Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.07  10:17

« Re: Ubytok oleja (asi bezny)

Aky je bezny ubytok oleja na 10 000 km ?
    Ked ste mali nove auta tiez bol ubytok podobny ? ci u benzinakov to je trochu ine ?

Asi je to u benzinu jine. Pri koupi auta tam bylo oleje lehounce nad horni rysku a pri prvni vymene (po 15tkm - jezdim kratke trasy a hlavne po meste) tam bylo na horni rysce. Takze ubytek temer minimalni.
    Akurat po starte motora posilovac riadenia je ucinny az o 1 sekundu (co nie je chyba) ale obcas sadnem nastartujem a cast otacania volantu ide bez posilovaca a potom zaberie. Ale to len obcas som taky rychly ked sadam do auta so zahriatym motorom a hned startujem a vyrazam.
    Ono vetsina veci je funkcnich az chvili po nastartovani (treba i otvirani oken). Ale protoze delam to, ze dloubnu do cudliku "START" a behem toho co auto startuje si zapinam pas, tak se mi stava jen zridkakdy ze bych na toto "omezeni" narazil. Nez si ten pas zapnu, tak uz vsechno jede.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.07  10:08

« Bez nadpisu

To je asi normální, nám to taky takhle ze začátku trošku ubejvalo (motor 1,5dci). Bylo tam kousek nad dolní rysku. Olej jsme nechali vyměnit radši po 15tis km(1. výměna, taky spíše kratší trasy, občas dálka, takže radši dřív). Od tý doby neubejvá skoro nic, takže věř, že si to sedne.
    Ale když se stavíš v Renaultu, tak nic nezkazíš, mrknou se na to a kdyžtak něco dolejou...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.07  09:46

« Ubytok oleja (asi bezny)

Mam 1,5dCi od augusta 2006, mam na nom 10 tisic km.
    Palubak ukazuje sice oil level correct /co sedi/ ale je tam zobrazenych iba 1az max.2 dieliky (nad minimom) zo 6tich.
    Kedze je to este relat. nove tak to beriem, ze si to este len sada a ze sa to utrasie. Kontroloval som olej a sedi to presne ako ukazuje palubak.
    Zatial ma to netrapi, lebo to nie je nijako dramaticke.
    Do nieco menej ako pol roka budem musiet na prvu garancku.
    Blbe je, ze auto pouzivam vacsinou na 15 km cestu do prace cez mesto/Blava/ takze ide o studene starty,kratke trasy a kazdych par metrov krizovatka, co nie je idealne.
    Aky je bezny ubytok oleja na 10 000 km ?
    Ked ste mali nove auta tiez bol ubytok podobny ? ci u benzinakov to je trochu ine ?
    Mam to doliat alebo pockat na prvu garancku a dovtedy iba kontrolovat aby to nekleslo na minimum ?
    Inak ide vsetko ako hodinky, ziaden problem.
    Akurat po starte motora posilovac riadenia je ucinny az o 1 sekundu (co nie je chyba) ale obcas sadnem nastartujem a cast otacania volantu ide bez posilovaca a potom zaberie. Ale to len obcas som taky rychly ked sadam do auta so zahriatym motorom a hned startujem a vyrazam.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.07  08:14

« Re:

TV: ked uz spominas kocare, mam dva, jeden hlboky lacny a druhy drahsi nieco ako bugy. No a jede dolava a druhy doprava :roll: >:D
    inak ja zatial stale odolavam servisu a rok som tam uz nebol a:
    - obcas blikne airbag
    - obcas nejdu otvorit auto cez zadne dvere
    - dost casto sa mi auto otvara bez mojho pricinenia a nepomaha ani lestenie snimacou v kluckach a dverach
    a potom uz stare dobre chutovky co sa mi nechce vypisovat.
    Ale zatial ma to auto nenechalo na ceste bezradne stat viac ako 5 min. a to bolo uz davno. Asi poculo ze ho chcem predat a pritom dostalo kopanec do kolesa a relativne poslucha >:D Chce to tvrdu ruku ako neposlusne dieta a manzelka >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.03.07  16:38

« Bez nadpisu

Ja sa v pripade Toma69 necudujem uz nicomu. Ked este aj ten nestastny kocik mu bocil do strany... Mimochodom, fakt, preco mali dole kotuc, ked cistili dosticky. A naco ich vobec cistili?
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 08.03.07  14:04

« Bez nadpisu

Na "svém" autě mám najeto 55t.km za rok a půl svižného ježdění. Destičky dle servisu ještě alespoň 20t.km vydrží. Elektrony tam mám. Mimochodem, jak mu mohl upadnout kotouč při čištění destiček? Přece, pokud chtěl vyčistit destičky, tak nesundaval kotouč...
  • 00 Reagovat !

foto

08.03.07  13:07

« Bez nadpisu

Tak to asi bude normalni hodnota, diky :-) Mimochodem, v renaultu chteji za desticka cca 2500 + prace. Pritom se daji normalne koupit za 700 Kc.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.03.07  11:03

« Re:

...Na aute mam ovsem najeto pouhych 43 tisic km a nepripadam si, ze bych jezdil a brzdil nejak agresivne... Jake jsou vase zkusenosti s vydrzi desticek?
    Zatim mam najeto 20kkm, ale odhad vydrze desticek bude u mne tak 30-40kkm. Podle mne je to "dan" za to jak Megane brzdi. A to on zase umi :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.03.07  10:44

« Re:

Mam najeto 30tis a zatim puvodni, pouze mam meneny predni kotouc, protoze mechanikovi ten muj upadl pri cisteni desticek a poskodil ho sikula :roll:
    Jinak vliv na desticky muze mit pry take to, jake pouzivas kola, tj. obyc plechace nebo elektrony. Servis tvrdi, ze pokud mam elektrony, dostava se mi vice necistot na kotouce a desticky se rychleji opotrebavaji. Technicky rozbor jsem nikdy necetl, takze potvrdit nebo vyvratit to nedokazu.
  • 00 Reagovat !

foto

08.03.07  10:37

« Bez nadpisu

Ano, bude to asi destickami, i renailt to potvrdil. Na aute mam ovsem najeto pouhych 43 tisic km a nepripadam si, ze bych jezdil a brzdil nejak agresivne... Jake jsou vase zkusenosti s vydrzi desticek?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.03.07  14:55

« Bez nadpisu

jareth - ak by Ti to prestalo brzdit a sposobil by si dopravnu nehodu, mohol by si mavat protokolom zo servisu hoci aj z toho isteho dna, ale vinny by si bol Ty. Lebo pred jazdou si ma kazdy vodic skontrolovat technicky stav auta od brzdovej kvapaliny az po poslednu ziarovku. To, ze vodici kuknu pod kapotu iba obcas, resp. vobec, je druhe story. Nakoniec vsak vsetko dobre dopadlo, lebo presne preto tam ta kontrolka je, ze ked zlyha vodic s pravidelnou kontrolou, aby tam este nieco ostalo v zalohe :-)
    tamtam - ano, mas pravdu, zvykne to klesnut k minimu, ale od minima az po zopnutie plavakoveho kontaktu je este nejaka draha, to by musel mat fakt fatalne opotrebovane dosticky aj vpredu a aj vzadu a hrubku kotucov (prip. bubnov) pod minimom...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.03.07  09:10

« Bez nadpisu

Jak ubejvaj destičky tak klesá hladina v nádržce, protože se stěhuje do válců u kol - písty tlačící na destičky se nevrací do původní polohy ale jen tak aby se desky právě odlepily od kotouče a tím právě část kapaliny zůstává v pracovních válcích (brzd) a logicky z nádržky ubyde. Obvykle se to pohybuje že z max při nových deskách to klesne na mix při plném opotřebení (desky na výměnu).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.03.07  21:57

« Re: Re: Re: STOP + rucni brzda

Bacha na to! Klidně to ta chybějící brzdová kapalina může být!! Mně se to stalo u Focusu při cestě o Itálie (začla blikat a pak svítit kontrolka) - výsměch byl, že zrovna po pravidelné servisní prohlídce u Rašina!!! Asi se tam zapomněli kouknout >:-[] - musel pak přijet místní forďácký servisák dolejvat. Od té doby na nic nespoléhám a jistý věci kontroluju sám :x
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.03.07  17:24

« Re: Re: STOP + rucni brzda

To je fakt, opotrebovany brzdovy desticky by to taky mohly byt. Respektive je to pravdepodobnejsi nez ze by zmizlo kus brzdovy kapaliny.
  • 00 Reagovat !

foto

05.03.07  17:20

« Re: STOP + rucni brzda

Skus vymenit platnicky, mne to pomohlo. Ja som sice menil aj vsetky 4 kotuce, ale to by asi nemalo mat na to vplyv.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.03.07  17:14

« Re: STOP + rucni brzda

V posledni dobe se mi stava, ze pri prudsim rozjezdu nebo pri prudsim brzdeni (napr. z kopce) se mi na palubni desce rozsviti symbol STOP spolecne se symbolem zatazene rucni brzy. Je to doprovazeno tonem. Nevite, co to muze znamenat?
    Byva zvykem tuto kontrolku (zatazeni rucni brzdy) spojovat spolecne s indikaci minimalni hladiny brzdovy kapaliny. Podival bych se tam. Tim spis pokud Uzivatelsky manual pro Renault Megane pise u teto kontrolky toto:
    Kontrolka zatažení ruční brzdy a kontrolka pro detekci poruchy brzdového systému
    Pokud se rozsvítí při brzdění společně s kontrolkou STOP a zazněním pípnutí, signalizuje nízkou hladinu v okruzích nebo poruchu na brzdovém systému. Zastavte vozidlo a kontaktujte zástupce RENAULTU.
  • 00 Reagovat !

foto

05.03.07  15:59

« STOP + rucni brzda

V posledni dobe se mi stava, ze pri prudsim rozjezdu nebo pri prudsim brzdeni (napr. z kopce) se mi na palubni desce rozsviti symbol STOP spolecne se symbolem zatazene rucni brzy. Je to doprovazeno tonem. Nevite, co to muze znamenat?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.03.07  21:02

« kvalita,kvalita,kvalita ......

Aktuálně: 4.3.2007
    "FRANCOUZSKÁ KVALITA A ZLATÉ ČESKÉ RUČIČKY OPĚT SLAVÍ"
    Opět mě čeká servis !!! Opět (již potřetí) problém s kontrolkou airbagu !!! Může se člověk spolehnout, že v případě potřeby bude fungovat jak má? Ne, že bych chtěl malovat čerta na zeď, ale dobry pocit z toho nemám!
    [odkaz]
    :evil: >:-[] >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

03.03.07  17:30

« tempomat

Neviete niekto kolko stoji dorobenie tempomatu do MIIGT 1,616V? Dal si to niekto urobit? Ak ano ako ste spokojni?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.03.07  10:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Pre "kmarty" a ostatných

Tom69e, cim dal tim vic se nemuzu zbavit dojmu, ze pricina vsech tvych problemu je zpusobena bud nejakym konkretnim servisem nebo primo tebou.
    Jasne, protoze jsem zvykly se ozvat a ne si nechat vsechno libit.
    Jen nechapu jak technicke problemy vozu, ktere lze dolozit protokoly souvisi se mnou?
    No a myslim, ze na mych strankach je dostatek prikladu o tom, ze to jen se mnou vsechno asi nesouvisi
    pro osvezeni pameti napr. stranky [odkaz]
    PS: opet jsi potvrdil to, ze pokud po nich nechces neco, co je stoji vetsi penize a problemy, vyhovi ti co by ne, nejakou kacku si jim tam nechal nebo nechas v budoucnu. Nesmis stale michat jablka s hruskami >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…