Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 22.07.05 22:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vzduch
matuS: (cit.) "takze evidentne nemiesa vzduch na nohy iba mitsubishi"
- Nenapsal jsem "jen" Mitsubishi, ale "např." Mitsubishi.
- Jinak mne před pár hodinami vezl kolega z práce v Peugeotu 306. Klasika: směr vzduchu na čelní sklo a na nohy, zapnutá klima a současně recirkulace (v této poloze je samozřejmě neaktivní, ale to majitel vozu s najetými 110 tis. km vůbec netuší), studený průvan přes čelo a zima na nohy (tady je teplota vzduchu "nahoru" a "dolů" evidentně stejná).
- Takže jsme zase tam, kde jsme už dávno byli... -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vzduch
Miro - atermickym sklom by si urcite nebol sklamany. Funguje to prefektne, v aute je podstatne lepsie ked prazi slnko. Keby to bolo mozne, urcite by som chcel take vsetky skla a vobec by ma netrapil priplatok. Uvazoval som nad foliami, ale je problem so zatmavenim prednych bocnych okien a ked je zatmaveny len zadok, to auto vyzera blbo. Pokovenie je na moj vkus prilis leskle. A pre predne sklo neexistuje ziadne dodatocne riesenie.
To je taky problem tu atermicku vrstvu na sklo naparit, ze taku vrstvu neponukaju ti, ktori pokovuju okna? -
"-- skrytý --" 22.07.05 11:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vzduch
V zimě odmlžuji klimou zásadně v kombinaci s topením na plno. Proto jsem rád, že mi zbyde trocha teplého vzduchu i na nohy...
Jinak např. vozy Mitsubishi rozdělují vzduch (bez ohledu na to, zda je to vůz bez klimy, s manuální či automatickou klimou) tak, že na nohy jde vzduch citelně teplejší, než na hlavu. Když jsem posledně jel delší trasu ve vedru s Oktávkou, velmi brzy mi začalo silně vadit, že na nohy jde stejně teplý/studený vzduch, jako do prostoru hlavy. Takže asi tak! -
matuS 22.07.05 11:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vzduch
Proč by to měl být nesmysl? Když si u automatu nastavím polohu klapek "průduchy v přístrojovce + prostor pro nohy", tak mi přinejmenším noha na plynu umrzne.
musim sa pozriet kam mi vlastne fuka klima ked je horuco. ale fakt je ten ze nikdy som nemal potrebu nechat si fukat na nohy. nieje mi tam ani zima ani teplo. to som stastny clovek,ze? :)
To samé se týká rozdělení vzduchu např. pro Tebou zmiňované odmlžování čelního skla: u automatu pak nedostanu nic do středových průduchů v přístrojovce ani k nohám.
akonahle auto kuri, nikdy nepotrebujem odmlzit okna.
takze potrebujem odmlzit okna jedine vtedy, ked je v aute zima. vtedy mi vetrak fuka studeny vzduch iba na celne okno a som tomu rad, lebo keby mi to malo fukat na nohy a na telo, tak by som velmi rychlo prechladol. pride mi to logicke, ze ma klima nechce v zime ofukovat studenym vzduchom... a ty si chces nechat fukat na nohy.
je mi to divne ze potrebujes odmlzit okna vo vykurenom aute.
v ktorom aute si to mal taku zlu klimu? alebo len to apriori odmietas, lebo je to dalsia automaticka vec v aute? -
"(Miro) Ad "determální čelní sklo": Jenže kombinace tohoto skla s autoklimou se týká asi jen Renaultu - rozhodně neplatí, že takovéto čelní sklo dostaneš k autoklimě u každé značky vozu!"
Lenze do Meganu to sklo bez automatickej klimy nedostanes a obavam sa , ze taraz v cenniku sa take sklo uz ani nenachadza, takze na megana sa ani neda zakupit. Predtim to bola sucast autom. klimy. -
Lubos.1 22.07.05 10:30
Niekedy som sa tiez s klimou hral, ale akosi som zlenivel a proste nastavim teplotu, stlacim automatiku a nestaram sa. Nanajvys menim teplotu. V mojom sucasnom aute to funguje celkom dobre, nic mi prakticky nevadi. Automatiku som mal aj v predoslom aute (P307) a tam som musel niekedy nastavovat smer klimy manualne, lebo automatika bola dost divna, niekedy sa prepla iba na nohy a pustila sa pomerne silno, takze mi bola na nohy zima :)
V P307 som mal aj to atermicke sklo a je pravda, ze som ani v najvacsich horucavach nemal vriaci volant, aj ked bolo auto cely den na slnku. V Mazde taketo sklo asi nemam, lebo je volant niekedy pomerne horuci (ale da sa aspon chytit), ale na mojom prvom aute (Corolla '96) som si raz popalil ruku :( -
"-- skrytý --" 22.07.05 10:24
« vzduch
Este by som sa vratil k problemu nastavenie na nohy vs na okno.
Skusali sme to nastavenie u majho kolegu ktory ma tiez Grandtoura, ked nastavil na nohy tak na okno nefukalo.
Tak nech mi niekto vysvetli preco polovici aut to funguje inak ako druhej polovici aut.
Specialne sa na to Renaultu tiez opytam, a som zvedavy ci dostanem rovnaku odpoved ako Miro.
Pre mna osobne to nie je zasadny problem, ale co je toto za auto. -
"-- skrytý --" 22.07.05 09:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vzduch
Matus: Jsou poloautomaty, kde je rychlost větráku měnitelná "téměř" spojitě.
(cit.) "a nastavovat si 10% na nohy a 90% dakam inam je podla mna nezmysel
ale kazdy ma rad nieco ine"
Proč by to měl být nesmysl? Když si u automatu nastavím polohu klapek "průduchy v přístrojovce + prostor pro nohy", tak mi přinejmenším noha na plynu umrzne. Takže to musím přepnout pouze na "průduchy", a to mi pak k nohám nejde žádné větrání. To samé se týká rozdělení vzduchu např. pro Tebou zmiňované odmlžování čelního skla: u automatu pak nedostanu nic do středových průduchů v přístrojovce ani k nohám.
I když bylo přinejmenším jedno auto (Saab 900 koncem "samostatné éry zn. Saab/Scania), jeho autoklima uměla rozdělovat vzduch "inteligentně". Asi to bylo příliš složité, takže dnes už nic takového zřejmě není...
(Miro) Ad "determální čelní sklo": Jenže kombinace tohoto skla s autoklimou se týká asi jen Renaultu - rozhodně neplatí, že takovéto čelní sklo dostaneš k autoklimě u každé značky vozu! -
matuS 22.07.05 09:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vzduch
akurat mam mamine auto, ma tam poloautomat a s mojim automatom sa to neda porovnat.
mne na tom poloautomate vadi najme to, ze si musim rucne nastavovat silu fukania vetraku. Pritom jednotka je podla mna slaba a 2jka silna.
automat ma omnoho jemnejsie odstupnovanie (c5 ma tusim 8 pozicii)
este by ma na manuali stvalo, ze ked chcem odmrazit/odhmlit celne sklo, tak musim nastavovat 3 gombikami a po skonceni to zasa vracat spat. u automatu mas na to tlacitko.
a nastavovat si 10% na nohy a 90% dakam inam je podla mna nezmysel.
ale kazdy ma rad nieco ine :) -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: vzduch
Lenze k auto. klime dostavate este navyse atermicke celne sklo, co je najsamfasa vec na svete. Bohuzial samostatne nekupitelne :-( Spravil som blbost, ze som si automatiku nekupil, ale urobil som tak preto, lebo mi nikto nebol schopny povedat, ci funguje automatika aj bez zapnuteho kompresora a take auto na sklade nemali, ze by sa to dalo vyskusat (mame auto, kde vzdy bezi zapnuty kompresor a mne ako alergikovi to dost vadi, ze dycham vysuseny vzduch). Inak mi na manualnej nic nevadi, dokonca sa mi jej ovladaci panel paci viacej ako ten tlacitkovy automaticky. -
"-- skrytý --" 22.07.05 01:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: vzduch
Plně automatické klimy mi v zásadě vadí, a to zj. z toho důvodu, že si nemohu volit libovolný poměr směru vzduchu: např. 90% do průduchů v přístrojovce a 10% na nohy. Osobně nejvíce mi vyhovují poloautomaty, které drží nastavenou teplotu, ale "necpou se mi" do volby rychlosti větráku a umožňují mi růžicí ovládat směr a vzájemný podíl proudění vzduchu. -
« Re: Re: vzduch
Miro - asi sedis moc blizko predneho okna. Skus soferovat zo zadneho sedadla ;-) Ale teraz uz vazne - ja ventilator malokedy pustam silnejsie ako na 2. A na tychto dvoch rychlostiach mi na predne okno fuka tak malo vzduchu, ze to mam sancu postrehnut iba rukou nad vyduchmi (na 1 to je ale takmer nepostrehnutelne). S ventilaciou som spokojny a nemienim ju riesit (aj ked mi teda niekedy vadi chladny vzduch na nohy, ktory by sa tam urcite nemal vyskytovat), lebo by mi koli nej rozkopali cele auto a ktovie ku akym problemom by som takto zadarmo prisiel.