Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 28.01.07 21:48
« Bez nadpisu
Jaj, aha, este raz som si to pozornejsie precital, takze druha karta facha. No, tak potom je problem iba v tej prvej karte (ale zeby oba nezavisle systemy zlyhali, to je fakt cudne). Skus ist do servisu, nech Ti ju tam znova naparuju ako novy kluc. Ak chces, dam si tu namahu vyhladat to v servisnej prirucke, ako sa to robi, ale tie servisne prirucky som Ti uz dakedy davnejsie posielal, mozes si to pohladat aj sam.
PS: Uz nepamatam - Ty mas keyless entry alebo musis zakazdym tlacit tlacidlo na dialkovom, ked sa chces dostat dnu? -
"-- skrytý --" 28.01.07 21:39
« Bez nadpisu
Ty pocuvaj, nebude to tym, ze Ti Meganik dajako cez satelit naflashovali nech sa Ti pomsti za to, co pises na internete? :-) OK, srandujem. K veci.
Baterka napaja iba vysielaciu cast ovladaca, co je DO zamkov dveri. Teda ak baterka lahne, mas tam ten mechanicky klucik, ktorym sa do auta dostanes.
Ale imobilizer (teda ta cast, ktora povoluje start akonahle vlozis kartu do slotu) funguje na inom principe, a to ako transponder, ktory nema bateriu. V slote je taka rozmernejsia cievka, ktora naindukuje dostatok energie do transpondera, aby tento transponder dokazal odvysielat svok kod naspat. Je to take zjednodusene vysvetlenie, ale v principe sedi.
Takze, ked si sa uz do auta dostal a auto je Tvoje, malo by Ti nastartovat. Ak nenastartuje, bud nie si vo svojom aute :-), alebo je asi vadna cela karta (nespadla Ti do vody? hmm, to by asi nebol dovod, lebo transponder je zaliaty v skle... OK, podme hadat dalej - nebol si niekde, kde bolo velmi intenzivne magneticke pole? Hmm, ani to by asi nebolo ono... nespadla Ti? Co si s nou robil od posledneho uspesneho pouzitia?). Skus teda druhu kartu, ci Ti dokaze nastartovat.
Ak ani tato nedokaze nastartovat, tak potom problem nie je v karatch, ale v aute. V prvom rade - auto by sa malo dat nastartovat cez kod imobilizera, ktory si dostal k autu (uz nepamatam presne ako to vyzera, ja jazdim na Citroenoch, Renaulta ma otec). Ak to nenastartuje ani tak, tak je vazny pruser asi niekde v riadiacich jednotkach a treba to diagnostikou preverit. Ak to nastartuje, skus potom tie karty ci pojdu (myslim v navode je aj postup, ako sparovat karty v pripade, ze sa nieco vynimocne stane). Ak tie karty ani po nastartovani cez kod nepojdu, treba do servisu a zistit v com je chyba.
Moj rychly usudok (mozem sa mylit) mi hovori, ze nieco bude s tou konkretnou kartou, pretoze je dost nepravdepodobne, aby dve rozne funkcie zlyhali naraz. DO dveri totizto obhospodaruje ina jednotka, ako imobilizer.
Ty fakt, to uz ani nie je pravda, co sa Ti s tym autom robi. Moznoze schytavas rany zo vsetkych nasich aut, ktorym chodia dobre... Mali by Ti z Renaultu vo vlastnom zaujme auto zobrat a testovat, co za interakcie Ti tam posobia nech vedia, v com delo. -
"-- skrytý --" 28.01.07 21:23
« nefunkcni karta
tak me vysplouchla karta, prisel jsem k autu a nic, sice jsem si otevrel klickem, ale pri vlozeni do slotu mi auto hlasilo, ze karta neni vlozena. takze nasledovala cesta domu mhd pro nahradni, ktera nastesti slapala. rikal jsem si, ze je pravdepodobne v haji baterka, ze rano koupim novou a bude vse ok. jeste vecer jsem se zastavil v renault minute na zlicine, ale technik nemel pristup do skladu, takze mi pry s novou baterkou nepomuze, rikal jsem si nevadi, datart ma otevreno, neni problem koupit ji tam. pro jistotu jsem se nechal ujistit, ze pri vymene baterie se neni treba bat toho, ze by se karta rozhodila a prestala fungovat. jenze ani po vymene dvou baterii karta nefunguje a u te funkcni nechci riskovat vymenu baterie. :roll:
mate s tim nekdo zkusenost :?:
nebo je to jen dalsi z problemu, ktere mi tohle auto pripravilo >:-[] -
"-- skrytý --" 16.01.07 09:28
« Re: puklice
jo jo lidi jsou svině .... kup si nějaký za 50,-/Kus v Tescu ... aspoň Tě to nebude tak štvát
Po zkušenostech, kdy mi poklice nevydržely ani dva dny (dvě zmizely přes noc? a druhý dvě na parkovišti druhej den-nechápu proč nevzali rovnou všechny), jsem se rozhodl trochu přitlačit a koupit na zimu hliníkáče.
Kamarád to řeší tím , že na poklice kašle a jezdí na černejch plecháčích. Taky řešení.
Nejlepší byly ty pod šrouby , který jsem měl na Lantře. Nikdo Ti je neukradne a neupadne Ti v nějaký díře. -
"-- skrytý --" 16.01.07 08:52
« Re: brzdy
tak to byly ty desky - vždy se ve finále zklouzly ve vodících pružinkách a předpružení nepomohlo - tak jsem za pružinu v místě, kde je v třmenu takové vybrání a pružinka se dá vyklánět - podložil tepelně odolné pružné těsnění vytvarované podle plošek pružinky a problém je zatím odstraněn -
« Re:
ja tam lejem co je po ruke a zatial ziadny problem, praveze ta tesko celkom fajn smrdi a minuly rok pohoda aj pri mrazoch. Tento rok sa podarila z OMV, tiez nemrzne, kedze som zatial z BA nevytiahol paty na sibir :-) vnutorne okno mi tiez bezne zamrzne, nastve ale co uz, tuto zimu ale zatial nic -
PP. 09.01.07 15:54
« Bez nadpisu
Obchod s "modrými vodami" ala Makro,Tesco,Hypernova... zažívá v posledních letech opravdu velký rozmach,soudě podle toho množství tohoto zboží v letácích a regálech hypermarketů,ale já jsem vždy používal výrobky klasických CZ/SK výrobců autokosmetiky (Noname výrobkům jaksi z principu nedůvěřuji),převážně výrobky -80C nebo -40C a negativní zkušenost nemám.Spíš jsem to vždy ředil víc než bylo předepisováno. -
"-- skrytý --" 09.01.07 15:14
« Bez nadpisu
Ze okno zamrzne zvnutra sa stava (aspon u mna) dost casto. Staci byvat nedaleko vody, kde je vzduch vlhsi a rychly zostup nocnej teploty a je to. OK, a tiez si treba trochu privstat, manageri co chodia do roboty na deviatu to uz nestihnu :-)
Ad nemrznuce zmesi: tak sa mi zda, ze je to posledne roky vyborny business s modrou mydlovou vodou. Pisu sice, ze ma minus dvadsat, ale to je asi tak bod tuhnutia toho mydla alebo co... Navyse, papier znesie vela. Ja som si s tym uzil svoje - na Berlingu je hadica k tryskam ostrekovaca vedena mimo motoroveho priestoru a tym padom je to superhaklive na kvapalinu, ktoru clovek pouzije. Ked to raz v decembri zamrzne, tak sa neroztopi az do jari (mimo tuto zimu, vsakze). Za tie roky sa mi osvedcila jedina znacka, a to zelena kvapalina, ktoru dostat na OMV. Ma napisane, ze je do -20 a po ostriekani smrdi ako liter vodky porozlievanej po aute, ale zato funguje. Nechcem robit reklamu a Rakusanom nerad davam korunu, ale tych Tescovych mam uz fakt dost. -
"-- skrytý --" 09.01.07 13:45
« brzdy
nijak, bouchá to furt, trošku jinak, trošku méně a už jen dopředu, prý to už lépe neopraví, z Renault.cz napsali, že reklamace je věc servisu, zatím to nechávám - nemám čas se s tím vydat do Prahy do "mateřského servisu" a jiný bližší k Liberci není - s Českou Lípou nemám dobrou zkušenost, nebo se na to podívat sám - určitě to bude nějaká blbost, do konce záruky to ale nějak zkusím vyřešit...
(nějak se mi pro změnu příliš zamlžuje zevnitř auto...a pak to ev. zmrzne - v mrazech jsem zevnitř led ještě u žádného auta /mám 3./ na čelním skle neškrábal...tak jestli nějaký filtr už dosluhuje...jsem z toho trošku naštván... :), pak jsem koupil "levnou" zimní kapalinu na minus 20 z Tesca a zamrzla při mínus 1 st., navíc je to nemrznoucí kapalina, která má právě jen tuto vlastnost - nečekejte, že sama něco rozmrazí, takže radím pozor na ně... naštěstí je mírná zima) -
"-- skrytý --" 19.12.06 08:01
« Bouchání od předních brzd
Vstupuji opět se svými předními brzdami na ročním M.II 15 tis. najeto - bouchalo to po změně směru jízdy a následném zabrždění (jak když lítají destičky sem a tam), pak si destičky sedly až zase do zabrždění v opačném směru jízdy - :!: první servis - dle prvního odhadu servisu to destičky nebudou, ale kloubek řízení - byli to destičky - tak je nějak předpružili - výsledek - už si to nesedá, ale bouchá to pořád - dle síly zabrždění - ve čt. jdu na druhou prohlídku - pokud to budou destičky - odmítají je vyměnit...prý kdyby měli najeto tak max. 1 tis., (jaká je to logika? to jako kdyby ševci vyměňovali prasklou podešev jen první měsíc) tak uvidím. Prý se s tím nesetkali - tím spíš - kdyby každému méga. po 15 tis. km bouchaly destičky /které dle roční sjeté nejsou/, tak je to běžné opotřebení, pokud nebouchají, tak je to vada. No ne? Bouchání pro poloosy žádný med není, za rok si za své vyměním destičky - a ouha - ukáže se, že to bouchá dál a že je to něco jiného, ale to už bude po záruce. Dle mého mám nárok, aby mi auto v záruce "nebouchalo" Jinak hezké Vánoce všem zde.
Tu druhou kartu jsem mel pres rok a pul v supliku s nahradnim klicem od zamykani zpatecky, pouzil jsem ji vyjimecne parkrat, kdyz mi treba draha polovicka odjela do prace s klicema a kartou v kabelce a ja musel pouzit nahradni, coz byl tenhle pripad.
Holt me nezbyva nic jineho nez zase SERVIS :roll:
PS: Budes se asi smat, ale koupil jsem novy kocarek "JANE", nebyl uplne levny a co myslis, ze se udalo po rozbaleni a sestaveni. Ujizdel "doleva".
V servisu zjistili, ze spatne sesadili ve vyrobe lozisko na prednim kolecku, takze ho vymenili a je vse v poradku. Muzu ja si neco koupit, aby tam nebyl problem? Nebo uz jde kvalita vyrobku, tak rapidne dolu :?