Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re:
IT: s yyyyy som to bral iba ako spestrenie dna :-)
ja som inac nechcel naznacit ze je to sracka a tak. Len som bol proste hodne prevapeny a dovod klepania som proste nehladal. Mozno uz malo najazdenych 200tkm, kto vie :-)
yyyyy: 2.0i ale netreba az tak tocit, akurat ze si ten motor asi nik nekupil. Ako konkurecia 1.9 to je ale urcite. Horsiu bude mat leda sptrebu a o hluk by sa urcite postarala 6st. prevodovka. Ked som vyberal, tak s tmto motorom predvadzacku nemali. Skusit sm ho chcel, lebo vykon ma neoslnivy, ale ktutiaci moment dost dobry, ked sa nemylim cca 190 a to pod 4000 ot.. -
"-- skrytý --" 23.09.05 05:35
« Bez nadpisu
Luf: jsem připraven, že mě najdeš a obejdeš mi auto s kartou... Ale když mi dáš včas vědět, můžem skočit do garáže a "aj do vnútra ťa s tou kartou možem sadnúť pustit - čiže si to vela želáš...." Červená Roy - a hele, voni už to totiž asi mají v tom Španělsku vyrobený, víš jak by byli nasr... kdybych jim teď řek ať si to vezmou zase zpátky a nechoděj mi s tím na oči do doby než to přemalují nejmíň na zeleno??? >:D >:D :D -
"-- skrytý --" 22.09.05 22:57
« Bez nadpisu
To dCi je naozaj neobycajne tiche. Moznoze ten konkretny motor bol dajako vadny, ale velmi tomu neverim. Skor by sa mohlo stat, ze niekto urval alebo zabudol vratit na povodne miesto spodny kryt pod motorom alebo tlmiacu vypln na kapote. Vyskedny prejav potom mohol byt taky, aky bol.
Ze ma 1.6 pri istych otackach taky zvuk, aky ma? No vsimnite si to nasavacie potrubie s tolkymi rezonatormi pomaly ako Alonsova raketa. Za nejakych podmienok to zarezonuje a potom to pocut. Ale odplata za to je priebeh vykonovej krivky. -
« Re:
>vy se tu chytáte za slovíčka o klimě <
ale ano, uz som dobry .... ja som len naznacil ze je normalne u tohoto auta ze vnutri je ticho a vonku prekvapive nitovanie, to este nemusi byt chyba (to samozrejme neznamena ze sa tym skutocna chyba vylucuje)
mne naopak vadi benzinak ktory je naopak vonku relativne tichy a vovnutri pri urcitych (a hodne vyuzivanych) otackach huci (duni - zvlast pri kombiku), to bol asi najpodstatnejsi dovod preco som dotoho dizla siel -
"-- skrytý --" 22.09.05 17:45
« Bez nadpisu
Miro+yyyyy: mám pocit, že původně Miro chtěl a vyjádřil údiv nad hlučným 1,9dCi, což se může docela klidně stát a nějak jste do toho zamotali klimu a aby ta diskuse měla smysl, chtělo by se vrátit k původní myšlence, tj., jestli i dCi může být hlučný(zmetek)a já tvrdím že může....vy se tu chytáte za slovíčka o klimě ;-) -
« Re: 1.9 dCi/TDi ?
yyyyy: hmm, ale stale je to o tom, ze tvoja ruka musi nieco mackat >:-[] ale ma tak napadlo, co ma automaticka klima spolocne s otvaranim okienok :roll: . V meste by som tu automaticku aj tak vypol, na kratkom useku je uplne zbytocna a viac urobi otvorene okienko ;-) pri ktorom ma vyrusi rapkajuce 1.9 dCi :*) . Keby si si kupil 1.6, nemusel si ma rusit rapkanim -
"-- skrytý --" 22.09.05 14:14
« Bez nadpisu
Miro: jenže každému výrobci se občas nějaký kus nepodaří. Psal jsem to v diskusi u Avensise: já chtěl strašně Mazdu6. Naftu. Jeli jsme předváděčku a ten motor, seč common rail, byl hlučnější, než TDI Octávka, kterou jsem tam přijel. Šok. Žena tvrdě zaprotestovala, prodejce mi hned nabídl vyzkoušení dalších dvou, ty už měly motor tišší, sice to nebylo ještě 100%, ale hl. zase barva byla nepřijatelná...nakonec jsem vzal Lagunu. Vím, že majitelům Mazdy se to nebude líbit, ale to auto s asi 1300 km, seč motor krásně zahřátý, tak na vonoběh překonával motory VW a při jízdě také žádná sláva. Prostě špatný kousek, víc bych v tom neviděl. Možná by si to auto bylo již tehdy zasloužilo 6.stupeň, jen naokraj.
Takže je možné, že podobně se nepodařilo Renaultu. Jde jen o to, jestli máme to štěstí či smůlu, ale je to smutné konstatování, co si budeme povídat.... -
« 1.9 dCi/TDi ?
tak dnes ma prekvapilo. Siel som po chodiku a pocuem rapkanie ako od TDi, otocim sa a uvidim len jedno auto a to 1.9dCI MGT v cervenej metalize. evravelo sa ze tie motory maju byt vyracne tichsie ako TDi ? Ale fakt ma to sokovalo, lebo ten zvuk bol hodne traktorovy. Soverovala ho pekna, spokojna pipka :-) -
« Bez nadpisu
Umývání v myčce: měl jsem kdysi Mazdu 626 (r.v. 1992), ta měla nad koly hodně vystouplé blatníky. Auto jsem umýval jenom v myčce a po roce bylo na sluníčku perfektně vidět rýhy na autě, zejména na blatnících. Od té doby žádné další auto nevidělo myčku blíž než ze 4 metrů. Koupil jsem si WAPku, šampon, vosk, atd. Umývám si to sám a je to perfekt. Čau
MGT 1,6 16V -
"-- skrytý --" 21.09.05 22:03
« Re:
miro: Bohužiaľ nestíham absolútne nič, skúsim zajtra alebo v piatok skočiť do Istrosu. Čo som ale pozeral, tak podľa webu akcia na SportWay už skončila 8-s
Uvidíme, čo bude. Chystám sa ešte omrknúť Stilo, tam by som sa s cenou dostal ešte nižšie, než s MGT :shock:
Čo sa týka farby, tak jednoznačne červená metalíza. Škoda, že SportWay nemá béžový interiér, ten mi veľmi z Fabie bude chýbať :*)