Zkušenosti s Meganem Grandtour???
"-- skrytý --" 11.05.05 08:48
« Re: Re: Re: Megane brzdy
Pískání kotoučových brzd při jemném polechtání pedálu brzdy je vždy způsobeno vibrací brzdové destičky v jejím uložení ve vodítkách a rovněž vůči brzdovému třmenu. Zvukový projev se obvykle zhoršuje se s tím, jak se celý komplet opotřebovává. Jedná se o konstrukční záležitost, nikoli nekvalitu některého z dílů. Pokud chcete vidět, jak má takové ústrojí správně vypadat, rozmontujte si brzdy u kteréhokoli japonského vozu, a pak srovnejte s "typicky evropskou" konstrukcí. Já se spíš divím, že brzdy nepískají na úplně všech Evropanech... -
« Chybicky
Mezi puntickare zrovna nepatrim. Uvedomuju si,ze nic neni dokonale a umim s tim zit. I kdyz me nekdy dokazou znepokojovat i blbosti. Je fakt, ze jsem u Megana jednu dobu pozoroval drobne pazvuky z pravych prednich dveri, ale kdyz jsem to chtel jit resit, tak to prestalo a najednou 2 mesice pokoj. Asi to auto cejtilo jako clovek kdyz ma jit do nemocnice :-) . A ze bych na aute nepoznal mensi zavady a neresil je tak to si taky nemyslim. Konec koncu v aute travim hodne casu ca 70tis km za rok. A treba na sluzebnim MB E-classe, ktery je stary 1,5 roku a ma najeto 55tis km si treba zretelne vsimnu, ze je hotovy predni lozisko a kulovy cepy taky koncej - nicmene to auto ma prideleny kolega, tak to neresim.
S zivotnosti pneu jsem taky nebyl spokojenej, treba zimni Bridgestone maj 24tis. km a vypadaj, ze zvladnou urcite vic nez 36 tis. km ty letni Contiky. Jinak sjeti Continentalek bylo vcelku pravidelny s minimalnim rozdilem mezi predni a zadni napravou. Ale abych to premeroval detailne na to nemam cas, proste vidim, ze jsou hotovy a tak koupim novy. A nemusim se v tom stourat. Opakuju, ze vestina znamych me ujistila, ze u techto pneu a podobnych aut je to normalni najezd.
Howgh!
Preju hodne stastnych km. Zitra me cekaj Kosice, des, bes, takova dalka :? -
Tiez si vsimnem kazdu chybicku, ale na rozdiel od vas (a vdaka tomu, ze vidim aj to, ako to je na druhej strane) viem s drobnostami zit. (Samozrejme dodavam, ze by som nemohol zit s autom, ktore nema dobru geometriu.) Ale mam s tym iny problem - ocakavam, ze sa ku vaznym problemom bude druha strana stavat zodpovedne, co teda v nasin koncinach nie je zrovna bezna vec. A to ma riadne vytaca. >:-[] -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Drobny doplnok ku kvalite - pohybujem sa v tejto oblasti. A aj ked vieme o obrovskom mnozstve problemov, drviva vacsina uzivatelov ani jeden z nich nepostrehne. Takze len tolko ku vnimavosti uzivatelov a k urovni kvality vyrobkov, ktore idu na trh. Ak si niekto mysli, ze existuje dokonale vychytany vyrobok, tak nezije v realite, jeho cena by bola nezaplatitelna - odstranenie jedneho problemu vedie casto k vzniku ineho. -
« Re: Doplnění
tie 2mm boli po celej sirke pneumatiky, predne/zadne ? Teda je jedno ci bol stred 2 a kraj 1,5 , ale ci nebolpodstatnejsi rozdiel. Napr stred 4mm a kraj 2mm
Inac ten argument , ze aj ostatni sa mi nezda, lebo ostatni casto pisu odost vyssie cisla . Ono zalezi aj od stylu jazdy, to je fakt. Ale prepokladdam ze negumujes a nejazdis zakruty na 90% a viac moznosti auta -
« Doplnění
1. 36tis. km jen na těch letních, zimní do toho nepočítám, mě se to zdálo taky málo, ale podle informací od známých, kteří mají stejný rozměr na autě a podobné vozdilo (O1, Focus combi) je těch 35tis. km bohužel realita a zrovna Continental má ve srovnání s konkurencí v praxi spíš nižší kilometrový náběh, teď mám Bridgestone tak jsem zvědav jestli bude rozdíl. Jinak ty Contiky byly úplně hotový, ca 2 mm.
2. Servis Auto-Koutek Liberec -
modus ponens 09.05.05 09:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Miro ma pravdu, ze velmi zalezi na vnimavosti majitela/vodica. Samozrejme, pokial sa bavime o problemoch, kedy ostava auto nepojazdne, tak vnimavost nehra rolu. Ale inak je to najma o tom, co komu vadi. Ja som tiez z tych, ktorym vadia aj detaily. Dokonca do takej miery, ze nevydrzim ani do prehliadky a idem do servisu skor. Holt, puntickarenie je vlastnost, s ktorou sa velmi tazko zije. :'-( -
« Grandtour po 60tis. km
Tak mám rok a 60tis. km, jinak připomínám, že se jedná o Grandtour 1.5dCi 100k.
Dosavadní závady na vozidle:
zapadlá těsnící gumová krycí manžeta u páky ruční brzdy - opraveno v záruce
vylomený 2 kusy z plastového podběhu pravého předního kola - způsobeno přejetím kočičky (budiž ji země lehká)
malá prasklinka na předním skle od šutřáku z projiždějícího kaminou, kdesi v SRN
co jsem již měnil ve vlastní režii: obě přední žárovky H4 (odešly na +/- 30tis. km) a jinak druhá sada letních pneumatik, na původních CotniPremiumContact najeto 36tis. km.
Úkony na 60tis. km prohlídce:
výměny oleje, filtrů (naftový, vzduchový, od topení)
číštění brzd, na předku výměna obložení
číštění,dezinfekce klimatizace
výměna plastových podběhů
Cena za celou prohlídku: ca 18tis. Kč vč. DPH
největší položky: naftový filtr: 4,8 tis., výměna oleje 2,5tis, díl předního podběhu 2,5tis., brzdový obložení na předku : 2tis., číštění klimy 1tis.
Ceny jsou velmi hrubé, fakturu už jsem dal účetnímu, tak střílím od boku, na požádání můžu klidně upřesnit.
Co mě čeká:
za ca 10-15tis. km výměna zadního brzd. obložení a hlavně !!!
servis mě upozornil, že to vypadá na brzkou výměnu kulových čepů, tak to mám prý sledovat, jinak, že to výměníme spolu se zadníma deskama za ca 2měsíce. já si zatím ničeho nevšimnul. nicměně ty kuláky a popř tyčky řízení servis samozřejmě vymění v rámci záruku.podle jejich sdělení by to mělo mít větší životnost, je to prý jasná výměna v záruce.
Takže jsem se servisem spokojen, auto samozřejmě vrátili perfektně umyté a vyluxované a domluva s nima byla naprosto perfetní. Staré filtry, destičky apod. mě samozřejmě vrátili.
Jinak je autíčko bez problému a max. spokojenost ! -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re:
louis: mas pravdu, ale kolko ludi si tak dodetailov vsima veci okolo auta ako ja? Ked Ti napisem o 1mm na gumach pousejes sa a povies, ze tebe to moze byt ukradnute:-) ( len ako prilad), lenze vse to ma pricinu a nebyt mojej pedantnosti , tak dodnes si myslim, ake je to skvele auto. Takze spokojnych ludi moze byt strasne vela, ale celkom slusne perceto z nich ani netusi, ze ich auto ma daky problem :-)
Ono som raz urcite pisal, ze nieje problem to, ze to je taky fasa kus, stat sa to moze urcite aj Mercedesu, ale problem je pristup akym sa tie problemy odstranuju, cize servis( myslene ako celok, nie kokretny mechanik). Ja neustale pocuvam, ze vsetko je normalne, ak to ma platit firma a ak ja, tak samzrejme treba to vymenit. Asi tolko
yyyyy: bud rad, ze do servisu nemusis :-) len nech Ti to vydrzi!!!!! -
Kestler Panonska> tam som kupil svojho prveho renolta ... ked som ho preberal tak to najprv nevedeli nakopnut, ze daju nabijat baterku, dosiel som domov a rano som nenastartoval znova, ani neculka, lebo bola vymlatena, tak som telefoval, zrazu doletel manik s funglovkou, vymenil a bolo, to znamena ze mi predali auto s ODFAJCENOU baterkou - nie proste nenabitou, ale uplne odpisanou ... viac ma tam nevideli