Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« dusenie-plna nadrz
takze v ramci testovania prejavu chyby som zalepil odvzdusnovanie nadrze a ziadny problem. Z plnej som spalil 5.7L a dnes rano som natankoval 6.4L! . Ziadne dusenie. Potvrdzuje sa to , ze to dusenie sa prejavi , len ked tankujem doplna a ide o vacsie mnoztsvo paliva(odskusane 20 a viac litrov). Takze sa zda ze to urobi len pri vacsiej zmene mnozstva paliva v nadrzi. Nik stale netusi na co sa zamerat ? -
« Bez nadpisu
to Miro:ved práve,ja tam chodím s roznymi prkotinami dosť často,takže istá "akčnosť"servisu by neškodila.Auto som tam nechal v stredu,dnes je pondelok a ešte sa neozvali...Maju to riešiť cez UPS alebo ako,mna to nemusí zaujímať že to vozia z Viedne a určite nepovezu len moju"škatulku ale počkaju na celé Iveco....Takže týždeň jazdím na Golfe s automatom,ktorý žere po meste 10 litrov...Ale po prečítaní témy P 307 som rád,že som rád...:-) -
« Re: Servis Kestler.
bruno: inac cele to cakanie je len preto, ze ziaden servis nema sklad zakladnych nahradnych dielov na kazdy typ auta. Su diely ktore sa veselo tocia a aj tak ich nemaju. Skor ako rozobrali auto, mohli rovno vymenit krabicku, lenze ked ju nemaju ....... . To sa tyka brzd, RJ motora a roznych drobnosti, ktore by mohli mat jednoducho skladom a nie najskor robit diagnostiku a potom zase vymenu a dva dni zabite servisom. To ma dost stve, kedze tam clovek castejsie chodi. -
« Servis Kestler.
Ja mám na 5.dverách normálne v tom výklenku na SPZ klučku a ňou som normálne otvoril kufor aj keď celé auto malo byť zamknuté...Nemám funkciu "volné ruky" ale mačkám tlačítko na karte...
Čo sa týka tej riadiacej jednotky,určite to nebude r.jednotka motora ale niaka "krabička" zodpovedná za elektriku v aute... -
« Servis Kestler
Nemám síce Grandtour ale Scenic II,ale nedá mi napísať o dojmoch zo servisu v Kestleri v BA na Panonskej.
Auto mám od 7/2004 a som pravidelným návštevníkom servisu.Zatial to boli vždy rôzne pazvuky z interiéru.No minule bola manželka na aerobicu a upozornila ma že po zamknutí auta ostanú 5.dvere odomknuté...
hned ráno na ôsmu hodinu som štartoval do servisu s tým že tam budem prvý:-)Avšak v Renaulte je servis vždy plný ludí(čím to asi je:-)).Auto prebrali okolo 8.30.Cez sklenenú stenu som sledoval"odborníkov" s manuálmi ako pobiehaju okolo auta...O 11.00 som sa dozvedel že chyba bude v kabeláži a že auto tam ostane.Stále som však dúfal,že ešte v ten deň chybu odstránia.Odišiel som domov ,o 15.30 telefonát,že chyba je v riadiacej jednotke.Medzitým som zistil že mám v aute kluče od kancelárie takže som sa pre ne vrátil...ten pohlad nikomu neprajem.Zdemontované čalunenie na lavej strane,rozmontovaná palubovka,odmontované zadné svetlo,odmontovaný zámok na 5.dverách...Už len tŕpnem ako to celé zmontujú a ako to bude lícovať a hlavne držať,kedže je to riešené formou klipsov z umelej hmoty,ktoré nemaju častu manipuláciu moc radi...
jediným pozitívom v tejto situácii je záruka mobility.kedže nemali k dispozícii náhradné vozidlo prenajali mi Golf V z požičovne a pristavili až pred dom...Auto je tam tretí deň tak uvidíme ako dlho budem strašiť s aršlochwagenom...O ďalšom priebehu budem informovať:-). -
« Re: Zahada tahania,slabej maxima
matuS: no ja s tou vymenou ani moc neratam, len sa musim snazit, aby to bolo v ramci zaruky.
matoo: len tak narychlo, po vymene sa stratila diera v plyne, ale vcera som siel doplna na zase inej pumpe a hadajte ako to skoncilo. Nastartovanie a koniec. Takze tak. Tak som tam hned siel, precistili odvzdusnovanie co je na kryte nadrze , odchadzam zo servisu a zase. Kedze sa uz asi 1l minul, problem ustava. Tusim si budem musiet nast cas a ochotneho technika a prejst palivovy system a najst tu svinu co blbne. lebo tym ze spalim 0.01l benzinu sa nemoze vytvorit taky STRASNY podtlak aby netahalo benzin. No nie ? Len najst cloveka, co to pozna ako sve boty. -
matuS 08.04.05 09:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zahada tahania,slabej maxima
O vymene auta som pocul iba 2x v zivote: jednemu anglicanovi sa podarilo asi po polroku vratit C5 (mal tie iste problemy co my s C5, ale customer servis v anglicku je niekde inde ako na SK) a aj to mu dali o dost menej penazi (lebo auto pouzival) a druhy pripad som pocul od jedneho slovaka, ktory vratil mercedes ML ked mu mali zo zaruky druhy krat menit prevodovku - ale tento clovek ma dalsie asi 3 mercedesy, a namiesto toho ML si doplatil na G, takze tam je to asi jasne ze mu vysli v ustrety.
takze obycajny clovek auto nevymeni, na to radsej rychlo zabudni a tlac na nich nech ti daju auto do poriadku -
"-- skrytý --" 08.04.05 07:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zahada tahania,slabej maximalky,
to Miro: Vela stastia a nedaj sa.
Co sa tyka vymeny auta, ja osobne som dost pesimisticky, ja som mal tych problemov dost a s kazdym jednym problemom to bolo s Renaultom na dlho. Neviem si predstavit bavit sa s Renaultom o vymene auta.
Bol som v servise s tym dusenim a diagnostika nic nenasla, ziaden chybny predsuvnik, takze pojdem znovu. Inak sa so servisom neda len ich stale otravovat. Nastastie mam odlozene papiere zo vsetkych navstev servisu a dusenie sa mi prvy raz objavilo minuy rok v lete. -
modus ponens 07.04.05 18:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zahada tahania,slabej maximalky,
to Miro:
ak Ti predtym robili nejake veci (staci len diagnostika), pravdepodobne si to vyuctovali u importera ako zarucny servis. Mozno by sa dalo od importera zistit, ci a kedy take nieco prebehlo. Otazka je, ci budu ochotni... -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zahada tahania,slabej maximalky,vyss
hosi, teraz som si bol vypytat podklady z predoslych zasahov,lebo ja som ich nemal, neviem sice preco, ale nemal. No a v servise mi povedali, ze ja som bol v servise poprve az v 9 mesiaci. Takze fasa. Tie prve dve reklamacie a aj dake dostalovanie riadenia sa vyparilo, alebo to vobec neregistrovali, teraz si uz na to odovzdavanie auta nepamatam. Takze paku som stratil -
"-- skrytý --" 07.04.05 14:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Zahada tahania,slabej maximalky,vyssej s
Také jsem chtěl vrátit auto (nešlo o Renaulta). Bránili se zuby nehty a nevzali zpět. Zato jim jaksi nevadilo, že do toho mého auta v záruce nastrkali na úpravách více, než kolik jsem ji já zaplatil za nové. Kde je ekonomičnost takovéhoto přístupu?! -
« Re: Re: Re: Re: Zahada tahania,slabej maximalky,vyssej spot.
Miro: Přijde mi, že mi to taky taha trochu doleva, ale nevím jestli to není tím, že držím volant levou rukou...Dneska jedu do servisu nechat namontovat zástěrky, takže asi nechám udělat i tu geometrii, když to tady čtu.A na to cukání se naschvál zeptám :) -
modus ponens 07.04.05 13:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Zahada tahania,slabej maximalky,vyssej s
Miro: prave to je Tvoj argument, ze to reklamujes od zaciatku, takze 18tis. km nehra rolu. Ak mas zdokumentovane, kedy si to zacal reklamovat/stazovat sa, tak nemozu povedat ani slovo o to, ze si si to spravil sam. Problem je vsak prave v tom, ze vymena celeho auta je velka strata a kazdy sa takemuto rieseniu vyhyba. Nemam ziadne iluzie, ani renomovane znacky nie su vynimkou. Uz tu bol popisovany pripad reklamovaneho Volva 80-kovej rady a aj vyssej rady Merecedesu - v oboch pripadoch sa predajca vyhovaral ako vietnamsky predavac na trhu. :?