Zkušenosti s Meganem Grandtour???
« Re: Re: Re: smrdící klima
no bud nemam cuch, alebo je to jediny problem, ktory nemam :-) no berte to s ierou. Je to ty, ze klimu moc nepouzivam. Ale k veci, uz tu bolo pisane, ze klimu je potrebne po pouziti nechat odvetrat, vysusit a zatial mi to asi funguje. Mam manual, chyba mi len to predne atermicke sklo >:-[] -
"-- skrytý --" 08.06.05 11:18
« smrdící klima
Ahojky všichni,
mám R G 1,6 16V daynamyque - 1 rok starý a už 1/2 roku mi smrdí z ventilace při i bez klimy AUTO klima- 18000 km - 13000 - nový pyl.filtr,15000 dezinf. klimy. Teď to páchne jako kanál a v servisu mi chtěli dát papír že můj r má smrdět, jelikož to byla už 8 zár. závada tak jsem volal prahu a ty mi řekli ať to dám do servisu.
Co s tím? -
modus ponens 08.06.05 11:11
« Re: Re: Re: Renault Megane Grandtour - 1.5 dCi 111k - 6 stup
To by som este pochopil. Problem vsak nie je nulova poruchovost, ale pristup vyrobcu/importera k rieseniu reklamacii. Ak je to pristup zalozeny na principe odrbkania/ignoracie zakaznika, tak je to zrele na tazku stratu dovery v danu znacku. >:-[] -
luf: zkus www.renault.fr, nebo v anglictine www.renautl.co.uk, tady uz se snad daj taky objednavat. uz plni emisni limit eur4 a maji FAP. vykon je dannej hlavne pouzitim novych vstriku od bosche z jihlavy.
a hlavne porad nesurfuj a jdi tocit koleckem! ja si du ted dat 400km :D -
« Re: Re: Renault Megane Grandtour - 1.5 dCi 111k - 6 stup. př
>s tou spokojeností to bude asi tím, že kdo je spokojenej tak nemá potřebu si vylývat zlost nebo hledat rady na netu<
... presne tak ... mam v poradi 3tieho renolta v rodine a po striedani roznych znaciek som spokojny
... renoltov je viac a viac a je celkom prirodzene ze pribudne aj problematickych kuskov ... keby ich bolo tolko ako skodoviek tak by mali rovnaku "rozsypovu" povest ako skodovky ... pokial sa nemylim tak v testoch je novy megan v celku OK
... a pokial ide o tu 1.4 72KW ... mal som to v starom kombiku, podla mna v kazdom pripade najpodarenejsia 1.4 aku som kedy videl, 1,6tka je mozno silnejsia, ale urcite som radsej jazdil 1.4kou ako 1.6kou a ani kratka prevodovka mi po zvyknuti si nevadila, myslim ze by s tazsou prevodovkou ten motor stratil vela z dynamiky a sportoveho ducha -
« Re: Renault Megane Grandtour - 1.5 dCi 111k - 6 stup. převod
Cusy PTF vsimni si, ze ja i letec mame 1,5 dCi 100k, takze jsi urcite neprohloupil ;-) Budu Ti toho Sportwaye zavidet. I kdyz musim rict, ze tohle je muj prvni "trakturek" v me kariere ridice a rozhodne si na motor nemuzu stezovat (predtim OI 1,8T).
Jinak si nenech kazit naladu, ber to fakt tak, ze jenom kdyz ma nekdo problem, tak si o tom chce na webu pokecat. Vsak uz se ten Megane vyrabi pres 2 roky (doufam, ze nekecam;), takze detske nemoci vychytali.
Jo a jen tak BTW ten Tvuj znamy, co v Nemecku nespal kvuli nezamcenu autu pocitam, ze vi, ze v karte je schovany klicek pro pripady nefunkce karty, ze jo ? ;-) Sice to neni jednoduche vyloupnout na dverich, ale pro pripad nouze je to ok. -
luf: no já byl v jižní Francii autem jednou, pak už jsem neměl morál a zvolil jsem dopravu letadlo/vlak :-) . tak tu moc nechatuj a jdi jezdit! >:D
PTF: ten motor má 78kW/106k, ne 111k, moc by se mě líbil, hlavně ten 6kvalt mě na dálnici chybí
A ten 1,9dCi 96kW by byl vůbec paráda, ale už by to lezlo do rozpočtu :) -
"-- skrytý --" 07.06.05 13:41
« Renault Megane Grandtour - 1.5dCi - 111 k - 6 kvalt
Zdravím,
děkuji všem za informace, i na SZ.
Předpokládám, že pár lidí bude spokojených, ale zde na webu vidím spíše opak. Od nového auťáku očekávám, že bude spolehlivý a že budu jezdit nějakou chvíli bez jakýchkoliv poruch. Nějaké výměny žárovek, nebo těsnění nepovažuji za poruchu, to je běžná věc. Ale pokud se mi má posrat řízení, zamykání či něco jiného, tak to mě vytáčí. Jak jsem si pročetl diskuzi, tak mi přišlo, že má stará Daewoo nexia se srala míň jak nový Grandtour. A důvod pro výměnu starého auta je právě ta poruchovost. To bych mohl zůstat na svém starém autě.
Najezdím docela dost km, snad asi jak letec, něco málo kolem 50.000km za rok. Ale začínám mít hrůzu z toho, že se mi na cestě něco posere a já budu muset něco řešit. Jezdím i do oblastí, kde bych zrovna nerad (cikáni a podobní čmoudi), aby mi nešlo auto zamknout, no nedaj bože mi vůbec nejelo. 2 černé hovada dokážu složit, ale jakmile mi začnou mávat před nosem kudlou, tak na to fakt nemám náladu.
Luf: vím, vypadá to jako hororová historka (s tím zamykáním) ale ten člověk obchoduje s ojetými auty z německa. Koupil ho tam za výhodnou cenu s představou lákavého výdělku. Rychle zjistil, proč ho tak někdo levně prodává. Tady ho prodal nějakým důchodcům, či komu, takže nepříjemné zážitky byli odměněny.
Xmaster: Informaci o tom, že kdo je spokojený, nemusí nikde psát na web, mi řekl i můj zaměstnavatel a smetl tak ze stolu možné odstoupení od smlouvy. Ono cenová výhoda cca 100 000 oproti O2 je fakt lákavá. Každopádně, teď jsem se koukal na oficiální statistiky TUV o poruchovosti vozů, tak Megan nedopadl moc dobře.
Uvidíme.
PTF -
"-- skrytý --" 07.06.05 12:18
« Re: Re: Sedan
No, ja myslim, ze ta 1.4/72kw mi bude stacit. Původne jsem tam mel 1.4/60kw a v posledni chvili jsem zmenil objednavku, kdyz jsem si uvedomil, ze ten silnejsi motor je za priplatek jenom 15 tisic. 1.6 byla pro me uz moc draha, to uz bych si spise priplatil za ESP+ASR.
Predtim jsem jezdil v Citroenu Xsare a tam jsem mel jeste horsi motor - 1.4/55kw. Jiste, nebyla to zadna slava, a uz vubec ne, kdyz auto bylo nalozeno, ale jezdit se s tim dalo relativne v pohode >:D . Takze, doufam, ze se Sedanem a silnejsim motorem to bude lepsiii :P -
« Re: Sedan
to Niki: jo jo, ten motor je aspoň u třídvéřáku super. Ale chybí mi tam 6 rychlostní stupeň. Při 200kmh už to točí něco přes 6000 a kdyby bylo co zařadit, tak by to i jelo dál. Jedinej "problém" je na dálnici do kopce, když ti tam někdo vlítne, tak se to tak rachle nerozjede. Ale všiml jsem si, že to byl problém ze začátku, když nebyl ještě motor zaběhnutý. Teďka asi po 7000km je to už v pohodě. -
« Re: Renault Megane Grandtour - 1.5 dCi 111k - 6 stup. převod
PTF: s tou spokojeností to bude asi tím, že kdo je spokojenej tak nemá potřebu si vylývat zlost nebo hledat rady na netu.
Taky jsem se zděsil při čtení této diskuze. Ale zkus pročíst jakoukoliv jinou (Fiat, škoda, peugeot..) a je to všude stejný.
Mám dva měsíce novýho megana II třídvéřák 1,4 72kw a jsem naprosto spokejen. Až na pár drobností, které měli vychytat před předáním auta s tím nemám žádný problémy. Nalítáno mám zatím nějakách 9000km a pohoda. Super auto.
Uvidíme ještě časem. -

Jinak ses dostal do klasického koloběhu - servis to neuzná a Praha to hodí ne servis. Přiznám se, že už jsem to vzdal a zapínám klímu jen na delší cestu. A to si dávám pozor, abych jí vypnul alespoň 5 minut před zastavením motoru. To píšu, aby mi zase někdo nevytknul, že s ní neumím zacházet.... ;-)