Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
modus ponens 12.05.05 13:32
« Re:
luf: este k tomu, ze zakaznikov maju dost. Ono staci malo - nejaka medializacia a uz to pocitia. Ale to len na okraj. Pri kupe auta sa podla mna prave preto viac oplati ist k mensiemu predajcovi do mimoBA regionu, pretoze tam nie si ako v potravinach pri kupe chlepa. Jednak tym podporis konkurenciu (aj ked len v ramci jednej znacky), vztah predajca/servis-zakaznik je osobnejsi, no a mozes ziskat o cosi lepsiu cenu, pretoze nemaju tolko na vyber. Samozrejme, nie vsetko z tohto je automaticky, su to len sance, ale v prospech velkych (a zhyckanych) predajcov nehovori takmer nic. Poloha/lokalita je u mna slaby dovod. -
« Re: Re:
>nie je na skoleni naucena cinnost< Problem je v tom, ze origos "A" servis nemoze urobit nic ine ako ma v postupoch napisane, takze ludova umelecka tvorivost sa nosi iba v "nejakom" servise - nehovorim ze musi byt zly, ale v znackovom "A" servise si to proste dovolit nemozu, oni rucia za to ze oprava je urobena presne tak ako urobena ma byt a renolt zase ruci ze auto je aj potom take ako ma byt ... pokial chces setrit a inemu servisu (alebo sebe) veris, je to tvoj problem
takze ad klucky - ak nepomoze vycistenie IR snimaca, klucka sa vymeni za novu a nikto nebude skumat dovody ... ak sa dovod zisti dostanu befel namiesto vymeny urobit operaciu XXX a je to
ak by ti klucku rozobrali v rozpore s predpisom a tebe z auta za jazdy vypadne decko a zisti sa ze klucka bola neodborne opravovana tak hadajco ... to si renolt dovolit nemoze -
« Na trochu veselsiu notu
Musim to tu trochu odlahcit >:D
V nedelu v noci som s nasim stahovakom celkom pohodove prechadzal napriec celym ceskom. Na tempomate 100 a proste pohodicka, az kym som nedobehol nejakeho frajera v ciernom Renaulte 21 s hrdou nalepkou Turbo a odkvapovou rurou miesto vyfuku. Bez toho, aby som pridal som hodil blinker a zacal ho na tempomate predbiehat. Ked to ale zaregistroval, z jeho vyfuku sa vyvalil hrozny rachot a ja som pochopil, ze podradil a pridal. V klude som dal smerovku naspat a zaradil sa do pruhu za neho. Este chvilu to auto turoval a potom opat spomalil, aby som ho mohol dobehnut a skusit predbiehanie znovu. To sme uz ale boli v dedine a ja som spomalil. Par kras sa me este snazil vyprovokovat k predbiehaniu, ale ja som v dedine nemienil robit nic. Za dedinou je tiahly prudky kopec a zrovna v nom sa predbiehali nakladaky. Zaradil som sa za neho a cakal so zaradenou dvojkou, kedy sa konecne uhnu. A vtedy to zacalo - evidentne chlapec vycitil prilezitost mi to ukazat a tak este chvilu po zaradeni kamionu isiel pomaly, potom vsak pridal a zacal sa zavod. Niekedy som ako male decko a dam sa strhnut ku takymto blbostiam, tu ale boli tri puhy a dlhy rovny usek kopca pred nami, takze nic nehrozilo. Nas stahovak bol ako vzdy poriadne nalozeny a v aute sme boli styria, takze som od neho necakal ziadne zazraky. Po par metroch ale bolo jasne, ze mam navrch a tak som na neho zablikal, potom zatrubil a ked aj tak neuhol z predbiehacieho pruhu, pretiahol som sa popri nom pravym pruhom. Asi na jeho urovni nam obom dosli otacky a takmer naraz sme radili na trojku. Moje prekvapenie bolo ovela vacsie, pretoze potom on uz nemal ziadnu sancu. Bol som asi o dve auta vpredu, ked skoncil kopec, a tak som zase dal na tempomat mojich obvyklych 100 a v klude a spokojny som sa viezol dalej. Doteraz sa musim uskrnat, ked si predstavim jeho kysly ksicht (nevidel som ho, spravny tuner ma predsa zatmavene vsetky okna) a to, ako prisiel o libido, ked mu to do kopca nandal seriovy stahovak. Tuneri maju v poslednej dobe smolu, musia si opatrnejsie vyberat superov. S Cliom som sa v takychto "zavodoch" vyzival, od toho krpca asi nikto necakal take vykony, ako bol schopny predvadzat.
PS nikdy zavody neprovokujem, vzdy islo o zavod, ktory inicioval niekto iny a vzdy som radsej prehral, ako by som mal riskovat.
Pochvalte sa aj vy vasimi zazitkami. -
modus ponens 12.05.05 13:16
« Re:
luf: ok, tak som to ja zle pochopil. ;-) Ale ani ja som nepisal celkom o vyhrazkach predajcovi. Proste by som neochotu servisu riesil bud cez predajcu (servis spravidla pod neho spada) alebo cez importera. V ziadnom pripade by som ale neostal spokojny s tym, ze mi servis odmietne na zaruku odstranit chybu. Pisem to, aj ked Ty si to myslel inak.
Napr. ja jazdim do servisu mimo BA, pretoze v BA su len pohodlni slendrianski vymienaci dielov. Ak by bol problem s najdenim chyby, uz by davali ruky prec, lebo to nie je na skoleni naucena cinnost. :x -
« Bez nadpisu
Ad vyhrazanie sa predajcovi - nemaju s tym ziadny problem. Ked bola teraz akcia na Megane SportWay, tak bol problem nejakeho vobec zohnat uz druhy tyzden po zaciatku akcie. Asi im teda nebude vadit, ked pridu o jedneho zakaznika, urcite o nich nemaju nudzu...
Ad klucky - zle som sa vyjadril. Samozrejme by mi ich vymenili, ale podla ich slov to nema cenu. A to ma silne nasiera, ak je to znamy problem, tak by sa ho mal niekto snazit riesit.
Ad kvalita - zatial som spokojny. Mam cez 40t km: auto chodi, spotreba stale este klesa, palubovka sa ozyva, ked mu slapnem za studena pri 2700ot strati tah (stale si trvam na svojom, ze je to prasacina - stane sa mi to iba zriedka ked sa niekde velmi ponahlam a nemam cas spravat sa k motoru slusne BTW viete, ze obmedzovac je u studeneho motoru pri 5700ot? Manzeka ho nedavno vyskusala :roll: ), gumy Conti SportContact2 maju 30t a este asi 10 vydrzia, brzdu pri jemnom brzdeni piskaju, ale prejde to ak raz slapnem na brzdu poriadne no a vlastne ani neviem, na co sa mam stazovat. Fakt ma trapia ibe tie klucky, pretoze to je ficura, na ktoru som si rychlo zvykol a som do nej zamilovany. Auto s klucom uz nikdy! -
"-- skrytý --" 12.05.05 12:06
« len tak
Ahojte,
Dlhsie som tu nebol a nestiham citat.
Moje najnovsie skusenosti:
1. dusenie podobne ako Miro, nic nenasli nic sa menit nebude. Inak prejavuje sa mi to hlavne ked idem do mierneho kopca.
2. Ventilator co mi zacal piskat, pisal som to tu pred casom, tak sa s tym neda nic robit, jedine riesenie je vymenit cely box ktory ma na strosti rozvod vzduchu - menili mi ho minuli rok, takze znovu absolvujem proceduru rozobratia kompletne celej palubovky a 2 dni s nahradnym vozidlom. Toto tiez napoveda o kvalite renaultu, diel ktory je vymeneny v zaruke sa znova pokazi.
3. Nejaky dobrodinec mi predvcerom na parkovisku nabural lavy zadny blatnik + lave zadne dvere. Ked sa dari tak sa dari.
tak vela stastia s renaultom
:'-( :'-( :'-( -
matuS 12.05.05 09:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
yyyyy neviem kolko si mal buraciek, ja jednu, oprava stala 50.000sk a velmi pozorne som si pozeral fakturu a po nicom takom tam nebolo ani zmienky. iba par tesneni v hodnote 15sk a podobne. zbytok odstrojenie, nastrojenie, ocistenie, lakovanie atd.
mozno by stalo za to zmenit servis.
je mi jasne ze ta moja buracka bola iba plecharina, ale ak sa auto musi rovnat a menit bagy, tak je to vacsinou ajtak totalka a neopravuje sa to. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re:
na taku poistovaciu buracku sa proste nafasuje spotrebak ktory je samozrejme nevyhnutne nutny, ale na ktory ten den kludne vystaci cely servis, to su vselijake rukavice, stetce, spotrebne nastroje, blbosti ktorych nazvy ani nepoznam, ked to spocitas, zistis ze je to tretina ceny ... proste vyrobca ma v rozpise na danu opravu absolutne vsetko co sa tam len pouzije, ci to vystaci na 3 auta alebo 18 a servis to samozrejme nauctuje, lebo poistovna to proste zaplatit MUSI ... keby mi pri kazdej oprave co platim z vlastneho vrecka nauctovali vzdy nove rukavice, monterky, sadu srobovakov, nove bagndze pre montera a dve pera pre sekretarku asi by som s tym problem mal >:D -
matuS 11.05.05 21:04
« Re: Re: Re: Re: Re:
na vsetko su normy. netvrdim ze servis nezarobi, ale urcite sa na tom nejako extra nenabali. su to menici dielcov, takze cena dielcov je dana a cas na vymeny tiez.
u znameho na druzstve sa oplati opravovat vzdy. tam nieje problem aby na fakturu nahodil 100tisic a od teba vyinkasoval menej. ale to uz sa rozpravame o podvode... -
modus ponens 11.05.05 20:25
« Re: Re: Re: Re:
Obhliadka musi byt, lebo co je mimo, poistovna nezaplati. Ale pozri si detailny vypis faktury. Kolko je tam pouziteho materialu, za ake ceny, kolko odpracovanych hodin a pod. Toto su veci, na ktorych sa servis nenormalne nabali. Keby to neslo cez poistovnu, tak ich zakaznik nakope do zadku a da si to opravit radsej u znameho na druzstve (obrazne). -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
lebo som videl co je v rozpise na aku opravu, su tam veci ktore normalny clovek neuhradi, mozem ti ukazat metrovy pokladnicny blok s vecami na vybavu pol servisu ... no a ze doobhliadka je jasne nie? ved poistovna plati co je zle podla rozpisu vyrobcu a co je pri buracke poskodene - takze nenahlasis - nepreplatia ... tak sa spytaj kamarata preco to tam nedal hned -
matuS 11.05.05 15:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
a na burackach samozrejme ... to je zlata bana, sak to plati poistivna, to sa neohadze o zem nikto
A to si kde pocul?
ked sa v servise doslo na to, ze sa mi pri nehode poskodil motorcek ostrekovaca (900-1000sk), ktory nebol na obhladkovom liste, tak auto muselo ist na doobhliadku. a to bol likvidator moj znamy.... -
« drobnosti
luf: nechape preco ta trapia taketo blbosti. Ved mas este zadne klucky cez ktore zamknes auto, mas aj tlacitko na kufri a udajne ked odides od auta bez zamknutia, ma sa zamknut. No a ked toto zlyha, mas este kartu a cez tu to urcite bude fungovat. Po zaruke Ti to radi vymenia a budes mat ro pokoj a potom zase :-) . Tak ci tak si si nepriplacal 20t ale dostal to zdarma alebo za par supiek k vybave Lux. Takto mala zniet odpoved z Renautu .
Inac nechaj si ich vyjadrenie napisat na papier a pozoruj chovanie. Ktory to bol servis ? V BA asi nie, si v Prahe
... ale odkedy mam toto auto to nerobim, neviem preco, proste plyn na podlahu nejde skoro nikdy a cez 3000 som bol iba raz ked som to skusal co to robi >:-[] ... zistujem ze cim vecsie a silnejsie auto tym menej s nim blbnem, proste to nema cenu ked jeho vykony su daleko za moznostami cesty