Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 30.03.05 08:36
« moje auto sa proste nepodarilo
Tak a mam dalsiu chybu. Nie je to sice az tak zavazne ale ked mam ovladanie fukania vzduchu na plohe 1 tak sa mi ozyva take cvrlikanie/piskanie, mozno lozisko ventilatora. Ked prepnem do polohy 2,3,4 alebo vypnem prestane to. Nie je to velka zavada ale dost neprijemny zvuk. Uz ma to prestava bavit chodit 2x do mesiaca do servisu s rocnym autom.
Ako poznam servis, tak mi rozoberu celu palubovku a vymenia pol auta. :( -
« Re:
Lubos1: no sice nemal by som to obhajovat, ale ja mam pocit, ze keby som si kupil aj Avensis, urcite by som natrafil. Napr YYYYY s autom nema ziadny problem, s kluckami ma problem uz len Luf, a take auto ako ja ma uz len matoo. Inac nase auta boli vyrobene mozno v tom istom tyzdny. Zhruba v tom istom tyzdni sme ich dostali. -
Lubos.1 29.03.05 09:54
« Bez nadpisu
No ako tak citam, som rad, ze som si nevybral znova francuzske auto. S mojim byvalym P307 som si uzil az moc. Pri vybere noveho vozu som si sice obzeral Megane Grandtour, ale nastastie som si povedal, ze uz druhykrat nevstupim do francuzskej rieky a vratil som sa k japoncom.
Ani ti nie su sice dokonali, ale ... -
« Primrzanie rucnej ?
hosi, tak vcera som dosiel na to, ze v zime mi ruzna neprimrzla ale prihrdzavela :-) Vcera rano aso po 10h statia ( bolo mokro po dazdi) som ani neviem preco kukal na kotuce , predne pekne, leskle , zadne cervene zahrdzave a platnicky akoby boli prizvarane. Pri odchode som myslel, ze som ich aj utrhol. Tusim tu rucnu zablombujem :-) .
Inac dnes som sa s volnymi rukami zase nedostal do auta, pomohla karticka a potom to uz slo, akoby bol system bloknuty ci co. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A zase zavada ktoru som uz m
BTW nemyslim, ze tankovanie po prvom vypnuti pisotle je tlacenie do nadrze. Bezne dotankujem este 1.5 az 3 litre podla benzinky a benzin nie je ani vidiet. Na Cliu to bolo maximalne 1.5l a benzin uz vytekal von. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A zase zavada ktoru som uz mal
matuS - ano, bol som to ja, ktory tankoval iba na Jurki v petrzke a najazdil s autom 106t km bez problemov. Ale to vies - kupil som nove a zacal som tankovat na Shellke (tak isto som tankoval aj s novym Cliom, ale tam ma to po chvili preslo :-! ) a kedze v CR nie su take hrozne rozdiely Shell vs. lacne benzinky (aspon teda tu v Prahe), tak kupujem iba Shell. Cca. o 50hal vyssia cena sa mi ciastocne vrati na smart bodoch. Ale s tankovanim na Esso na Bajkalskej som mal zle skusensosti uz aj na Cliu.
A co sa tyka uhlikoveho filtra, tak ten je umiestneny v najvyssom bode palivovej sustavy. Takze jeho zaliatie benzinom horzi iba v pripade, ze pri plnej nadrzi sa benzin roztiahne az tak velmi, ze ho zaleje. Ale to by mu aj tak nemalo skodit, jeho zapchatie hrozi hlavne mastnotou a benzin ako vieme odmastuje. BTW mierny podtlak v nadrzi mam stale, ked zasuniem pistol, tak pocujem, ako si nardz cucne vzduchu. Ale opat, tak ako vsetko ostane, toto neriesim ;-) -
"-- skrytý --" 22.03.05 10:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: A zase zavada ktoru som uz mal
to matuS: s tym citovanim je to v pohode.
A s tym tankovanim do plna, pistol vyberam po 2-3 vypnutiach, cize nejdem uplne do plna, ale asi by stacilo aj do prveho vypnutia pistole. Technik mi tvrdil ze je to napisane aj v navode ze po prvom vypnuti pistole treba prestat tankovat. No uvidime, zacnem tankovat len do prveho vypnutia pistole a som zvedavy ci to dusenie prestane. Dufam ze ano.
Len pre zaujimavost, do Fabie ktoru som mal pred Meganom som tankoval do 45l nadrze pravidelne 55l, rekord mam 60l a uplne bez akychkolvek problemov. Ked som prvy raz natankoval na Slovnafte cca 56l, tak som ich upodozrieval ze maju zle nastavane stojany a chcel som pisat staznost na Slovnaft. -
matuS 22.03.05 09:29
« Re: Re: Re: Re: Re: A zase zavada ktoru som uz mal
ja som citoval lufa, sorry ze som to tam neuviedol.
co sa tyka cvakania pistole, nechapem naco tam tlacite benzin. vyslovene sa to neodporuca, pretoze sa tym nici nejaky filter (uhlikovy?) ktory je dakde v nadrzi.
a dalsi efekt moze byt aj hento, ked sa ten ventil pravidelne oblieva benzinom, tak mu to asi nerobi dobre.
a ti co maju naftaky - nafta sa vplyvom tepla roztahuje, preto su v naftakoch aj expanzne nadrzky. ale su umelci ktori capuju aj do tych nadrziek, a potom za 1. nechavaju za sebou naftovu stopu (okrem toho ze to nici ziv. prostredie tak sa to aj pekne smyka) a za 2. pisu hoaxy ze maju 50 litrovu nadrz a natankuju do nej 55litrov. -
"-- skrytý --" 22.03.05 08:41
« Re: Re: Re: Re: A zase zavada ktoru som uz mal
To matuS: Ja som pisal o tom tankovani do plnej a nemal som pred tym clio a netankoval len na jet. Mal som Fabiu a dost som tankoval na Jurki a nemal nikdy ziaden problem.
to all: nestihol som to vcera napisat ale Miro to uz spomenul. Vcera rano som volal do servisu a znova som im rozpraval o duseni a nakoniec mi technik povedal ze to moze byt sposobene tym ze tankujem uplne do plna a tym sa zaplni odvzdusnovaci kanal cim vznikne v nadrzi podtlak. Odporucil mi tankovat len do prveho vypnutia pistole.
Tak ako spominal luf aj Miro, ja som tiez hocikedy tankoval uplne do plna a nestavalo sa mi to a teraz mi to robi skoro pravidelne. Takze uvidime.
No a este jedna pozitivna sprava aspon pre mna, uznali mi reklamaciu na zlomenu zapadku na umelohmotnom kryte na sedadle co som spominal minuly tyzden v diskusii. -
« Re: Re: Re: Re: Re: A zase zavada ktoru som uz mal
auto uz bolo na diagnostike a .... , no udajne sa ukazala chyba na dakej" Predsuvke ci predsadke" Ma to byt snimac, ktory pracuje s casovanim ventilov. No neviem, ale ten servis ma vzdy niecim prekvapi. Su mili, ochotni, ale zacinam si mysliet, ze si na moje cislo auta vyskladavaju dalsie 8-s
Vramci tejto akcie sa vymenili aj dve klucky( jedna z nich zacala pred opravou fungovat) a hadajte, kolko ta sranda stala. Kazdy mate jednu moznost
Matus: ja som cakal ze mi povedia presne to co si napisal a hla. -
-
« Re: Re: A zase zavada ktoru som uz mal
yyyyy - skokova zmena spotreby to sedi aj pri benzinakoch. Neviem o kolko presne, ale je to vidiet na aktualnych spotrebach. Ked tomu slapnem na krky, tak aktualky v tychto teplach su o nieco rozumnejsie ako v zime. Ale od oteplenia som este nikde poriadne nebol, iba poletujem po Prahe a tu je kazdy den spotreba o nieco ina, podla semaforov a buraciek :-)
Miro - tankujem kolko sa zmesti. Kludne tam lejem aj po druhom alebo tretom vypnuti pistole. 2 krat som sa pristoihol, ze uz nelejem do nardze, ale do tej dierky pod tankovacim hrdlom. Vobec to neriesim a nemam problemy. Tankujem 95% na Shell a zvysok Aral alebo Slovnaft. -
« Re: A zase zavada ktoru som uz mal
jaaaj, sorry tak to sedi, len u mna to tym nieje. Inac asi to bude tym vytvotrnim podtlaku v nadrzi po natankovani do plna a upchani odvzdusnovacej hadicky, ventila. To by aj sedelo. Ale zase hned po starte ? No fakt neviem, uvidime. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: A zase zavada ktoru som uz mal
YYYYY: nebud tvrdohlavy, nemoze mi spotreba klesnut z 10l na 5l . Daj si povedat. Ja viem ze cim teplejsi start tym mensia priemerna spotreba, ale ked idem ustalenou ruchlostou 90 je u mna normalna aktualna/priemerna spotreba cca 5l( podla pocasia,vetru 4.5-6.5l) a nie 2l/100km, co nastane pri tychto probemoch. Alebo mi chces tiez nahovorit ze vybehnut na Pezinsku z podkopca so spotrebou 6l/100km je na benzin tiez normalna vec ? Blbost. Z tej pumpy( natankoval som do plna a resetol PP a potom nastartoval) mi vysla priemerna spotreba do servisu( je to n kusok, ale ziadny technik tam nebol >:-[] ), co je asi 3km vratane startu 4l/100km!! a to predsa nieje mozne, sam uznaj.Taktiez nehovorim, ze ked to zazne blbnut, tak PP ukazuje spravne. Ja len hladam pojitka, lebo posledne riesenie totozneho problemu sa mi nezda. No a ked ma nieco podobne aj matoo, tak sa mi zda , ze problem je niekde inde, len neviem kde. Uvodom co povie technik, ale zda sa ze nic, je dost mlady a myslim ze moc toho nevie.
Luf: ty mas tiez benzin. Tankujes benzin aj po prvom vypnuti ? Teda ak vies, ze hned dake mnozstvo aj vyjazdis. Ty si taky problem nemal a tak preto sa pytam.
Kedze mne idu menit tu predsuvku, tak som im nahlasil tahanie do lava. Neviem preco, ale na tych 205( na zimnych to bolo ako tak znesitelne) je to zase vyraznejsie a to som ich cerstvo vyvazoval. Pokial je dokonala rovinka, taha to velmi slabo, ak je cesta lahko naklonena do prava auto ide rovno a ak je naklonena na lavo, bez slusne kontry do volantu sa neda jazdit. Taktiez je to vyrazne pri klopenej zakrute, jednym smerom auto zataca samo a opacnym to musim zatacat ja. Som zvedavy. Vam sa to takto vazne nechova ? No lebo tam s tymto problemom idem uz po treti krat a zatial to neodstranili. Avsak poprve do tohoto servisu. Som zvedavy co sa im podari.