Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 05.12.05 15:51
« Bez nadpisu
Chtel jsem se zeptat kdopak uz jste menil na Megane II zarovku v prednich mlhovkach??? Manual uvadi ze se jedna o neskutecne slozity ukon (navsteva servisu) a ze tam je H11. Podle me se tam leze po odejmuti spodniho krytu motoru za naraznikem - nebo se snad cely reflektor da nejak vysunout ven??? Akorat ta H11 (je-li to pravda) me mrzi, protoze dodnes jsem mel vzdy mlhovy svetla zabarveny do zluta (nejaky zarovky All season a podobny), ale v H11 nejde nic kloudnyho sehnat!!! Kdo vite vic??? -
"-- skrytý --" 29.11.05 15:51
« Bez nadpisu
Ja vim ze repra jsou vepredu demontovatelny pres mrizku - ale co mi rikal ten kolega, tak nemel ani draty, tj. v servisu rozebirali cely dvere proto, aby tam dotahly draty od sloupku... Jinak o tom vic nevim nez ze mu presne stejne nateklo do prihradky a servis to priznal ze to zpusobil pri montazi radia... -
« Re:
"Pokud bylo auto dodano bez radiopripravy, dodelavaly se repra v servisu (z vyroby v pripade ze auto nema radio nejsou!!) a tim padem se kompletne rozebiraly dvere - je to pak logicky dusledek teto demontaze. Muj kolega mel presne tohle na fungl novem aute a servis mu to musel opakovane nejak resit - pry tam blbe zalozili jakousi tesnici gumu. No znate to...."
Jedna se o predni dvere, a repro jsem si tam montoval sam. A to velmi jednoduse, rozhodne se ty dvere nerozebiraji cele. -
« Re:
při montáži repro do předních dveří se přeci dveře nerozebítají. Stačí pouze vyndat tu mřížku a vylovit přivodní kabel. To je asi nejtěžší. :-) Zadní repro sou horší. Minimálně u 3dv modelu je to rezebírání půl auta. A ještě sem nezjistil jak to udělat bez odšroubování předních pásů dole u podlahy. -
"-- skrytý --" 29.11.05 12:15
« Bez nadpisu
Pokud bylo auto dodano bez radiopripravy, dodelavaly se repra v servisu (z vyroby v pripade ze auto nema radio nejsou!!) a tim padem se kompletne rozebiraly dvere - je to pak logicky dusledek teto demontaze. Muj kolega mel presne tohle na fungl novem aute a servis mu to musel opakovane nejak resit - pry tam blbe zalozili jakousi tesnici gumu. No znate to.... -
"-- skrytý --" 29.11.05 11:55
« Bez nadpisu
Podla viacerych zahranicnych for je toto znama chyba. Riesia to nove vyplne dveri a ochranny plast reproduktora. Serioznejsi servisaci vymenia aj repro, pokial medzitym stihli zhrdzaviet. Trochu ma vsak zaraza fakt, ze vraj to uz malo byt davnejsie odstranene a do novych aut sa automaticky montuju nove vyplne uz vo vyrobe (ako inac).
Ako vsak pochodis u nas, to vsak neodhadnem, ale drzim palce. -
« Re: Megane Sedan a voda
podla mna blbo zavrete dvere ... az bude prilezitost, tak zober nejku nadobu a skus liat vodu na dvere na rozne miesta z roznych stran, ak sa ti to podari zopakovat, hajde doservisu ... ak im neukazes kde to tecie a ako to zopakovat, nic s tym neurobia -
« Megane Sedan a voda
Zdravim,
mam Megane Sedan II, stary tak 5 mesicu, najeto cca 13 tisic km. Pred par dny jsem s nimi jel na hory, dost snezilo atd. a nez jsem dorazil do cile cesty,zjistil jsem, ze v odkladacim prostoru v levych dverich u ridice mam cca 2 cm vody. Nechapu, jak se tam mohla dostat. Kde muze "byt chyba"? -
"-- skrytý --" 28.11.05 12:44
« Bez nadpisu
Ja jsem s hlukem motoru 1.6 velmi spokojen. Rozhodne tam vic hluci kdeco jine nez primo motor (napr. vitr kolem zrcatek, pneumatiky, ...). Co jsem zacal posledni dobou registrovat je houkani z posilovace rizeni, ktere se projevi (asi i diky teplote) v situaci, ze stojim (otacim koly na miste) v nejakem neprilis pevnem podklade ktery klade odpor (treba v bahne). Pak se ozve takove zahouknuti, mozna bych to trochu prirovnal k vrzani, ale je to jiste provozni zvuk - ne nejake vrzani z toho ze cosi neni namazane. Vsimli jste si toho taky?? Na me drivejsi Fabii to servo v zime piskalo, ale tam byl jiny princip - hydraulicky olej a tady je to jen el. motor s primym nahonem na hreben. -
« Re: Hlucnost motora 1,4
TAzko ti niekto povie nieco o porovnani hlucnosti oboch motorov. Pochybujem, ze tu niekto ma skusenosti s oboma motormi v takom istom aute. Zamerne pisem v takom isto aute, pretoze hlucnost je rozdielna aj podla vybavy (polokoza Privilege je najtichsia). Budes si to musiet vyskusat sam.