Zkušenosti s Meganem Grandtour???
SirAnton - mam kamrata, ma 205cm a kupil si Clio. Povodne to auto nechcel, ze sa do neho urcite nezmesti. Praveze sa vemi cudoval, ze v takom prckovi ma dost miesta (aj ked teda za nim uz nezostalo nic). Ja mam 186, malokedy stretnem cloveka vacsieho ako ja a v Cliu som problem nemal. Take male to Clio zase nie je... Jediny problem s jeho velkosotou som mal, ked som mal problemy s kolenom pravej nohy a nebolo nijako mozne soferovat tak, aby som mohol mat nohu vystretu. Ale to by nazachranil ani Avensis. -
« Re: Re: Re: Re: Zahada tahania,slabej maximalky,vyssej spot.
no to mas tak, kedze tu ide o napravy a ja mam uz 18tkm tazko uhadam, ze som si to neurobil sam na jame, alebo inym sposobom. Ja mozem byt rad, ked to cele uznaju na garancku aj ked ten problem reklamujem od zaciatku. Sice mi vraveli, ze tu moznost mojej viny uz skumali a nic nenasli, preco by na toto nemala byt uznana zaruka. No uvidim. -
modus ponens 07.04.05 11:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane -
to luf: V Cliu som priamo nesedel, ale skusal som Thaliu, ked prisla na trh. Pokial je interier rovnako velky ako Clio, tak by som mal smolu. Pri naozaj velkej snahe zmestit sa do priestoru pred volantom som nemal sancu zaradit jednotku. Proste paka nepresla okolo kolena... >:D O tom, ze som ramenami presahoval polovicu sirky Thalie ani nehovorim. Je vsak pravda, ze zeny su utlejsie a ze v sucte ramien by to bolo menej ako sirka auta vpredu. Kazdopadne pri presadnuti do Felicie som sa odrazu citil ako na letisku... ;-) -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane - pro
Asi to bude suvisiet s umiestnenim sedadiel. V predchadzajucom Audi A4 som sa dotykal ramenami spolujazdca a to nebolo nic prijemne. Pripadalo mi to ako sediet v autobuse. A pritom vnutorna sirka vpredu je 1430mm. Tento problem som nemal ani v Cliu ;-)
BTW kazdemu by som doporucoval vlastnit 3 roky auto velkosti Clia. Clovek sa nauci byt na vnutorny priestor skormnejsi >:D -
« Objednávka nového auta
Jsem si v pondělí objednal nový Renault Megane sedan v jejich současné edici Sport Way. Se už těším. Jediné, co mně kazí radost, je datum dodání auta - začátek června, na objednávce je dokonce 10.června. To mě zrovna moc netěší :-(
Ale už se těším, až přesednu z jeho předchůdce v krátké verzi (r.v. 2001). -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane - pro
Lubos, asi mas nekonfekcnu postavu, odporucal by som vyskusat Kangoo, teraz v nom jazdim a tam mozes cvicit spatrakiadu (da sa tam uplne seriozne vzpazit a dvere su asi 30 cm na stranu od cloveka) ... aj ked je to v podstate clio -
« Zahada tahania,slabej maximalky,vyssej spot.,zle opotrebenie
Slavek: predsuvnik je vymeneny , ale este som netankoval plnu no a popravne, rano som zabudol, ze by som mal nieco testovat. Mam iny problem, geometria ukazala, ze prave predne koleso mam o 8mm vzadu a prave zadne o 4,5mm vredu :?: :?: :?: >:-[] >:-[]
Ale mam pocit, ze motor ma taky dravsi zvuk a trosku lepsie taha za plynom. Doteraz som mal pocit, ze po mojom prodsom pridani sa ma najskor opytal" to naozaj musim ist do otacok? ". No a teraz som mal pocit, ze sa nepytal, ale proste siel. Ale to je len dojem, moc som to neskumal, naozaj je to teraz len maly problem
YYYYY: no ako si mi kedysi vravel, ked som sa stazoval, ze Megan nahovno drzi v zakrutach, uz viem preco, taktiez to tahanie volantu od prvych kilometrov bolo toto, len nechapem ako sa mohlo stat ze lava strana je o.k, prave kolesa su zatlacene k sebe a taha to do lava a zle derie zadne a najviac lave zadne :?: :?:
Luf: no a je to aj odpoved na spotrebu pri vyssich ryxhlostiach a aj na to, ze to auto slo 190km/h leda z kopca !! -
Lubos.1 06.04.05 20:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane - problem
Cisla su jedna vec a skutocnost druha. Mozno su sedacky posunute viac ku dveram, ale je fakt, ze som si musel otvorit dvere, aby som si mohol vyskovo nastavit sedacku. A dvere su vazne velmi blizko. Porovnaval som to hlavne s P307, ktora bola v porovnani s Meganom pocitovo omnoho sirsia.
Ta je napr. vpredu este o 1 cm uzsia. Neviem, ako je to merane a kde presne, mozno sa neberie do uvahy tvar dveri. Napr. v Megane som sa nemohol lavou nohou ani pohnut dolava (viac sa rozkrocit), pretoze mi tam vadilo madlo na dverach. To je asi vysada vsetkych Renaultov, lebo som hned kvoli tomu odmietol Lagunu.
Ked sedim v M6 alebo predtym v P307, mal som od pleca k dveram/oknu omnoho viac miesta ako v Megane. Citil som sa tam podobne stiesnene ako v Mazde 3. Mozno su bocne okna viac sklopene, tazko povedat. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane - problemy
Lubos1 - sirka interieru Mazda 6=1420mm, Avensis=1485, Megane 1480, Laguna=1470; max. pozdlzne miesto vpredu M6=1060, Avensis=1110, Megane=1070, Laguna=1110. Podla cisel mas vpredu miesta menej ako my 8). Bohuzial miesto vzadu neviem porovnat, nenasiel som test Meganu kombiku. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane - problemy
>ona ide par metrov pred Tebou:-[] ... tiez som zalamoval rukami ked som videl prvy krat lagunu kombika ...
mozno to je o preferenciach ako pises, ale proste na niecom nezlavim a auto bez tempomatu absolutne neprichadza do uvahy ... co sa tyka toho servisu - mam 4 rocnu zaruku aj s mobilitou takze servis je fsade so mnou, tak to tak tragicky s tou "priemernostou" kvality neberiem ... ak je nieco zleho na "priemernosti" ... aj tak viem ze 90% navstev servisu je s udrzbou a s tukancami co mi urobili ini, tak ak mi prestane fachcit zadny stierac, tak to nejako prezijem -
modus ponens 06.04.05 14:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane - problemy
to yyyyy: a ako odomykas auto v pripade, ze ides napr. s manzelkou k autu, ona ide par metrov pred Tebou, pride k autu a chce ho otvorit, no kartu mas Ty?
Ja som zavrhol Renault kvoli tomu, ze bol vnutri az zahanbujuco maly (Laguna). No a ked citam, aku uroven a pristup maju renault servisy, som jej za to vdacny. Myslim, ze ani PP beziaci na UNIXe a umoznujuci konfigurovat neviem co by to nezachranil. ;-)
Je to hlavne o ocakavaniach. Niekto chce mat doplnky, iny spolahlive a dobre auto, treti priestor, dalsi pristup k dobremu servisu... U mna osobne tie doplnky hraju najmenej dolezitu rolu - ani absenscia tempomatu ma neodradila, hoci (prirodzene) radsej by som ho mal ako nemal. ;-) -
« Re: Re: Re: Re: Re: Megane - problemy
luf: no a toto si myslim aj ja ze tam bude niekde problem, ale ako vravis , uroven servisov stoji zaprd a tak to neriesim, riesil som az to, ked to doslova chcipalo, tahalo. Ani to opotrebenie gum momentalne neriesim a pukotania si riesim sam, alebo na ne kaslem. Uz s tym nic nenarobim.
Inac dne v servise som mal necakane hoodne casu a tak som okukoval auta a vsimol som si, ze nove Megany maju na brzdach nieco ako kryt kotucov. Asi proti priamemu zasahu vody. Uz som nacal servis, ci sa to neda doistalovat, aby sa predoslo dalsiemu zvlneniu kotucov . Naposledy povedali, ze som ich rozpalil a potom zachladil vodou :-) To vramci toho, ze mi dnes menia ten presuvnik.