Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 09.08.05  14:08

« Re:

BTW2 to automaticke zamykanie pocas jazdy mi pripada ako funkcia pre paranoikov. Nejako som nepochopil, k comu je dobra. Ked mam vzadu alebo v kufri nieco cenne o co na krizovatke nechcem prist, zamknem si auto rucne. Ale inak mam dvere otvorene pre vsetkych.
    doklady davam vedla seba stale, takze auto sa mi zamyka stale a samo.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.05  12:50

« Re: Re:

a tu funkciu tiez ocenujem, napr ked mam niekoho zobrat. Par krat ani manzelka nenasadla bez mojho suhlasu :-) a to vse automaticky :roll: Paranoidny niesom, ale beriem to ako male plus, jedine minus je, ked k manzelke prisadam ja a klucka mi raz ostane v rukach :*)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.08.05  12:14

« Re:

"BTW2 to automaticke zamykanie pocas jazdy mi pripada ako funkcia pre paranoikov. Nejako som nepochopil, k comu je dobra. Ked mam vzadu alebo v kufri nieco cenne o co na krizovatke nechcem prist, zamknem si auto rucne. Ale inak mam dvere otvorene pre vsetkych."
    Ja to ocenuji. Proc ne? Alespon ti do auta nikdo nevleze a nemusis sledovat, zdali vezes neco ceneho nebo ne...
  • 00 Reagovat !

foto

09.08.05  11:43

« Bez nadpisu

Preco zapinate detsku poistku a automaticke zamykanie dveri pocas jazdy, ked nevozite deti? Chudaci ti vzadu si potom ani okno nemozu otvorit :roll:
    BTW vypnutie detskej poistky v spravny cas - myslim ze v momente ked niekto otvara dvere zvnutra, ale nemam to celkom vysledovane - vedie k uplnej nefunkcnosti vnutornej klucky. Ak sa vam to stane, opravi sa to po tom, co dvere zvonku otvorite, zavriete a zamknete. Ale kym som na to prisiel, tak som dotycnemu skoro ruky polamal, ze nemoze chvilu pockat a musi vyskakovat este skoro za jazdy >:-[]
    BTW2 to automaticke zamykanie pocas jazdy mi pripada ako funkcia pre paranoikov. Nejako som nepochopil, k comu je dobra. Ked mam vzadu alebo v kufri nieco cenne o co na krizovatke nechcem prist, zamknem si auto rucne. Ale inak mam dvere otvorene pre vsetkych.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.05  10:20

« Re:

To tv: Hmmmm....taky pěkná práce :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.08.05  09:57

« Bez nadpisu

Tereza: to je este ten lepsi pripad... Ja som bol zvyknuty z Fabie potiahnut za vnutornu klucku dveri jeden krat, cim sa dvere odomkli a potom druhy krat, cim sa dvere otvorili. No a raz som isiel na Citroene, kde sa - tak ako na Renaulte - hned na prvy krat otvoria dvere... Potreboval som niekoho nalozit na zastavke autobusu a zo zvyku som potahol klucku cca uz 50m pred zastavkou... Nic moc jazdit s otvorenymi dverami :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.05  09:46

« Re:

To tv: ha ha tak to jsem ráda, že nejsem jediná osoba, která je považována za trdlo, které nechce naložit či vyložit spolujezdce, neb buď je zamčeno zvenku nebo zevnitř a nebo nejlépe obojí >:D Následne potom mačkám zmateně všechny "čudlíky" které jsou k dispozici v nahodilém pořadí.....
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.05  09:43

« Re: Renault Megane Grandtour - 1.5dCi/106 k/6 kvalt

Jo a s tím otvíráním okna pouze u řidiče po zmačknutí pouze START se mi taky nezdá.....ještě to dneska zkusím, ale jak byli ty vedra a čekala jsem někde s vypnutým motorem (nemám moc ráda klimu), otvírala jsem hned celé auto, aby to luftovalo....dám Ti zítra vědět.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.05  09:40

« Re: Renault Megane Grandtour - 1.5dCi/106 k/6 kvalt

To PTF: Jako jak jen traktůrkem >:D aby Tě hoši neukamenovali ;-) a diskutuju, když se chytám >:D občas hoši rozebírají témata, které jdou fakt mimo mě....auta mě zajímají, ale pořád to beru hlavně z toho babského pohledu: jak se dostat z místa A do místa B.
    Ale malé problémy s megošem (klepu na dřevo za ty malé) se nevyhli ani nám a dobrá rada stejně postižených se hodí.
    Jo a máme Expression Confort výbavu....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.05  22:12

« Bez nadpisu

dle tvého návodu by teda mělo dojít k tomu, že budu
    moct stahovat spolujezdcovo okno jen po stisku START bez jakychkoliv pedálů?

Snad, dufam, verim a drzim palce :-) Na mojom okna po odpojeni baterie urcite nefunguju v automatike az do nastavenia horneho dorazu, podobne aj na inych znackach (napr. Skoda). Ak to nepomoze, tak je potrebny upgrade firmware UCH (ci ako to Renault vola).
    Jinak Rádio je origoš, a jestli mě vyměnili nějaké nové díly za staré, tak to asi nepoznám..... A Pokud to poznám, tak jim to omlátím o hlavu ....
    No... ktovie. Asi to nezistis, pokial nie si detektiv :-)
    Jinak já mám sportwaye, který vychází z výbavy Pack,
    tudíž je dětská pojistka k dispozici jen mechanická a to na boční straně dveří. Elektronické tlačítko u řidiče neni k dispozici.

No, tak to ste v Cechach inak dopadli... Sice ma u vas Sportway v serii radio s CD (na SK je kazeta), ale zato SK seria ma vsetky styri okna elektricke + antipinch a samozrejme s elektronickou detskou poistkou.
    Tato elektronicka hracicka spolu s automatickym zamykanim po rozjazde sa vie postarat o celkom zaujimave chvilky pri potrebe urychleneho nalozenia/vylozenia spolujazdcov na zadne sedadla. Clovek nikdy nevie, co skor stlacit...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.05  19:56

« mégane

martinac: Tak mne napadá, co tlumiče? Při kvalitě silnic..?! Ale je to brzy.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.05  16:28

« Renault Megane Grandtour - 1.5dCi/106 k/6 kvalt

Tereza:
    Ahojky, ja myslel, ze jezdíš jen "traktůrkem" a na diskuzi ti nevychází čas :-) Jinak já mám sportwaye, který vychází z výbavy Pack,
    tudíž je dětská pojistka k dispozici jen mechanická a to na boční straně dveří. Elektronické tlačítko u řidiče neni k dispozici. 8-s
    TV:
    dík za informace. dle tvého návodu by teda mělo dojít k tomu, že budu
    moct stahovat spolujezdcovo okno jen po stisku START bez jakychkoliv pedálů? Jinak Rádio je origoš, a jestli mě vyměnili nějaké nové díly za staré, tak to asi nepoznám..... :-( A Pokud to poznám, tak jim to omlátím o hlavu .... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

08.08.05  15:33

« Re: Renault Megane Grandtour Sportway- 1.5dCi/106 k/6 kvalt

Ahoj PTF, my teda jenom 1,5dCi 100k ;-) ale s tou dětskou pojistkou mám problém pořád - to ad Tvůj bod 1. Jde o to, že je velmi neprakticky umístěna na levé opěrce u ovládání okýnek, tj. se o ní každý kdo řídí neustále opírá a tím i zapíná. Řešení nás zatím žádné nenapadlo, ale jak jsi psal, že se v tom někdo hrabal, tak max. tedy Ty >:D Tereza
  • 00 Reagovat !

foto

08.08.05  11:56

« vibrace

Poraďte, prosím, mám Megane II hatb., mám najeto 73 t. km, a mám pocit, že na nerovnostech "plave" (ustřeluje), resp. když přejíždím příčné nerovnosti ve vyšší rychlosti (80 a více), tak ustřeluje zadek. Nesouvisí to s tím, že mezi 110-130 km se auto "rozklepe", resp. vibruje volant. Kola jsou spravně nafouknutá a vyvážená. Co Vám měnili na nápravách po ujetí cca 70 tis. km?
  • 00 Reagovat !

foto

07.08.05  22:13

« Dnes se auta vyrábí trochu jinak...., a nejenom auta.

Automobilka je dnes pouze montážní továrna kam se schází díly a komplety od všemožných dodavatelů, kteří vyrábí díly i pro jiné značky. Motor do auta je složen ze řady dílů, podskupin a skupin, které zpravidla na téměř plně automatizované lince složí dohromady většinou automat. Kontrola dodávaných dílů je od dodavatele 100%. To je jakost. Rozdíl je dán pouze kvalitou dílů. A tu určuje zkušený konstruktér tohoto dílů s ohledem na zkoušky a dále na ekonomickou vnitropodnikovou válkou. Tak to jde s převodovkou, nápravami a jinými komponenty. Takže montážní dělník toho moc neovlivní. To, že jsou určeny auta třeba pro Německo, Francii, případně pro jiné země je pravda, ale pouze potud, že každá země požaduje jistá specifika daná předpisy. A to může být i výběr materiálů pro vybavení aut. Dnes máte možnost u řady domácích dodavatelů spatřit díly, které jdou i pro Renault a jiné automobilky. Kdo dnes vyrobí levnou kvalitu, má přednost. Ono je dobré se nechat u takové nadnárodní společnosti zaměstnat a hned máte jiný pohled. Auto není textil z dál. východu. Jak se dělaji moderně auta můžete vidět v TPCA Kolín.
    V Itálii stojí tři plně automatizované továrny, které vyrábí turbodiesely pro řadu automobilek. A značkaři se hádají jako pominutí, která značka má lepší motor. A on jde přitom z jedné továrny. Kam třeba jdou díly od výrobce, který je dodává dalším 4 nebo 5 značkám. Auto je stále jednoduchý stroj, ale komplikované příslušenství z něj činí věc složitou a poruchovou. Podvozek Renaultu je stavěn a zkoušen na Francouzké silnice a podobnou kvalitu v Evropě. I tak, proto také řada ojetin se 120 tis. km konči v zemích, jako je ta naše. Protože potom je servis pro uživatele drahý. Ono dát za servisní interval 2000,- a více EUR, protože životnost řady dílů končí stojí za přemýšlení. O kvalitě jednoznačně odpovídá hodnocení TUV, což je u nás ještě sci-fi. Ale s novým autem jste už jenom statistika. Jedině prodat a říci si už nikdy. A jít jinam šlápnout do exkrem...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.08.05  15:31

« Bez nadpisu

PTF: Teraz si uz nepamatam podrobnosti a nechce sa mi listovat pozadu, kde sme riesili tie problemy s roznymi rezimami, ale tak sa mi zda, ze benzinove verzie nemaju (nemali) problem a dieslove ano. Pokial sa mylim, opravte ma.
    V kazdom pripade na Grandtoure Sportway 1.6 vyr. v 04/2005 ide vsetko ako ma, tzn. po stlaceni start bez startovacej podmienky (spojka-brzda-neutral) idu vsetky spotrebice vratane vsetkych okien. Vyskusane uz mnohokrat.
    Pockat... teraz ma napadlo. Moznoze Ti v salone este pred predajom odpojili z nejakeho dovodu bateriu (napr. aby Ti vymenili radio za "lepsie" alebo upgradli nejake diely za starsie - "vekom osvedcene", hehe) a nasledne Ti nenastavili horny doraz okien. Skus manualne dojst az na vrchny doraz okna a nasledne podrzat cca 5 sekund tlacidlo zdvihania skiel v polohe "hore" - to by malo zabezpecit, ze si elektronika zapamata vrchnu poziciu. Trochu mi tu vsak nesedi fakt, ze ak by to bolo iba v tomto nastaveni vrchnej pozicie, potom by si nemohol otvarat okna naraz, ale iba v cca 10cm krokoch... V kazdom pripade vyskusaj, uvidis. Ak nepomoze, skus este odpojit (pockat 10sekund) a pripojit bateriu a zopakovat tuto proceduru este raz. Poskodit sa nema co. Podla mna to stoji za skusku, pretoze tak, ako to popisujes, to urcite nema fungovat a neviem si ani predstavit dovod, preco by to takto niekto mal naprogramovat.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.08.05  22:14

« Zvyk

Dnes v noci se mi podařil husarský kousek, ještě teď mám husí kůži na zádech :*)
    Od začátku mého ježdění na Meganu jsem si pochvaloval a zvyknul na to, že po nastartování mototru se mi automaticky rozsvítí světla. Svítím nonstop, a vyhovuje mi to. Dnes v noci - či spíš brzo ráno - jsem musel vyzvednout dceru na nádraží. Jelikož měl vlak zpoždění, seděl jsem v autě a topil. Abych zbytečně nesvítil, vypnul jsem světla manuálně. Po naložení dítěte do auta jsem standardně nastartoval a rozjel se. Asi po 2 km jsem si všiml, že ze souběžně jedoucího auta se na mne nějak blbě dívají, ale nic negestikulovali, jen přibrzdili a nechali mne předjet. Až po chvíli mi došlo, ze jedu úplně potmě!!!!! Já pitomec jsem si nezapl světla a bloudil městem potmě jako Riddick. No ještě že mne nikdo nesestřelil, nebo mne nepotkali policajti, to bych těžko vysvětloval, že u Megana světla nezapínám nikdy..... :P
    Jinak mám za sebou první rok provozu, najel jsem 44 600 km, po prvním vychytání much šlape auto jako hodinky, doufám, že to nezakřiknu.
    Dlouhodobá spotřeba 4,9 l (1,5 DCi, 60KW).
    Koberečky střídám - léto textilní, v zimě guma. Obě sady originální, ale textil po nohama jezdí (ne zas tak moc).
    Přeji vám mnoho šťastných kilometrů.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.08.05  08:48

« Renault Megane Grandtour Sportway- 1.5dCi/106 k/6 kvalt

Zdravím Vás,
    rád bych uvedl pár poznatků s mým novým vozem, každým velmi oblíbeným. :-) Auto jsme na firmu objednali před koncem května. Předpokládaná doba dodání byl srpen, avšak dodali rychleji, v půli července, což bylo fajn.
    Jedná se o kousek Grandtour, serie sportway, 1.5dCi se 6 kvaltem.
    Celkově to auto je velmi hezké, jezdí super, na dálnici hlavně využiju tu
    6, s tou se krásně jede. Na to, že se jedná jen o 1.5, tak je motor svižný
    a můžu říct i silný. Dokonce jsem byl překvapený, že auto vzbuzuje nechápavé pohledy kolemjdoucích - i když nevím jestli ty pohledy znamenají: "co to je za káru" anebo "který vůl si koupil renault.." 8-s ???
    Zatím jsem najel za cca 3 týdny 2200km, prvních 1500 se motor šetřil do 2tis.otáček (dle doporučení prodejce a manuálu), pak už se využíval plný rozsah, ale samozřejmě se neprohání jak zdutá koza. Auto je fakt pekné,
    ale myslím, že je na něm dost věcí takových nedotažených do konce. A čekal bych, že auto za půl MEGA by mohlo být oprostěno od takových volovin. Zde jsou ty hlouposti:
    1. když jsem vezl kolegy v na zadních sedadlech, levé zadní nešly otevřít zevnitř. Zapnutá dětská pojistka. Kdo se v tom vrtal? 8-s
    2. při vypnutém motoru a po stisku tl. START bez žádného pedálu se pustí spotřebiče, jako rádio, ofuk, a jde stahovat pouze okno řidiče. Okno spolujezdce nejde. Abych mohl stahovat i okno spolujezdce, musím užít vašich rad, a to Brzda+zarazeno+START a můžu stahovat i okno spolujezdce. Ale zase se pustí úplně všechna elektrika a pěkně to žere. No nevím, ale naco tak blbé režimy? Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, že? :-) S tím asi souvisí, že pokud jsem vylezený venku a stisknu 2x zamknutí na kartě, tak se automaticky vysune okno řidiče, spolujezdce ne. :shock:
    3. Auťák tahá doleva. Poučen z vašich informací a zkušeností jsem v 1300km zašel do servisu. V servisu ochotní, i když k mnoha věcem jsem je musel natlačit. :-! Technik sedl do auta nastavil volant a "Však to jede rovně", říkám "počkejte chvíli" a auto samozřejmě letělo doprotiměru, hmm. Uznáno, převáženy kola, dofoukáno, i udělaná geometrie. Na záruku. Zatím to vypadá OK ale uvidíme časem.
    4. Při poslední cestě se objevili divné zvuky vrzání interiéru, na dvou místech. U spolujezdce a vzadu vlevo, někde při uchycení mřížky. Musím kouknout, co to dělá. Měl jsem tam bordel, tak třeba to s tím souvisí. :P
    5. Zdá se mi, že rádio při poslechu CD někdy mírně zesílí či zeslábí. Ale zatím jsem tam poslouchal jen přepálené CD, takže to by mohl být problém. Musím zkusit orig. CD.
    Toť zatím vše, uvidíme co se objeví za dalších pár tisíc km. Jinak to auto fakt jede dobře, i když brzdy někdy kopou jak kráva. Bylo super že pri 150 mělo tendenci táhnout klidně dál bez problémů 8). A jako velké PLUS
    hodnotím spotřebu, protože při klidné jízdě kolem 90 (a já tak jezdím) jsem dosáhl 3.9 l, jinak při 130-140 km na dálnici jsem se posunul na 4.3l,
    takže pohodička. Tzn. že z Uh. Hradiště můžu až do Hamburku na jednu nádrž a ještě mě zbyde na cestu k Nordsee >:-[]
    PTF
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 05.08.05  16:31

« Re: Re: Re: Re: Re:

ja mam ten vodicov upevneny fakt dobre, neposunie sa nikdy.
    ale uz mam na pate vydratu dieru a novy kobercek by som prijal.
    neviete o tych lacnych ale v bezovom prevedeni?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.08.05  15:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

ja ich vysipavam aspon 3x mesacne, hned mam potom v aute cistejsie :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…