Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 12.09.05 20:53
« Náš "Francouz..."
Tak jsme si s manželkou chrochtali, jak se nám to "dobře jede" a meditovali, co by jsme očekávali v novém autě (pokud na něj někdy dojde >:D )
Došli jsme ke zjištění, že nám Megánek tak zvedl laťku, že u něj budeme muset zůstat!
Začalo to kartou, samozatmavovacím zrcátkem, automatickým zamykáním, roletkami v zadních oknech a došli jsme až na parkovačky vzadu.....
Kluci a Terko, když si odmyslíme těch pár stejných závad, které se opakují a představíme si, že se potkáváme se servismeny tak jako já naposled - měli by jsme vůbec důvodněco měnit?
Asi by jsme jen v Renaultu pošilhávali na vyšší třídu.......
Nebo že by jsem nakonec šel do té vychvalované Fóbie? Když je tak prostorná >:-[] -
"-- skrytý --" 12.09.05 18:37
« Bez nadpisu
Luf:Ale mně ten francouz normálně funguje, jenom přední kotouče se trochu víc sjíždějí z vnitřní strany, vnější plochy kotoučů naprosto hladké, zadní kotouče také OK. Já to za normální nepovažuji(asi tvdé desky), servis kličkuje a už jsme tak daleko,..."že kdybych nekoupil,problém by nebyl".Nicméně jinde to lepší také není...Takže tam budu muset tak za 1-1,5 roku hodit novou sadu(4 kotouče a 8 desek), u soukromníka se vejdu pod cenu 30 tis. prohlídky, tj. pod 7,5 tis Kč, konečně náklad jako náklad. Spíš jde o princip-jak se chovají a jak dlouho je pro ně člověk skutečným klientem a stále mám pocit, že pouze do okamžiku nasednutí do nového auta a vyjetí z autosalonu.
Jinak s autem spokojenost, spotřeba na 26 tis je 6,5 nafty, tempo spíš svižné. Pohodlné a tiché.
Nicméně ten Avensis-co si budeme namlouvat, paráda. Tak příště.... -
« Bez nadpisu
IT - "Konec. Asi i s francouzi. Tečka." - ked vidim tu cenu za Avensis D4D 177PS, za ktoru sa da dotrepat z Danska, skoro by som mal chut tiez skoncit z francuzskym autom. Ale nie vsetko francuzske je zle - maju squele syry a vina :-)
Miro - ten excelium je presne taky isty, ako sa da kupit v obchode. Videl som v servise pohadzanych zopar prazdnych flias a vyzerali presne ako tie z obchodu.
louis - vyplaveny bordel sa ma zachytavat v olejovom filtri. Farbu stareho neriesim, lebo sa do toho nevyznam. Kontroloval som ju iba preto, aby som si overil, ze mi ten olej fakt vymenili (neverim nikomu na svete) -
"-- skrytý --" 12.09.05 14:00
« Bez nadpisu
Luf: to víš, jsme bohatší... ;-)
Já to mám na naftu, takže nároky na olej jsou asi trochu jiné než u benzínu. Proto měním po 15 tis to co jsem psal a pohoda. Finančně stejné, jako ELF ve značkovém servisu po 30 tis. Vozit svůj olej nelze. Nebudu se hádat, ani tam už nejezdím. Konec. Asi i s francouzi. Tečka. -
« Re:
luf: ale nieje olej ako olej. Su oleje, co bezne v obchode nekuis. Minule som len tak prezeral napr Castrol , long life a mali ho len pre servis. Takze tazko s tou cenou. No a ani neviem ci je lepsi ako ten co bezne dostat. Tak ci tak by som si taku vec nechal urobit niekde inde, kde u toho budem a viem co tam daju, lez zaruka nepusti :'-( -
« Bez nadpisu
IT - z benzinaku ide po 30t olej svetlo hnedy, nic hrozneho. Novy je asi o dva stupne svetlejsi, ale to je asi tak vsetko. Keby to motoru nejako skodilo, tak si asi netrufnu dat 30t interval. Samozrejme motor proti castejsiemu intervalu asi nic nebude namietat :-)
BTW v SR som sa 1l elf excelium platil urcite menej ako 500SKK, to ho maju vase servisy poriadne predrazeny. Na interenete sa da kupit 1l uz za 8EUR... -
"-- skrytý --" 08.09.05 14:41
« Bez nadpisu
Gogo: Logan je normální auto, poskládané ze součástek Renaulta, krom plechů...takže např. oleje sem klidně patří.
[odkaz]
[odkaz]
Oleje je věc diskuse a názoru, snad i nějakých informací a prakt. zkušeností.
Nám se prostě zatím u všech motorů a to vč. závodního či veteránů(pozor, byly totálně rozebrány, vše naprosto čisté, jak z továrny, to pro pořádek), tak se nám osvědčil Castrol, viz odkaz.
Ale např, koncern VW dává Castrol long life, který je dělán pro ně a mohu tě ubezpečit, že je to stejná hrůza, jako ten ELF v Laguně z továrny. A to ani nebudu rozebírat, že výrobce auta nakupuje olej skrz cenu ve výběrovém řízení, takže deklaruje olej X a ve skutečnosti je tam olej Y. Přečti si na odkazu oleje.cz
Já jsem s ELFem skončil a motor šlape jak švýcarské hodinky. Francouzský motor ;-)
tv: ale no tak se alespoň shodněme, že není olej jako olej, seč mají základ od dvou výrobců, že jo.... ;-)
Nemohu za to, že několik motorů do týdne vidím. Co s tím? Asi nic. -
"-- skrytý --" 08.09.05 14:17
« Bez nadpisu
Jeeezis, dalsi s tych olejovych flamov...
OK, ja nie som ziaden expert na oleje, ale uz roky pouzivam polosynteticky ELF Competition 10W40, napr. vo Fabii, Citroene HDi apod., ale take nieco, zeby mi to zralo olej som nebadal. Olej ostava krasne cisty aj po 15tis., ale moje tajomstvo je, ze to nerobim ako diletanti v servise, ale najprv stary olej vypustim, odsrubujem filter, necham vytiect, zasrubujem filter nazad, nalejem cca 2 litre oleja na preplachnutie (staci akykolvek mineralny s prisl. specifikaciou), pobeham 2-3 kilometre, aby sa olej zohrial a dostal vsade a nakoniec ho vypustim, dam novy filter a novy olej. Ak chces mat krasny cisty olej, tak inac ako takto sa to neda dosiahnut. Uz aj ten preplachnuty olej po 2-3km ide z motora ako keby tam bol 10 tisic km. -
« olej
Sorry, že se vám tady do toho motám, jsem jen váš chudý příbuzný s Loganem (kdybych tušil, jaký budou o prázdninách slevy na Megana sedan, tak... raději nemyslet >:D ), nicméně jste narazili na problém, který mne zajímá a který jsem zrovna včera řešil s tchánem, kterej mi tvrdil, že oleje ELF jsou s*** a že on má ve fábce Castrol a že ten je daleko lepší. Vzhledem k tomu, že Logan má výměnu oleje po 30.000 km/2 roky, tak bych mu chtěl dopřát kvalitu (úměrnou mémo sociálnímu statutu). Takže raději ten Castrol? No i kdybych ho kupoval za těch 550 Kč/litr, tak mi to přijde jakž takž únosný... -
"-- skrytý --" 08.09.05 13:06
« Bez nadpisu
Terezka: Lubos1 má s tím místem pravdu. V Mégane 5D je v podélném směru, navzdory rozvoru zoufale málo místa. Sedan či GT mají větší rozvor a tam je to dobrý.
Olej: je tam určitě ELF 5W40 long life, specifikaci z hlavy nevím.
Mně to na 1,9 dCi Laguně2 vzalo na 15 tis rovný litr. Tak šel olej ven a je tam Castrol Magnatec, naprosto stejný, jak si přeje výrobce, jenom namísto 550 Kč/litr platím 250 Kč u kamaráda(kupováno u dodavatele, nic kradeného), který na rozdíl od servisu ta auta i umí, ale to je už zase jiná kapitola.... Motor je tišší a olej nemizí. Přešel jsem na 15 tis interval. Ono stačilo vidět, jak olej vypadal po těch 15 tis a představa, že tam bude dalších 15 tis mne nelákala(krásně černý). Ted to má najeto dalších 15 tis s Castrolem, nic se nedolévá a barva oleje je světle hnědá. Styl jízdy, palivo od Shell atd. stále stejné. Vím, že je to zkresleno počátečním záběhem, ale ELF a servis Renault celkem nemusím. Mohu si ten luxus dovolit.Konečně, klienty jsme jenom do okamžiku koupení auta, tj. do okamžiku nasednutí a vyjetí z autosalonu.Dál to většinou známe.... -
"-- skrytý --" 08.09.05 10:35
« Bez nadpisu
Nie, nejde o to, ze sedis vysoko nad zemou, ale o to, ze aj v najvyssej polohe sedacky Megana mas uhol stehna-lytka stale prilis velky, asi tak, ako u inych aut v najnizsej polohe sedacky. No a v najnizsej polohe sedadla Megana mas nohy uz prakticky vystrete.
Kvoli tymto skutocnostiam si treba dat sedadlo prilis dozadu, aby sa vodic necitil stiesneny, cim spolujazdcovi vzadu ostane menej miesta na nohy a potom sa Megane zda byt maly. A cim vyssia postava, tym horsie. -
"-- skrytý --" 08.09.05 10:09
« Bez nadpisu
To, co popisuje Lubos1 (klucka/klika pri kolene) tkvie v tom, ze podlaha prednych sedadiel je velmi vysoko a teda mnohym nepohodlna. Je to preto, lebo pod nou vedie vzduchovod ku zadnym sedadlam (nechapem preco to v servisnej prirucke vychvaluju ako neviemaky vymysel) a na vyplnenie prazdneho miesta tym vzniknuteho tam fukli paseracku podlahovu skrinku a la Berlingo a zrobili z toho marketingovu prednost.
Keby podlaha bola hlbsia, hned by vsetky pocity obcasnych navstevnikov interieru Megana boli ine. A tak sa im zda, ze je clovek natlaceny odtial a odtial, ale vec je len v tom, ze ma nohy vysoko. -
Lubos.1 08.09.05 09:47
« Bez nadpisu
P.S. Jen na okraj Megane má v téhle třídě aut bezkonkurenčně největší prostor uvnitř...jen pro zajímavost, onehdá jsem jela vzadu v Audi A6 a to jsem teda čuměla, jak jsem byla namačkaná
To si asi nesedela v inych autach tejto triedy. 307, Golf, Astra, Octavia... vsetci su aspon subjektivne sirsie ako Megane. Vzadu je takisto viac miesta ako v Megane (kratkom). Samozrejme Grandtour ma dlhsi razvor, ale napr. taka 307 kombi/SW takisto, takze je vzadu miesta pomerne dost. Dokonca aj v Suzuki Swift sa mi sedelo lepsie ako v Megane, bol subjektivne sirsi.
Ked som si prvykrat do Megane sadol, bol som sokovany. Nemohol som si nastavit sedadlo bez toho, aby som si neotvoril dvere, tak su natlacene na sedadlo. Okrem toho ma madlo dveri na mieste, kde mam koleno, takze som si ani nemohol pohodlne sadnut. Toto je asi u Renaultov normalne, lebo Laguna to ma rovnako.
Co mozem porovnavat najlepsie, je 307, kedze som ju 2 a pol roka vlastnil. Do kazdej strany bolo viac miesta ako v Megane, ci uz na sirku, vysku alebo dlzku. Ak by som porovnaval verzie kombi, tak aj priestor na zadnych sedadlach ma 307 vacsi ako Megane.
Na druhe strane, nic proti Megane nemam, ale som rad, ze som si ho nekupil. Po skusenostiach s 307 uz ziadne francuzske auto nechcem. Ale urcite sa problemy casom vychytaju a vsetko bude v poriadku. Kazdy nech si kupi take auto, ake sa mu paci a ake mu vyhovuje.

Inak som s autom spokojny, ale mam novu zavadu: cez vikend mi v garazi uplne vyfucalo jedno koleso. Asi to auto dostalo defekt. Je to kram francuzsky >:-[]