Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 19.01.05 12:58
« Re: plasty
Ked das dolu ten stredny kryt, tak pod nim v hornej casti po bokoch najdes aj 2x skrutku ktore drzia plast vyduchov vzduchu. To uz som ale nerozoberal, tie vrchne plasty mi zatial nevydavaju ziadne zvuky.
To co chcem este spravit su tie kable k vyskovym reprakom. Ked mi prestali hrkotat tie uchyty tapacirovania na bocnych stlpikoch tak som zacal pocut aj tie repraciky. -
« Re: zasterky
Bol som nemilo prekvapený, keď som si prišiel do predajne preberať svoj nový Grandtour. Nemalo to zásterky ani vpredu ani vzadu.
To o tej špine a hlavne odfrkujúcich kamienkoch je pravda. Sú síce drahé "jak sviňa", ale predsa len som si ich tam minulý týždeň dal namontovať.
Predpokladal som, že budú o niečo dlhšie, ale po niekoľkých jazdách sa mi zdá že stačia. Nestrieka ten bordel až na dvere a vzadu sa nebude tak veľmi obrusovať spodok nárazníka.
Tie zadné majú podľa mňa strašne blbý tvar. Keď ti ich tam namontujú, tak tam vznikne taká otvorená "kapsa", kde sa celkom určite bude hromadiť voda a všetok ten sajrajt z cesty. Asi by nebolo od veci vyplniť to nejakým tmelom na vonkajšie použitie. -
"-- skrytý --" 19.01.05 09:21
« zasterky
Kolega ktory ma tiez Grantoura,kupil orginal predne zasterky. Bol na lyzovacke a hovoril ze mu kamienky a vsetko to svinstvo z cesty dost spinilo z vonku podbehy a pri jazde ze to bolo aj dost pocut dovnutra ako kamienky buchaju zo spodu na auto. Zatial ich ma tyzden a tvrdi ze je to lepsie. Minimalne ze sa nespni tolko auto na dverach - asi logicke. Mate niekto zasterky? Myslite ze sa oplati kupit ich?
to Miro a LUF: fotku posielam -
« Re: Re: ako rozobrat stredny panel
matoo: moj mail je zverejneny, poprosim tu fotku supnut rovno nan :-)
yyyyy: ziadne navody nedostanu. Aj ked je skoda, ze takto prichadzaju o lahko zarobene peniazky na zarucnych rozborkach plastou a caluneni.
all: chcelo by to este ziskat kabel, soft ..... na diagnostiku a Renault pouzijeme uz iba na objednanie ND :-) . Aj ked mozno aj ten ND sa da zohnat inde ? -
"-- skrytý --" 18.01.05 16:00
« ako rozobrat stredny panel
1. Vybrat autoradio. Treba strcit naraz dva tenke srobovaky do dierok na boku autoradia. Jeden srobovak do vrchnej druhy do spodnej. Obidva srobovaky mierne zapacit smerom ku dveram a autoradio mierne povytiahnut von. Mame jednu stranu povolenu. To iste zopakovat na druhej strane. Auto radio je vonku, staci uz len odpojit antenu a 2x konektor vzadu na autoradii.
2. Vybrat maly odkladaci "kastlik" pod autoradiom. Vybera sa to jednoducho, su tam len take 2 zapadky ktore ho drzia. Staci zhora pritlacit na zapadky a vytiahnut von.
3. Dat dolu kryt ktory chrani konektor pre pripojenie diagnostiky- uplne naspodu.. Drzi tam dvomi zapadkami v hornej casti krytu. Treba strcit zhora nieco v miestach zapadiek trochu pritlacit nadol a potiahnut k sebe.
Pri odovzdavani noveho vozidla som mal jednu tu zapadku uz zlomenu, asi ako menili jazyk na anglictinu, ale to len tak.
4. Odskrutkovat 4x skrutku ktora drzi kryt. 2x skrutka sa nachadzaju dolu pod krytom ktory sme odmontovali v bode3. Dalsie 2x skrutky sa nachadzaju po bokoch v mieste kde bolo autoradio.
5. Dat dolu kryt. Kryt drzia este 4x uchyty a 1x taka mala zapadka uplne na vrchu toho krytu v tom obluku. 2x uchyty sa nachadaju na bokoch pod skrutkami umiestnenymi vyssie ktore ste dali dolu v bode4. Ked sa pozrete do otvoru co zostal po autoradiu a kastliku tak ich uvidite. Su orientovane zvisle.
Dalsie dva uchuty su uplne hore v rohoch a su orientovane vodorovne. Nie su vidiet. Uchyty sa zvnutra nedaju nejako rozumne stlacit, aspon sa mi nepodarilo a tie ktore nevidite ani nie je mozne stlacit. Je na nich taka kovova spona ktora pruzi a drzi ten kryt.
No a teraz postup:
Najskor opatrne vytiahnut spodnu cast krytu spoza umelohmotneho "priehradenia" kde bol uchyteny kryt ktory kryje konektor na pripojenie diagnostiky.
Kedze sa uchyty zvnutra nedaju nejako rozumne stlacit, treba jemne tahat kryt smerom nahor a od palubovky. Aspon tak sa mi to podarilo bez ujmi po dlhom maturovani vytiahnut. Ten isty sposob plati ja pre vrchne 2 uchyty ktore nie su vidiet.
Ked som dal dolu ktyt bolo tam dost ploch na ktore som nalepil tesnie a dal potom kryt naspat. Kryt potom dolahol na tesnenie a nie priamo na umelu hmotu a okrem toho cele to aj pevnejsie drzi.
Chcel som sem dat aj fotku s oznacenim kde sa asi nachadzaju uchyty ale nepodarilo sa. Tak ak niekto bude chciet poslite mi sukromnu spravu z mail kontaktom a poslem aj foto.
Vela stastia
-
« Re: Re: Re: Novy model
luf: kde je taky servis ?
ja tie vibracie zatial neriesim, len sa mi to nezda. To pridusenie v zime tiez neriesim, ale ako nove to nerobilo, takze .... Tak ci tak idem do tej rozsirenej zaruky a hadam ak tam nieco velke bude , opravia to v zaruke -
« Re: Re: Novy model
matoo - posli navod, v lete budem asi rozoberat cele auto, tak sa urcite zide. Uz nam staci iba navod na rozobratie palubovky a budeme si vediet dat auta do poriadku sami a budeme sa vozit v tichu.
Miro - pridusenie studeneho motora je asi normalna vec a neriesim to. Prejde to skoro okamzite. Ale vibrovanie na volnobeh normalne nie je, na volnobeh o motore ani neviem, ventilator na jednotke ho prehlusi.
yyyyy - ja som bol v takom malom servisiku, ze takehoto vybaveneho Megana tam naposledy videli v lete, ked mi hrkotal vyfuk. Nemali ani predvadzacku Megana, aby som mohol porovnat. Takze ocakavat nejaku citacku karty asi nehrozi. Ale vyvazila to cena - za prehliadku a vymenu oleja som platil 2700SKK. O takej cene sa mi v Blave ani nesnivalo. A samozrejme s kazdou drobnostou sa ma boli pytat, ci to maju robit/menit. Osobny pristup :D -
« Re: Re: Re:
Bacha na vec, WD40 nie je mazaci olej, vysycha a hustne, ak sa dostane na jemnu mechaniku tak o rok je vsetko zlepene. Radsej by som skusil nieco na zamky - rozmrazovac alebo suche maziva v spreji (molybdendisufid) - alebo fakt v nudzi silikonovy olej v spreji -
« Re: Re:
tom: tie vibracie studeneho motora pocitujem aj ja. Citim ako mi vibruje sedacka, akobytam bol vibrator. Ale otacky moc nekolisu.Ak mas toto ,nebude to urcite chod na 3 valce. Ale co to sposobuje neviem. Obcas to citim pri prvom zastaveni asi po 800m roznorodej jazdy a obcas aj po 5km jazdy. Zacolo to prichodom zimy. Taktiez pri prvych rozbehoch citit take kratucke zadusenie ako na Felicii, to ale po chvilke zmizne a zhriate to fici ako ma.
matoo: este vyber horne repraciky, lahko sa vylupuju a zaizoluj ich kablik,mne drncal ako o zivot aj on a davaj pozor co pouzijes na ohlucnenie. el. izolacka platenna pomoze.
luf: momentane tam nemienim ist a ak to radio bude blbnut, necham tam len to a ni cele auto. Este chvilu a kazdy tu bude viediet spravit nieco , posle navod a prkotinky si odstranime samy :-). Dnes som na pravych zadnych dverach ten gombik ani nestlacil, uplne primrzol a to som bol vcera asi hodinu v garazi auparku. Mozno by to chcelo tam namazat WD40?