Zkušenosti s Meganem Grandtour???
modus ponens 13.05.05 13:23
to luf: sporne to moze byt, ale len do momentu, ked sa to zacne preverovat. Ked totiz prides do servisu, zakazdym sa spisuje prijimaci protokol, ktory zakaznik podpise. Ak uvazujeme konspiraciu zakaznika a servisu voci vyrobcovi, tak samozrejme vyrobca bude tahat za kratsi koniec, ale to sme uz v dost fiktivnej rovine. Navyse, urcite by boli aj jednoduchsie cesty, keby sa uz len o toto jednalo. -
Tiez som nikdy v CR nemal problem s tym, ze som kupil auto v SR. Mozno vyhovaranie sa patri k predpisanej politike Renault servisov po celej zemi, varatane toho rakuskeho. Staci pozriet podrobnejsie vysledky JDPower - so servisom Renault su vsetci neposkojni 8-s
BTW nevidim dovod, preco by oprava na zaruku v cudzine mala mat nieco spolocne so slovenskym importerom. Zaruku predsa poskytuje vyrobca a nie importer.
to SirAnton - keby si pozorne cital, tak sa docitas odkial tieto informacie mam. A ver tomu, ze takto to bude aj u inych znaciek. Inak by si mohli fakturovat zarucne "opravy" a sediet si penke v servise a popijat kavicku. Diel za diel je jasne preukazny, oprava ked sa nic nemeni je sporna. -
modus ponens 12.05.05 20:04
« Re: Re: odobrenie od Importera
To mas odkial? Sice nemam skusenost s renaultom, ale o tomto som este nepocul. Ale pokial je auto v zaruke a nepreukaze sa bezne opotrebenie zodpovedajuce veku auta a najazdenym km, tak by to malo ist na zaruku. A ako pise Miro, chcem vidiet servis/importera, ako Ti davaju na papieri, ze hrkanie palubky je u 1-2 rocneho auta za viac nez pol miliona normalna vec. Take cosi staci uz len poslat do novin a skandal je na svete. ;-)
Hmm, ked tak citam taketo nazory, zacinam si gratulovat, ze som nepodlahol akciam Renaultu. Fakt si neviem predstavit, ze by ma takto odpinkavali. A k tomu vsetkemu kredit SK importera Renaultu v zahranici... 8-s Ked som mal svojho casu problem s Feldou v Rakusku a aj v Nemecku a museli ma odtiahnut do servisu (oboje moja vina), nikto ani slovkom nespochybnil zaruku mobility. Dokonca ani nepreverovali v servisnej knizke pravidelne prehliadky v autorizovanom servise, co bola a je nutna podmienka tejto zaruky. Vsetko v pohode, akoby som auto kupoval od nich. -
« Re: odobrenie od Importera
Hadat sa nebudem, ved ide o ... ;-) Ale tuto info mam od znamej, ktora robi v istom servise uctovnicku. Doslovne - my sme B, musime si ziadat povolenie na vymenu tych kluciek, lebo su nad 10t, ale ved ty si z BA, tam su servisy A a tie ti to vymenia hned. Cely ten problem nie je, ze by niekto tu vymenu neschvalil, ale ze to bude v B servise dlhsie trvat (cca tyzden na schvalenie, v pripade, ze by to neschvalili, tak ma majitel problem, z akych penazi sa to zaplati). No a dalsi je problem praca vs. diely. S dielmi problem nie je, meni sa kus za kus a tak nie je ziadny problem s ich preplatenim (+ normovaneho casu na ich vymenu). Ale ak chces utesnit palubku, aby ti nehrkala, tak to bude trvat 2-3 hodiny a tie importer odmieta servisu preplatit. A asi aj toto je dovod, preco sa servisy hladanim problemu prilis netrapia a len tak od oka nastrelia nejaky diel a ten sa na zaruku vymeni.
BTW bol som raz v servise, ked mali kopu casu a nikoho na ten den objednaneho. Ti chalpci sa fakt vyznaju a snazili sa, ako to bolo v ich silach. Druhykrat na mna mali presne urceny cas a hned to bolo o niecom inom :'-( -
« odobrenie od Importera
"to SirAnton - v prospech velkeho servisu hovori, ze je "A". Nemusim s kazdou blbostou absolvovat proceduru zistenie zavady - ziskanie povolenia od importera na odstranenie - objednanie - vymena. U "A" servisu odpada faza ziskavania povolenia, co pripadnu opravu vyrazne urychli."
toto nieje pravda a nehadaj sa >:D , ja mam skusenosti . Kesttler a Istros velke servisy a povolenie si pytaju aj na posratu geometriu !!!! Teda aspon tak vravia. Klucky- povolenie :shock: , brzdy - povolenie :shock: , dusenie- povolenie :shock: . Nemuzu nic menit ani na skusku, kym neviedia ze to je zle >:-[] !!! Ja som sa z tvojej naivity uz prebral . Realne to proste je pristp podradnej firmy. Robim pre velku firmu a veci co stoja 100t , tak na nich bez prosenia, ale automaticky ak to treba menime diely v zakaznickej hodnote aj 70t !!! Alebo sa meni kus za kus!!! Tak ako pisal SirAnton -
v tom Kestllery inac zly pristup k zakaznikovi nemaju. Vazne sa tvaria usluzne, len to riesenie je na dlhe lakte. Som teraz dohodnuty, ze coskoro budem tankovat do plna, zoberiem technika a diagnostiku do auta a budeme sledovat, ci sa nieco na tej zazraznej diagnostike ukaze.
Inac verim tomu, ze keby tieto problemy co mam a aj matoo, tak uz ma novy kus. Lebo mi sa dako neviee ohanat a nemame sa sebou nikoho, ale jednoznacne je to na vymenu. Staci ze nevedia kde je problem -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
ja som v tej akcii prisiel a nadefinoval presne to co som si kupit chcel, nemal som nijake obmedzenie, dokonca som do poslednej chvile vahal nad motorom, rozum hovoril 1.6, srdce 2.0 a nakoniec ma presvedcila 1.9tka ... lebo mi ju proste nanutili na vyskusanie ... mal som presne urceny den kedy mozem este urobit poslednu zmenu, takze ziadna lezanka alebo nepredajna motorizacia, a to som este dokonca rozmyslal nad automatom -
modus ponens 12.05.05 14:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re:
yyyyy: ako vravim, musis sa tafit do toho, co je ponukane v akcii. U renaultu su to spravidla slabsie diesle (za cenu benzinov). Napr. 1.8 benzin som este v akcii nevidel. A zase cakat rok-dva, ci nahodou nepride akcia, ktora by mi sadla... -
modus ponens 12.05.05 13:58
« Re: Re: Re:
yyyyy: Pred 2 rokmi, ked som robil prieskum, tak napr. aj v Skode (a to je co povedat) boli ochotni spravit zaujimavu cenu - bez nejakej akcie vyrobcu. V Renaulte v BA to bolo tazsie, ale v MA to uz odrazu islo. Zial, chcel som ST a Laguna poskytovala miesto na urovni NST.... :-(
Ale uznavam, ze ked vymaknes renault akciu (co vsak zahrna, ze chces presne ten druh motora - spravidla slabsie diesle, vybavu), tak je to lepsie ako zlavy predajcov. Druha vec je, ci sa aj na takomto akciovom modeli neda este nieco zjednat. -
« Re: Re: Na trochu veselsiu notu
Vies preco to nerobis? Lebo ta nebavi predvadzat, ze ropak ma silu. To vie v dnesnej dobe aj male decko. Ale keby si mal nieco o com si vsetci myslia, ze je slabe, mal by si ovela vacsiu radost z kazdeho predvedenia :-) Asi preto ma casto vitazoslavne obiehaju Fabie HTP :-! Tento kombik je auto, ktore zvadza ku slusnej jazde. Ako som pisal, v poslednej dobe jazdim skoro vsetko na tempomat na 100km/h. Asi uz starnem, s Cliom som jazdil bezne 130. -
modus ponens 12.05.05 13:53
luf: zistenie zavady sa kona aj v servise "A". Ako inak by vedeli, co maju vymenit? ;-) Jedine, ze by si uz prisiel s tym, ze toto a toto je zle. Ale aj vtedy sa budu chciet o tom presvedcit. V praxi to vsak casto funguje tak, ze Tebe sa nieco nepaci (dusenie motora, nerovnomerne opotrebovanie pneumattik, ...) a servis tak ci tak musi hladat pricinu. Mozno "A" servis nemusi ziadat o povolenie importera, ale to mi je nanic, pokial sa nedopracuju k najdeniu chyby. A v pripade vacsich veci (Mirova naprava) sa tak ci tak zdrahaju menit. Hlavne, ze su "A", nie? >:-[] -
to yyyyy - IR snimace su v pohode, auto odomyka. Nezafungovali iba dvakrat: raz to bolo preto, ze na jednom bol nalepeny mokry list zo stromu a druhykrat preto, ze bolo cele auto pod snehom, sneh bol aj v priestore medzi kluckou a snimacom. Mna trapi zamykanie a to je v klucke a ta je vraj nerozoberatelna, takze jedine vymena. Ale bohuzial vymena za taku istu s takym istym problemom >:-[]
to SirAnton - v prospech velkeho servisu hovori, ze je "A". Nemusim s kazdou blbostou absolvovat proceduru zistenie zavady - ziskanie povolenia od importera na odstranenie - objednanie - vymena. U "A" servisu odpada faza ziskavania povolenia, co pripadnu opravu vyrazne urychli. Ale ked ide o nieco, co platim z vlastneho vrecka, radsej idem do maleho servisu s osobnym pristupom. -
modus ponens 12.05.05 13:44
« Re: Re: Re:
to yyyyy:
1. ja som nepisal o servise typu JRD v Hornej Dolnej, ale o znackovych servisoch, mensich (z hladiska poctu zakaznikov) a ochotnych hladat chybu hlbsie nez len pozriet chybove hlasky RJ napojenim citacky.
2. renault klucky su mozno konstruckne zle vyriesene, ale tu spominane dusenie motora a podobne - to su chyby, ktorych pricinu treba najst a az nasledne pouzit smernicovy postup na odstranenie/vymenu. Mne nevadi, ze pri zisteni chyby v zaruke diel namiesto opravy vymenia. Je to ich politika. Ale ak sa hladanie chyby zacina a konci citanim error kodov SW, tak dakujem za taky pristup. Najma, ked sa ziadne error kody nenajdu. Tym skor je to slendrianske, ze zakaznik im chybu predvedie a oni nevedia, a tak nic nespravia. :x Ak raz rucim za vyrobok a vidim chybu, tak pokial neviem najst pricinu, je to MOJA neschopnost a PATRI SA spravit zakaznika spokojnym aj za cenu, ze vymenim polovicu auta, aby som tu chybu odstranil.