Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.05.05  16:55

« Btzdy

Terezo, mě brzdy pískají naopak při jemném dobržďování. A v 1,5 dCi mi olej vydržel bez dolévání celých 30 000 km. A to mi neslezlo ani ke spodní rysce.
    Dnes jsem se pro zajímavost zastavil ve druhém servise (viz hučení brzd) a tam mi okamžitě nabídli, že můžu kdykoli přijet a že auto zvednou, shodí kola a podívají se na to. To je alespoň konstruktivní přístup. Mí technici byli jedna dvě hotoví. Dej 7 000 a máš to O.K.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.05  15:53

« Bez nadpisu

luf: poslal som ti SZ
  • 00 Reagovat !

foto

24.05.05  13:26

« Bez nadpisu

Zdravím hoši po delší době.
    Bruno: také máme 1,5 dCi jako letec a musím říct, že my jsme s olejem problém měli, bylo to ca. po 12 tisících kilometrech, kdy před cestou ca. 400 km se rozsvítila kontrolka oleje, vzhledem k těm 12-ti tisícům nás to kapku vyplašilo a zavolali jsme (na Vánoce, svátek) na Renault Assitance, kde musím říct byl velmi milý chlapík, který nám opravdu poradil, sehnal kontakt na pohotovostního technika v daném kraji a ještě zavolal zpět jak to dopadlo. Na benzínce jsme olej změřili a po opětovném nastartování se kontrolka nerozsívila, nicméně po týdnu se to opakovalo, takže jsme koupili příslušný olej a jestli mě paměť neklame, nalili jsme tam litr a od té doby je klid...tedy klepu na dřevo.
    V létě nás čeká 30-ti tisícová prohlídka, kromě občasného lehkého klepání v pravém sloupku a prasklého skla od kamínku žádné závady...opět klepu na dřevo abych to nezakřikla.
    Jo, jenom nám pískají brzdy při trochu razantnějším brždění...je to normální ???
  • 00 Reagovat !

foto

24.05.05  11:32

« Bez nadpisu

bruno: tak to mám asi jinej,olej měnili jen v servisu na 30/60tis. km, já nic dolívat nemusel, takže mě nepřipadá, že to nějak žere
    co vím tak většina majitelů Škodovek s agregáty TDI musí dolívat dříve než je předepsaná výměna oleje
    dlouho jsem tu nebyl-točím další kilometry >:D ,
    jak tak koukám mám opravdu štěstí na povedený kousek :)
  • 00 Reagovat !

foto

24.05.05  10:02

« Bez nadpisu

To letec:Ako Ti to žere olej,mám rovnaký motor.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.05  09:50

« Re: Brzdy

no uz viem koho som myslel tym vydarenym kuskom, nechcelo sa mi vyhladavt pozadu :-) ale aj tak si myslim, ze pokial sa jazdi pianko, je to trosku skoro 60tkm. Ale tu je mozno dovod toho, preco Megana zo 100km/h zastavi do 38m.
  • 00 Reagovat !

foto

24.05.05  09:08

« Brzdy

Megane Grandtour 1,5dCi
    vymena prednich brzdovych desticek na 60tis. km, zadni odhaduju tak na 70-75tis km.
    kotouce v pohode
    mate naky * kusy, nebo jezdite jak kanci :D
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.05  07:52

« Re: Re: Brzdy

no co Vam mam k tomu ovedat, ja som mal mene predne kotuce + dosticky po kontrole v 9,5tkm :-) A to uz zvazovali spoluucast. Tie zadne budu dla mna v * tak za 20tkm a to tam originay nedam, kupim nieco lepsie a za tu istu cenu. Ked uvazime, ze zadne brzdy skoro nebrzdia, tak to bude sakra skora vymena, holt Renault. Toto pri kupe nepovedali, ze gumy sa meia pri 30tkm, brzdy do 40tkm a to este neveme co vacsinu majitelov caka, lebo su aj vydarene kusky. To si treba priznat.
  • « 00 Reagovat !

foto Ghost007

Ghost007 24.05.05  07:28

« Re: Brzdy

Ja menil u sveho postarsiho auto brzdy az ve 130.000. Na otazku jak je mam setrit, aby co nejdele slouzili, my v servise rekli, ze to je tezky. Na nejaky se musi pomalu a jiny se zase musi brousit..
    Takze to ze se brzdi zlehka neni duvod, proc je neodrovnat..
    Ale 34000 je safra malo
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.05.05  06:48

« Brzdy

Nikdo neřekl, že jen na Renaultech. Jen mi připadá moc brzo na to, aby to UŽ dělalo. Je to holt opotřebitelná část a jednou k tomu dojde vždycky. Jen si nejsem vědom, že bych k tomu dal zjevnou příčinu. V servise to řekli jednoznačně - moc jste brzdil. Příště budu jezdit jako Flinstoun - budu brzdit patou. Ale i v to případě by mi řekli, že jsem si to vyhřál >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.05  22:06

« Re: Problém s brzdami

Preco si myslite ze kotuce sa krutia iba na renoltoch??? Presne to sa mi stalo na forde a na fiate mi dosticka donicila vnutornu stranu disku ...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.05.05  21:09

« Problém s brzdami

Cena cca 6 500,- je pouze za přední kotouče a destičky. Na starém autě jsem měnil přední destičky po 120 tis, zadní po najetí 170 tis byly v pohodě. Tento problém má asi jen jedno řešení. Časem koupit nové. Z recese ještě napíšu na Renaulta, co mi na to odpoví. (asi obligátní ho... >:-[] )
    Vitaj v klube Renault *...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.05.05  19:47

« kavlita servisů

to SirAnton: Asi kecáme na vedlejší diskusi, ale to je fuk...Japonec až nakonec je sice fráze, ale bude i u nás. Možná už na podzim pro ženu. Vím, že i servis japonce nemusí být 100%, je to o lidech, to je jasný.
    to Tom: A jsme u kotoučů fy. Renault. Za těch 6500,- Kč bude celá sada, nebo jenom přední? Já koupím celou sadu na L2 od BOSCHe za 6500,-vč desek. To jde, vč. práce. Kotouče mají prostě špatné, nechtějí to uznat a jako jediné řešení vidím u nich příště auto nekoupit a kotouče vyměnit sám. Je fakt, že nedávno bylo obecně o závadách aut, 60% elektronika, zbytek mechanické části, a to : brzdy, zavěšení kol(ty naše proketé a hrbaté silnice + víceprvkové závěsy) a tekoucí olejové náplně. Takže brzdy-kotouče jsou dost problém obecně.
  • 00 Reagovat !

foto

23.05.05  19:18

« Bez nadpisu

Vitaj v klube Renault *...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.05.05  19:01

« Bez nadpisu

Taky si myslím, že nic nedokážu. Prostě budu muset počkat, až to bude k nevydržení a obětovat peníze za výměnu. Začíná mě to auto pěkně točit >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 23.05.05  18:56

« Re: Problém s brzdami

rozhodnie nieje. ale bohuzial to zrejme bude problem dokazat v servise, ze si nebrzdil silno
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.05.05  18:28

« Problém s brzdami

Asi 14 dnů pozoruji nepříjemný zvuk z předních brzd při dobržďování. Takové nepříjemné hučení. I účinek brzd mi připadá slabší. Dnes jsem se zastavil v servise a tam mi odpověděli, že mám vyhřáté brzdy. Prý v rámci kvalitního brzdícího účinku jseu materiály desek a kotouče měkké, proto se mi je prý podařilo vyhřát. Časem to prý začne i kopat. Oprava cca 6500,- (celková výměna kotoučů a desek) Musím podotknout, že mám 34 500 ujetých km, jezdím opatrně a nikdy jsem netahal přívěsy ani nesjížděl Alpy. Extrémní brždění jsem ještě chválabohu nezažil, na brzdě nestojím...... Tak nevím, co si mám o tom myslet. Je to normální, že po tak krátké době jsou brzdy v prd...?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.05  11:39

« Re: Spojenie importerov

luf: no konecne dobry napad, chystam sa byt v polsku 3 dni, tak ze by som tam navstivil skontrolovat servis Renault :-) Tusim hobudem mat skoro pod domom 1500m od domu
  • 00 Reagovat !

foto

23.05.05  09:33

« Spojenie importerov

Len to nie! Inak pojdu ceny aut, dielov, prace a vlastne vsetkeho neuveritelnym sposobom hore. Neviem preco, ale v SR su ovela nizsie ceny (mne sa oplati koli prehliadke ist do SR 400km tam a dalsich 400km spat). Moje auto stalo uplne rovanko ako v cechach, ibaze ja som dal tych 650t SKK a tu by vyslo 650t CZK. Pristup servisov je tu taky isty ako u nas - hodne slusne dokazu cloveku povedat, ze toto neopravia, ze diel bude dodany za 2 tyzdne, ze cenu ktoru ohadli predom sa nepodarilo dodrzat a pod.
    No co uz, budem chodit servisovat a nakupovat do polska :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.05  07:54

« Re: Re: servis Renault

Toyota=SirAnton to mi uz vieme :-)
    vcera pri rybach som kukal na tu prednu napravu. Nech kukam ako kukam, tlmicom to nebude, ramenom si myslim tiez nie. Je to veckovy plech o hrubke asi 6-7mm. Leda ze by slo o nepodrok. Skur sa mi zda, ze budu vyosene uchyty toho ramena, ale preco. Skelet, ram otora. Tod moj laicky posudok. Vypada to tam uplne jednoducho a neviem co je potom na tom kuse zeleza take drahe, ze sa tolko handrkuju ( mysim pre firmu,zakaznik plati xx nasokob skutocnej ceny ). Myslel som ze rameno je proste daka tyc a ono je to kus, ktory tazko ohnut !!! Taka jama to 40km s nim dla mna poriadne nepohne.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…