Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
-
"-- skrytý --" 24.01.05 22:46
« Re: Re: Re:
Ještě, že ten PP v cliu nemám. Akorát bych na to pořád čuměl. Tankuju vždy u stejné pumpy a u té samé pistole. No a jezdím za 5-5.5l/100km. Jenom kolega Ajvn se silnějším motorem jezdí za 3-4l/100km :-!
PS: čistá závist. A co si pamatuji, tak PP u felicie se dal postupem času "manuálně" doladit, aby ukazoval téměř na 100%. Že by to u megána nešlo.
Švára má posledního megana (hatchback) s 1.6 a fakt to jede jako pila. Ten motor si vyloženě říká o vytáčení. Jinak mě mile překvapilo, jak dobře to sedí na silnici. -
« Bez nadpisu
Pri tvojej lahkej nohe je to asi celkom mozne. Do prveho zlomu za prvych 5000km som mal priemernu spotrebu 7.6l, do 8000t km som mal 7.45 a dalej klesala az do 23t km, ked sa ustalila na 7.2l a tam sa drzi az doteraz (31500km a aktualny priemer od zaciatku pouzivania auta je 7.19l) -
« Re:
luf: no ja som take nieco vobec nepostrehol. Zeby som s tym jazdil moc zlahka a preto som nepostrehol ten rozdiel? Lebo ako si pamatam, tak to zralo takto aj ako uplne nove, ci v prvych 1000km. Tak preto sa stale cudujem , ako sa niekomu vyrazne znizi po zabehu spotreba. -
« Megan je tazka svina
Tento objav som urobil v garazi. Mazal som na predne sklo tekute stierace, garaz mam trosku dolu kopcom a auto bolo nezabrzdene - a tak tym, ako som lestil sklo som si potlacil auto dozadu a na moju vlastnu nohu! Prsty mam nastastie cele, odniesla si to iba papuca. Ale vobec to nebola sranda, potiahnut auto dopredu proti kopcu sa nedalo, v dosahu som mal iba stierace a spatne zrkadlo, a potlacit ho dalej dozadu cez moju nohu som sa tiez neodvazil :shock: -
« Bez nadpisu
Lubomir - opierka mi trochu hrkoce, ked je zasunuta uplne dole, staci ju v mojom pripade vytiahnut o 1cm a je ticho. Skus to. BTW niekedy mi po jej vybrani a znovunasadeni nehrkoce vobec, skus ju vytiahnut a namontovat znovu. Ja to musim robit cca. raz za mesiac, takze bud je tam ticho, alebo ju povytiahnem a je ticho tiez :-)
Miro - podla statistiky prvy zlom nastal po 5000 a druhy, uz menej vyrazny, po 8000km. Sice mi spotreba klesa aj nadalej, ale to pripisujem skorej tomu, ze sa s autom zzivam. Sneh a poladovicu som zazil cez vikend tiez - najskorej som auto vyhrabaval spod pol metra snehu, potom som sa snazil dostat cez zavej pred autom sposobom - je to prasan, to prerazim :-) a skoncil som tak, ze auto si sadlo na brucho, po asi 2 minutach zapolenia som sa ale vyhrabal nakoniec svojpomocne a bez lopaty. A potom som na dialnici zase zistil, ze uz nesoferujem a to pod kolesami nie je voda. Obehlo ma iba jedno auto - nejaky manik sa zrejme moc divil, preco som tak nahle spomalil, tak ma predbehol. Ked sa vracal do pruhu asi sa mu nezdalo, ze to dobre drzi, tak skusil pribrzdit a predo mnou sa posmykal po celej sirke dialnice. Okrem neho ma obehli asi 4 kamiony, ti maniaci nemaju pud sebazachovy.
Ad rucna - v zime ju nepouzivam vobec, prave z dovodu, ze moze zamrznut ;-) -
« Re: Re: ...
Miro: Tak to je super. Ty si chodíš po víkendoch lyžovať a ja musím robiť. Nie žeby mi to nejako zvlášť prekážalo, ale už by som aj ja rád niekam od roboty vypadol. Lyžovať v AU som už nebol pekne dávno!!! Najbližšie sa mi pošťastí postaviť sa opäť na lyže až cez jarné prázdniny s deťmi. Zatiaľ iba ticho závidím a pozvolna zabehávam auto. Mám tam zatiaľ nejakých 1050 km, takže veľa skúseností s týmto autom ešte nemám. Spotreba sa mi v meste (BA) pohybuje niekde okolo 8,5-8,9. Koncom februára to bude prvá taká dlhšia cesta a s plne naloženým vozom. Ideme na týždeň na Oravu. Dúfam,že neskôr, keď zhodím zimné gumy a bude najazdené o niečo viac, tak aj spotreba snáď pôjde o niečo dolu. -
« Bez nadpisu
Miro: Este som nepredal, ale nie si daleko od reality lebo nad tym uvazujem. Ale nie preto ze by nieco nefungovalo, ale z inych $ a este aj dalsich dovodov. A navyse som zmenil robotu, takze ani nemam vela casu na nejake reagovanie. Som rad ked si to tu obcas stacim aspon precitat.
A aby som ta potesil, tak nie si sam komu pukoce palubka. Uz sa to prejavuje aj mne, hlavne ked je auto studene. Ide to z obidvoch stran niekde od A stlpikov. Vymyslel si s tym nieco?
Na garancke som zatial nebol. Mam cca 22000 km.
PS: Spotreba 8,5 - 9,2 L/100km :roll: -
« Re: ...
Lubomir: presne ako vravis, vcera som si bol zalyzovat na Stuhlecku. Bolo super, za posledne dni tam padlo asi 60cm snehu, lyzovalo sa asi na 15cm cerstveho prasanu. No vies si predstavit krajsie prezitu nedelu :-) No a bol som najrychlesi na dialnici. Palil som si to tak okolo 80km/h( este stale s rezervou, s tymto autom si stale neverim ) a ostatni tak do 70km/h. Ti rakusaci a madari su na snehu ako posrani a roztrieskani kde sa da. Vcera po ceste boli vytrieskani aspon styria.
Inac mi vcera a dnes akoby primrzla rucna. Vcera nie a nie ju uvolnit.Myslel som ze sa nikam nepojde. Treba nieco riesit, alebo len pockat ?
LUF: kedy si Ty postrehol vyrazny pokles realnej spotreby ?
Michal: a Ty si predal auto, ze sa neukazes ? Uz si bol na garancke, alebo Ta este len caka ? -
"-- skrytý --" 19.01.05 17:50
« Bez nadpisu
LubomírII:Jestli tě to uklidní, tak mně to někdy udělá též na laguně2,která původně stála 900 tis.Závěr:neřeším to a přistupuji k tomu s nadhledem francouze.Udělalo to občas na nerovném povrchu a letních 17´´.Teď na zimních 16´´ a větším prof.čísle to nedělá.Kašli na to.
Jinak neni lepsi misto MP3 koupit CD s changerem? Ja koupil toho svyho prave s CD changerem na 10CD a zda se mi jako naprosto dostacujici, takovy hudby... :)