Zkušenosti s Meganem Grandtour???
"-- skrytý --" 26.09.05 19:42
Tak som dnes obehal všetky Renaulťácke predajne v okolí - výsledok: úplná katastrofa. V Istrose aj Kestleri som si pripadal, ako za komunizmu v mototechne - "nemáme, neotravuj" :x
SportWayov je na sklade už len zopár, všetko 1.6 16V s metalízou. Cenové zvýhodnenie už skončilo, zostalo jedine -50tisíc v prípade leasingu. V Istrose tvrdili, že to platí len cez RenaultFin, Kestler zasa pre ľubovoľnú spoločnosť. Dokonalý chaos. Ani v jednom sa nedalo s cenou nič robiť, proste cenník a hotovo - napriek tomu, že som zdôrazňoval, že kritériom výberu je pre mňa najmä cena.
Chystá sa nový SportWay, ale veľké pozor - zasa budú vychádzať z Pack-u, ale bude navyše len klíma, rádio s CD a lakťová opierka. Cenovo to bude +20tisíc k cene Pack-u. Už nebude dažďový ani svetelný senzor, ani el.okná a zrkadlá :*)
No nič, MGT vypadáva z hry :'-( Nasleduje preskúmanie Stila >:-[] No a v najhoršom prípade počkám do jari, či Renault znova niečo nenachystá :?: -
"-- skrytý --" 26.09.05 17:39
Tamtam: tak uz sa Ti to krati! Moj Megane bol vyrobeny presne jeden tyzden a jeden mesiac pred predanim auta na SK. Zo Spanielska mal vyrazit vo stvrtok, do Viedne prist v sobotu, v pondelok na uzemie SK a utorok do predajne. Trochu sa to natiahlo, ale nakoniec prisiel asi iba o den alebo dva neskorsie, ale to presne neviem, nebol som vtedy na Slovensku.
PS: nezabudni podrobne referovat prve dojmy! -
"-- skrytý --" 26.09.05 17:15
IT: jaj, tak prepac. Mne po prvom precitani sa zdalo, ze si kamenny a po vcerajsku zatrpknuty zastanca nejakej inej znacky, povedzme Ferrari alebo McLaren :)
O tom, aka je vacsina servisov a zastupeni Renaulta vie snad uz kazdy svoje po precitani tohto fora. Ale to s F1 fakt nema nic spolocne.
Ano, renault je skvely, Alonso zvlast, ked vezmeme, ze Renault je evidentne o trochu pomalsi ako sucasne McLareny (sice nie cely tento rok, ale predsa) a napriek tomu to vyhral, tak to musi byt iny hrac. Okrem toho kto mal moznost pocut Alonsa rozpravat nazivo, tak musi uznat, ze je to totalne iny hrac ako horenosovsky Schumacher a predtym Senna. Mozno prave ten jeho pristup, ze vlastne nejde az o tak vela :-) (haha) mu zabezpecil dostatok pokoja a rozvahy... -
"-- skrytý --" 26.09.05 15:56
« Re: Spotreba Megane Sedan 1.4/72kw
Miro: 100% souhlas, hl. s pneumatikama to byl šílený úlet úředníků-to nemohl vymyslet normálně uvažující člověk
tv: pozerám a čítám,už asi 30 let.... ale jako majitel Renaulta snad mohu, když jsem jim dal peníze, hodně peněz, tvrdit, že na kvalitu auta to nemá přímý vliv a na zlepšení úrovně servisu už vůbec žádný, bohužel.....už vidím, jak v "mém" ex-servise a ex-prodejně se chvástají, že Renault vyhrál F1 a přitom jsou to diletanti. Já měl tohle na mysli, ani v nejmenším nezpochybňuji úspěch firmy Renault, naopak, jsou dobří.Skvělí!!
Ale jinak jedině jako informace do toho prospektu. ;-)
Nepřímý vliv se třeba najde časem: nějaký konstr. prvek se v modifikaci bude používat u sériového auta, viz variabilní časování motorů Honda pro F1 a pak aplikace do sériové výroby-to byl před pár lety fofr.Myslím proměnlivý zdvih a úhel otevření ventilů.To byla Honda rychlá.
Jo, tovární opěrka hlavy pro děti v autosedačce u Renaulta je modifikace z F1. -
IT: ale urcite sa najde dost ludi co si povie: ked maju bezchybnu formulu, preco by nemali bezchybne auta!
Ale je to jedno. Ja osobne som minulu sezonu drzal Ferrari ( ferrari za posledne 4-5 rokov) a Renaultu. No a tento rok mam zase majstra sveta, aj ked v modrom. Bolo nacase aby to uz nebol Schumi. Uz sa to proste nedalo pozerat, aj ked tento rok to tiez moc nesledujem. Dost tych pravidiel je mi proti srsti ako:
- nemoznost tankovnia po kvalifikacii
- nemozna aspon jedna vymena pneumatik -
"-- skrytý --" 23.09.05 20:06
To su take reci... Mercedes ma 6-stupnovu, preco ju nemam ja...? Som zvedavy, kedy nejaka automobilka vymysli desatstupnovu len tak z tej srandy, aby mali o styri kolieska viac ako ini...
Podla mna je stvorstupnova v autach triedy Meganu a aj vyssie az-az vzhladom k uzitku, vahe, zlozitosti konstrukcie prevodovky a cene. Trojstupnova by bola vazny problem, ale stvorstupnova s overdrive je OK. -
"-- skrytý --" 23.09.05 16:44
« Re: automat
Proc myslis ze 4st. automat ma malo kvaltu? Ja si myslim ze jich ma tak akorat. Nerikam, takova automatizovana(robotizovana) prevodovka, to je vlastne klasicky manual, tam se tech kvaltu hodi mit vic. Ale u automatu s menicem ktery pred vlastni prevodovkou dela plynuly prevod cca 1:1.03 az 1:3?
Ja jsem nahodou s tou prevodovkou spokojeny. -
« Re: Re: 6 kvalt - hlučnost
povodne som chcel benzina 2.0 a to este automatikou ale preslo ma to ... 1.6 sa mi zdala hlucna, potom mi nanutili na vyskusanie dizla (povodne som dizla vobec nechcel - nesedelo mi to - skusenost s TDI) a bolo rozhodnute - prijemne ticho a siel velmi pekne za plynom - a este k tomu vyhoda spotreby ... no a ktomu hluku vonku - no ano, proste na studeno vonku klapoce, mna to netrapi, vnutri to nepocut -
« Re: 6 kvalt - hlučnost
citronek: toto si kde vystrihol ?"a nebyla to 6 st. převodovka?"
ja som pisal nieco v spojitosti s motorom 2.0 a myslel som to tak, ze ten dvojliter uz asi nebude tak hlucny ako 1.6, ked ma tazsiu 6 a nemusi tolko tocit, aby auto slo napr 140 . Reakcia na to co pisal yyyyymne naopak vadi benzinak ktory je naopak vonku relativne tichy a vovnutri pri urcitych (a hodne vyuzivanych) otackach huci (duni - zvlast pri kombiku), to bol asi najpodstatnejsi dovod preco som dotoho dizla siel

tamtam: ať ti to dobře jezdí a vítej mezi námi renaulťáky ;-)