno by to potom uz Renault nenazval normalne, ale nevydareny kus :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.12.04  23:44

« Re:

Jarousi (nebo snad Jarouši?), zkus méně číst ty připitomělé (pardon - tendenční) testy a více osobně zkoušet. Obzvláště doporučuji tzv. "državé" náledí: to není "úplný led", kdy už je zcela jedno, jaké máš zavěšení kol, poněvadž rozhodují pouze pneumatiky a umění řidiče.
    PS: Mé vyjádření bylo pouhým obecným konstatováním, nikoli cíleným útokem proti Méganu. Někdo tady totiž měl problém s nadměrným sjížděním zadních pneumatik, tak jsem se mu snažil vysvětlit, proč se tak děje a že si nad tím nemá zbytečně lámat hlavu, jelikož to stejně žádné řešení (kterého by se jako běžný spotřebitel mohl na výrobci vozu domoci) nemá. Třeba se mi ho podařilo uklidnit. Nic víc, nic míň.
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 14.12.04  18:58

« Bez nadpisu

Mitsi: A na to si přišel jak???? Četl jsem v Quattroruote jízdní testy za různých podmínek. Například na testovacím okruhu Vairano(mokro) Megane skončil 6. Nepatrně horší bylo Stilo, potom Mazda 3, nová Astra a Corolla. První byl Golf V.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.12.04  17:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: gumy

Prostě "stabilizační efekt" dynamických jevů na styku pneu s vozovkou se na kluzkém povrchu vytratí a pak jsi v prd...! Mj. proto se pak rozdíly v jízdních vlastnostech na suchu jinak zcela srovnatelných vozů právě za zhoršených adhezních podmínek prohlubují. Tehdy jsou na tom totiž nejlépe ty vozy, které žádných podobných "fíglů" nevyužívají...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.04  13:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: gumy

mitsi: a akym sposobom? Na co si dat pozor ? Stava sa auto viac nedotacave ? Na to som sa stazoval aj na mokru. Ale zase len ja :-)
    Luf: na jar, ked ich nahodis Ta vystopujem a pozriem sa Ti na tie gumy. Ale Ty mas dost dialnicnych km, ja minimalne. Z tych 14tkm co mam teraz je ich maximalne 1600km .
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.12.04  13:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: gumy

Vždyť jsem to už říkal: namísto "lepšího" zavěšení zadních kol taková geometrie, která sice rádoby vylepšuje jízdní vlastnosti, ale přitom ničí gumy. Jen pozor v zimě: právě tento způsob "vylepšení" jízdních vlastností totiž absolutně nefunguje/selhává na kluzkém povrchu!
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.04  11:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: gumy

tak teraz mi uz na tuzing neostane, za kratko budem musiet kupit nove gumy , treba setrit :-). Skor zacnem kut plany, ako sa tej kopy plechu a plastov rozumne zbavim. Hlavne nie v zime, to to nik nekupi, pockam do niektoreho leta :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

14.12.04  11:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: gumy

Miro - ani zlozitejsia naprava nie je zarukou, ze gumy sa budu zjazdovat menej. Napir. Mazda 3 ma vzadu zlozitu napravu a v dlhodobom teste jej vycitali vysoku spotebu gum. Automobilky zrejme zvolili pristup, ze jazdne vlastnosti su dolezitejsie ako vydrz gum.
    Ale aj tak mi nejde do hlavy to tvoje opotrebenie, zvlast ked jazdis kludnym stylom. Ja sa v zakrutach vyslovene vyzivam a gumy su po 25t km v poriadku. Asi fakt bude lepsie pockat do uducej jesene a potom im otrieskat o hlavu znicene gumy. Vdaka bohu za 2 rocnu zaruku ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.04  11:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: gumy

miro, vyprdni sa na gumy, chod radsej do nejakeho tuzingu ...
    [odkaz]
    :mrgreen:
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.04  11:24

« Re: Re: Re: Re: Re: gumy

zda sa ze nejde, ono mi povedali, ze importer sa bude riadit fotkou a vysledkom z geometrie. Ak aj je geometria dobra a gumy zle, kto je na vine ? Ja, takze asi fakt viac neporiesim. Pockam kym sa oderu este viac a uvidime. Inac mi povedali, ze mali pripad, ked dosla zenska potom, ako ju sprdli policajti ze ma nevyhovujuce pneumatiky. Ale mala najazdene 30tkm. Mala zlu zadnu napravu a tak sa menila. Takze pockam a ked to bude viac vidiet, zastavim sa tam. Zatial je to malo vidiet. Tazko proti muru hlavou. Budem riesit po lete, ked uz aj bulo uvidi, ze sa to dere zle :-) , alebo sa ukaze, ze ja prehanam :*)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.04  11:11

« Re: Re: Re: Re: gumy

ja som tiez ziadne rozdiely nevidel, ale v kazdom pripade, kombika som si kupil kvoli priestoru v kufri a lagunu som zavrhol v momente ked som jej kukol do kufra, takze keby mal megan zlozitejsiu zadnu napravu, a bolo by z nej kus vidiet v kufri, teraz by som jazdil na niecom inom. BTW stary megan mal primitivnu napravu s torznymi tycami namiesto pruzin a tlmice mal pozdlzne a to riesenie sa mi pacilo este viacej ... napriek tomu som so schadzanim gum ziadne problemy nemal, takze myslim ze proste KECAJU a nechcu sa problemu venovat - mozno s tym ale fakt nejde nic urobit
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.04  11:08

« Re: Re: Re: Re: Re: gumy

tak potom uz je len jedno riesenie, jazdim jako prase a neviem o tom :-) Teraz sa uz na to vykaslem a uvidim , ake to bude po lete. Ale prehadzoval si predne so zadnymi, ze ?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.04  10:47

« Re: Re: Re: Re: gumy

Ja na letnich najel asi 32tis. km (ted maj zimni spanek) a zadny nepravidelny sjeti jsem urcite nepozoroval.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.04  09:59

« Re: Re: Re: gumy

takze ta zadna naprava je v poriadku. Megan kombi ma umyselne vacsiu zbiehavost , pretoze na ukor zivotnosti pneumatik su riesene jazdne vlastnosti. Takze nieje co reklamovat. Zrejme sa nas to tyka vsetkych, len zalezi, kto vsetko to kontroluje. Lepsie to uvidime po 30tkm, ked pneumatiky budu dozivat. Moc tomu nerozumiem, ale rovno tam mohli dat zrejme lepsiu viaprvkovu napravu a aito by stalo onieco viac, lebo co sa usetrilo na tejto, doplati sa na pneumatikach.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…