Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Re: Re: Motor
na panonskej tiez nemam najlepsie skusenosti, tam som kupoval stareho megana a bola v nom uplne vybyta baterka ... neviem ako sa im to podarilo, ale slubovali ze do prevzatia nabiju ... no nabili, domov som dosiel, ale rano uz nenakopol, proste bola uplne mrtva ... keby som bol technik ja, urcite by som ju kukol cie nie je uplne mrtva a taku baterku predsa nikto v novom aute do sveta poslat nemoze nie? .... no skoncilo to tak ze som sa nenenchal odbyt (kua ved to bola funglovka) tak nabehli s novou baterkou zo skladu az za mnou dovov, prehodili a bolo ... ale proste ten styl sa nemeni, pockame kym to klakne, dovtedy sa toho nechytime ... ale to ja neakceptujem, nemozem si dovolit ze niekde na ceste stuhnem, to je neakceptovatelny pristup -
« Stretnutie
Dajme cez vikend spicha. Mrkneme sa odbornym okom na tvoju 1.4 (mal som ju v Cliu a nic take nerobila, iba obcas nieco akoby v nej cvakalo, ale nic priserne), porovname si auta, poohovarame servisy a konkurencne auta atd. ;-)
Cakam vase navrhy na miesto a cas stretnutia na lufik at hotmail dot com. A pridajte aj vase telefonne cislo.... -
"-- skrytý --" 11.02.05 12:37
« Pozdrav Slovensku
Miro, přece proto sem chodíme.Občas vážně, občas odlehčeně (třeba s tím popelem). Nevím ako na Slovensku, ale zde to klouže jak blázen. Tak jsem v obci, pokud nic nejelo zkoušel, co udělá ESP v zatáčkách, když se to trošku přestřelí. Fungovalo, zlostně blikalo, trochu korigovalo stopu-autu neustřelil zadek. Byl to jenom testík, jestli to tou zimou nezamrzlo. Pravda je taková, že zdravý rozum je důležitější.Ale v případě chybičky, no potěší to, že to pomáhá. ABS funguje jak splašená a protiskluz také. Tak se mějte na SK ok a nenabourejte. O čem bychom pak klábosili?O karosárnách?Ne,ne,ne!!! Česko zdraví Slovensko. -
« Motor
Chlapi, mám takýto problém.
Počas jazdy pri preraďovaní sa mi pri vyšlápnutej spojke ozýva z motora taký divný zvuk. Neviem k čomu by som to prirovnal, ale znie to "akoby sa sypal štrk po plechovej streche". Tiež je to počuť, keď stojím,vyradené na neutrál, a zošlapnem plyn. Keď pustím pedál a otáčky klesajú tak vtedy sa to ozýva. Keď je motor v zábere, tak je ticho.
V servise si to išiel technik vyskúšať a povedal mi, že ÁNO je to niečo čo by nemalo byť a vraj sa mám objednať na opravu. Keď som tam prišiel asi o týždeň, zase sa s tým išli previezť. Tentoraz dvaja. Vrátili sa, volali na nejakú tú ich "hotline" linku a povedali mi že nie je to nič vážne a že s tým mám normálne jazdiť ako doteraz. Vraj im niekde v "Renaulte" povedali, že to tieto motory bežne robia (1,4 16V), pokiaľ sa poriadne nezabehnú.
Vraj sú tam hydraulické nejaké dvíhatká, kladky a šoupatká ktoré si musia poriadne "sadnúť" . Že keď mi to bude robiť aj po 10.000 km tak sa na to pozrú.
Teraz mám najazdené 1600 km.
Teda poviem vám, že takto som si diagnostiku závady u autorizovaného servisu (v BA) nepredstavoval.
Veľmi fundovane a "odborne" mi povedali že choď s tým do ... preč a keď to budeš mať dokatované aspoň na opravu za 20.000 Sk tak príď a opravíme. Nechápem, ako to môžu nejaké motory "bežne robiť", keď sa to začalo prejavovať asi až po 1000km. -
« Bez nadpisu
Tiez som sa vysantil na parkovisku. Auto (1.6) nie je neutralne, ale mierne nedotacave, pod plynom vyrazne nedotacave. V ziadnom pripade sa mi nepodarilo ustrelit na nom zadok (jedine s pomocou rucnej).
Pri brzdeni s ABS sa sice da tocit volantom a auto ako tak aj zataca, ale ked som prestal brzdit, polomer zatacania bol ovela mensi. Naopak ked som zacal brzdit s ABS uz pocas zatacania, auto ktovie ako nebrzdilo. Proste pocas brzdenia sa auto neda nijako rozhodit. Tiez som mal pocit, ze ESP je v tychto situaciach zbytocne. Samozrejme nahla zmena adhezie a podobne veci su stale jeho domena.
BTW vsimli ste si niekto, ako vyzerali stopy v snehu po brzdeni s ABS? Kruto rozorvana stopa :-) -
« Re: Re:
Vy ste sa mi tu ale pekne rozkecali :-)
luf: v BA nieje ani -15 a tiez spotreba stupa. Teraz mam mesto za cca 8l takze tiez + asi 1l/100km a na nadrz spravim nieco cez 700km.
Ale dnes rano to bolo nahovno, hlavne ked som chor, tak som sa len prebil do auta nastartoval a 5min cakal, potom som si spravil "strbinky" na oknach a bolo. V praci to uz opadalo same :-) -
« Re:
ved ano, ja som len naznacil to, ze ten priestor pre funkciu esp je v pripade tohoto auta velmi obmedzeny pretoze:
1/ je hodne neutralne a ked je povrch rovnomerny, utrhnu sa naraz vsetky kolesa, co nevytvori potrebny impulz pre esp na zafungovanie - ten tvoj priklad ked nabehne jedno koleso do mlaky je samozrejme vynimkou kedy esp zafunguje, rovnako ako v mojom priklade plneho kotla v zakrute a vyplyvajuceho nedotacaveho smyku
2/ vdaka tej stabilite neutralneho auta, sirokeho rozchodu a dlheho razvoru prichadza pud sebazachovy skorej ako problemy s adheziou a v krizovke proste dupnem na brzdu cim esp uz nema sancu
3/ auto je dost nizke, takze neprechadza roznymi fazami nedotacavosti/pretacavosti - takze napriklad myslim ze u kratsieho a vyssieho scenica (pod plynom nedotacavy, pri brzdeni pretacavy) bude esp efektivnejsie ako u megana grandtoura - niektore auta su proste bez esp o hubu (mercedes Acko) a esp s nimi urobi divy zatial co niektore esp nepotrebuju vobec (nizke sportove stvorkolky) -
"-- skrytý --" 11.02.05 00:03
« Bez nadpisu
yyyyy: s tou elektronikou je to možná trochu jinak.Soudruzi ve Francii mi tam dali pneu 225/45-17´´. Skvělá věc. Vážně...na suchu je to dobrý, to aktivovat ESP asi ani nejde, to je už přímo zabít se, ale na mokré vozovce: při nějakých 90 km/h jsem za deště kousek od bydliště(mimo obec) předjížděl, mírný levý oblouk, mírné koleje, tam trochu vody a ty pitomé široké gumy to nějak nezvládly - jasně že moje chyba, měl jsem jet pomaleji. Tehdy se ESP aktivovalo a bylo cítit, jak se auto hezky zkorigovalo-jinak šlo ven do škarpy. Se starým a pneu širokýma 195 jsem tam jezdil rychleji a NIC. Říkejme tomu pokrok,třeba.Od té doby za deště jezdím s novým autem pomaleji než se starým, no není to skvělé?Za ty prachy!!! Je! Ale to ESP se chovalo vstřícně a moji nerozvážnost ustálo. Prostě, občas se vloudí chybička a je fajn, že ji elektronika ošetří,pokud je třeba k dispozici nějaká adheze,že ano...Minulou sobotu v Autosalonu na Primě vysílali malou mystifikaci o samospasitelnosti ESP na kluzku. Pokud to lidi vzali vážně, no bude nás na silnicích zase o trochu míň. Leda, že budou fungovat čidla vaků. Zdravím Slovensko ! -
« Re: zimní provoz
zima to je ked vypnem radio a z vonku sa ku mne hrnie to klapotanie po nastartovani od mojho motora? :-) ... no tu je tak do -5 takze ziadna krizovka co by mohla nieco znamenat ... tiez tam mam dsc a esp a skusal som to na snehu aby som sa s tym naucil, myslim ze u tohoto auta ktore je samo o sebe neutralne to ESP nic moc neznamena, aj tak sa napravy utrhnu naraz, a to uz ESP nema co robit, navyse v pripade problemov clovek dupne na brzdu a tym cele esp posle do horucich, zmysel to malo len v pripade akceleracie do zasnezenej zakruty, to sa ozvalo dsc a ESP pribrzdenim zadku zvladalo nedotacavy smyk a pekne nandalo predok tam kam som chcel, ale to nie je vec co by normalny clovek normalne robil, takze cela skuska sa nakoniec zopsula na jazdenie sialenosti na plny kotol - dcs ubralo, esp pribrzdilo a auto slo kam som chcel aj ked sa vsetky kolecka krutili inak ako zemegyla pod nimi ... scenic sa v tom samozrejme nechytal, ale nemyslim ze by to esp pri normalnej jazde mohlo nejako vyrazne pomoct -
"-- skrytý --" 10.02.05 19:33
« zimní provoz
Chlapi, takže i já vážně:startuje po kratičkém žhavení, nepatrně hlučnější, po zahřátí OK. Tichounké jak benzínek, ať si zaprovokuji...S prokluzem není problém, má to všechny elektonické serepetičky, takže, když jsem si na ledu chtěl "hrábnout", tak bohužel. Protiskluz fungoval a nic. V zatáčce funguje i ESP, ABS také, bílé od soli také atd. Je to tak bílo šedé, že jsem se musel do papírů mrknout, co to je za barvu:stříbrná metalíza...Spotřeba se mi drží na 6,5 nafty. L2 1,9 dCi. Trochu je tužší řazení, než se ohřeje olej v převodovce a 3. stupeň by celkově mohl být přesnější, ale, jak praví majitelé japonců, je to žabožroutský sráč, takže zatím dobrý. Dobře to topí a motor zahřeje dříve, než se hřál u Octávky TDI.Tolik zimní provoz. -
« Zima
Startuju naprosto bez problemu. Je fakt, ze to trosku dyl zhavi, kdyz je velkej mraz. Po natoceni to docela chrochta, ale za chvilku se to sklidni. Mel jsem auto na namontovani tazneho. Dal jsem to ke kamosovi do neznackovyho servisu., tak jsem si konecne prohlidnul auto ze spodu. Automechanik je priznivce nemeckych aut, ale hodnotil to, ze je ten spodek docel odolne udelanej, ze Renault se fakt polepsil - vypada to solidne, nema to kde zacit hnit, samej plast a krytka :).
Jo mam jeden dotaz. Vim, ze se to tady mozna nejak resilo, ale nechce se mi to hledat. Je nejak mozny si ke standardnimu CD radiu Renault (Phillips) nejak pripojit nejakej MP3 changer ? Mate s tim nekdo nejaky zkusenosti ? -
"-- skrytý --" 10.02.05 18:12
« Bez nadpisu
Já s naftou startuji při -18 v pohodě, jen když jsem stál od pátku a v pondělí to chtěl nahodit, tak to dost dlouho žhavilo, start byl dost těžký - ale na poprvé. Zvuk byl oproti normálu brutální, ale během minuty se uklidnil a po zahřátí jako vždy - v pohodě. Spotřeba mi šla v mrazech nahoru o litr. Jinak bez problémů. Auto mám bíle od soli ale mýt ho nebudu, dokud je taková kosa. -
« Bez nadpisu
V zime mi to jazdi dobre. Startuje aj pri -25. S naftou ziadne problemy nemam asi preto, ze tankujem vonavy benzin. Renaulty maju ale jednu chybicku na zimu - otvoreny predny diferak. Staci, aby sa jedno predne koleso dostalo niekde, kde nie je adhezia a si v *. To sa Maxime nestavalo (samosvor), ta sa vyhrabala odsadial. To je samosvor o tolko drahsi, ze ho nedavaju do ziadnych aut?
BTW pri teplotach pod -15 lezie spotreba hore priam neuveritelnym sposobom.