Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 18.01.05 08:06
« Re: Novy model
tak nakoniec Renaultaci spravili nieco s tym strednym plastom. Plast na stredovom paneli mi hrkotal pravidelne a nevyriesil to ani servis. Problemov s autom mam a mal som asi viac ako Miro a od zaciatku, ale uz som si nejako zvykol. Cez vikend som rozobral bocne stlpiky kde hrkotali uchyty podla Mirovo navodu. Viacej mi hrkotala prava strana a ked som to rozobral zistil som aj reco. Pod calunenim na pravej strane su len uchyty a na lavej je aj nejaky kabel + dost velky konektor, co asi trochu branilo hrkotaniu. Dufam Miro ze si tam mal ten kabel a konektor tak isto? A ked uz som rozoberal tie stlpiky, pustil som sa aj do toho plastu na stredovom paneli, kedze mi stale hrkotal. Dal som ho cely dolu, pod nim som to utesnil vsade kde sa dalo tesniacou paskou na okna a primontoval ho naspat s tym ze som to poriadne utiahol a mam pokoj s hrkotanim. Ak to bude chciet niekto rozoberat ,napiste poslem postup podobne ako Miro poslal na stlpiky. -
« Re: Re: Re: Nový model
Mitsi> ja mam pocit ze okrem vymeny oleja vetko robia na mojom aute "poprve". Ked som kupoval auto a poistovak rozpraval nieco o alarme, tak som chytil zaludocnu nevolnost ked som si predstavil ako za v tom budu vrtat, ale nakoniec som to uhral na construct. (podla mna lepsie riesenie ako elktronikou zabezpecovat elektroniku) -
"-- skrytý --" 17.01.05 22:46
« Re:
Luf:
Promiň, ale ta 1,4ka se nemůže vydrápat na 3000, potom už to lítá, ale ten motor je celý nějaký divný. Na rozjezdu mne trhne i Favorit! (P.S. Opravdu mám plný kufr - narval jsem tam vše, co vozím v kombi...)
Stál jsem na červené na mostě a zdálo se mi, že se celé auto třese. Přičítal jsem to tomu mostu - že asi vibruje - byl dost velký provoz. Ale na další křižovatce znovu. Potom jsem si toho všiml při každém stání na volnoběhu. Motor kope - nepravidelně, na řadící páce a ani otáčkoměru to není poznat, jen jsem z toho po celém dni ježdění měl rozřepaný žaludek. Nepravidelné vibrace celého vozu.
Zjistil jsem ještě jednu zvláštnost, kterou si neumím vysvětlit:
Na mém autě když vypnu motor a otevřu dveře vypne celá elektrika. Pokud potom opětovně příjdu k vozu a odemknu, nic se s elektrikou neděje, dokud nenastartuji. Potom se automaticky rozsvítí světla, na které tím pádem nemusím myslet. U té 1,4ky postupuji naprosto stejně, jen s tím rozdílem že nastanou 3 varianty:
1. funguje to naprosto stejně jako u mého
2. Při odemknutí dveří a jejich otevření (včetně kufru!) se rozsvítí světla a začne pípat upozorňovací tón na rozsvícené světla.
3. Již při odemknutí se rozsvítí světla.
Snažil jsem se přijít na to v jakých vstazích se stává něterá z těch možností (postup vyndání karty - otevření dveří, opačný postup) ale na nic jsem nepřišel. Ještě že tu záhadu ve středu vrátím a dostanu své vozítko.
Jinak spotřeba krátké 1,4 mi neklesá pod 7,4l, s dlouhou 1,5kou se vejdu pod pět. Zlatý diesel! -
"-- skrytý --" 17.01.05 22:08
« Re: Re: Nový model
yyyyy: Moje řeč! A nejhorší je, když to právě na tom Tvém autě dělá vůbec poprvé...
PS: Dříve, když ještě nebyla tak rychlá modelová obměna, měl servisák v dílenském manuálu celý postup dopodrobna rozepsán. Dnes už to výrobci "jaksi nestíhají", takže i dílenský manuál upozorňuje pouze na "chytáky", poněvadž to ostatní by měla být běžná rozborka/sborka. Jenže ono tomu tak není vždy... -
« Re: Nový model
POvedal by som ze srevisakom trochu krivdite. Uvedomte si ze na pase je jasno co kedy kam a ako. Servisak nema absolutne sancu, ked sa vec rozoberie uz nebude nikdy ako nova, to by musel mat nastudovane kompletne vyrobu celeho auta. Pokial nerobi uplne standardne operacie udrzby tak je to proste bastlenie ako kazde ine. -
"-- skrytý --" 17.01.05 19:11
« Nový model
luf : Vzkaz Mirovi aby minimalizoval návštěvy servisu je velmi správný. Nežijme, prosím, v iluzích, že mechanici ve značkových servisech jsou géniové. Je tam, alespoň v ČR, vysoká četnost příchodů a odchodů zaměstnanců. Chybí něco jako stabilizace personálu. Takže až začne hoch o modelu něco tušit, je pryč a znovu nováček. No a rozebírat palubovku, tak to ani omylem. Po každém zásahu je to ještě horší. Dveře to jo, tam se to dá -většinou drnčí zámky. Na našich a vašich silnicích začne drnčet nebo povrzávat každé auto, v zimě je to horší, až je teplo, tak se to usadí. Chce to nadhled.Jel jsem nedávno v novém nejmenovaném off roadu Volvo xxx , v plné palbě přes 2 mil a drnčelo to víc, než moje půl roku stará Laguna, a to je dle mnohých šrot. Jo a značkový servis ve švýcarech nezjistil, co tam vzadu trvale tluče.V tom Volvu.Takže asi tak nějak. -
« Re: Re: Re: Re: Novy model
Stalo sa mi to raz na vodicovych dverach. Otvaranie sa spravilo samo a po kratkej ceste uz zase fungovalo tak ako malo, ale zamykanie mi nefungovalo asi tyzden. Nepomahalo nic, az zrazu zase zafungovalo a bolo OK. Auto stava stale v garazi, takze skorej tipujem na nejaky kontakt ako na primrznutie. Spinac v klucke je zaliaty a nemal by sa tam dostat bordel, podobne aj cidla. V servise sa na to odmietli pozriet, ze sa tam neda nic opravovat a ak im importer dovoli, ze objednaju v zaruke novu klucku :x
BTW Miro - precital som si tuto rubriku vo volnom case celu od zaciatku a mam pocit, ze cim viacej chodis do servisu, tym viacej sa ti to auto serie. Zo zaciatku si mal "bezproblemovy" kus ;-) Ale sa ani necudujem, v servise mi odmietli rozhodit palubovku, ze potom to bude hrkotat este viacej. Tak som sa ich pytal, ci mi teda povedia kde su sroby a co a ako mam potiahnut aby som nic neulomil. A oni na to, ze kde su sroby mi povedat mozu, ale ako to spravne rozoberat ze nevedia. Tak to je potom jasne, ze to po ich odbornom zasahu bude este horsie :roll: -
« Re: Re: Re: Novy model
yyyyy: ta prava strana ani tuk. Ani predne ani zadne dvere. Dufam ze to bude len poriedne zasvinene solou a preto to blbne. Po praci to splachnem vodou a uvidim
----------------------------------------… /> takze us som to splachol teplou vodou. Prvych asi 5 min. to nereagovalo a potom to zacalo pozvolna slapat. Len mi nejde dohlavy, preco aj otvaranie. Keby neslo len zamykanie ...... . No nic, budem sledovat. Ak sa Vam nieco take prihodi, dajte vediet. Skoda ze servis je len do 17h, siel by som sa elektrikarom, aby som vedel, ako to tam funguje a co tak mohlo zamrznut, lebo len to asi mohlo byt pricinou, ked oplachnutie nepomohlo, az rozmrazenie. -
« Re: Novy model
tak taky 5dv. som videl aj ja a dokonca mal aj ine "17" disky. Ale tej koze tam bolo dost, mal som pocit, ze viac ako vo vybave Privilage.
Uz ste sa stretli, ze Vam nereagovalo otvaranie a zamykanie dvery cez klucky? Som po vikende zasrany solou a prava strana je hlucha. Neda sa na nej ani zamykat ani odomykat. Tusim to dnes musim umyt a vyskusat. Taktiez radio prestava brat napalene CD :'-( -
« Novy model
V salone som si pozeral nejaky akcny model - tmava fialova s nejakymi sportovymi doplnkami. Najviac ma nastvali dve veci: mal v interieri ciernu polokozu, co pri mojom nebolo mozne >:-[] ; a ten plast na strednom paneli (ten pod ovladanim kurenia/klimy) bol na omak pevne zasadeny a vobec nevrzgal. Ked si pomackam ten moj, tak vrzga, za jazdy je nastastie ticho. Skusil som to aj v jednom Megane zo skladu z minuleho roku a tam vrzgal tak ako mne :roll: -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
S tou 1.4 je to ako pise yyyyy - cakat, ze na 4ku pri 2000ot. bude rozumne akcelerovat je zcestne. Ale vobec nechapem, ako mozes tvrdit, ze na 4000ot sa len velmi pomaly splha. Ten motor je tocivy az moc - vecne som si na nom musel davat pozor, aby som nevbehol do obmedzovaca.
A co sa tyka zabehu: predvadzacka u predajcu s najazdenymi ~2700km jazdila horsie ako moj vlastny po 500km. Takze zabeh by som nepodcenoval ani v dnesnej dobe - idealne je sadnut do auta na cely vikend a prejst tych 1000km na jeden zatah mimo dialnic.
to Miro - asi to bolo tymi lyzami na streche. Ja ani pri plnom aute nejaku vyraznu stratu vykonu nepocitujem, zato spotreba mi ide hore dost. Pisem vyraznu - samozrejme, ze citit ze je tazky, ale predbiehanie je stale celkom dobre. BTW bol som v piatok v servise na vymenu oleja. Technik si chcel odpisat presny pocet km, tak si preklikaval udaje PP. Najskorej moju priemernu spotrebu 6.6l, ale ked prisiel na priemernu rychlost 96km/h, tak nechapal a dost prekvapene na mna pozeral >:D Aby som to upresnil - najprv som 210km tahal po dialnici pri tempomatovych 120, potom som isiel asi 130km po pradznych okreskach tempomatovych 100 a asi 40km som sa vliekol v takej hmle, ze casto som musel spomalit na 40. Ten posledny usek mi spotrebu zodvihol o deci a znizil rychlost, inak by to bolo este lepsie :D -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re
no moj dizel pri 4 plnotucnych kusoch na sedadalach tiez klakne ...
neviem ako jazdi ta 1.4 v novom kombiku, ale v starom som nad vykonom nikdy nelamentoval (ale je fakt ze vecsinou som chodil sam) a to nie som clovek co by siel po dialnici 100, mal by si ho skusit lebo je to skutocne uplne iny motor ako 1.6, u nej nikdy nebolo zbytocne podradit - bud tahala alebo vypol obmedzovac -
« Re: Re: Re: Re: Re
tom: a nemas stale plny kufor ? Ja som sa vratil z lyzovacky a veru mozem povedat, ze na take nieco je aj 1.6 slaba ak potrebujes predbiehat na rovinke a nedajboze do lahkeho stupaciku. Pri 75-80 dat dvojku bolo zbytocne a trojka nepotiahlna. Luf mozno bude oponovat, ale veru je, ak su na streche lyze, trosku pofukuje a v aute je 300kg len zivej vahy, plna nadrz a batozina potrebna k lyzovacke. O spotrebe sa ani nevyjadrujem, lebo by ste neverili. Ale bozno mi neustale fukal poriadny protivietor, v co dufam :-).
Tym chcem len povedat, ze nechapem, ako Ta mohli omamit kecami, ze ta 1.4 na toto auto staci.Aby predali auto, urobia vsetko, aj nemozne.
PS: priem rychl. 78km/h, na dialnici (200km dialnicnych z 360km celkovych v jednom smere a koncilo sa v nadm. vyske 1120m) cca 110km/h a spotreba tam vysla na 7,8l(dla pp 7.6) a nazad 6,6(dla pp 6.4)l pri priemere 85km/h a na dialnici sa slo z 90% len 100 km/h. -
« Re: Re: Re: Re
No to je presne ono. Benzinaci si myslia ze zaradia pri 2000 a do 6000 to taha a predbehnu hocico, ale to je omyl, dizel je vdedy daleko vpredu lebo proste taha okamzite. S tym benzinom si proste treba zvyknut ze na podlahu tomu ide nalozit az pri max momente a to je pri 4000!!! nie 2000. Treba to proste drzat medzi 3000 a 4000 a ked na nieco dojte tak potom pride vyhul do 6000. Treba si uvedomit ze ten motor ma pri 3000 len nejakych 35kw a to je na take tazke auto proste malo.
Ale ja som bol s tym motorom spokojny on v tych otackach nemal snahu zacat zrat ani nebol hlucny, prave naopak, pri 4000 trochu zahukal co ma dost rozculovalo, ale potom stichol a az do 6000 bol uplne v pohode.
Inak s tym zabiehanim - ja som mal pocit az do 40 000 ze sa vykonovo aj spotrebou stale zlepsuje, ale dost vyrazne rozdiely boli podla sposobu jazdy, ak som zacal dvihat mandle, tak ako by si "zvykal" alebo sa potreboval "rozcvicit" takze ked som prisiel z dlhej cesty 1000km tahanej 150-180 tak bol nejaky zivsi. A tiez podla teploty na jar ako by sa zobudil a vlete jazdil o poznanie lepsie ako v zime. So scenokom 1.6 ten pocit nemam.