Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
-
« Re: Re:
SirAnton: ani sa mi nechcelo pisat o rieseni. Ten * tech. od importera radsej nedosiel, ked sa dozvedel ze ho chcem vidiet. Vazne uvazujem ze si spisem text,necham prelozit a poslem staznost do Francuzska. Samozrejme ze importer nechce nic menit a tam v pondelo som bol na dostelovani. Cheli postelovat 8mm na prednom a 4mm na zadnom. Podotykam, ze mechanici sa nad tou hovadinou le smiali . Samozrejme ze nic nedostelovali. Premeriavali rucne!!! karoseriu a vyslo im, ze bude ohnute predne rameno ( mne sa to nezda, to by musela byt ina supa na 8mm, ja typujem ram motora, stacia 2mm a na konci paky mame 6 :-)). Zadna naprava ich nezaujima kym nevyriesia predok ( jak u debiov, uz davno mala byt zadna naprava objednana) . Takze takto v skratke, ani nemam chut to rieit. Teraz sa caka na schvalenie vymeny ramena. Nevedia najst stopu po naraze, abyto mohli hodit na mna. Tusim s tym autom dakam vpalim a vse sa spravi na poistku, len nemam to srdce , ublizit tomu autu vedome.
to dusenie je tiez v *. Proste nemoze len tak nieco vymenit.
Vazne Renault uz nikdy, aj ked neviem ako sa chovaju ine znacky. Mozno to chce slogan" Nove auto uz nidky, niet nad dobru ojetinu " -
modus ponens 05.05.05 19:14
« Re:
Miro: tie ceny za podobne ukony su naozaj drahe. Kamos mi hovoril pripad zo svojho okolia (DE), ked bol na BMW problem so xenonovym konektorom. Len diagnostika stala cez 500 Eur, a to vedeli, o ktory svetlomet sa jedna, takze nemuseli rozoberat polovicu auta. 8-s
Ale mas to na zaruku, tak pritlac na ludi od Renaultu. Mas uz nejake info? -
« Re: Renault tolerancie
tusim som nazor rakusaka nemal spominat, aj ked .... ... Auto som nekupoval ako predvadzacku alebo skladovu zasobu. Bolo to na objednavku a cakal som tusim skoro tri mesiace. Takze ja stale dufam, ze nejde o buracku, ale o nepodarok. Ja sa vyhrazat zacnem, az ked dostanem od Renaultu na papiery, ze sa nemusi nic menit, len sa nieco dosteluje, ze zadna naprava je v toleranci atd. Potom mozem zacat spekulovat. Takto su to zatial ich slova, ktore mozu odskriepit. Lebo rozhodne ta zadna naprava, aj ked je zbiehavost v toleranci, lez jedno koleso je posunute dopredu o 4mm nemoze byt v toleranci a auto sa nemoze spravat na ceste ako ma. No a este si chcem posvietit na to dostelovanie predneho ramena. Dufam ze budem moc pozerat ci s ty budu robit. Nemam zaujem nechat nieco natahovat a presviedcat z krive je rovne(co je mokre, to je ciste :-) ). -
Lubos.1 26.04.05 12:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Renault tolerancie
Lubos1: ako si to zistil?
to je dlha historia :)
na mojej a jeho M6 su ine tlacitka na volante (on ma starsiu predvadzacku zo zaciatku vyroby) a aj ich odlisna funkcnost a po vymene radio fungovalo na jeho aute ako na mojom a vice versa. Takze som ich dostal :D -
modus ponens 26.04.05 12:14
« Re: Re: Re: Renault tolerancie
Este ma napadlo, ci sa neda priamo u frantikov stazovat na SK importera. Mas vysledky geometrie, tak mas cim argumentovat. Neviem, na zaklade coho, ale pred par rokmi menil Ford importera na Slovensku. Asi nebol spokojny... -
modus ponens 26.04.05 12:12
« Re: Re: Renault tolerancie
Miro:
burana naprava: neviem, ako to dokazes, ale pokial by sa ukazalo, ze je to pravda, mohol by si pohrozit aspon mediami. Myslim, ze o takuto reklamu nestoji ziaden servis, najma ked vie, ze to tak bolo. Na druhej strane, pokial su na tom aute pouzite original nahradne diely (po buracke), je pravdepodobne, ze sa oprava robila v servise Renault. To by mohlo zaujimat aj importera, ved ktory importer by stal o autorizovany servis s podobnymi praktikami?
zmena servisu: otazka je, ci naozaj postupuje importer pri posudzovani reklamacii z roznych servisov rovnako. A ci ma servis naozaj zaujem "natahovat sa" s importerom, t.j. ci nehovori jedno a nerobi druhe. Podla toho, co pocuvam, tak napr. v PPC Team v BA (Toyota) na zakaznikov dost kaslu, vratane vacsich vymen na garanciu. A tak kaslem aj ja na nich. Radsej pojdem par km za mesto do servisu, kde mi auto budu udrziavat v poriadku (ziadna odflaknuta, ci vynechana robota) a ked s niecim nebudem spokojny, tak sa to bude naozaj riesit. Je to len o tom, koho svojimi peniazmi (kvoli ktorym mimochodom kazdy den pracujes) zivis. Ci zhyckanych darmozracov alebo ludi dobre si robiacich svoju pracu. >:-[] -
Lubos.1 26.04.05 11:03
« Re: Re: Re: Renault tolerancie
Neidealizujte si rakuske servisy. Maju mozno lepsi pristup k zakaznikovi, ale co sa tyka mechanikov, su na rovnakej urovni. Proste menici dielov. Na druhej strane sa nic nesnazia ukradnut.
Mne napr. na aute blblo radio, tak mi povedali, ze mi ho vymenili. Povedali, ze tam mam nove, ale zistil som, ze mi ho vymenili s radiom z ineho - 2-rocneho auta. Vsetko sice funguje, ale keby som to nezistil, tak mi to nikto nepovie. Tvarili sa ale dost divne a velmi sa ospravedlnovali a slubili zjednat napravu :D -
"-- skrytý --" 26.04.05 10:21
« Re: Re: Renault tolerancie
Mozno by naozaj stalo za to zapojit do toho pravnika a dat auto skontrolovat nejakemu nezavislemu servisu/sudnemu znalcovi z odboru dopravy alebo neviem komu kto by vedel aspon priblizne urcit ci auto bolo burane alebo je problem z vyroby. Ked skumaju dopravne nehody tak dokazu najst vseliake detaily, mozno sa da skontrollovat aj tvoja naprava napr. podla opotrebenia atd. ci bolal burana alebo ci vobec bola menena.