Zkušenosti s Meganem Grandtour???

"-- skrytý --" 19.07.05  15:17

« Re: vzduch

Presne tak isto sa to chova aj mne a kedze mi uz 2x tu krabicku co toto zabezpecuje menili tak je to asi vlastnost Meganu. Ti francuzi nevedia spravit poriadne ani rozvod vzduchu v kabine. Inak vyskusaj este na novych autach v predajni.
    Nastastie take nastavenie ako ty pises a pri ktorom ti to vadi nepouzivam, ale zasa to len svedci o kvalitach Renaultu.

19.07.05  13:52

« hrčení v převodovce

Luf: to co popisuješ je dílem spojky, přítlačáku a vypínacího ložiska. Vůle jsou větší než by měly být a při sepnuté spojce na volnoběh se rozechvěje hnací hřídel, který v převodovce vydává zvuky jako by se mlely kameny. Provozu to nevadí, jen je to akusticky nepříjemné a vibruje to do auta. Jestli máš záruku, trvej na výměně kompletní spojky!

"-- skrytý --" 19.07.05  13:16

« Re: Re: Re: Re: Prevodovka

To mas diesel? Uz nepamatam.
    Spojka by mohla byt hlucna, na viacerych autach som uz pocul, prip. aj ten dvojhmotovy zotrvacnik by mohol chrastit, ale zeby to z nicoho nic a zo dna na den zacalo sramotit? Nezda sa mi.

19.07.05  12:03

« Re: Re: Re: Prevodovka

Takze uz som s autom spat zo servisu. Ze nezhadzovali dolu kolesa priznali sami. S autom sa vraj previezli a bzdy su OK, ziadne prehrievanie nezistili a tak sa ich ani nedotkli. Ze sa vozili im verim, autu pribudlo asi 40km a ubudlo 3l benzinu. Takze v tomto pripade im akurat mozem vytknut nedostatok iniciativy. Vycistenie zase nezabere tak vela casu a na zaruku im to urcite Renault preplati.
    Ad prevodovka - vraj to robi dvojhmotnostny zotrvacnik a po nejakej procii kilometrov to je vraj normalne a nicomu to nevadi (teda mne pri parkovani v garazi to vadi celkom dost). Toto vysvetlenie ale neberiem, pretoze zotrvacnik sa toci vzdy, ked je spusteny motor ale moj hrkot prestane v momente, ked zoslapnem spojku. Takze uz sa tesim na tie PDFka od tv aby som sa pozrel, ako to tam je urobene a potom zdvihak, velku gola sadu a budem rozoberat :-) Ale este pred tym mozno skusim iny servis.
    Inak auto vratili umyte a vyluxovane aj zvnutra. Aspon tymto ma velmi potesili, lebo to uz potrebovalo ako sol ;-)

19.07.05  11:54

« vzduch

zajtra mam jedno stretnutie a potreboval by som od Vas test, ked nastavite prudenie vzduchu na nohy, ci Vam ho tlaci aj na okno. Nemal by byt smer na okno uplne uzavrety ? Vytac ma to pri jazde v noci, ked chcem na nohy teply a ano mi teplo tlaci aj do tvare

"-- skrytý --" 19.07.05  10:51

Kup len vtedy, ak budu mat nieco o dost novsie ako jul 2003. BROOS vytvoril jeden ftp server, kde som uploadol tie pdf-ka servisnych manualov, co je vlastne najzaujimavejsie na tom tretom CD. Este vyhrabem tie Notes Techniques a bude to komplet vsetko.
    Mna to stalo 15Euro. Doslo mi postou za 3 tyzdne, ale clovek sa neunuval dat positive feedback a uz ani neodpovedal na maily ohladom mojho dotazu na v inzerate slubovanu najnovsiu verziu - mrtvy chrobak...

"-- skrytý --" 19.07.05  10:15

« dialogys

tv: dakujem za ponuku, ale zatial ti nemam poslat aku linku. Pozeral som na ebuy a stoji to par libier. Musim este zistit aku verziu maju a z ktoreho roku. ak budu mat nieco novsie tak si to kupim. 400Skk nie je velka suma.

19.07.05  09:21

« Dodatek

Jo a jak tady někdo píše, že něco fakturovali a nevyměnili, tak mě všechny vyměněné díly vždy vrátili ! Teda kromě vyjetýho oleje :D

19.07.05  09:18

« Zkušenosti

Moc sem nestíhám psát, protože jezdím >:D
    Tak přeci jen pár poznámek:
    Pro ty co si nepamatují: Grandtour 1,5dCi 100k-05/04.Aktuálně 72tis. km, prům. spotřeba od začátku 5,4l/100, bez dolejvání oleje.
    Servis na 60tis. jsem popsal, měnili jsme přední brzdový obložení, naft filtr, čištění klimy a prostě klasika. Takže teď na 72tis. zadní brzdový obložení. Na 60tis. prohlídce v servise zaregistrovali, že začíná odcházet kulový čep a tačky řízení - na to mě upozornili. Taky jsem to teď poslední dobou začínal pociťovat. Takže mi to teď na 72tis. vyměnili. Kulovej čep jsme zaplatili, tyčky řízení platí Renault jako reklamaci. Pak mi obligátně znovu přilepili krycí manžetu rukojeti táhla ruční brzdy :-) Celkem stál servis 7tis. Přístup super,příjemný prostředí v servisu, příjemný lidi, který působěj dojmem, že vědí kde se sáňkuje. S tou reklamací to navrhli sami, ani jsem na ně nijak netlačil. Auto mě předali perfektně umyté, včetně utřenýho prachu a vyluxování >:D
    Tak přeju všem hodně bezpečných kilometrů! Já se zas ve chvilce volna ohlásím, doufám, že bude jen klasická 90tis. prohlídka-nic víc.

19.07.05  07:56

« Re: Re: Prevodovka

luf: na zvuky v prevodovke este mam cas, nemyslis :-) Inac ta nefunkcna klucka sa rozbehla, dusenie po natankovani sa uz 2x neprejavilo :-)
    tv: rolety tam urcite neboli, boli to krizovatky mimo mesta, na Orave a plus dobrdenie pred jamou z kopecka. Naozaj to vobec nebrdilo, lebo predne hned do smyku, zadne nic a bolo sucho. Len som potreboval trosku viac brzdenie ako zvlada motor. Len mi skor vadilo, ze tie zadne akoby vobec nebrzdili a preto ich mam napr. neustale hrdzave, to by mi tak sedelo.
    Inac ta Orava naozaj pekny trapas, mal som kamaratov v aute a naozaj ocenili len vekost kufru, pohodlie a priestor v interiery, a slusne ticho pri 140. No este aj dizajn. Ale tu klimu co mi nesla spustit, radio co neslo stisit a odskakovanie zadku pri trosku nerovnom povrchu v zakrute( vysvetlil som, ze to je asi tym podvozkom), cez ktoru prechadzate normalnou rychlostou, vobec nijako sportovo, to sa mi smiali, ze co ca Pi.u som to kupil :*)

"-- skrytý --" 19.07.05  07:55

« servisy

to Mitsi: vítej po dovolené(?), nebo moc práce,že nepíšeš, já mám zase naopak trochu volno, trochu v práci... ;-)
    K servisům: už jsem to někde psal, kamarádka v jednom servise(mám strašnou chuť psát kde, ale její manžel ve VEDENÍ firmy, co vlastní krom jiného prodejnu a servis!!! tak nebudu). Prohlídka O1 TDI v 60 tis.: fakturován a nevyměněn vzduchový filtr, pylový a zejména palivový!!! K tomu tzv. prohlídka auta+olej a 4,5tis.Kč po slevě 1/3 !!! Tak pracují profesionálové.
    Po asi 10 tis km svítila kontrolka mazání a muselo se dolét 1 l oleje. V noci.
    K servisu Renault jsem se již vyjádřil,zákazníka odbudou,že je vše OK. Sice je to stále ještě v záruce, ale ať si ji nechaj. Jezdím k soukromníkovi. Vím, že mi to SKUTEČNĚ poctivě udělá vč. veškeré dg. s compem. Když prdne něco drahého, tak řeknou, že je to v důsledku používání atd...a stejně neuznají. Na to je Renault specialista.
    Příště to bude japonec. Tečka.
    Dotaz: proč lidé v EU ty Renaulty tak moc kupují? Neví někdo? Já mám posledního, tedy prvního a ... :(

"-- skrytý --" 19.07.05  05:00

« Re: Re: Re: Prevodovka

Jednou se mi stalo (nikoli u Renaultu), že jsem na účtu v servisu objevil nějakou přísadu do benzínu. Položil jsem kontrolní otázku, kam že takovou přísadu lijí. Dostalo se mi odpovědi, že buď do palivového filtru při jeho výměně nebo do nádrže. Následovala otázka, zda měnili ten filtr (můj vůz vůbec žádná nemá, ostatně na účtu nebyl). Prý ne (alespoň tak...), tedy do nádrže. A jakže do nádrže, když jsem jim nedal klíč od víčka (na rozdíl od sériového "nazajištěného" provedení ho mám uzamykatelné)? Takže nic než "položka navíc" na účtu. Přísadu jsem požadoval (když už jsem ji zaplatil) a dodnes ji mám ve sklepě schovanou "na horší časy" (tankuji jen ty nejlepší benzíny).
    Další příklad: Při kontrole ve 30 tis. km jsem na účtu neobjevil položku za brzdovou kapalinu, třebaže výrobce předepisuje její výměnu a práce (nikoli hodnota kapaliny samé) s její výměnou spojená je zakomponována v paušálu za úkony ve 30 tis. km. Prý ji neměnili, jelikož to nebylo třeba!? V 45 tis. km jsem pak explicitně požadoval její výměnu bez ohledu na předpis výrobce (proč by ji také předepisoval vyměnit v 45, když se to mělo udělat již ve 30 tis. km). Na účtu položka jak kráva za práci (že by započítali neodvedenou práci ve 30 tis. km, to tedy ani náhodou) plus materiál. Otevřu kapotu a zjišťuji, že kapalina v nádobce má výrazně jinou barvu, než ta původní (OK). Vezmu hever a shodím pravé zadní kolo. Následuje moje otázka, jak dokáží vyměnit brzdovou kapalinu v okruhu brzd, aniž by se vůbec dotkli odvzdušňovacího šroubu na třmenu zadní brzdy, a ještě doplňková, zda mám sundavat i další kola, jelikož odsátí kapaliny z nádobky a nalití nové nepovažuji za její "výměnu".
    A takhle bych mohl pokračovat.
    Ad Renault (jednoho vlastním): neochota značky dodávat "drobnosti" je přímo exemplární (u žádné jiné jsem se s tak vyhraněným zájmem "odrbat zákazníka" nesetkal). Kdykoli jsem cokoli potřeboval (na rozdíl od japonských značek každou chvíli něco), tak abych si snad rovnou koupil celé nové auto...!

"-- skrytý --" 18.07.05  19:57

« Re: Re: Prevodovka

Na Fabii je dokopy nejakych 13-15 kombinacii na tych bezp. srubach, takze ak to je na Renaulte podobne, tak to kludne mohli mat.
    Miro - skusim Ti najst link na jednom Fabia fore, kde sa popisovala reakcia ABS podobnym sposobom ako tebe. Moze to skratka byt vlastnostou ABS, ktora sa prejavuje na miernych az poriadnych roletkach.

18.07.05  18:14

« Re: Prevodovka

matuS - netusim o com hovoris a ci nieco take vobec existuje. Na mojich kolesach su skrutky hooodne hlboko a miesta okolo bezpecnostneho srobu nie je na rozdavanie. (Ten srob nezasrobujem ani ja prstami dokial sa kruti lahko, lebo tam proste nemam miesto.) Okrem toho nemam ziadne u nas standartne bezpecnostne sroby. Nepresvedcis ma, ze s tym nieco robili. Ale zajtra, ked si zoberiem auto zo servisu budem mudrejsi, znamky cistenia/necistenia budu asi jasne viditelne.

"-- skrytý --" 18.07.05  17:13

« Re: Re: Re: smrdiaca klima

Broos: No neviem ci je ten smrad normalny, hlavne ked to smrdi ako stara mokra handra, dezinfikovali mi klimu pred mesiacom.
    V praci jazdim s klimou na Fabii a Golfe, ani na jednom klima nesmrdi a na tej fabii 100% este nebola dezinfikovana a auto je stare vyse 1 rok.

foto matuS

matuS 18.07.05  16:23

« Re: Prevodovka

nechcem spochybnit ze servisy su o *, ale nemyslis ze ten stahovak na kolesa mozu mat?
    viem ze je to bezpecnostne a kadeco, ale tam asi nebude niekolko milionov kombinacii

18.07.05  15:44

« Prevodovka

Aby ste tu nenariekali, ze vsetci mate auto nasrot a ja nie, tak sa podelim s mojou najnovsou skusensotou.
    Zo dna na den zacalo v prevodovke kovovo chrastit. Na neutral to v nej srotuje ako v starej mlaticke. Dolezite je, ze to zacalo zo dna na den, proste jeden vecer som parkoval a bola ticho, druhy den som sa v garazi skoro zlakol, co sa tam deje. Kedze to predtym nerobilo, je jasne, ze sa tam nieco pokazilo.
    Tak som navstivil najblizsi servis, servisak sa spytal kolko mam najazdene a odbil ma, ze to uz nie je par km a ze prevodovka vydava nejake zvuky je normalne. S autom sa odviezol par metrov vpred a vzad a povazoval to za vybavene a OK.
    Druhy den som isiel do ineho servisu - starsi pan zo servisu sa odviezol so mnou par km na tiche miesto, preskumal to a zaver bol, ze ide asi o niektore lozisko v prevodovke. Ponukol mi zarucnu vymenu prevodovky, kedze som bol ale blby a nechcelo sa mi nechavat auto v servise v SR a musiet sa pre no zase vracat po jeho oprave, zobral som auto do servisu v Prahe.
    Tu v Prahe to dopadlo opat tak ako v prvom servise - prevodovka je v poriadku, sice rachoti ale zatial radi. Okrem tejto zavady som nahlasil aj to, ze LP koleso sa spini a hreje viacej ako PP, teda ze asi zostavaju visiet brzdove platnicky. Z fleku mi povedali, ze bude nutna ich vymena. S tym som samozrejme nesuhlasil a tak teda suhlasili s tym, ze sa na brzdy pozru a vycistia. V praci som si spomenul, ze som im nedal orech na bezpecnostne sroby a volal som do servisu. Ani ma nepustili ku slovu a oznamili mi, ze auto je hotove. Ako asi vycistili brzdy, ked nemohli dat dolu kolesa? Okrem toho sa dusovali, ze mi niekto musel menit brzdove platnicky, ze tie, co tam mam su nove a nemaju najazdene 48t km. Ako clovek moze verit servisom s takouto urovnou?
    BTW citat zo stranky tohto prezskeho servisu: Nový tým pracovníků společnosti *** se bude orientovat zejména na kvalitu služeb a spokojenost zákazníků. Ja som momentalne maximalne spokojny >:-[]

18.07.05  15:01

« Re: Re: smrdiaca klima

Ten zvuk je startujuca klima, to uz poznam. Tiez ten stuchly smrad je asi normalny, sak odniekal tie klimove exhalaty musia vyjst. Ja vzdy otvorim okna a vyvetram.

"-- skrytý --" 18.07.05  09:13

« Re: smrdiaca klima

Cez vikend som klimu samozrejme mal zapnutu a vyskusal som dlhsie stat na mieste ci bude barinka. Po dlhsom case sa objavila, takze upchane to nebude. Ona zacne tiect ale az po dlhsom case. Ako keby sa niekde ta voda hromadila a zacne vytekat az ked sa nieco naplni a pretecie.
    No ked je zapnutu napr iba 15 min a nie je az tak teplo, vody sa kondenzuje menej a nevyteka, niekde sa hromadi a potom uz nie je problem aby tam velmi rychlo vznikol nejaky bordel.
    Este tento tyzden pojazdim s klimou a potom mi to uz bude zasa pekne citit a idem do servisu. Mam papier ze mi ju dezinfikovali, tak som zvedavy ako to vysvetlia. Okrem toho navstivim asi aj hygienu nech mi zoberu vzorky z vyduchov klimy - dufam ze to nebude problem.
    Nie je mozne aby 3 alebo 4 tyzdne po dezinfekcii klima zasa smrdela, s tym ze vlastne tyzden z tychto 3-4 tyzdnov som vobec nejazdil a klimu nepouzival.
    Takze odporucam vsetkym co im zalezi na vlastnom zdravi a maju pocit ze im klima smrdi navstivit servis.

18.07.05  09:08

« Re: smrdiaca klima

este som zabudol, pri zapnuti klimy pocut od motora prvych asi 30s zvlastny zvuk, hluk, akoby sa nieco dralo. Doteraz som to nikdy nepostrehol, len teraz som mal vypnute radio, sumu som mal plne zuby a CD ma nebavilo menit