Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Bez nadpisu
Zdravím hoši po delší době.
Bruno: také máme 1,5 dCi jako letec a musím říct, že my jsme s olejem problém měli, bylo to ca. po 12 tisících kilometrech, kdy před cestou ca. 400 km se rozsvítila kontrolka oleje, vzhledem k těm 12-ti tisícům nás to kapku vyplašilo a zavolali jsme (na Vánoce, svátek) na Renault Assitance, kde musím říct byl velmi milý chlapík, který nám opravdu poradil, sehnal kontakt na pohotovostního technika v daném kraji a ještě zavolal zpět jak to dopadlo. Na benzínce jsme olej změřili a po opětovném nastartování se kontrolka nerozsívila, nicméně po týdnu se to opakovalo, takže jsme koupili příslušný olej a jestli mě paměť neklame, nalili jsme tam litr a od té doby je klid...tedy klepu na dřevo.
V létě nás čeká 30-ti tisícová prohlídka, kromě občasného lehkého klepání v pravém sloupku a prasklého skla od kamínku žádné závady...opět klepu na dřevo abych to nezakřikla.
Jo, jenom nám pískají brzdy při trochu razantnějším brždění...je to normální ??? -
« Bez nadpisu
bruno: tak to mám asi jinej,olej měnili jen v servisu na 30/60tis. km, já nic dolívat nemusel, takže mě nepřipadá, že to nějak žere
co vím tak většina majitelů Škodovek s agregáty TDI musí dolívat dříve než je předepsaná výměna oleje
dlouho jsem tu nebyl-točím další kilometry >:D ,
jak tak koukám mám opravdu štěstí na povedený kousek :) -
« Re: Re: Brzdy
no co Vam mam k tomu ovedat, ja som mal mene predne kotuce + dosticky po kontrole v 9,5tkm :-) A to uz zvazovali spoluucast. Tie zadne budu dla mna v * tak za 20tkm a to tam originay nedam, kupim nieco lepsie a za tu istu cenu. Ked uvazime, ze zadne brzdy skoro nebrzdia, tak to bude sakra skora vymena, holt Renault. Toto pri kupe nepovedali, ze gumy sa meia pri 30tkm, brzdy do 40tkm a to este neveme co vacsinu majitelov caka, lebo su aj vydarene kusky. To si treba priznat. -
Ghost007 24.05.05 07:28
« Re: Brzdy
Ja menil u sveho postarsiho auto brzdy az ve 130.000. Na otazku jak je mam setrit, aby co nejdele slouzili, my v servise rekli, ze to je tezky. Na nejaky se musi pomalu a jiny se zase musi brousit..
Takze to ze se brzdi zlehka neni duvod, proc je neodrovnat..
Ale 34000 je safra malo -
"-- skrytý --" 24.05.05 06:48
« Brzdy
Nikdo neřekl, že jen na Renaultech. Jen mi připadá moc brzo na to, aby to UŽ dělalo. Je to holt opotřebitelná část a jednou k tomu dojde vždycky. Jen si nejsem vědom, že bych k tomu dal zjevnou příčinu. V servise to řekli jednoznačně - moc jste brzdil. Příště budu jezdit jako Flinstoun - budu brzdit patou. Ale i v to případě by mi řekli, že jsem si to vyhřál >:-[] -
"-- skrytý --" 23.05.05 21:09
« Problém s brzdami
Cena cca 6 500,- je pouze za přední kotouče a destičky. Na starém autě jsem měnil přední destičky po 120 tis, zadní po najetí 170 tis byly v pohodě. Tento problém má asi jen jedno řešení. Časem koupit nové. Z recese ještě napíšu na Renaulta, co mi na to odpoví. (asi obligátní ho... >:-[] )
Vitaj v klube Renault *... -
"-- skrytý --" 23.05.05 19:47
« kavlita servisů
to SirAnton: Asi kecáme na vedlejší diskusi, ale to je fuk...Japonec až nakonec je sice fráze, ale bude i u nás. Možná už na podzim pro ženu. Vím, že i servis japonce nemusí být 100%, je to o lidech, to je jasný.
to Tom: A jsme u kotoučů fy. Renault. Za těch 6500,- Kč bude celá sada, nebo jenom přední? Já koupím celou sadu na L2 od BOSCHe za 6500,-vč desek. To jde, vč. práce. Kotouče mají prostě špatné, nechtějí to uznat a jako jediné řešení vidím u nich příště auto nekoupit a kotouče vyměnit sám. Je fakt, že nedávno bylo obecně o závadách aut, 60% elektronika, zbytek mechanické části, a to : brzdy, zavěšení kol(ty naše proketé a hrbaté silnice + víceprvkové závěsy) a tekoucí olejové náplně. Takže brzdy-kotouče jsou dost problém obecně. -
"-- skrytý --" 23.05.05 18:28
« Problém s brzdami
Asi 14 dnů pozoruji nepříjemný zvuk z předních brzd při dobržďování. Takové nepříjemné hučení. I účinek brzd mi připadá slabší. Dnes jsem se zastavil v servise a tam mi odpověděli, že mám vyhřáté brzdy. Prý v rámci kvalitního brzdícího účinku jseu materiály desek a kotouče měkké, proto se mi je prý podařilo vyhřát. Časem to prý začne i kopat. Oprava cca 6500,- (celková výměna kotoučů a desek) Musím podotknout, že mám 34 500 ujetých km, jezdím opatrně a nikdy jsem netahal přívěsy ani nesjížděl Alpy. Extrémní brždění jsem ještě chválabohu nezažil, na brzdě nestojím...... Tak nevím, co si mám o tom myslet. Je to normální, že po tak krátké době jsou brzdy v prd...? -
« Spojenie importerov
Len to nie! Inak pojdu ceny aut, dielov, prace a vlastne vsetkeho neuveritelnym sposobom hore. Neviem preco, ale v SR su ovela nizsie ceny (mne sa oplati koli prehliadke ist do SR 400km tam a dalsich 400km spat). Moje auto stalo uplne rovanko ako v cechach, ibaze ja som dal tych 650t SKK a tu by vyslo 650t CZK. Pristup servisov je tu taky isty ako u nas - hodne slusne dokazu cloveku povedat, ze toto neopravia, ze diel bude dodany za 2 tyzdne, ze cenu ktoru ohadli predom sa nepodarilo dodrzat a pod.
No co uz, budem chodit servisovat a nakupovat do polska :-) -
« Re: Re: servis Renault
Toyota=SirAnton to mi uz vieme :-)
vcera pri rybach som kukal na tu prednu napravu. Nech kukam ako kukam, tlmicom to nebude, ramenom si myslim tiez nie. Je to veckovy plech o hrubke asi 6-7mm. Leda ze by slo o nepodrok. Skur sa mi zda, ze budu vyosene uchyty toho ramena, ale preco. Skelet, ram otora. Tod moj laicky posudok. Vypada to tam uplne jednoducho a neviem co je potom na tom kuse zeleza take drahe, ze sa tolko handrkuju ( mysim pre firmu,zakaznik plati xx nasokob skutocnej ceny ). Myslel som ze rameno je proste daka tyc a ono je to kus, ktory tazko ohnut !!! Taka jama to 40km s nim dla mna poriadne nepohne.

Dnes jsem se pro zajímavost zastavil ve druhém servise (viz hučení brzd) a tam mi okamžitě nabídli, že můžu kdykoli přijet a že auto zvednou, shodí kola a podívají se na to. To je alespoň konstruktivní přístup. Mí technici byli jedna dvě hotoví. Dej 7 000 a máš to O.K.