Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

14.03.05  11:13

« Re: Re: ???

tak to nove trosku narastlo a je vacsie ako Grandtour :-)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 14.03.05  11:09

« Re: ???

jo, jazdil som s 330i v manuale aj automate a celkom dobre :-) akurat to zo mna vytriaslo dusu. ale dat za take male auto 2mil je trocha moc...je to proste len hracka.
  • 00 Reagovat !

foto

14.03.05  11:00

« ???

chlapci, ale ja ked som videl nove BMW 3, tak som si len povzdychol :-(
    inac nemam nic noveho, stale cakam na vimenu kluciek, zatial sa mi neozvali, asi na mna zabudli. Ale moc mi to nevadi, aj ja cakam, kym sa vsetky doseru a nech sa to robi naraz :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.03.05  07:35

« Bez nadpisu

Já za to taky 2000 nedám, ale zeptám se , kolik by stály nějaké náhrady. Dnes jedu kolem takového kouzelného obchůdku s příslušenstvím, tak ze zeptám a napíšu co vymysleli...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 13.03.05  18:18

« Re: Re:

na lavo to robi asi preto, ze stierace stieraju smerom dolava.
    ci tie plasty pomozu neviem, zas az tak mi to nevadi aby som za to platil 2000korun.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.05  16:40

« Re:

napr ja ked v c5 umyvam pocas jazdy predne okno, tak voda mi zacne stekat aj po bocnych oknach a ked bolo okno velmi spinave tak na bocnych okach tie stekance nechaju ciary.
    To je přesně ono - co je ale divné - proč mi to dělá podstatně více na levém okně? Co myslíš, pomůžou ty plasty? Originál sada stojí 2 000,- Kč, neoriginální bude určitě levnější.
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 13.03.05  11:58

« Bez nadpisu

inac ja toto tiez povazujem za konstrukcnu chybu auta a picasso ma podobny problem, tam sa ale strasne spinia zrkadla.
    napr ja ked v c5 umyvam pocas jazdy predne okno, tak voda mi zacne stekat aj po bocnych oknach a ked bolo okno velmi spinave tak na bocnych okach tie stekance nechaju ciary.
    v e-classe mi po umyti voda po bocnych oknach nesteka nikdy (a to E strieka viac vody na okna, lebo pouziva priamy prud kym C5 ma rozprasovac ako oktavia). neviem ci je to nahoda alebo ci s tym ratali, ale je to v E proste lepsie
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.05  21:08

« Zatracená špína!

Máte někdo zkušenosti s plastovými aerodynamickými kryty na předních oknech? Mám problém s tím, že když je špatné počasí - a nyní to šílené množství soli - po pár km a několikakerém ostříkání oken mám natolik zašpiněné boční přední okna - zvlášť řidičovo - že nevidím na zpětné zrcátko. Myslíte, že by ty kryty mohly pomoci? Stejný problém je i se zadním oknem, které se bohužel silně zanáší. Pomůžou snížit zašpinění zadní zástěrky?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.05  09:21

« Servis

Servis se ke mě chová maximálně korektně, což se nedá říci o voze, který si na mne pořád něco vymýšlí :'-(
    Když mne technici vidí, mají úsměv na tváři, ale oči v sloup. Moc vozů jsem zatím nevystřídal, tak nemám co porovnávat (Favorita nepočítám jako "auto"). Možná jsem divný, ale i když mám relativně víc závad, než považuji za normální, pokud by jsem si teď měl jít koupit nové aouto, asi by to byl zase Megan GrandTour. ;-)
    Bohužel jsem koupil auto vyrobené v pondělí.................
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 11.03.05  23:26

« Re: Malá porucha

myslim ze servis sa zachoval slusne
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.03.05  17:30

« Malá porucha

Hlásím další chybičku: po 25 000 km se mi uvolnil kryt mezi volantem a palubovkou - ze kterého jdou ovladače blinkrů a td. Pohyboval se v rozmezí cca 30°. Jel jsem kolem servisu a v domění, že mi pouze utáhnou šroubky (je to atypická hlava šroubku - nějaký vícehran) jsem se tam zastavil. Technik ochotně vyběhl se šroubovákem - ale ouha - šroubky byly dotažené! A tak auto putovalo okamžitě na dílnu (pravděpodobně proto, že množstvím poruch se ze mne již stal stálý klient a přejímací technici ze mne mají potničky). Museli sejmout celý volant a mezikus, kde zjistili uvolněnou plastovou podložku, kterou usadili a utáhli vše kolem. Práce cca 1,5 hod. Když mi auto vyvezli ven, poprosil jsem ještě technika, ať mi prověří zásuvku na 12V - přestala mi fungovat nabíječka na mobil, tak jestli odešla, nebo je něco v zásuvce. Technik vběhl do dílny, vyběhl se zkoušečkou a ponořil se do vozu. Pak už jen nastartoval a zmizel opět i s autem v dílně. Další hodina čekání! Prý uvolněný drátek..... Po dvou a půl hodinách jsem byl rád, že můžu vypadnout. Až po cestě jsem zjistil, že mám zakódované rádio!!! Tak jsem opět volal servis a ti mne dálkově navedli jak jej odkódovat. Tak zase zážitek na nějakou dobu.
    Viděli jste v televizi reklamu, jak si nějaký týpek v obleku za psacím stolem skládá origami? Když kamera poodjela, měl ty skládanky po celé kanceláři a na stole nápis: "REKLAMAČNÍ ODDĚLENÍ RENAULT"
    Málem mě z toho jeblo :D
  • 00 Reagovat !

foto

11.03.05  16:59

« Re: Re: Re: servis zasa ten servis

Tak vidis, predsalen su Skodovky vyhodne aj vdaka nahradnym dielom. Sice ich cena je rovnaka, ale je mozne obednavat aj jednotlivo. Zaujimalo by ma, ci je to tak mozne napr. aj vo Francuzsku objednat na Fabiu iba jeden diel z klucky. To by mohla byt pre Skodu celkom slusna konkurencna vyhoda ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.03.05  15:58

« Re: Re: servis zasa ten servis

To luf: Pred Meganom som mal Fabiu a na nej mi menili jednu plastovu cast madla na spolujazdcovych dverach. Objednavali len ten konkretny kus a nie vsetky 4 z ktorych sa to madlo sklada, popr. vsetky plasty ktore sa nachadzaju na dverach. Tak som myslel ze podobne to bude fungovat aj v Renaulte.
    Co sa tyka odovzdavania auta, tak skusobnu jazdu s prijimacim technikom som zazil len raz a to bolo pri oprave tohto sedadla. Boli sme sa previest aby mi ukazal ze zavadu hrkotania sedadla odstranili. Mozno som bol vtedy tym taky prekvapeny ze som si ten kryt dobre neskontroloval ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.03.05  13:01

« Re: Re: servis zasa ten servis

Já chodím přebírat auto s vlastním "nádobíčkem" (to abych se dostal i do míst, kam není na první pohled vidět): přitom trvám na tom, že technik bude přítomen mé vlastnoruční demontáži s tím, že teprve na základě jejího výsledku mu řeknu, zda auto převezmu nebo ne.
    Má to však jeden drobný háček: poté, co se jim nepodaří mi auto napodruhé předat, při mé třetí návštěvě obvykle všichni technici prchají v momentě, kdy mne zmerčí, a pak nejsou dlouhou dobu k nalezení...
  • 00 Reagovat !

foto

11.03.05  12:40

« Re: servis zasa ten servis

Vymena funkcnych celkov je uplne normalna zalezitost. Objednavanie kazdej drobnej suciastky samostatne by sa nedalo logisticky utiahnut a vo vysledku by bola ta jedina suciastka mozno za podobnu cenu, ako cely celok. Uz je prec doba Skody 100, ked sa dala kazda gumicka, strunka alebo srobik kupit samostantne (ked ste mali dobreho znameho v mototechne a ked ju nahodou aj dostali)
    BTW kontrola auta po predani zo servisu by mala byt normalna vec. Ale zazili ste uz niekto, aby po nejakej oprave sa s vami isiel technik previezt, aby ste mu odklepli, ze ste s opravou spokojni? Ja som to zazil iba raz, prijimaci technik tam bol novy. Asi ho potom uz poucili, pretoze viac krat sa to uz nestalo.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.03.05  17:33

« servis zasa ten servis

Tak je tu nejako mrtvo. Tak pridam posledny zazitok zo servisu. Asi pred 2 tyzdnami sa mi zacali ozyvat vseliake zvuky od spolujazcovho sedadla,presne z boku sedadla od dveri. Tak som sa na to pozrel a zistil za umelohmotny kryt ktory je z boku sedaku a kryje ho az ku kolajniocke a uchytenia pasu je nejaky volny. Tak som odskrutkoval vzadu na kryte sroub a zistil som ze jedna umelohmotna zapadka ktora ma drzat kryt na sedadle je zlomena. Kedze som s tym nic nerobil a same sa to asi nezlomilo tak zostava uz iba servis v ktorom mi asi pred pol rokom toto sedadlo opravovali, nieco mi tam hrkotalo. Vtedy som bol v servise asi 3x a rozoberali aj tento kryt. Bohuzial v tom case som este nemal take skusenosti zo servisom ako teraz a nezkontroloval som si ci tento kryt drzi tak ako ma.
    No a teraz mi servis nechce uznat zaruku ze som si to zlomil sam. Momentalne to riesi Renault, ci uznaju zaruku alebo nie. Takze ak budete mat auto v servise, treba si po prebrati poriadne skontrolovat ci drzia vsetky kryty ako maju a pod.
    A este jedna vec na zaver, samotny kryt na to sedadlo sa objednat neda, musi sa objednat cela sa krytov ktora je pouzita na tomto sedadle - namiesto ceny cca 100sk za jeden kryt musia objednat celu sadu za cca 5000Sk. Tie ceny nie su presne. Kedze som bol uz viac raz v servise viem ze takto to funguje zo vsetkymi nahradnymi dielmi, vzdy musite objednat nejaky celok, nikdy sa neda objednat iba nejaka cast niecoho. Vseliako sa da zarabat na ludoch, uz sa tesim ked mi skonci zaruka a nieco sa mi pokazi.
    No clovek sa uci na vlastnych chybach.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.05  11:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Zatvaranie dveri - saga pokracuje

no tie klucky vymenia vsetky a snimace si musia ceknut a potvrdit, ci je problem vo dverach alebo ... . Teraz su objednane dve klucky, potom dalsie dve a potom sa to naraz vymeni. No asi si nahanaju kseft u Renaultu, ked to nemenia naraz 4ks.
  • 00 Reagovat !

foto

08.03.05  10:53

« Re: Re: Re: Re: Zatvaranie dveri - saga pokracuje

Vymenit to dam, ked prestane fungovat aj tlacitko na zadnych dverach na strane vodica. A potom si dam vymenit vsetky 4. Uvidim, ake budu tvoje skusenosti po vymene. Tebe idu menit iba predne klucky? Mne niekedy nefunguju ani zadne, ale to iba vynimocne, takze presviedcanie v servise by nebolo jednoduche :-(
    BTW zistil som, preco obcas nefunguje otvaranie fotobunkou. Je to deaktivovane vtedy, ak je niektora z fotobuniek niecim zakryta (typicky teraz ked napada sneh a drzi sa za kluckami, ale staci aj hruba vrstva soli z ciest). Tak dufam, ze aspon s otvaranim problem nie je. Ale ak mi to nezafunguje niekedy v lete, tak ma asi porazi a servisaci budu menit...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.05  10:02

« Re: Re: Re: Zatvaranie dveri - saga pokracuje

zatial este nemam nic vymene, ale od vcera uz trvalo nefunguje zamykanie ani vodicovou kluckou. Ma s tym este niekto problem okrem mna a Lufa ? Luf, kedy si to das povymienat ?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.03.05  08:21

« Re: Re: Zatvaranie dveri - saga pokracuje

luf: no nic moc, je sucho a to otvaranie dveri ide ako hodinky, ale tvarili sa, ze o tom vedia a ze v istej serii akoby zabudli na jednu tesniacu gumicku. Zatial mi vymenia dve predne klucky. Ono tym ze vypadne naraz jedna strana a to vsetko, mohol by byt problem este aj v primaci, alebo kontakt celeho lavostranneho okruhu. Takze buduci tyzden ma byt vlhsie a mozno to zase zacne blbnut. Ale uz ma to netrapi, som zaevidovany ze to blblo, zaruku mam este 3roky a tak ci to cele odide teraz alebo buducu zimu mi je jedno
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…