Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 07.11.05 23:03
« Bez nadpisu
Na tie hadicky, ktore vidno pod kapotou - mam na mysli hadicky ostrekovaca - sa velmi nestazuj. V Megane idu pekne cez motorovy priestor, cim sa voda ohreje a trysky v zime nezamrzaju.
Na Berlingu to mam presne naopak - hadicka ide kapotou, ale az za tesnenim motora, teda v +/- vonkajsej teplote. V zime som snad este ani raz nemal dobre fungujuci ostrekovac napriek -40 stupnovej kvapaline, ktoru uz defaultne pouzivam bez riedenia. -
"-- skrytý --" 07.11.05 17:34
« Bez nadpisu
Tenhle právě mám - je to oranžový LCD ktreslící přímo který jedny dveře jsou nedovřený a pochopitelně i kufr. Druhá varianta je červená kontrolka ve tvaru autíčka které má (myslím) všechny 4 dveře otevřený a rozsvítí se vždy když je někde nedovřeno - ta je ale červená, není v barvě toho podsvícení. Jednoduše řečeno mám oranžový autíčko co otvírá všechny dveře a existují i červený ne tak hezký... :D -
PP. 07.11.05 17:05
« Bez nadpisu
tak to by mě fakt naštvali,kdyby mi do Sportwaye dali lampu jenom dopředu a v nějaké verzi pro sociály (to byla ta s kterou jsem jezdil,s černými špígly za 335kkč) by byla i vzadu :-( :-( >:D >:D
ale to teď není důležité (i když ne tak docela... ;-) 8-s ),hlavně aby mi už to dovezli,už začínám být nějaký nesvůj,nějakou lampu-nelampu jim i odpustím...
tamtam:
jo a jak jsi psal o tom displeji znázorňující auto,ty ho nemáš červený jako tady?
[odkaz] -
"-- skrytý --" 07.11.05 16:36
« Bez nadpisu
Lampičky: myslel jsem to tak, že ne každá verze má po stranách samostatnou sekci (jednu, dvě nebo žádnou), kde je další žárovka a další samostatný spínač jako čtecí - centrálním světlem jsem pak myslel to vlastní světlo. Pochopitelně je buď jen nad přední řadou sedadel nebo vpředu i vzadu. Teď jsem to zamotal tak že to musím vysvětlit příkladem:
- nejhorší varianta (co jsem viděl): jedna lampa nad předními sedadly, obsahuje světlo spínané dveřmi a pravou čtecí lampičku (pro předního spolujezdce). Pravděpodobně obsahuje 3 žárovky, otevřením dveří svítí všechny 3, spolujezdec si může zapnout svojí
- nejlepší varianta (co jsem viděl): dvě lampy nad přední a zadní řadou, obě mají centrální světlo a levou + pravou čtecí lampičku. Dveřmi svítí vše (tedy 6 ks stropních žárovek), každý pasažér včetně řidiče má možnost si rozsvítit své světýlko.
Když se místo žárovek (W5W) použije LEDka (bílá - do parkovaček), svítí to z ní docela pěkně ostře bodově (jen spolujezdci do klína) a už dost na to, aby spolujezdec přečetl mapu a současně dost málo na to, aby to za jízdy v absolutní tmě rušilo řidiče - žárovka naopak svítí tak všelijak všude a mě za jízdy vadí...
Odhlučnění: byl jsem dnes přímo v Mikře a materiál jsem viděl. Ještě si musím prohlídnout kapotu a možná se do toho pustím... -
"-- skrytý --" 07.11.05 16:07
« Re: Blinkry
Me se to stalo o vikendu a byl jsem prijemne zaskocen, nebot mi prodejce pri prodeji rikal, ze moje auto to ve vybave nema kdyz jsem se na tuto funkci specialne ptal, zjistil jsem taky, ze to dela v okamziku mirneho vyboceni, pokud intenzivne brzdim a jedu rovne, nesepne se to -
"-- skrytý --" 07.11.05 14:54
« izolacia kapoty
to tamtam: dobry napad s tou izolaciou kapoty. S tou izolacnou foliou by sa dal mozno aj vyriesit problem co spominal pred nedavnom tusim Slon72.
Ak strcite ruku pod kapotu smerom od celneho skla, tam kde mate ostrekovace na predne sklo, tak zistite ze vam prsty vlezu az do motoroveho priestoru. Je tam cca 1cm diera, cez ktoru Vam ide vzduch z motora rovno do otvoru kde sa nasava vzduch do kabiny. Tesnenie proste nedolieha od spodu na kapotu, zasa jedna super vec na Megane, aspon na tych z roku 2004 a skor vyrobenych.
Musim pozriet ako ta kapota od spodu vyzera, ci by slo nalepit tu foliu tak aby vyplnila tuto medzeru. -
« vrčení motoru
Poslední dobou když jedu bez rádia, tak sem si všiml, že po vytočení nad 3500 ot/min a povolení plynu vrčí motor jako setrvačník jak padaj otáčky. Hlavně je to znát na okreskách kdy se na čtyrku rozjedu a před zatáčkou pustím plyn. Motor je benzín 1,4. Nevšimli ste si toho někdo? -
"-- skrytý --" 07.11.05 11:49
« Bez nadpisu
Tak jsem si dnes v salonu prohlížel SportWay (česká verze) a měl jen přední stropní lampičku a v ní jen jednu čtecí lampičku (spolujezdec) a centrální světlo. Slovenský SportWay má spolehlivě lampičky pro řidiče i spolujezdce a současně i zadní světlo taktéž s čtecími lampičkami pro cestující vzadu - je to sice relativní drobnost, ale potěší...
PS: kdo to tu už řešil hlukové tlumení kapoty pro benzín?? Já dnes ve firmě Mikra viděl samolepící filc s Alu folií cca 1.5 cm tlustý (v metráži) za 495,-Kč/m2, kterým by šly nádherně vylepit plech kapoty mezi žebry a následně za cca 1.100,-Kč to celé přetáhnout origo odhlučnovacím "kobercem" co dávají do naftových verzí?? Co mi k tomu kdo můžete říct?? Jde mi nejen o hluk motoru, ale hlavně o tepelnou izolaci (sálání tepla do plechu kapoty po odstavení auta - na slunci se pak rozpálí přes 80°C a škodí to laku) a taky trochu kvůli estetice, kdy haubna plná nějakejch žeber a přes to jakési hadice ... myslím že by to smysl mít mohlo... -
"-- skrytý --" 06.11.05 22:04
« ruzna vybava
Kdyz ted koukam na slovenske stranky, musim konstatovat, ze pro uzivatele prinasi vic nez ceske, take jsem se koukal na specifikaci meho auta Megane 1,6 16V (115k) Sport Way (5-dv.) a zjistuji, ze ma nektere veci v nabidce ktere u meho auta postradam. Opravdu nevim podle ceho se u Renaultu delaji konkretni akce. To ze ma ten samy model v konkretni akci pokazde jinou vybavu asi odpovida i tomu, ze v servisu potom nejsou schopni dodat ten spravny nahradni dil. Asi je to specialita Renaultu. -
"-- skrytý --" 06.11.05 21:35
« Bez nadpisu
PP: zkus na tý slovenský stránce do sekce myslím ceny - jsou to takový dvě šipečky a první je myslím výbavy druhá ceny v roletě tvého auta, když si napřed vybereš motor. Sice se to jmenuje ceny, ale je tam rekapitulace celý výbavy... Nechce se mi to teď celý hledat ale prostě to tam někde takhle je... Když neuspěješ najdu to a pošlu link. -
PP. 06.11.05 21:14
« Re:
Tak buďto jsou ještě rozdíly typu sedan-hatch-kombi nebo se jedná o inovativní úpravy ze strany Renaultu.
Já jsem psal o sedanu 1.4 a baterka byla bez krytu pouze na motoru byl jednoduchý plastový kryt částečně kryjící vrch motoru,ale třeba svíčky s kabelama byly vidět.Nebyla to taková ta plastová kostka jako na Meganech dCi nebo na Fabiích

Ad vystrazne blinkre - spustit by sa mali vtedy, ked sa aktivuje brzdovy asistent. Aspon u mna to tak je. Najviac ma ale dostavalo (teda kym som si na to zvykol), ze osm ich pocas toho prudkeho brzdenia vzdy stihol rucne zapnut v snahe prestat blikat. ;-)