Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 17.09.05  17:51

« Bez nadpisu

Ještě jeden dotaz.
    Musím jezdit s autem v záruce na garančky,příp.reklamace,atd. do servisu-prodejny tam kde auto koupím,nebo mohu i k jiným prodejcům?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.09.05  12:11

« olej

Miro: u 1,9 dCi(Laguna) jsem vyměnil po 15 tis. 30 tis se mi zdá příliš, navíc tam byl long life ELF a ten jsem již komentoval dříve.... Nevěřím, že Renault dělá hyper kvalitu a např Toyota méně kvalitní, když u ní je interval 15 tis. ;-) Bral bych ještě 20 tis.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.05  11:58

« Re: Re: Re: Re: Renault Megane Grandtour Sportway - 1.5dCi/1

>Ako ma Renault vlastne riesene <
    je to natvrdo, ziadne odzubavanie, proste je tam rezerva a ked to clovek fak nezvlada, tak to isti dvojrocny limit
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.05  11:14

« Re: Re: Re: Re: Renault Megane Grandtour Sportway - 1.5dCi/1

tak ma napada ze by som uz mal menit olej, lebo 50% mam jazdy mestom a vzdialenosti do 10km.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.05  11:12

« Re: Re: Re: Renault Megane Grandtour Sportway - 1.5dCi/106 k

Ako ma Renault vlastne riesene tie 30 000 intrevaly ? Pretoze pre motor je zasadny rozdiel, ci sa to najazdi po dialniciach pri 130 kmph alebo po meste so studenymi startami. VW group ma nejake cidla, ktore sa snazuia urcit kvalitu oleja. Ma nieco take aj Renautl ? Alebo sa to riesi znamou klauzolou "Ak sa auto vyuziva za ztazenych podmienok (caste starty, bla-bla-bla) tak doporucujeme skratit interval vymeny oleja az na polovicu" ?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.05  11:07

« Re: Re: Renault Megane Grandtour Sportway - 1.5dCi/106 k/6 k

1.9 dci + 6 kvalt mam tiez 30 000
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.09.05  07:48

« Re: Renault Megane Grandtour Sportway - 1.5dCi/106 k/6 kvalt

Dle mého názoru je to milná informace. Logicky to nemá s převodovkou nic společného. Spíš kvůli motoru.
    Ikdyž kámoš má v rodině Grantour 1.5dCi/100k a servisní interval 30tis s 5-ti kvaltem.
    Já mám clio s 30-ti tis. intervalem a budu břecházet na 20-tis, protože jezdím spíš krátké trasy - 30km do práce a 30km zpět.
    Klidně to nech po 20-ti - motoru to rozhodně prospěje >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.09.05  00:23

« Renault Megane Grandtour Sportway - 1.5dCi/106 k/6 kvalt

Citronek: Já jsem si při koupi tohoto vozu myslel, že absence vyhřívaných a el. ovládaných zrcátek bude velký handicap. Mýlil jsem se. Zrcátka jsem si vlastně nastavil jen jednou a to při zkušební jízdě při přebírání vozu v autosalonu a od té doby jsem s nima nepohl. A to i když řídili mí dva kolegové, tak si nastavili pouze sedačku, volant a hlavní zpětné zrcátko, ale vnější nechali tak jak byly. To samé i přítelkyně, která je o dost menší než já, neměla potřebu s nimi nějak manipulovat, protože dobře viděla. Takže to hodnotím tak, že el. ovládání je pro mě asi zbytečné, protože bych to nevyužil. A ještě by se to kazilo ;-) Ovšem co se týká vyhřívání, tak to budu moct posoudit až v zimě.
    Jinak co se týká sezení, až po přečtení posledních příspěvků zde jsem si uvědomil, že se má pravá noha dotýká středového panelu s rádiem. I když mám 1.95m, tak prostě jak jsem poprvé nasedal do auta, tak jsem tam vklouzl jak po másle a necítil žádný nedostatek místa. Od té doby to tak je pořád. Na levé noze mám ode dveří dostatek prostoru, a to i v případě nohy na "šlapce" vedle spojky, anebo v případě nohy na rovné podlaze. A pravá noha má taky dost místa i když se dotýká onoho prostředního panelu. Sedačka se mi zdá dobrá, dobře vede tělo a drží v zatáčkách. Snad jen bych uvítal možnost ještě snížit posez, jsem na nejnižší poloze a myslím že bych nějaký cm ještě snesl. Ale třeba nastavení polohy jak do křesla v obývacím pokoji, loket na loketní opěrce a dobře zvučící rádio dělá z jízdy požitek 8)
    Nedávno se diskutovalo ohledně servisních intervalů a prohlídek. Na můj vůz je stanoveno 20.000km, prý kvůli 6 kvaltu. Netušíte, proč má mít 6 rychlostní převodovka nižší interval než vámi uváděných 30tis. km?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.09.05  16:22

« Bez nadpisu

Hm z toho co tam bylo tak Bursa (Turecko) beztak zvládne většinu produkce meganu (kromě cabrio a grandtour) a některý modifikace mají těch závodů víc, takže je ještě otázka řazení pro který trhy to dělaj který fabriky. Ale není to prdlačku, dyť je to stejně jen Assembly line, díly tam snad jdou všude stejný. I když je fakt že turci můžou tu tam přestat těsnit okna a blatníky a tak když dojde tmel a všimne si toho až další směna (s úsměvem - čerpám z vašich zkušeností...).
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 15.09.05  16:12

« Bez nadpisu

[odkaz]
    na tomto odkazu je přehled modelů a dole je u každého uvedeno,který závod ho vyrábí.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.05  10:36

« Re:

no bacha na vec, ak sa bavime o montaznej linke tak to fak nie moc problem, to je viac menej vec logistiky - neveril by si co vsetko je obcas vidiet vychadzat z Bratislavskej automobilky ... od seatov cez VW az po porsaky :-! ... zalezi kde sa co vo svete poondilo alebo kde sa prave strajkuje >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.09.05  10:25

« Bez nadpisu

A GT ve Španělsku - sejde na tom?? Nebo myslíš že mají linku na 20 typů aut a od každýho několik karosérií (pochopitelně přeháním) v jednom závodě?? Která jiná automobilka dělá tolik modelů současně - dyť škodovka ještě před pár lety dělala jeden max. 2 naráz....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.09.05  09:12

« turkey

:( tak sedan se dělá v Turecku? no potěšpánbů...tedy jako corolla... tak proto možná jsou ty problémy s kvalitou...já blázen myslel, že ve Fr.... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.09.05  22:18

« Bez nadpisu

Tamtam: Ty zase prejdes bez problemov a s plnym poctom bodov najvyssim stupnom certifikatu Slovencina pre cudzincov :D
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.05  21:33

« Re:

nikdy mi nevadilo madlo na dverach ako tu pisete, tak som si to dnes dobre pozrel, takze ano, zavadzia v pripade ze dam lavu nohu pokrcenu tesne k sedadlu, ale ak ju mam tam kam patri, teda na pedal spojky alebo na plochu vedla neho tak koleno padne uplne mimo madla a lava noha ma priestoru dost
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.09.05  19:13

« Bez nadpisu

Jajaj: vzprimene narovnane natazene...
    tv je certifikovany prekladatel. >:D :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.09.05  19:08

« Bez nadpisu

Vystrete je opak pokrceneho, ale ako to poviete po cesky... vzprimene snad?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.09.05  18:25

« Bez nadpisu

Luf: já si u Megana budu opěradlo sedadla na max. vztyčení (zde není žádné kolečko jak u jiných aut, jen páčka povolit-nastavit-zajistit), tedy nejvíce co lze mít to kolmo a snesl bych ještě krapet víc. Sedadlo totiž musím mít dole (jsem dlouhej tak abych nekoukal stropem ven) a ono se snižováním jakobysi zaklání, tj. pro spodní polohu sedadla je pro mě trochu moc položené opěradlo - jsem zvyklý sedět zpříma zadkem opravdu na konci židle a ne jak někteří tzv. napůl, příp. ještě opěradlem "na ležení". Pak mám tím pádem ruce tak že nedosáhnu na volant (dlouhý nohy, tj. sedadlo daleko od pedálů), takže si musím přitahovat volant k sobě (rád bych ho měl max. zastrčenej v palubce). Nicméně se mi sedí (bude sedět) pohodlně, jen ta výška do stropu nic moc a v dolní poloze židle na mě možná velký sklon, ale třeba si zvyknu... Takže vlastně sedím přesně jak Crash test dummy a takto byly projektovány zádržné systémy. Kdo sedí vleže, letí napřed půlmetru do pásů a pytel startuje proti němu, takže se v půli potkají... Já se tlačím do opěradla a instinktivně sedím co možná daleko.
    PP: sleva -110 Sedan platí dál, sleva -110 Confort (libovolná karoserie) skončila na konci srpna a byla nahrazena silnější motor ze stejnou cenu, která je blbější. Tudíž co píšu mé story, tak to bylo ze 30.8., kdy jsem objednával vědom si toho že o prázdninách je okurková sezóna a pak už bude jedině hůř. Sedan (nevadí-li ti že je z Turecka) je v provedení Sport way stále velmi atraktivní kup. (koupě)
    Jazyková: co je to vystreté???
  • 00 Reagovat !

foto

14.09.05  18:05

« Re: Re: Sedenie

Sedim takto: sklon operadla 14 stupnov (cca. od oka, ale je to hodne vzpriamene), sedacka najvyssie mozne aby mi nevadil strop, sedak vo vzdialenosti, aby sa mi dobre mackala spojka (ked je uplne vyslapnuta, koleno nesmie byt vystrete); volant si nastavujem na najvyssiu polohu a vzdialenost taku, aby som si pri normalnom sedeni na vrch venca volantu polozil vystretu ruku v zapasti. Bedrova vystuha nastavena na maximalnu tuhost, hlavova opierka tak, aby vrch bol zarovno vrchu hlavy a sklonena aby sa takmer dotykala temena. A ku tomu nastavit spravne vysku pasu a mozem pohodlne cestovat.
    Ku tomuto sposobu sedenia (okrem tej vysky opierky hlavy) som dosiel skusanim sam a potom som o tom kdesi cital nejaky clanok a tesil sa, ze som intuitivne dosiel na spravne sedenie :-)
    BTW tym, ze sedim dost vzpriamene a mam vysoko volant, mi napriklad vobec nevyhovuje Laguna - volant ma maly rozsah nastavovania a neda sa dat dost vysoko. Dobre sa mi sedi v Espace a Moduse, perfektne v Sceniku (ale zase mi vadi radiaca paka; som zvedavy, kedy vymyslia nastavitelnu radiacu paku) a VelSatise. Clio malo problem, ze ked som mal spravne sedak, mal som daleko volant. Fabia je OK, v novej Oktavii som nemal pohodlie, ale uz si nespominam preco.
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 14.09.05  17:34

« Bez nadpisu

to tamtam:
    ja psal o 60-áti,proto protože v konfiguratoru i u prodejce kde jsem byl byla furt sleva na Grandtour 60tkc,pouze na sedan 110tkc (evnt.120tkc) a to u vsech verzi,nejak to nechapu...ale bud rad ze ji mas,i kdyz ja bych ji chtel taky >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…