Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 10.11.05 16:17
« Re:
Z vlastni zkusenosti vim, ze pro soud je rozhodujici, jedna-li se o vadu ci nikoliv a nerozlisuje je-li mala velka stredni tlusta, proste vada tam je a tim to konci. Ber to tak, ze by se vsude vedli nekonecne diskuze s prodejci je-li to vada zavazna nebo neni. Vracel jsem napr. penize zakaznikovi v pripade, ze se u nokie pri nahledu do promeskaneho volani telefon restartoval a nebyl k dispozici v tu chvili sw ktery by to vyresil. take by se dalo rict, ze te to neomezuje, nebot telefon jinak normalne fungoval, tj. volal, prijimal hovory jen ses nespel podivat do vypisu promeskaneho volani. To nas jen prodejci stale presvedcuji, ze u aut je tomu jinak, ale ver tomu, neni! -
"-- skrytý --" 10.11.05 16:07
« Bez nadpisu
Ať tak či jinak - díky za rozšíření obzorů... Mám ovšem taky ten dojem že se jedná o náhrady v situaci poruchy na cestě (dokonce nějaké limity v km že musíš být dál než někde - ne že jsi ve 4. ulici od baráku), kdy hradí příjezd a práci mechanika (do limitu "něco") a zůstane-li to i tak nepojízdné, pak odtah k opravě a stylem výlučně nebo nějakou další alternativu typu vlak zpět, vlak dál nebo auto nebo nocleh pro všechny kdož v tom seděli než se to zastavilo - ovšem současně ne výše než počet míst dle TP (to pro případ že by v tom zrovna jelo 9 cikánů...) >:D >:D Píšou že nehradí tu vlastní opravu - no ale tu zase by měl platit výrobce (záruka), takže pro mě z toho vychází že já to mám gratis??? Asi budu večer číst... -
« Bez nadpisu
Tom69: s tymi poruchami je to trosku inac, musi sa jednat o 3 rovnake alebo3 rozne poruchy, ktore ale neumoznuju RIADNE POUZIVANIE vozidla.
Ak sa ti teda napr. pokazi stahovanie okna, alebo central... nema to vplyv na riadne uzivanie vozidla, a auto ti nevymenia...
Je to presne v sulade s platnou legislativou (ta je v tomto rovnaka v SR aj CR) -
PP. 10.11.05 15:45
« Bez nadpisu
Půjčování náhradního vozidla není ze zákona,ani to není dobrá vůle prodejce.Je to věc rozsahu asistenčních služeb,které se poskytují po dobu záruky,konkrétně u Renaultu je to Renault Asistance,která se poskytuje s koupi nového vozu,v podmínkách k výše uvedenému je pak specifikováno čeho všeho se to týká-odtah,poskytnutí náhr.vozidla - a jeho třída :!: ,zajištění noclehu,náhradní doprava,etc. -
"-- skrytý --" 10.11.05 15:16
« Re:
Mas naprostou pravdu, ze zakona pro prodejce nevyplyva povinnost zapujcit nahradni vyrobek, je to pouze o dobre vuli a moznostech. Co se tyka opravy, musi byt vyrizena do 30 dnu, po vzajemne dohode (nemuze ti to prodejce naridit - musel by si s tim vyslovne souhlasit, napr. na zaklade nejakeho bonusu) lze reklamaci prodlouzit na 60 dnu. Pokud neni reklamace vyrizena do 30 dnu, jedna se ze zakona o neopravitelnou zavadu. Prodejce nemuze ani udelat to, ze by vzal dil z jineho, napr. lehce ojeteho vozu a soucastku ti tam dal aby stihl termin, je jen otazka, zda-li bys to poznal. Cetl jsem v SM, ze Auto Stangl operuje flotilou fabii, ktere bezplatne zapujcuje jak servisum tak zakaznikum, jen si myslim, ze by na to asi nikdy renault nepristoupil, aby ses prohanel ve fabii. -
"-- skrytý --" 10.11.05 15:06
« Bez nadpisu
Podle mě tedy zapůjčení náhr. auta po dobu opravy není povinnost (a už vůbec ne ve stejné třídě)... Co mě je známo tak kupující má nárok na bezplatnou a úplnou opravu vady reklamované věci ve lhůtě do 30 dní od předání a o tuto dobu (myšleno dobu kdy věc nemohl užívat) je mu pak následně prodloužena záruční lhůta (na věc jako celek - ne na tu opravu samotnou - ta pak může být klidně i delší). Takže po dobu co se auto opravuje v servise záruční doba neběží. Ze zákona nesmí být delší než 30 dní a jedna stejná vada se smí opravovat nejvýše 3x, pak se klasifikuje jako neopravitelná a bránící a blblabla.... Ale že by se někde nějak v zákoně upravilo, že zákazník má nárok po dobu opravy na další věc stejného druhu jsem upřímně ještě neviděl... Příklad: koupím foťák ten ale nefotí dám ho spravit - půjčí mi snad po tu dobu automaticky druhý stejný?? Asi těžko. Takže já bych to chápal jako nadstandard servisu vyjadřující dobrou vůli nějak dle možností vyjít vstříc, zákonný nárok ovšem neexistuje. Jinak by musel servis disponovat způusobilou flotilou x kusů y druhů vozidel k zápůjčce, aby všechny situace že se 10 meganů nebo 8 lagun či 7 masterů naráz sjede do jednoho servisu uplatnit reklamaci... :shock: :shock: Pokud se ovšem pletu rád se nechám poučit, ale ani u škodovky (dokonce: český výrobce vs. česká legislativa) tomu nebylo jinak - vl. zkušenost. Místo Fabie Ele s reklamovanou nefungující klimou mi půjčili 40kW felicii s okny na kliku - ale byl jsem rád že jsem mohl nějak jet domů a nemusel na vlak a tak jsem to i chápal... -
« Bez nadpisu
To PTF: Budeš sa divit ale neprekvapil si...Mne sa nezamykal kufor a auto som mal v servise presne 29 dní...Tiež objednavali riadiacu jednotku z Viedne, tam nebola takže sa čakalo na kamion z Francuzska...
Čo sa týka náhradného vozidla tak su povinní dať Ti vozidlo v rovnakej triede, čiže by sa nemalo stať, že prídeš s Lagunou a odchádzaš Thaliou...
Realita je však taká, že nie vždy je nahradné vozidlo k dispozícii.Mne poslali auto z požičovne až pred dom.Golf V v automate... :roll: .
V žiadnom pripade by som neodišiel na niakom kýbli ala rozmrdané Kangoo...
----------------------------------
Scenic II 1.5 dCi -
"-- skrytý --" 10.11.05 09:26
« Re: Re: Renault Megane Grandtour -Sportway- 1.5dCi - 106 k -
To PTF: Mozem len potvrdit Mirove slova. Bohuzial Renault servis funguje tak ze prides s autom ktore ma problem oni ti rozoberu auto zistia kde je problem, naspat ti ho poskladaju a objednaju ta na dalsi termin ked uz budu mat ND. Potom prides druhy raz, zasa ti rozoberu a poskladaju auto a mozno odstarnia problem.
Vrzganie dveri, s tym sa zmier to je pravdepodobne vlastnost, co viem tak to robi vela meganom.
Celkovo vrzganie cohokolvek v interieri pri prejazde nerovnosti je slabinou vela meganov, stredovy panel, dvere,.....tiez sme to uz par krat v diskusii preberali. Staci si vypnut radio a chvilu jazdit s vypnutym radiom a hned clovek zisti co kde vrzga. Hlavne s bliziacou sa zimou sa to "zlepsi"
Vzhladom ine zavaznejsie problemy ktore tu poniektori mame je problem s vrzganim interieru uplna banalita. -
« Re: Renault Megane Grandtour -Sportway- 1.5dCi - 106 k - 6 k
PTF:s nedostatkom ND je to uplne normalne. Toto je pekna slabina aj SR servisom. Oni na sklade nemaju hadam nic. Ani bezny spotrebak. Na brzdove kotuce a platnicky som cakal skoro dva tyzdne. Ja neviem ako robia tie garancky. Ale viem, idete na garancku, vymenia olej a filtre a ak je treba menit brzdy, objednaju sa na iny termin. Takze zbytocne navstevy v servise, strateny cas. Ked mi blbli vsetky 4 klucky( zamykanie auta) a senzory( odomykanie auta) tak to bola oprava na 4x, lebo nemozu vymenit vsetko naraz, mozno pomozu vyenit len prve dve klucky, alebo en jedna strana. Reku o.k, vymente to postune, a testujte, len ma neobjednavajte na x-krat a objednajte celu sadu na auto. Neda sa >:-[] . Oni sa snazia asi oto, aby si sa v servise citil ako doma :-) -
"-- skrytý --" 10.11.05 07:29
« Bez nadpisu
A s tím oknem je to skutečně tak,impulsní je u Sportwaye jen jedno.
Slovensky Sportway ma impulzne vsetky styri. ;-)
Mam vsak dojem, ze sme tu uz niekedy predtym diskutovali logiku tych stavov ako je zapnutie zapalovania, otvarania dveri a okien apod. a odniesol som si z toho taky nejaky dojem, ze dieselove verzie maju tu logiku volajaku cudnu, zatialco benzinove su pouzivatelsky prijatelnejsie. -
PP. 09.11.05 22:55
« Bez nadpisu
PTF:
zatím ti nezbude nic jiného než čekat.Na opravu vzniklé poruch mají 30 dnů,pokud ti to do té doby auto neopraví považuje se porucha za neodstranitelnou a máš nárok na vrácení peněz nebo výměnu zboží,takový je výklad zákona...jenže žijeme v ČR že... ;-) :'-(
A s tím oknem je to skutečně tak,impulsní je u Sportwaye jen jedno. :roll: -
"-- skrytý --" 09.11.05 21:22
« Re: Renault Megane Grandtour -Sportway- 1.5dCi - 106 k - 6 k
"Slavte s námi"
Dnem konání srazu je sobota 19.11.2005 od 10.00hod v Praze na volné ploše parkoviště obchodního centra METROPOLE ZLIČÍN [odkaz] . Zúčastnit se mohou samozřejmě i majitelé dalších značek, kteří mají obdobnou zkušenost.
Cílem setkání je upozornit na zaběhnutou praxi prodejců nových vozů, kteří jaksi zapomínají, že dle zákona má zákazník nárok na výměnu výrobku či odstoupení od kupní smlouvy po 3 stejných nebo 4 různých opravách. Automobily nepodléhají, co se týče uplatňování odpovědnosti prodejce za vady, žádnému speciálnímu zákonnému režimu. -
"-- skrytý --" 09.11.05 20:50
« Renault Megane Grandtour -Sportway- 1.5dCi - 106 k - 6 kvalt
Zdravím všechny majitele "kvalitních" vozů Renault Megane II,
opět přicházím, abych sdělil nové zkušenosti s mým,
v záhlaví popsaným vozem.
Auťák mám necelé 4 měsíce, najeto cca 14.tis km. Zatím jsem měl
většinou pozitivní zkušenosti, jen se objevovali sem tam nějaké hlouposti.
Minulý týden jsem ale při cestě městem ucítil zápach nafty v kabině, nejprve jsem si myslel, že jde o puch z auťáku předemnou. Jenže pak jsem stál sám na kraji silnice v přírodě a pak bylo jasné že to jde z motoru. Tak jsem zavolal ihned do servisu, kde jsem se domluvil že mi to
opraví.
Tak jsem se následující den dostavil, vytvořil jsem i seznam dalších věcí které mě vadily. Seznam všech otravných poruch 8-s :
1. Zápach nafty do prostoru posádky - důležitá porucha
2. Vrzání dveří spolujezdce vpravo vpředu + u řidiče (v menší míře)
3. nemožnost stahování el. okna spolujezdce při vypnutém motoru - jen
při kombinaci zařazeno+brzda+start, ale to se spouští i zbytečná elektronika. pri klasice zmáčknutí tl. START bez pedálů se dá spouštět pouze okno řidiče. (žádný velký problém, jen to sere)
4. menší protlačení a poškrábání levého prahu - toť následek 2 denního
užívání vozu mou kolegynní >:-[]
5. porucha navíjení roletky - krytu zavazadlového prostoru. Nešla navíjet, visela jak hadra. :roll:
V servisu vše uznali, všechny body budou opraveny na záruku, vyjma opravy karoserie, což musíme zaplatit my. Prý to bude během dne opraveno všechno, tak jsem vyfasoval náhradní vůz R. Kangoo a frčel pryč (děsné auto to Kangoo - 200tis km, dodělaný, bez posilovače řízení - nadřený jsem jak sviňa - neměly by jako náhradní vůz poskytovat vůz odpovídající úrovni, vybavení a reprezentativnosti mému vozu? Alespoň že je tak prostorné, ale jak na mě civí zákazníci, když dojedu v takovém vysavači... >:-[] )
No, v průběhu dne mi zavolali, že je roletka spravená, vrzání odstraněno (ověřím), stahování el. okna spolujezdce je dáno výbavou modelové řady Sportway, kdy je jedno okno impulzní a druhé jen obyč. elektrické. To mě nasralo, v objednávce nic takového nebylo... 8-s .
Další problém byl v tom, že náhradní díl za poškozený, z kterého uniká nafta (už nevím který..) nemají, že prý je ve skladu v Maďarsku. Musí se počkat, což mě začalo * více - práce jak na kostele a já nemůžu pořádně jezdit. No fajn, tak to bude do pátku (auťák jsem dal do servisu ve středu..) Pak mi dali vědět, že onen náhradní díl nedošel, ve Vespremu nebyl a tak že musí dojít přímo z francie. Tzn, že mé auto už týden a 1 den stojí v servisu. Omlouvali se mi, ale prý za to nemůžou. To už mě začíná opravdu * >:-[]
A proto se ptám, Vás, kdo máte s tímto zkušenosti, jak se postupuje v takovém případě? A taky se ptám, kdo za to vlastně může, neschopnost servisu? On problém nastává v tom, že mě čekají zahraniční cesty ale s
tímto náhradním autem-vysavačem se nedá nikam jet, to je děsné auto. Tudíž budou muset být cesty odloženy, což způsobuje komplikace.
Uvidíme jak se situace vyvine, jinak vytisknu velký plakát, zmíněný v jiné diskuzi a budu jej vozit v tom náhradním vozítku. A to jezdím po celé ČR, tak ať to všichni uvidí.
PTF -
« Bez nadpisu
To PP:podíval se do konfigurátoru a tam je skutečně cena 445 000kč u sedanu.A v testech se vždy píše tzv.oficiální cena. Článek byl samozřejmě dělaný na míru Škodě ale problém vysoké oficiální ceny Renaultů je jen jejicj problém.Už dávno mohli tuto cenu snížit,ale na hloupé lidi zkrátka platí velká sleva!Ačkoliv samozřejmě 445000 kč za Megana sedana/bez klimy!!/ nemá dnes co dělat s realitou.
Tím jsem samozřejmě nechtěl říct,že kdo koupí Megana je hloupý,ale prostě tento efekt funguje u všeho zboží nejen aut.

Jinak mě na Fabii opravovali nefungující klimatizaci na 6x (díky vlastní tuposti - nikoli že by se jednalo o složitost - i já laik už pak věděl kde má okruh netěsnost, jen oni nevěřili...) a nemohl jsem s tím pořídit vůbec nic než opakovaně přistavovat k opravě, protože to bylo na leasing a to je obchodní zákoník kterej termín výměna věci s neopravitelnou vadou vůbec nezná. Takže jsem měl de-facto jen permanentku do servisní sítě v celý Evropě na to furt dokolečka spravovat děravou rouru. I z toho důvodu jsem už teď platil Cash...