Zkušenosti s Meganem Grandtour???

"-- skrytý --" 14.07.05  09:29

« Re: Re: Re: Re:

BROOS: hamuj, este nie sme ani na zaciatku, len sa mi ECU ozvala a vyskusal som vsetky dostupne adresy, kde by sa mohlo nieco nachadzat (podla genuine OBD protokolu) a stale iba negativna odpoved z ECU typu "nepoznam to, nepodporujem". Takze na kabel mas este casu dost.
    Co sa tyka mna, kabel som si urobil vlastnorucne a komunikacny soft pod DOSom tiez, skor to beriem ako zabavu. Chcelo by to vyskusat nejake univerzalne citacky OBD, ale nechce sa mi za to vysolit peniaze a zistit, ze to nefacha, tak to skusam najprv po vlastnej ose.
    Zaujimave je, ze Citroen Berlingo sa mi celkom pekne ozyval, dokonca som aj zohnal parametrizaciu udajov, ktore sa tam vyskytuju a tak viem citat on-line hodnoty. Ale Renault je ticho, zatial to vyzera bledo.
    Ach jaj, keby existovalo nieco ako VAG-COM na Skodu a VW rodinu, to by bolo nieco... Aj by som bol ochotny do toho investovat.

foto matuS

matuS 13.07.05  21:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane II

Lubos, urcite, ale to je problem vsetkych automobiliek. Naozaj ma nenapada ani jeden vyrobca, ktoreho vyrobok by sa pocas prveho roka nepotykal s nejakym problemom. Vratane premiovych znaciek.
    ale dlhodobejsie problemy - vid megane a p307 suvisia podla mna s konstrukcnymi chybami (vid napr zadne brzdove strmene C5, ci chvejuci sa volant u 307) a s problemami s dodavatelmi komponentov - vyrobcovia zrejme tlacia na ceny od dodavatelov a ti samozrejme pri nizkych cenach niesu schopni udrzat kvalitu (smerovkove packy u 307)
    ale to vsetko su len moje domnienky.

13.07.05  20:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane II

ha ha ha tak to vsetko vysvetluje :-) Logan, Thalia maximalne Clio naviac renault nema.

Lubos.1 13.07.05  19:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Megane II

Nikde som cital, ze vyvoj noveho Megane trval rekordne kratko - do 2 rokov. Zeby to s tym nejako suviselo?

13.07.05  19:50

« Re: Re: Re: Re: Megane II

Podla mna vystupna kontrola v renualte neexistuje lebo keby existovala niekto by prisiel na to ze auto vypustaju s vadnym posilnovacom. Jednoducho nakrutia 5 km capnu nalepku a hajdy nach eastern europe... Samozrejme este pred tym ako niekto rozhodne kam pojde ta fajrontova seria.

foto matuS

matuS 13.07.05  19:45

« Re: Re: Re: Megane II

kazde auto ma nejaku vystupnu kontrolu. ta sa vsak urcite nerobi iba jednorazovo na konci ale v celom priebehu.
    nemam dovod neverit, ze auto s horsim vysledkom (napr tie posunute napravy) sa jednoducho odlifruje na menej zaujimavy trh.
    ak som spravne pochopil, tak vyrobcovia robia auta v davkach podla vybav, takze viem si predstavit ze na konci pracovneho dna bolo hotovych 20 aut presne takych istych (vratane farby) ako mas ty.
    a nalepit VINko, to uz je najmenej.

13.07.05  18:44

« Re: Re: Re:

tv: super link dik! Hovoris mas realnu skusenost? Kolko stoji kabel na Megana 2 gradtoura a kde mi ho spravia? Postaci laptop?

"-- skrytý --" 13.07.05  17:54

Este by sa zisli schemy, tie tam nie su, ale z pdf sa daju vycitat potrebne konektory a ich zapojenie, pre bezne veci to staci.

"-- skrytý --" 13.07.05  17:52

V Dialogyse je takmer vsetko, co majitel Renaultu potrebuje k radosti. Daj si do vyhladavaca heslo Renault Dialogys a uvidis co z toho vyjde alebo skus nacerpat inspiraciu tuna:
    Samozrejme, potrebujes vediet nejaku tu cudziu rec, bez toho to je nanic.
    Dobre je aj to, ze na vacsinu dielov sa da pozriet aj cennik (ale povacsinou v inej mene, napr. GBP alebo EUR v zavislosti od nainstalovanej jazykovej verzie), na namatkovo vybranych par dieloch som zistil, ze celkom sedi aj so SK cenami po prepocitani a pridani DPH.

13.07.05  17:16

tv - ty mas dielensku prirucku a pristup k dialogysu? Uz par krat si nieco take naznacil...
    Nebol by si schopny to dat k dispozicii aj nam smrtelnikom?

"-- skrytý --" 13.07.05  14:10

« Re: reklamacie

Viete si zistit, v ktorom zavode je ten-ktory kus vyrobeny?
    Moje v Palencii, Spanielsko. Ved si popozeraj nalepky na jednotlivych dieloch auta a prepustacich protokoloch, podla jazyka a podla vyrobcov/dodavatelov lahko zistis, odkial vietor fuka. Potom sa uz staci iba pozriet na stranku Renaultu a vidis, kde maju ake tovarne. Mozes si tam aj stiahnut vyrocne spravy a pod., zaujimave citanie.
    Takze pokial sa nemylim, GrandTour sa vyraba v Palencii, Sedany v Turecku a kratke vo Francuzsku, mena zavodov spamati neviem.

"-- skrytý --" 13.07.05  14:06

« Re: Re: Megane II

Me pomalu zacine pripadat i po shlednuti TUV statistik, ze smerem na vychod exportuje tzv. Zweite ci dritte classe svych produktu, protoze si opravdu nedovedu predstavit, ze by s timhle mohli vyjit na svetlo napr. v nemecku a nikde by se to vyrazneji nepromitlo.

Neviem, uz ste to tu rozoberali, ale tazko si viem predstavit, aby umyselne niekto prestavil linku (roboticku, pozrite si tour na www.renault.com) tak, aby prave teraz vyrabala druhu a tretiu triedu. Moje auto bolo vyrobene v noci z utorka na stredu podla vsetkych nalepiek a prepustacich listov, ktore som v aute nasiel. To znamena, ze Spanieli (GrandToury sa robia tam) pracuju vo dne - v noci a asi nemaju moc casu pozerat, ze toto ide Slovakovi, sup ho, dame mu vadne matice. Navyse, ja som vedel VIN auta uz vtedy, ked plechy na auto asi este len valcovali v oceliarni... To by musel byt dobry komplot, aby dokazali umyselne vyrobit zle auto tak, ze uz v zvarovni mu vyrazili VIN a potom ho schvalne dodrbali v nasledujucom procese.
    Skor sa mi zda, ze v tom Nemecku - ak sa nejaka chyba na aute prihodi, a prihodi sa aj na najlepsich znackach - sa k oprave postavia seriozne, citaju Notes techniques v Dialogyse, aby vedeli, ci sa nejedna o opakujucu sa zavadu toho-ktoreho modelu zistenu aj inde a preplacanu Renaultom ako zarucnu opravu, resp. preventivne opatrenie na zamedzenie vyskytu takej chyby a potom zakaznik ani nevie, ze sa nieco deje alebo sa mohlo diat. Podla mna je to o ludoch (vid moje vykanibalizovane radio a rozborka noveho auta, ku ktoremu sa predajca bez stipku hanby priznal...).

foto modus-ponens

modus ponens 13.07.05  13:58

« reklamacie

Tahat sa po slovenskych sudoch nie je nic kratkodobe a aj ked sa da v pripade prietahov obratit na sud v Strassbourgu (v poslednom case tam nase sudy v podobnych pripadoch prehravaju akosi casto), stale to je beh na dlhu trat.
    Myslim, ze by bolo lepsie hned sa obratit na vyrobcu vo Francuzsku a stazovat si priamo unho. Myslim, ze o vasich problemoch vdaka importerom vobec nevedia.
    Inak, udajne Renault naozaj robi ine kusy na vyvoz do Nemecka a ine do vychodnej Europy. Prinajmensom vyrobne tovarne by mali byt rozne, co je zakladom tohto vsetkeho. Viete si zistit, v ktorom zavode je ten-ktory kus vyrobeny?

13.07.05  13:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

toz autom sa jazdit da, o tom niet sporu, ved jazdim. Akurat chyby brania riadnemu uzivaniu. Jasne ze si mozu coto najst, preto vravim, ze vysledok pripadneho sudu tazko predpokladat.
    Len je zaujimave, ze firmy nezaujima a ich riesenie probleou odraduje akaznikov. 307 bola jednym z mojich adeptou a bol som prave takymto pripadom odradeny, kedy aj importer ukazal svoju tvar a automaticky vypadlo z vyberu a uz prisli o svoj zisk. No a neboj, takto dosli o viac zakaznikov, ale kedze sa tieto problemy len suskaju, tak to znacka malo citi, teda poriadne ani neciti a to je chyba. Ludia si nedaju proste povedat

13.07.05  13:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

no vidis, otvorena zakazka=neodstranena zavada a ked je to cez 30dni ..... . Takze asi takto. Neodstranena zavada do 30dni napr z dovodu, ze nedorazil ND sa podla zakona poklada za neodstranitelnu zavadu a vtedy mas narok na vratenie penazi alebo vymenu veci. Hmmm
    alebo si to zle vysvetlujem ? Je aj iny vyklad ?

Lubos.1 13.07.05  13:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Samozrejme, skusit to treba, len je potrebne dopredu zvazit dosledky. samozrejme je potrebne mat vsetky navstevy servisu pisomne potvrdene. Oblubena finta napr. v Peugeote je nechat zakazku tzv. otvorenu, takze sa to riesi-neriesi aj vyse roka (moj pripad) a stale to vyzera, akoby bol clovek v servise iba raz.
    Peniaze vratia iba vtedy, ak sa jednoducho povedane s autom neda jazdit, o co vo vacsine pripadov nejde.
    Ja som riesil vibracie rok a pol volantu na P307 a po porade so sudnym znalcom som sa dozvedel, ze by som na sude mohol uplatnit iba nejake hygienicke predpisy >:D , nic viac. Bohuzial, pravo je malokedy na strane zakaznika.

13.07.05  11:32

« Re: Re: Re: Re: Re:

lubos1; neviem ako to dopadne, ale rozhodne to mienim skusit. Ono si uvedom, ze medzi automobilkamy existuje aj konkurencny boj a tak aj nieco take v pripade nudze bude treba pouzit. Nikdy nevies co pomoze, hlavne nestracat nadej, potom sa to zase len ututla a nic sa nedeje.

Lubos.1 13.07.05  11:19

« Re: Re: Re: Re:

S vratenim penazi bude velky problem a sudny spor moze trvat roky. Niekde som cital clanok o podobnom probleme s Fordom Mondeo.Nepamatam si presne, ale trvalo to 2 roky, kym sa majitelovi vratili peniaze.
    Co sa tyka medializacie, jeden znamy nieco skusal, a nepodarilo sa mu to. Automobilky poskytuju pomerne slusny objem reklamy a ziadne medium si to s nimi nerozhadze, mozno az na velke TV.
    Prajem vela stastia.

13.07.05  10:55

« Re: Re: Re:

aha, tak preto, lebo dla obcianskeho musia vratit plnu nakupnu cenu, nemaju narok na amortizaciu. To mam zo SOI. V Pondelok ich tam uz ohlasim, zatial som na SOI nespominal firmu. Aj ked SOI za mna nebude bojovat na sude, ale pochybenie tresta a mna potesi aj to, ked Itrosu spravim problem a daku skodu, kedze su aki su :-). Nieco budu musiet zaplatit, lebo nedodrzuju zarucne podmienky a ani zakon.
    a dnes mi konecne uznali reklaaciu zlomenej udice a vyzvali ma na navstevu predajne z ktorej si vezmem peniaze, iny tovar alebo pockam na opravu cca 2 tyzdne, lebo nemaju ND. Toto je ten spravny pristup. Este stastie, ze sa im preukazala chyba materialu :roll:

"-- skrytý --" 13.07.05  10:42

Dle obch.zákoníku se nepočítá kupní cena, ale cena ke dni odstoupení od smlouvy.
    Pořídil jsem tu plechovku na IČO