Zkušenosti s Meganem Grandtour???
« radio s MP3
Ahoj,
mam ted v meganu origos autoradio s ovladanim pod volantem ale bez MP3, coz bych potreboval.
Mate nekdo zkusenosti s vymenou autoradia?
1) Jde nove autoradio napojit na ovladani pod volantem?
2) pripadne i na oddeleny displej (to uz bych chtel ale asi moc:)
3) Vsiml jsem si ze do novych modelu Megana a Clia uz davaji radia s MP3, teoreticky by mi ho mohli jeste vymenit primo v renaultu za origos novejsiho typu, ale to asi nebude nejlevnejsi :(
4) BTW FM transmitter mam, ale neni to ono :(
Diky za kazdou radu. :) -
"-- skrytý --" 02.02.07 13:20
Jediný co jde je modifikovat chování karet - takže si pomocí svý karty kterou prohlásíš za master dokážeš vynutit aby ta druhá fungovala jen v omezeném režimu - otevřít dveře pouze u řidiče a nastartovat. Neotvírá žádné jiné a ani kufr ne a vymanit se z tohoto režimu jde pouze při současném šachování s tou druhou (master) která jí to naučila. Použitelný snad jedině mám-li potřebu dát auto někomu komu silně nedůvěřuji... Tohle je jediná věc nějak související s tématem na kterou jsem narazil za málem 2 roky co mám auto :-))) -
"-- skrytý --" 02.02.07 13:17
Opravdu to asi nejde protože to taky nevím. Přesně jak říkáš jsem u Fabie měl přívěšek s bezp. kodem a postup jak ho nouzově zadat do auta byl v návodu a když jsem podobnou věc doptával při přebírání renaulta dozvěděl jsem se že netuší o čem mluvím... Takže to asi renault fakt nepodporuje. Ani v DP jsem se nedočet ničeho co by to byť vzdáleně připomínalo. -
"-- skrytý --" 01.02.07 14:54
No doprcic, tak to je fakt nie prilis dobra sprava. Neviem preco som bol v tom, ze by to malo ist... Asi si to fakt pletiem s inymi autami. Prepac teda, ze som Ta priviedol na nespravnu stopu...
Ale fakt mi to vrta hlavou, ze neurobili daco, co by vedelo obist imobilizer a cely ten kartovy bazmek, lebo bez toho ani len volant neodomknes a neodtiahnes auto do servisu... -
"-- skrytý --" 01.02.07 12:44
« odpoved ze servisu ....
to tv:
Dobrý den,
toto se týká starého meganu s klíčem, ve Vašem případě pouze přes diagnostiku.
hezký zbytek dne
Petr Jezmas
Tomáš Vratný napsal(a):
Dobry den pane Jezmasi,
mam dotaz ohledne startovaci karty. Doslechl jsem se, ze pomoci kodu, ktery
jsem udajne obdrzel pri koupi vozu, mohu docasne vyradit imobiliser a s
vozem pokracovat dále i bez karty?
Mohu problem, který jste resili na servisu odstranit i vlastnimi silami,
nebo je nutna vždy navsteva u vas?
Diky za odpoved a prijemny zbytek dne.
S pozdravem
Tomáš Vratný -
"-- skrytý --" 01.02.07 00:37
OK, ja skusim pozriet u otca kde a ako to vyzera, aby som nahodou netaral sprostosti. Avsak k Fabii a k obom Citroenom, ktore samozrejme maju transponderovy imobilizer z vyroby, som mal takyto kod. Vo Fabii bol stvormiestny na plastovom privesku a prekryty zotieratelnou vrstvou a Citroen to ma vo forme ako kreditna karta s logom Citroenu a taktiez so stieracou vrstvou. -
"-- skrytý --" 31.01.07 15:53
OK, tak som sa pozrel, karty sa daju programovat iba cez diagnosticky pristroj. V kazdom pripade vsak pomocou 12-miestneho autorizacneho cisla (kazde auto ma svoje vlastne) ma dat docasne obist imobilizer, ale ako to netusim, lebo prirucku nemam so sebou. -
"-- skrytý --" 31.01.07 13:34
Pocuj, karty sa nedaju prehrat, tie maju pevne kody (OK, plavajuce, ale s pevnou castou). Najsor ich asi sparovali nanovo s autom a to pomocou toho specialneho kodu, ktory by si mal mat dodany spolu s autom. Este stale som sa nepozrel, ako sa to robi, ale myslim, ze by to mal zvladat aj uzivatel samotny s aspon jednou funkcnou kartou. -
"-- skrytý --" 31.01.07 12:57
« Karta
Servis zavadu na pockani odstranil (doslo k prehrani obou karet, cca 1hod prace), ale predstava, ze by se mi toto stalo napr. na dovolene v zahranici me desi.
Pouceni pro majitele vozu Renault: na delsi cesty si radeji berte obe startovaci karty !
PS: auto mi vratili na Zlicine krasne umyte :shock: >:D >:D :D -
"-- skrytý --" 29.01.07 19:09
tv napisal - Ak chces, dam si tu namahu vyhladat to v servisnej prirucke, ako sa to robi, ale tie servisne prirucky som Ti uz dakedy davnejsie posielal, mozes si to pohladat aj sam.
Cau ak mas nejake prirucky k RMIIG mohol by si ich poskytnut, clovek nikdy nevie kedy to bude potrebovat - dik alebo aspon adresu kde to hladat. -
"-- skrytý --" 29.01.07 18:08
PS: Budes se asi smat, ale koupil jsem novy kocarek "JANE", nebyl uplne levny a co myslis, ze se udalo po rozbaleni a sestaveni. Ujizdel "doleva".
TAK TO SA STAV, ZE SOM SA ZO SRDCA ZASMIAL!!! >:D >:D >:D :shock:
Ty pocuvaj, mal by si zajst na nejaky ustav telepatickych prenosov, nech Ta preklepnu co a ako. Nestava sa Ti, ze ked prides k pocitacu, tak z nicoho nic zblbne (z Teba zblbne)? Tak to teda fakt Ti nezavidim...
luf: mal som na mysli odtah za oko. To rameno samozrejme zoberie vsetko, co stoji v ceste :-) Ale s tou vazelinou som to naozaj nevidel, to musi byt teda dobra sranda...