Zkušenosti s Meganem Grandtour???
"-- skrytý --" 12.05.07 22:07
« Chiptuning 1.6 ano ci nie ?
kedze sa tu davnejsie o tom uvazovalo, davam sem toto: www.mmracing.sk/images/content/meg2_16.p… />najviac ma ale zaraza ten stratovy vykon. Zbytocne ma motor 115koni, ked na kolesach je to trosku cez 80k !!! Sa cudujem, ze po chipe nedosiahli deklarovanych 153Nm. Mozno to poriadne nerozbehali, ako sa to tu popisovali, ze to treba prevetrat a potom taha. Ale je mozne, ze konkretny motor bol nevydareny, skoda ze nemerali pred, alebo merali a neukazali. Kto vie. Ale uz asi nik nebude platit tisicky za smiesne 4k :-) -
"-- skrytý --" 11.05.07 09:40
« Radio
No, je to tak, ako pises - ziadne stereo, kvalita AM/stredne vlny. OK, mozno o kapku lepsia, ale pekne to dokaze nastvat. Ani nie to, ze je horsi zvuk, ale ze sa to stale prepina. No a k tomu velmi neskoro reagujuce RDS (riesim to tym, ze ked to vypadava tak, ze sa to uz neda pocuvat, stlacim tlacidlo pamate stanice, ktoru prave pocuvam a na to RDS zareguje okamzite, by ma zaujimalo aka programatorska dusa toto zbabrala) a o radost je postarane. No a najvacsi sok - vyrobca Blaupunkt (mal som radio von uz niekolkokrat). Ide to s nimi dole vodou, stare desatrocne najjednoduchsie radio Blaupunkt Lubeck s RDS a kazetou ma urcite o dost lepsi prednes ako tento skvost.
Na tomto mieste by som mal ale zdoraznit, ze rozpravam ne o Megane, ale o Citrone C5, aby sa niekto nepomylil. A preto aj Mirovi vysvetlim, ze Megane ma naozaj volitelnu strmost zavislosti rychlost - hlasitost, ale C5 to ma iba v dvoch polohach - VYP a AUTO. AUTO funguje nie podla mojich predstav. Mozno je nacase skusit ten VYP...
Inak to by musela byt dost sranda odvodzovat zvuk radia od mikrofonu. Poznam zopar ludi, ktori nielenze hovoria hlasno, ale este hlasnejsie telefonuju. Bolo by zaujimave sledovat hadku radia s takymto clovekom, kto ma hlasnejsie hlasivky... Ale moznoze keby sa to vyfiltrovalo iba na nejake nizke frekvencie, povedzme do 100Hz, plus dat k tomu niekolkosekundovu filtrovaciu pauzu, mohlo by to mat nejaky efekt. -
"-- skrytý --" 05.05.07 14:11
« Re: Bouchání od přední nápravy
takze som sa tomu prejavu zase viac povenoval ale mam pocit, ze to tu je mrtve na radu. Takze v aute som hlavne spravil poroadok aby nic nehrkotalo.
Pre upresnenie, by som to co pocujem nenazval mozno buchanim, ale hrkanim. Akokeby ste buchotali v hrubostenom hlinikovom hrnceku vareskou. Je to presne ten zvuk. Prejavuje sa to najviac pri nizsej rychlosti na roletach, alebo rozbitej betonke. Mozno by to dobre hrkotalo na macacich hlavach. Skusal som aj ci nahodou nieje povolene koleso. Nic. Jedine co som postrehol, by mohla byt vola pri snahe zozkmitat koleso v horizontalnom smere. Myslite ze by to mohli byt tlmice ? ma niekto skusenost ? -
"-- skrytý --" 29.04.07 01:39
« Re: Bouchání od přední nápravy
takze nieco podobne istu dobu pocujem aj ja. Nieco ako plmene buchotanie plechu alebo PET- flase. Myslel som ze mi nieco buchoce vo dverach ci daka flaska pred spolujazdcom, ale nic. Woslik , ako si s buchanim dopadol ? co to bolo ? Pozeral som z bku pod auto, ci tam nieje uvolneny plech pri vyfuku. Stale mam ale pocit, ze by to malo byt od prednej napravy. Niekedy je ten zvuk dost vyrazny a posadka v aute nic nepocuje, len ja ako vodic ;-\ , neviem ci ma vyznam navstivit servis po mojich skusenostiach. Ako otestovat stabilizacne tycky alebo inu moznu pricinu ? co hladat ? -
"-- skrytý --" 26.04.07 11:00
« Startovaci karta
Mimochodem, umrela mi jedna startovaci karta do megana - auto ji ve vetsine pripadu nerozpozna ;-\ Obcas ji staci promackat, aby se "chytla". Odemykani/zamykani funguje bez problemu. Zajel jsem s tim do renaltu, a nastesti mi daji novou zdarma (auto mam jeste v zaruce). Pro info - nova karta stoji cca 3500 + 500 Kc za "sparovani s autem" -
"-- skrytý --" 23.04.07 18:41
« Re: brdzy - pískání, výdrž, kotouče
"vy tu píšete, že 30 - 40 tis. no tak buď si chtěji vydělat, nebo se juknu do manuálu a změřím si desky..." Ja mam 47k a desticky tak v polovine. Nove koupis tak za 700 Kc. V renaultu za ne chteji 2500, takze nebud blazen a nekupuj to do nich :-! . -
"-- skrytý --" 23.04.07 18:40
"-- skrytý --" 23.04.07 18:40
« Re: brdzy - pískání, výdrž, kotouče
"vy tu píšete, že 30 - 40 tis. no tak buď si chtěji vydělat, nebo se juknu do manuálu a změřím si desky..." Ja mam 47k a desticky tak v polovine. Nove koupis tak za 700 Kc. V renaultu za ne chteji 2500, takze nebud blazen a nekupuj to do nich :-! -
"-- skrytý --" 04.04.07 15:18
A v tom jses jisty...??? Dodnes nevim o jedinem pripadu ze by to kdy kdo v servisu dokazal vysvetlit/nastavit, kazdej to pouziva v tom rezimu ze trvale rozsviti (na pacce) a sviti furt - zhasina to s otevrenim dveri po vypnuti motoru, rozsveci to s nastartovanim motoru. Jenze to sviti cely a veskere palubni pristroje maji rezim "noc". Hele fakt jsem se tomu venoval a vyresit jinak nez jak jsem psal jsem to nedovedl... -
"-- skrytý --" 04.04.07 14:40
Copak na Méganovi nejde aktivovat funkce "denní světla"? Přes den svítí jen světla, nikoliv interiér a displeje jedou dál v denním režimu a je to plně komptibilní se světelným senzorem (řídí pak jen osvětlení interiéru). Peugeot to má a řek bych, že francouzský auta jsou si v tomto podobný. Navíc se Mégane dodává i na dánskej trh, kde je to standardní požadavek. Ostatně, ve Francii tomu proto říkají i "dánský světla".
Ahoj a všem mnoho šťastných kilometrů.¨
Frodo