Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 19.04.05 09:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nový Megan
To Brázdič a další: Já jsem se vyjadřoval k "nebezpečnosti" zařízení zvanému airbag, resp. k tomu, co souvisí s jeho funkcí. Je to sice na dlouhé povídání, ale pokud jste nikdy nikdo neslyšeli o tom, že pasažéra zabila odlétnuvší krytka airbagu (třebaže by se mu jinak zřejmě nic moc nestalo), tak vám to tímto sděluji! Proto někteří výrobci nepoužívají krytky, ale štěrbiny, skrz něž se airbag při vystřelení "procpe".
PS: Při dostatečně intenzivním nárazu si čelní sklo rozbiješ spíše rukou, než hlavou - tedy pokud jsi připoután. Je to docela běžné a stalo se to např. i mé manželce... -
« Re: Re: Re: Re: Re: Nový Megan
pokud Megan narazí ve stovce, tak se to okno musí zákonitě vysypat sílou nárazu a deformací karoserie. Stále mi ale není jasné, proč při tak malém nárazu jako je 40km v hodině musí airbag vysklít okno. Přál bych Vám vidět, jak ten Megan vypadal. Lehce vyzdvihnutá kapota, lehce pochroumaný nárazník, téměř nedotčené přední blatníky a k tomu rozbité sklo. Už jsem pár nabouraných aut viděl a i nějakou bouračku měl. I když jsem se dříve vůbec nepoutal a neměl airbagy, tak jsem několikrát rozstřelil předek o mnoho více a nikdy se mi nic nestalo. Už vůbec jsem nikdy neletěl hlavou do skla. Spíš se divím, že u Megana při tak malém ťukaci, hned vystřílelo vše co mohlo. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Nový Megan
luf: uvazoval som uz nad rakuskom,lez neviem nemecky. Skusim poprosit znameho co tam robi nech sa mi na to popyta. Uvidim co povie. Lez je tu otazka, na koho narazim zase tam :-) Mas konkretnu skusenost v rakusku, konkretny servis ?
Ten technik tolerancie nevie, vse schvaluje renault SK a ten si vymysla tolerancie, alebo je to renault FR. No a preberaci technik ma neodpaluje, je mlady a svet vidi velmi ruzovo. Lebo ked som tam bol po merani, tak vravel o vymene kompletne prednej napravy vratane dakej konstrukcie a plus zadnej, teraz uz sa bude schvalovat asi len prave rameno a po vymene sa uvidi co dlej. Schaluje sa od 11.4 takze to bude zavod na dlhej trati :-) -
« Re: Re: Nový Megan
To Mitsi: Bylo by špatné, kdyby auto s airbagama nechalo člověka narazit hlavou do skla. Proto taky nechápu proč je lepší rozbité přední sklo. Možná je to lepší, když je auto pojištěné. Dostaneš tak zadara sklo, které není poznamenáno odletujícími kamínky. Jinou výhodu v tom nevidím. Kdybych to měl ale platit ze svého, tak bych byl za nerozbité sklo tedy rád. Ty ne? -
To luf: Crash test vidět nepotřebuju, stačilo mi tohle. Navíc se Crash testy nedělají ve čtyřicítce.
Jinak se u mě ten známý odpoledne stavoval a pobavil mě ještě víc. Ráno si přebral již popisovaného Megana z opravy a pořád se mu zdálo, že jsou po té bouračce nějaké kratší pásy na předních sedadlech. Teprve po půl dni ježdění zjistil, že ty inteligenti zapoměli vyměnit předpínače bezpečnostních pásů u obou předních sedadel. Vzadu to kupodivu udělali. Je docela kuriozní, že nechají zákazníka odjet s autem v takovém stavu. Nakonec za ty předpínače chtěli ještě doplatek, poněvadž prý nebyly ani na faktuře, ale jelikož to již bylo zasláno na pojišťovnu, tak je odkázal, ať si to řeší s pojišťovnou. Tvářili se prý jak po sežrání citronu, ale nic jiného jim nezbývalo. On jako zákazník jen reklamoval špatně odvedenou práci. Jen pro zajímavost, jednalo se o autosalon Renault vedle Tesca na Zličíně (Praha 5). -
« Re: Napravy
BTW odkial technik vie, ake su vyrobne tolerancie? A ako to, ze na to neprisli uz davno, ked si sa stazoval na spatne zjazdovanie gum, ked takych aut je podla nich neurekom? IMHO mlzia, aby si nenariekal, ak ti tu vymenu neodklepnu. Ale na to je jednoduche riesenie - zajdes do servisu v rakusku a das si ich vymenit na zaruku.
A este jedna perlicka - bol som v Istrose a pytal som si vymenit klucky. Podla prijimacieho technika to je vraj momentalne stopnute a vraj Renault riesi, co s kluckami. Vraj klucky, co doteraz vymenili sa po case pokazili zase. Moc sa mi to nezda, Megany sa robia uz 3. zimu a neverim, ze by to zacali riesit az teraz. K tomuto servisu stracam aj tu poslednu stipku dovery, ktoru som ku nemu vlastne nikdy nemal :-) -
« Re: Nový Megan
ta kapota sa tak robi asi u vsetkych aut, ale ochrana skla je asi to posledne co navrhara zaujima, tu ide o to, aby sa pokrcenim podielala na odobrati kinetickej energie (aj ked nic moc) a aby porozbiti toho ska neaplikovala svoje kvality na hlave/krku osadky ... ako vravi mitsi radsej do skla ako do xichtu a ja dodam ze ak mam hlavou dorazit az k tomu sklu, tak nechje radsej uz rozbite ako mam usetrit 10000 poistivni na ukor dlhsieho pobytu v nemocnici :D -
matuS 18.04.05 16:07
to je pravda.
uz len vymena palubovky je pekne mastna.
preto vacsina dovezenych tuknutych aut z vonka su presne taketo - rany 0-50km/h, strelene airbagy, vonku na odpis, manik to kupi za par euro, dovezie sem, spravi plecharinu, airbagy nahradi odpormi, v lepsom pripade skutocnym airbagom z ineho ukradnuteho auta, a preda to ako zanovne auto. -
"-- skrytý --" 18.04.05 16:03
« Re: Nový Megan
Lepší krytkou airbagu do skla než do ksichtu!
PS: "Moderní auto" s x-airbagy a pyrotechnickými předpínači je i po drobnějším nárazu (kdy se všechny tyto systémy aktivují) v podstatě na odpis. Ne že by z něho už nebylo možno nic použít, ale prostě se to nevyplatí opravovat - tedy pokud by se to mělo opravit pořádně a ne pouze zaslepit díry po airbazích... -
« Nový Megan
Známý si koupil koncem roku nového Megana. Krom několika nechtěných návštěv servisu, měl teď jednu větší. Napálil to v cca 40km rychlosti do boku Punta, které mu nedalo přednost. Vystřelily oba airbagy a předpínače všech pásů (i vzadu). Oprava 270tis. Kč. Nejvíce mě pobavilo, když mi vysvětloval, jak má Renault udělanou kapotu, která se při nárazu pozvedne nahoru, aby nerozbila přední sklo. I tak měl ale přední sklo rozbité od předního aurbagu spolujezdce, jehož kryt je tak blízko sklu, že jej při vystřelení musí zákonitě rozbít. Kde jen ti frantíci udělali chybu :-)) -
« Napravy
pytal som sa dnes na vymenu tych naprav a stale sa caka na schvalenie Renaultom. No technik mi medzirecou povedal, ze niesom jediny kto ma s tymto problem a ze takychto aut je dost, len nie kazdy to tak sleduje ako ja a stazuje sa. Udajne tiez Renaut nasadil vysoku latku tolerancie. To by vychadzalo z pristupu Istrosu( gumy maju dnes zivotnost cca 30tkm :roll: ). Uvidim, ci moja naprava bude v toleranci. No predna predpoladam urcite nie, zadna mozno ano. Bola chyba kupovat toto auto. Zacinam to seriozne lutovat. Auto nove a v stave 4 rocnej ojetiny a zaruka je prakticky na *. Aj ked vsetky tieto informacie su nepodlozene, ale z dvoch zdrojov mam povedane, ze zadna naprava z fabriky nemusi byt zdaleka lepsia ako ta co sa meni. To len pre zaujimavost.