Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

21.03.05  09:03

« Re: Re: Re: Re: Re: A zase zavada ktoru som uz mal

>urcite to nebolo sposobene oteplenim skokova zmena spotreby ... proste pocas zohrievania robi "nieco inak" ... inak by nebolo mozne aby po 100 - 200m zacal vychadzat z kurenia pri -5 stupnoch rano teply vzduch
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.05  07:51

« Re: Re: Re: Re: A zase zavada ktoru som uz mal

no dnes rano cestou do prace sa mi nic neprejavilo. Luf, keby to bolo len kvalitou benzinu, nemoze sa mi to prejavit hned ako idem od stojanu, nepresiel som ani 5m, nastartoval som, hned sa pohol a koniec. Nasledny start prebiehal asi 5-10sec. a to tak ze otacky velmi pomaly stupali az dosiahli volnobeh. No a potom sa dalo jazdit ,ale nemohol si tomu slapat na krk a bola vyrazne nizka spotreba a YYYYY: urcite to nebolo sposobene oteplenim, kedze v sobotu uz bolo len 8C. No a do toho kopca za 5L neurobi ani 1.5dCi. No fakt neviem co si o tom mysliet, hlavne ked nieco podobne ma aj matoo. Ja si myslim, ze to bedie nieco , na co ma vliv tlak z nadrze. Pumpa, cidlo ..... . Chcem si teraz pohovorit aj s technikom a zistim ako moc tomu autu rozumie a ako moc vie, co ma ako vpliv na chod motora. Uvazoval som, ze si to cidlo teploty necham odpojit a ako sa to prejavi, teda ak bez toho ten motor dokaze slapat :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.03.05  23:59

« Re: Re: Re: A zase zavada ktoru som uz mal

to luf: tankoval som uz u Shell, Slovnaft, JET, Jurki, METRO. Bloky od tankovania odkladam keby nahodou. Po tom ako mi tento problem zacal, som tankoval len Slovnaft a Shell. Nic sa nezmenilo, proste ako natankujem plnu tak sa to sem tam dusi. Nemam to sice az take ako popisoval Miro, ale je to citit. Proste idem, z nicoho nic na 20m az 50m ako keby sa to chcelo dusit, potom to prestane a je do dalsieho tankovania plnej nadrze pokoj.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.05  21:00

« Re: Re: Re: A zase zavada ktoru som uz mal

inak ked sme pri tej spotrebe, na jesen som pisal ze mi to zacalo nejako zrat, a teraz ako mrazy polavili (rozdiel 10-20stupnov) tak spotreba zase padla ako ked sekne - rozdiel ~1l zo dna na den (1.9 dci pre nezainteresovanych)
  • 00 Reagovat !

foto

19.03.05  20:41

« Re: Re: A zase zavada ktoru som uz mal

Preco nelejete iba u kvalitnych benziniek? Ja tankkujem skoro vyhradne Shell a zatial bol problem iba raz - auto zralo o 0.5l viacej, ako zvycajne. Ale nikdy neboli problemy ze by sa dusilo alebo podobne. Asi to bude fakt iba kvalitou benzinu.
    BTW keby sa dalo nejako auto pokazit tak, ze by zralo iba tebou uvedene mnozstva a inak by islo normalne, to by bol dobry zlepsovak :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.03.05  19:34

« Re: A zase zavada ktoru som uz mal

to miro: Stava sa mi to viac menej pravidelne po natankovani plnej nadrze. Uz som to tu aj spominal. Vacsinou sa mi to prejavi ked idem do mierneho stupania. Servis nenasiel ziadnu chybu. Po velkej noci to pojdem asi znovu reklamovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.05  17:57

« A zase zavada ktoru som uz mal

Pred tromi mesiacmi som natankoval plnu nadrz(ESSO ) a auto po starte zdochlo.Potom naskocilo, ale pri doasiahnuti 3000ot neustale drhlo, akoby nesol benzin. V servise diagnostikovali zle cidlo snimania teploty chladiacek kapaliny(vody). Teraz sa mi to objavilo znova,len servis nebol hned po ceste a tak som s tym jazdil. Postrehol som, ze pri ustalenej jazde aktualna spotreba klesla z 6l/100km na 1.8l/100km!!! a v tom momente zacalo dusenie. Ten pokles bol pozvolny a trval si 10sekund. Dalej bez dusenia som siel 90km/h proti vetru bez trhania a spomalovania pri aktualke 4l/100!! Taktiez som siel do kopca( na pristavny most z Petrzalky) ustalenou 70 na stvorke a auto podla PP bralo len 5l/100km. Moja otazka znie, ci toto moze sposobovat uz raz menene cidlo, alebo je skor problem v prisune paliva. Teraz to zase zacalo po dotankovani plnej nadrze( JET ), ale nemal som prazdnu ale bolo tam 30l. Takze tomu nerozumiem. Neviete kde hladat naozaj problem ? Lebo mne sa nezda aby take nieco robil ten snimac. Motor bol vzdy zahriaty.
  • 00 Reagovat !

foto

18.03.05  14:45

« zapojení rádia

Tak sem si taky pořídil novýho megana. Jezdí super. V sobotu jsem zapojoval rádio (blaupunkt laussane) a v autě byl navíc jeden konektor. Takovej malej žlutej. Nevíte náhodou k čemu to vede ajestli se to dá u normálního rádia použít?
    Do rádia pasoval, tak jsem ho taky připojil. Ale na první pohled žádná změna. Akorát se mi zdá, že displej rádia svítí jasněji a je ve dne lépe čitelný (předtím v twingu).
    Zase na druhou stranu se mi zdá, že je malinko horší citlivost rádia (přeci jen twingo mělo větší anténu).
  • 00 Reagovat !

foto

18.03.05  12:21

« Re: Re: Re: Re: Re: špinění oken

Miro - ja na aerodynamiku nenadavam. Na zrkadla vidim dobre a ze je vrch okna spinavy ma nechava uplne chladnym. Ale hooodne ma serie ina vec - pravy stierac dotrepe vsetok bordel pred vodica a odtial jeho prevaznu cast zotrie lavy. Ale na vrchu okna zostava mala cast toho bordelu a tato pri malych rychlostiach steka presne popred moj ksicht po okne. Takto blbo vyriesene stierace malo aj Clio, pomohla ich vymena ked sa zodrali - lavy bol o 2cm dlhsi a uz dokazal stierat vsetok bordel. Preco ale taku istu chybu urobili aj pri dalsom aute?
    BTW auto sa sice velmi spini, ale taisto dobre sa umyje, ked idete v dazdi. >:D Turbulencii vela na karoserii nevznika, to je vidiet podla toho, ze nezostavaju miesta, ked by karoseria nebola ostriekavana vodou. Na Cliu bolo dost vela miest, ktore sa jazdou v dazdi neumyli a zostavali na nich flaky (voda sa v tych miestach drzala az dokial auto za jazdy nevyschlo).
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.05  10:43

« Re: Re: Re: Re: špinění oken

no co si budeme nahovarat, je to dan za dost zlu aerodynamiku, vsetky tie vycnievajuce casti( blatniky, kryty stlpikov.. ) vytvaraju turbulencie a auto je potom ako SVINA :-) . Frantici urobili krasne auto, ale ...... . Hlavne ma sere to nezmyselne zle zalicovanie dveri a karoserie. Teraz to uz clovek nedoladi.
    Takze si odbas zoberte handru a okna umyte. Ja som cez zimu s autom v umyvarke nebol, ale mozem povedat, ze je ciste. Stacilo pouzit napadany sneh
    no a uz som na letnych
  • 00 Reagovat !

foto

17.03.05  12:50

« Re: Re: Re: špinění oken

BTW dnes som pozeral, ako mam zaspinene bocne okna. Pri zrkadlach relativne cisto a dobry vyhlad. Ale vrchna cast okna je skoro nepriehladna (celu zimu som neumyval, auto vyzera ako by ho vytiahli zo solneho jazera)
    Tie ofuky mozno pomozu, ale zalezi, ake budu. Na starom renaulte som mal take, ze boli od okna skoro 10cm a okno zostavalo uplne cele ciste. Ale jazda so spustenym alebo odchylenym oknom nebola mozna - hucali neuveritelne. Tie sucasne su IMHO prilis male, aby takto pomahali, zrejme koli tomu hucaniu.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.05  00:32

« Re: Re: špinění oken

To, že sa ti na Grandtoure špiní zadné okno je úplne normálna vec. Robí to na všetkých autách so zadnými dverami. Jedine na sedanoch (všeobecne na akýchkoľvek) to nejde. Je to dané tvarom zadku. Aerodynamika nepustí. Preto je tam vždy stierač.
    A zásterky tomu tiež vôbec nepomôžu. Keď, tak veľmi málo. Ja som ich tam dal a žiadna podstatná zmena sa nekonala. Aj keď som ich nemontoval kvôli špine na zadnom okne. Ale predné zásterky zamedzujú striekaniu bordelu na bočné okná. To je fakt.
    Tie deflektory na okná nekupuj. Je to úplne zbytočné. Akurát na pohľad to auto možno lepšie vyzerá. Ale to je asi tak všetko. Usadzuje sa pod tým špina.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.05  19:17

« Re: špinění oken

Tak tomu plastu na okna říkají ofuky, dovoz Polsko, na Megana II nemají, snad v polovině roku. Na Oktávku stojí cca 540,- Kč, na Megana I 595,-.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 14.03.05  18:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ???

to si nenarocny zakaznik. ja ked som zakruzkoval v 330i co by som chcel, tak som vyratal priplatkovu vybavu na 500tisic.... :shock:
  • 00 Reagovat !

foto

14.03.05  18:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ???

Asi som mal hned napisat, ze pre mna auto = kombi ;-) Neviem, ako su na tom nove BMW, ale predchadzajuce modely mali kufor zufaly. A este zufalejsie bolo, ked som sa previezol s 530d so sekvencnou prevodovkou - super auto, fakt ma dostalo. Ale ked som pozrel do cennika a zistil, ze zaklad stoji 1.8M + dalsia vybava podla potreby by bola za asi 200t (napr. xenony, parkovacie asistenty, elekricke zrkadla atd.), tak som rychlo ochladol. A dorazili ma, ked ma v autosalone nepustili si do neho sadnut, lebo som v ten den bol obleceny v bermudach! BTW v ten isty den ma nanutili v predajni Mercedesu vyskusat C a E, aj ked som im tvrdil, ze na to auto nikdy mat nebudem 8)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 14.03.05  14:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ???

ja by som radsej Cklasu. uz v zaklade je tam celkom slusna vybava a da sa zobrat aj kombicko s odpoctom DPH. a navyse 160.000km/6r servis v cene auta...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.05  14:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: ???

ono v tom aute nejde o velkost kufra no a za dalsie bavime sa o novej trojke a ta je dlhsia, sirsia a hlavne nizsia. Tak ja by som ju bral aj s tym smiesnym 460l kufrom( len popravde na to zdaleka nemam :-( ). No a je tam lepsi pristup ako u Megana sedan. Ten pristup bol hrozny. To jedine ma odradilo. no vlastne aj otvor na lyze mi hooodne chybal :-)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 14.03.05  12:32

« Re: Re: Re: Re: Re: ???

grandtour je kombi, nie? tak to sa so sedadom urcite nemoze porovnat ;)
    inak ten sedan ma 460litrov, co je normalna hodnota v triede (A4 460, Cklasse 455)
  • 00 Reagovat !

foto

14.03.05  12:21

« Re: Re: Re: Re: ???

IMHO 3ka a 5ka od BMW ma maly kufor. Zrejme koli diferaku je hooodne plytky. Ale inak by som asi Megana za taketo auticko vymenil (x30d), keby mi ho niekto chcel dat. Lenze za vlastne peniaze by som radsej kupil pozemok na dom :-! Zivot je otazkou priorit...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 14.03.05  11:58

« Re: Re: Re: ???

to je potom grandtour male auto a to ma prekvapuje. trojka je uzka (je max pre 2 osoby, 3 by sa uz tlacili) a kvoli tomu ze nejde dat nohy pod predne sedadla je tam dost malo miesta aj na dlzku.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…