Zkušenosti s Meganem Grandtour???
PP. 08.12.05 17:42
Dík.
Funkce na rádiu jsem už celkem všechny prolez,až na systém předvoleb stanic,v tom mám ještě trochu chaos.
Servisní interval - tak to je pro mě trochu čára přes rozpočet,na jednu stranu to prodlužují a pak to zase zkracují.Zkusím se na to ještě zeptat v salonu jak to vlastně myslí. :( -
"-- skrytý --" 08.12.05 16:30
Blahopreji!!!!
Az budes mit ucelene dojmy, rad bych konfrontoval radio (detaily a filosofie funkci) - dnes to nema smysl. Klima (mas asi obyc) - je to v manualu, cetl jsem to tam (ja mam tu druhou - neporadim), servisni interval - je to asi tak, me to prodejce rikal ze se to chysta (zkraceni ze dvou na jeden rok), ja mam jeste 2 roky. Barva - subj. vec kazdeho, myslim zes vybral dobre (spini se obzvlast rada). Central - ano je to tam a i jine veci (zamykani za jizdy, omezeny rezim druhe karty, ...), super veci. Pojistka kapoty - ano proti otevreni za jizdy to funguje, ale pochopil jsem to tak ze je mozno otevrenou kapotu polozit tak ze nezacvakne ani do zamku ani do pojistky - to je pak vse marny (podle me to ale je stejny pro libovolny auto - 100% blbuvzdornost nelze mechanicky zaridit). Nezapnutý pás - zapni si ho za zady na trvalo ...
Hodne zdaru s novym vozem !!! -
PP. 08.12.05 16:00
Tureckým soudruhům se konečně podařilo dát dohromady moje budoucí,teď už vlastně současné auto,navíc ho bez úhony ho dovézt do ČR a tak se mohu konečně po podělit se svými dojmy:
předání auta proběhlo bez problémů,akorát se na mě dívali jak na magora,když jsem (náležitě vyděšený ze zdejšího fóra,co všechno mě může potkat) vše 3x zkoušel včetně blinkrů,světel,pásů,stěračů,etc. systémem světla svítí,stěrače stírají...
Nicméně vše funguje jak má,jede to rovně,nevrže to.
orig.rádio - příjemné překvapení je jeho citlivost,hrají i stanice o kterých jsem ani nevěděl že u nás jsou ;-)
řízení - posilovač s degresivním (je to správný výraz?) účinkem je na jednu stranu vynikající fičura - parkování,bezpečnější jízda při vyšších rychlostech,kdy nehrozí šťouchnutí do volantu,na druhou stranu se řízení ve vyšších rychlostech stává méně citlivé a volant je třeba korigovat větší silou.Kdybych neměl info z tohoto fóra,tak bych si toho ani nevšiml a připadalo by mi to přirozené (kdysi jsem jezdil bez posilovače a připadalo mi to taky normální),ale když to srovnám s Bravou (jak to tu už někdo srovnával),tak musím říct že obyčejný posilovač v Bravě a ovládání volantu jedním prstem i ve 130km/h mělo taky něco do sebe.Ale většina automobilek variabilní serva začíná prosazovat a teprve asi čas ukáže jestli tudy vede cesta.
klima - nenaskakuje.Nevíte při jaké vnější teplotě ji jde zapnout?
motor 1,4 72kW - ač nezajetý,táhne s lehkostí a velmi lehce se vytáčí a musím se hodně krotit,abych ho v rámci záběhu nepřetáčel.
servisní interval - v servisní knížce je 30tkm nebo 1 rok,docela mě to překvapilo,myslel jsem že to jsou 2 roky.Pak je pro mě zbytečné abych tam lil long life olej,víc než 15tkm za rok nenajedu.
barva béžová angora >:D - je přesně dle mých představ,naprostá spokojenost,akorát ten sajrajt co je teď na cestách ji moc nesvědčí. :'-(
Příjemně mě překvapil centrál,pokud po odemčení nejsou do cca 1 minuty otevřené dveře,zpátky se auto zamkne,takže nehrozí náhodné odemknutí auta nechtěným stiskem ovladače v kapse.
Někdo tu psal že u víka motoru není bezpečnostní háček proti nechtěnému zvednutí při nedovření a jak se mu zvedla kapota a rozbila přední sklo.Já tam háček mám a ještě k tomu je ten mechanismus udělaný tak,že jeho nechtěné vysmeknutí je nemožné.
Jediná věc,která mě pokaždé vytáčí je pípák nezapnutého pásu u řidiče. >:-[] 8) -
"-- skrytý --" 08.12.05 07:32
K faceliftu stale nikdo nic??? Jak se vam to libi a co o tom vite?? Odkdy se to ma prodavat??
Diskuze za clankem (odkaz viz muj predchozi prispevek na facelift) je pro me nesledovatelna, diky razeni do vlaken pribyvaji nove prispevky stale kamsi doprostred a to myslim neni v lidskych silach sledovat - nechapu ze to nemuze mit vylucne postupne pridavani na konec, aby to slo cist v pravidelnych intervalech ... -
« Re: Zimne pneu, T alebo H??
Nemusis sa nicoho obavat. Na zimu zakonodarca povoluje gumy s rychlostnou kategoriou o jednu triedu nizsou. Takze si v pohode aj podla poistovne. Len na to netreba zabudnut a hlavne na jar, ked su cesty uz pekne suche, tu rychlost neprekracovat >:-[] -
"-- skrytý --" 06.12.05 14:23
Zarovky v hl. reflektorech jsou v pohode - s tema mlhovkama je to trochu problem. Takze sundat kolo, sundat kryt podbehu a tamtudy - hm to je tak hodka... Zarovka za 400 Kc (byl jsem se informovat u Osramu) a jen obyc. bila. To abych ty mlhovky radsi snad ani nerozsvecel, co??? 8-s :? -
Ziarovky som si menil uz obe. Ak nemas ruky ako boxer, nemal by si mat problem. V navode k autu to je celkom dobre popisane aj s obrazkami. Doporucujem ale natrenovat to niekde pekne v suchu a teple s baterkou v ruke, ak nevies ako na to, moze to byt kruty zazitok, skusat to niekde potme na ceste. S vymenou ziarovky v smerovke je problem, do takeho blbeho uhlu ruku nevytocim. V servise mi to ale urobili za 2 minuty, takze to urcite ide aj bez zhadzovania kolesa, len na to treba mat ten spravny grif. Dan za pekny design a bezpecnost :-( -
"-- skrytý --" 06.12.05 11:21
uz jsem se desil, ze by vymena zarovky u mlhovky mela probihat stylem sundani narazniku :?
a co zarovky u svetla, u prodejce mi rekli at pripadne prijedu k nim, zkousel uz to nekdo sam, co tam musim vsechno rozdelat, u zapujceneho auta mi ted odesel predni blinkr, nastesti jeste blika na boku -
K prednym mlhovkam sa pohodlne dostanes, ak das dole koleso a demontujes predny diel podblatnika (podblatnik sa sklada z dvoch dielov). Cez spodny kryt motora sa tam urcite nedostanes. Predny naraznik by som dole davat nechcel, viem o com hovorim, opravoval som si burane auto. -
"-- skrytý --" 05.12.05 21:27
tv: tak jsem zurive listoval elektrikou az jsem nasel mlhovky - je toho ale jen jedna stranka a fakt se tam jde naraznikem, kterej musi dolu... Pak uz je tam jen obrazek jak se spodem (pres spodni kryt motoru) mlhovky serizujou a to je cely. Dokonce i tak dulezitou vec o jakou zarovku se v nich jedna tam napsat zapomneli!!! U vsech ostatnich zarovek to dusledne pisou, zde bohuzel ne. -
"-- skrytý --" 05.12.05 20:15
« Megane II facelift
Co rikate na facelift Megana viz clanek [odkaz]
Docela me zarazila "zdokonalena" automaticka klimatizace - zde nevim jak tomu mam rozumet. To mi nejak nejde do hlavy - to je jako predelana?? Dale pak ze maji motory EU IV (a navic za cenu dvou kW výkonu dolu pro 1.6 16V) uz mi da se rict neimponuje nicim - leda snad ze diky neexistenci EU IV (tedy dnesni vyrobena produkce) bude mit handicap pri naslednem prodeji v tom nespatruji zadny realny a prinos. Modre podsvetleny displej klimy (ovsem - pro jakou vubec vybavu??) se mi celkem libi. K exterierovym zmenam jsem pak neutralni... -
"-- skrytý --" 05.12.05 20:08
Kryt podbehu jsem sundaval na Fabii zcela rutinne - je to snad o nekolik trid vetsi pakarna (pakaren)?? Ja klidne lehnu pod auto a vlezu tam spodem (spodnim krytem), s tim nemam problem (ma telesna konstituce umozni i lehnout pod Megana - nastesti nemam rozmery ze bych se pod Ladu Nivu nevesel... >:D ), ale vypekla me ta H11 - tu v AllSeason vubec nekoupim, jakakoli obycejna stoji 300Kc a vyber je desne uzkej. Jo uz jdu do pdf zkoumat kudy do mlhovek ... -
"-- skrytý --" 05.12.05 16:40
Pokial by na to stacilo iba zhodit spodny kryt motora, tak to by este slo, aj ked je to krajne nepohodlne. Obavam sa vsak, ze som v pdf-ku cital, ze na to treba zhodit bud naraznik alebo aspon plastovy kryt podbehu kolesa... Ten plastovy kryt som uz dole mal a poviem Ti, nie je to sice velky problem, ale este raz by sa mi to nechcelo robit.

Moje stale odpociva v teple servisu, Renault ani prodejce se zatim neozvali. Mam zapujcene nahradni takze me to zatim netrapi, davam jim cas aby vymysleli co dal. Jestli chteji mit z ostudy kabat a nebo se umoudri. No uvidime.
PS: s tim pasem bych to moc neprehanel, radeji jezdit s nim, mam kamarada hasice a po tech jeho vypravenich o zasazich u bouracek jezdim zasadne pripoutany