Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Re: Re: Megane - problemy
Mitsi - s plynom alebo bez, je to jedno, pretoze elektronika necha skrtiacu klapku pri starte zatvorenu. BTW ako je mozne vyriesit to, aby sa motor MPI nezachlastal? Elektronika nema ziadne info o tom, ci sa benzin vo valci zapalil alebo nie a tak ho tam pri kazdom otoceni motora vstrekne. Nechapem to :*) -
"-- skrytý --" 05.04.05 11:43
« Re: poraďte
Mám Grandtoura s 1,5 Dci 60 kW/80k. Kluci mají pravdu, že nepatří mezi nejsilnější a i já uznávám, že jsem byl několikrát v situaci, že bych vyšší výkon přivítal. ALE! - když budeš číst jejich příspěvky, velice jednoduše zjistíš, že to jsou ďábli >:-[]
Já jsem pohodový řidič, mám rád klidnou a plynulou jízdu bez zbytečného riskování. Ovšem kolony za sebou nedržím! Motor je na dízl velice tichý, spotřeba se pohybuje v průměru kolem 4,8l. Velice mi vyhovuje jeho zátah z nízkých otáček, výdrž v dlohých stoupáních a to, že ho můžu točit v pohodě jen do 3000 otáček - potom už to nemá smysl. Za 8 měsíců a 29 tisíc najetých km s ním nemám žádný problém, nebere vodu ani olej. Za pár dnů jedu na první garančku a má stát cca 2 500,- (dle přijímacího technika). Všeobecně se u dízlů doporučuje po cca 90 000 výměna rozvodu, ale to je sakra daleko. Nemyslím, že by tento motor byl špatná volba, zvlášť pokud to je pouze rodinné auto. Hodně štěstí při výběru. -
« Re: Este k dobijaniu a baterke
"Ked mi odovzdavali auto, tak mi hovorili nieco o tom, ze Megane 1x nastartuje aj ked je baterka uplne mrtva. Netusim akym sposobom a kde je ulozene tolko energie, pretoze som sa ponahlal na DI a snazil som sa preberanie skratit na minimum casu.
Nevraveli vam nieco podobne? Alebo nemate o tom nejaky know-how?"
luf- to patrilo na baterku v karte :-) -
« Este k dobijaniu a baterke
Ked mi odovzdavali auto, tak mi hovorili nieco o tom, ze Megane 1x nastartuje aj ked je baterka uplne mrtva. Netusim akym sposobom a kde je ulozene tolko energie, pretoze som sa ponahlal na DI a snazil som sa preberanie skratit na minimum casu.
Nevraveli vam nieco podobne? Alebo nemate o tom nejaky know-how? -
« Re: Megane - problemy
ad 1) Motor nema rad potahovania a velmi kratke jazdy (typicky vytiahnut auto z garaze, vypnut motor, ist zavriet garaz a ked chces znovu nastartovat, tak toci ako blby). Ma po nich dost problemy nastartovat, dokonca sa lahko moze stat, ze sa zachlasce. Plyn je elektronicky, syticova davka vraj obrovska. Podla dignostika v jednom servise im dost casto odtahovka pivezie zachlastaneho Megana. Casto je vraj problem aj dostat tie auta na showroom - startuje sa ked ho davaju na kamion, skladaju a treti krat uz nenastartuje ;-) Obrana proti tomu je nevypinat motor, ako ale nastartovat zachlastany motor mi nevedel povedat.
ad 2) Tu asi nejaky problem bude, motor mi nezdochol nikdy, drzi si tych 800ot
ad 5) Pri stani na brzde stale odcucava nejaky vykon posilovac brzd. Ten je podtlakovy a preto rozhodi volnobeh (na Skode 120 dokazal motor zdochnut, ked si stal na brzde). Sprava sa mi to rovnako ako tebe. Ak sa to neprejavuje pri stani bez brzdy, tak asi hladas problem tam, kde nie je. -
« Re: Megane - problemy
marcelk: no tak ja registrujem tvoj problem cislo 5. Ale nastava az ked sa motor zohreje a trva to cca tak 10min. Zastanem na krizovatke, rucika otackomeru sa nezastavy na tretej riske , ale nieco pod nou a vtedy citim vybracie az v zadku. No ja dufam, ze po zajtrajsej vymene predsuvky sa to odstrani. Nechodis nahodou do Istrosu-BA. Tam som casto pocul odpoved- to je normalne. Normalne je aj pridusenie motora pri prvych dvoch -troch rozbehoch :-)
bod 4. - niesom si isty, ale myslim ze takto sa prejavuje alternator, ale isty si niesom a s tym by suviselo dobijanie. No a nasledne slaba baterka moze sposobovat zle startovanie. Na Felde sa mi stalo, ze baterka bola este o.k, len proste klesla pod istu kapacitu a uz som rano pri hladnom pocasi nenastartoval a to Ti poviem, ze uplne krasne tocila. -
« Megane - problemy
Zdravim,
nemam Grantoura, ale klasickeho 5dv. Megana 1.6 16V Exception
ale aj napriek tomu mi mozno budete vediet poradit.
Mam najazdenych necelych 6k za poloroka a zacali sa objavovat prve problemy:
1. problem so startovanim - pretaca a pretaca a nenastartuje (pozorovane v zimnom odbobi, avsak pri plusovych telotach
a po kratkej jazde, cize motor by mal byt ciastocne zahriaty)
2. volnobeh - nastartuje, sytic zvysi otacky na nejakych 1200-1300
ktore nasledne klesaju na nejakych 800 a potom motor zdochne.
(pozorovane v zimnom odbobi, avsak pri plusovych telotach)
3. kontrolka nabijania - nikedy pri zapnuti pristrojovky sa rozsvieti
a nezhasne. Motor ale ide nastartovat.
4. bzucanie z motora - pozorovatelne pri otvorenom veku motora
5. nadmerne vibracie motora - pri zabrzdenom aute a volnobeznych otackach sa nadmerne prenasaju do karoseria - niekedy ma az vyslovne trasie na sedadle
V servise to dali na tester a zevraj je vsetko OK. Aj to skusali a udajne
sa im prve 3 body vobec neprejavili (je pravda ze sa to prejavuje len raz za cas - 1-2x za mesiac)
Dakujem za vsetky rady a skusenosti
Marcel -
« Re: Re: Radio FM
S rasdiom Express mam problemy aj ja. Su nejaky divny, cestou z BA do Brna hraju kvalitnejsie Viedenske radia ako Express :-( Ale od doby, ked som im volal, ze je cesta Ziar-Handlova neprejazdna koli havarovanemu kamionu a oni to ani o dve hodiny este nevyhlasili v dopravnych spravach (ale zato kde sa meria a kde cakaju na ozratych vodicov hlasili) ma to radio uz netrapi. -
« Radio FM
Mam v Meganovi CD+radio, ktere se dodava standardne z vyroby a pri poslechu radia, specialne v FM rozsahu, mam slabsi prijem, at uz ve meste nebo mimo. Pravidelne se mi ozyva slabsi sum a co je horsi pravidelne, tak jednou za 2 minuty se vzdy na sekundu prerusi prijem. Je to docela neprijemny.
Mate s timto taky nekdo nejake zkusenosti? -
« Re: Re: Re: Re: poraďte
yyyyy: no ale realne tak ci tak je to skor vynimka. Ani moj kamarat sa cez 5000 asi ani nedostane a ked to spravim ja na svojom, tak mi povie, ze sa necuduje, ze som tak casto v servise. Proste ludia casto vyuzivaju otacky 1600-3000/3500 ci uz s dieslom alebo benzinom. Vynimkou su tusim len sluzobne auta, ktore proste niesu moje a tak ich skoro kazdy derie co to da :-) -
« Re: Re: poraďte
ako pisal YYYYY, minimum 1.6 a po trosku skusenostiach by pre priemerneho cloveka co moc nebude vyuzivat otacky cez 4000 by bola idealnym zakladom 1.5 73kW. Nie kazdy dokaze tocit cez 5000 a vyuzit vykon tej 1.6. Keby na slovensku nebol rodiel v cene 75t. tak teraz by som volil tuto motorizaciu, kedze s autom jazdi aj manzelka. -
« Re: poraďte
no neviem, ale 80 koni na grandtura to bude dost chudokrvne ... dizel je dobra vec na dlhe cesty (mam 1.9 dci 88kw - nemenil by som), v meste bude stacit benzin, ta 1,6tka je asi dobra volba ... predtym som mal 1.4ku 72kw (predchadzajuca verzia) a bol som spokojny ale toto je malinko tazsie auto, tak ak dizla tak asi skorej toho 100konoveho ... ja mam tu vybavu s polokozou, cenovy rozdiel nie je velky (no, relativne) ale je to o poznanie tichsie -
« poraďte
Četl jsem vaše příspěvky. Asi před rokem jsme koupili Meg.Gran. 1,6 a zatím jsme s tímto vozem spokojeni, pravda je, že má zatím ujeto jen cca 15 tis. km, Problém byl zatím jen s pískajícími předními brzdy, které byly upraveny v rámci záruky (nějak vypodložkované, asi výrobní vada).
Chystáme se tedy koupit dalšího Grandtura, ale zvažujeme typ motoru (1,5 dci80k, nebo 1,6 případně 1,4) a stupeň výbavy, dnes máme jen základ. Má někdo zkušenost s uvedenými motory. Ročně najedeme cca 15 tis. Kč, auto slouží převážně pro rodinné účely, cenový rozdíl je jen 15 tis Kč. Nemám žádnou zkušenost dieselem, nevím jakou vyžaduje údržbu … Přiznám se, zvažujeme i novou Octavku. Děkuji, Radim -
"-- skrytý --" 30.03.05 10:18
« Re: Re: moje auto sa proste nepodarilo
Tak to aj spravim, ked mi pojdu menit umelohmotny kryt na sedacke, tak nech sa pozru aj na to piskanie + ta predsuvka. Inak je to ako naschval, naposledy co som tankoval pred sviatkami do plnej tak ziadne dusenie, teraz ked mam ist do servisu tak to urcite nebude robit a oni nic nediagnostikuju.
Najazdene uz mam 37 tis. km, takze najblizsia pravidelna zastavka v servise je este daleko. Zaruku som nerozsiril pretoze k tym 4 rokom bolo obmedzenie 80 tis. km a to ja spravim za 2 roky.
Auto mi zatial nastastie netaha a ani netahalo do ziadnej strany, testoval som to uz vtedy ked si to tu v diskusii spominal prvy raz. Chova sa to v pohode na zimnych aj letnych, az na to opotrebovanie zadnych gum oproti prednym ale to budem sledovat. Na zimnych gumach sa to opotrebovanie zadnych velmi neprejavilo, resp nie je viditelne volnym okom.