Zkušenosti s Meganem Grandtour???
"-- skrytý --" 20.12.05 09:19
Taky nevim jak to ivo9 myslel. Octavka majici alespon polovicni vybavu co Meggie, me vzdy cenove vychazela o 100-200k draz (podle toho kde byla jaka sleva a akce). Dnes mi vychazi OII o 140kkc draz (s ohledem na automat nemuzu moc pocitat s "akcnim modelem").
A mimoto se mi Octavka skoro hnusi :-) (no, ono tak nejak vicemene vsechno od VW koncernu)
P.S.: Nijak extra spesl vybavu nemam, u Megane je to ten "stred". Ale nejvetsi "krizi" ve vyberu auta mi prinesla prave automaticka prevodovka coz byla vec, kterou jsem si v novem aute odpustit nechtel :-) -
PP. 19.12.05 23:24
« Re: Re: reno
ivo9:
nečti jenom story o Meganech,ale projdi i fóra o Škodovkách a možná dojdeš ke zjištění,že nejenom olej se na nich mění.
add zlatá oct.
myslel jsi,že bys jako za cenu Megana koupil Oct. se švihadly a 3válcem a pak ji natřel tou zlatou barvou co s ní trhovci natírají před svátkama jmelí.... ;-) -
"-- skrytý --" 19.12.05 20:05
Olej nad rysku - ano, mam nad rysku pri studenem motoru (na rovine). Motor to neznici, ale mohlo by dojit k nasati do valcu (napr. odvetranim klikovky) a naslednemu prohnani katalyzatorem - syntetickej olej nehori, takze nic prijemnyho. Ale to jsou extremy, ja mam nad rysku tak mozna centimetr. Neodpoustel jsem zatim nicim, ale lze to vytahnout do injekce (s hadickou) prave pres tu merku, ale tahat takhle pul litru je podobna pakarna jak svetla ve vedlejsim topicu... >:D >:D :D -
"-- skrytý --" 18.12.05 18:42
Tie funkcie pri teste tacha si odhadol spravne, je to tak, ako pises. Skusal som to aj s nastartovanym motorom. Maj vsak na pamati, ze pri tejto manipulacii si vynulujes PP.
Oleja som mal riadne nad ryskou aj ja, odpustil som vyse pol litra, teraz je to OK. -
"-- skrytý --" 18.12.05 17:48
Dneska jsem koukal, ze mam oleje cca 1cm nad horni rysku (ta zluta merka tam dole za vetrakem). Tak nevim jestli je to zamer (aby zvladl limit vymeny 30.000km i syrovy motor, ktery jiste trochu oleje bude brat nez se zajede) nebo diletantstvi nebo sabotaz. Otazka zni: mam to odpustit na horni rysku??
Jinak jsem dneska vyvolal testovaci rezim panelu pristroju: rucicky se pohybuji po preddefinovanych skocich, vsechny segmenty displeju i kontrolky na stridacku sviti a jsou tam nejake zajimave hodnoty k precteni - verze software, aktualni stav paliva v nadrzi v litrech a okamzita spotreba paliva motorem v litrech za hodinu (tedy to co PP bezne neukaze). Dale vypis chyb (zadne nemam). Bohuzel je to francouzsky (nezavisle od toho ze pristroje mam anglicky), takze mozna to neni presne tohle, ale jednotky jsou L a L/HOD tak nevim... Motor mi bohuzel pri testu stal, takze nemuzu dovodit ani z chovani. Vyvola se to tak, ze se drzi tlacitko PP a soucasne na delsi dobu stiskne START bez splneni startovaci podminky. Tak doufam ze nemlatim prazdnou slamu - jestli k tomu vite vic, sem s tim... V rezimu beziciho motoru jsem to zatim nezkousel, vzhledem k machinacim s tlacitkem START se mozna tim padem zastavi a bude po testovani >:D >:D
Jo a denni svetla uz mam obe - nastava faze testovani zivotnosti zarovek. Pokud bude vyhovujici a neprdne jedna co 100km, vrham se na prepinaci obvod, ktery mi vyresi ty pitomy zavislosti dimmeru na pacce svetel jak jsem psal driv. -
"-- skrytý --" 17.12.05 13:31
glock: uz ho snad ma, ne??? V tomhle oboru je dost na špici... >:D
tv: miris presne tam co me trapi. Nechci jezdit s rozsvicenym celym autem jak vanocni stromecek (2x H7, 2x 5W obrys predni, 2x 5W obrys zadni, 2x 5W osvetleni SPZ, 4x osvetleni spinacu oken, osvetleni zapalovace a pristrojove desky) a soucasne snizenou intenzitou stredni kaple (teplomer, radio, hodiny) a displeje PP a varovnych zprav, ktere pak neprectu. Uz jsem psal ze nastaveni dimmeru na max. mi nic neresi, nebot v noci to musim mit na min. a uz to vidim, jak za rok prosoupu jeho drahu a bude to blikat jak kde vjedu na hrbol a svitit bud naplno nebo vubec podle aktualniho stavu prosoupanosti. Jo a jako bonus si lamat prsty pri vymene H7 v potkavackach co 5.000km. Proto chci najit inteligentni zpusob, ktery zajisti: rozsviti auto tak, aby mi policajti dali pokoj (k tomu staci svitit necim co bude videt do daleka jen vepredu, neb nikde jinde to beztak neni pres den videt) a soucasne se uz nebude rozsvecet nic jineho a dale nedojde k tomu, ze se rozsviti palubka a tim stlumi ty dva displeje. Budu rad kdyz to co bude vepredu svitit nebude 2x H7 oprena do zeme (svetelnym kuzelem). Co jsem vybadal ku dnesnimu dni je nasledujici:
- UCH zcela jiste umi naprogramovat denni sviceni (nerikam ze to dovedou servisy v CR korektne ozivit, ale jednotka je stejna i pro zeme kde se s tim pocita). HW zasah dle mych informaci neni nutny (na rozdil napr od superlock zamykani, ktere ac je programovatelne taky tak bez podpory nejakych kramu ve dverich neni mozne aktivovat)
- predni parkovacky W5W je mozno vymenit za 20W halogenky, problem je s teplem do patice, takze se jim musi na nohy pripajet prodluzovaci kousky (jadro z Cu vodice). Ale jednak se na ni blbe paji (lze resit) a druhak nevim, jestli teplota v bode styku neprevysi tani cinu (tim by zarovka upadla z dratu - to se resi blbe, leda pajet mosazi). Toto zatim nemam odzkousene dlouhodobym provozem a soucasne neznam zivotnost techto zarovek v aute. Proto uz je jedna strana (ta co de bez sundani kola) vymenena a testuje se. O prepinacim obvodu jsme se bavili, pro 20W lze resit lehke podzhaveni i konvencne (odporem), byl-li by problem s zivotnosti pri napajeni bez nej. Je to cca 2-5W ztraty na jednu stranu (je to presne 4.2W tepla uvazim-li na zarovce pozadovany nominal 11.9V a na dratech az pred ni stale 14.4V i pri jejim odberu), takze muzu si dovolit zarovku napajet pres odpor aby dostatecne dlouho vydrzela. Sviti to dobre a o simulaci parkovacek napajenim techto zarovek cca 6V jsme se uz bavili.
- PWM regulator pro H7 je sice hezky reseni, ale uz by to byl asi moc velkej zasah do auta. To znamena prehodit jim kompletne napajeni do sveho okruhu (za regulator) a regulatoru rikat "jedeme, svit dennim svetlem" a "jedeme a je tma, svit na plno". Pak by to bylo taky super, ale do te doby je to bastl a problemy navic. Ja asi udelam co jsem Ti uz rikal, budu svitit pres den primo pred sebe 20W z parkovacek (jakmile zjistim ze to ma dostatecnou spolehlivost). Svetelnej senzor tim zustava plne funkcni, jakmile se setmi tak on to zaridi, takze denni svetla prejdou zpatky na obrysovky a zbytek auta se rozsviti jak ma. A policajtum budu ukazovat ze mam patery svetla jestli jim to nestaci (denni 20W, parkovaci simulace 5W, tlumeny 55W, dalkovy 55W, mlhovy 55W) - staci si vybrat. Vsechny pujdou strachanim packama samostatne pozapinat/povypinat jako to bylo puvodne. -
"-- skrytý --" 17.12.05 09:07
Tamtam: spominal si nastavenie dennych svetiel cez diagnostiku v UCH. Myslim, ze by to bolo najelegantnejsie riesenie, keby to vsak prinieslo to, co cakas. Na Berlingu to tak mam urobene - hned po nastartovani sa rozsvietia predne tlmene a zadne stopky, tacho sice nie, ale stredovy panel aj s hodinkami ano, a ako naschval iba na jas, aky je nastaveny potenciometrom. Pritom pred touto operaciou sa stredovy panel po nastartovani nerozsvecoval vobec a hodinky svietili plnym jasom. Stredovy panel by ma netrapil, ale tie hodinky cez den ledva vidno. Radio s remote panelom nemam, ale keby som mal, asi by to schytalo aj ono. Chce to len par riadkov v software, ale kto ich tam dorobi...
Ovela inteligentnejsie to ma vraj vyriesene nova oktavka, tam denne svetla su spinane cez PWM na nizsi jas. To by bolo nieco pre Teba :) -
"-- skrytý --" 16.12.05 22:02
PP :jenže to je článek,který vznikl s AAA auto a pan Lachout,známý to "odborník" na ojetiny,viz. jeho výstupy v Autosalonu na Primě. Jeho úroveň(Lachouta) je snad ještě nižší,než úroveň Renault servisů.
SM je parodie na časopis,to nemá cenu ani komentovat.
Bývaly doby, kdy tam psával Ing.O.Gregora(dnes AutomobilRevue)nebo Dalibor Janek.Nyní je to opaskvil a vyhozené peníze.
Jo,Clio je má plastové,Thalia asi také...problém novinářů je,že jsou málo vzdělaní a píší vše příliš povrchně,o odbornosti nemá smysl ani hovořit.Zde je to dobré,na autorevue.cz se snaží p.Broža a dál je to jedna velká tragédie. -
"-- skrytý --" 16.12.05 21:39
« Vrzání
Zdravím,
delší dobu mě štvalo vrzgotání dveří od spolujezdce, a to bylo slýchavat výrazněji. Tak jsem to reklamoval při návštěvě v servisu, prý to promazali, jak jsem odjel tak to vrzalo znova. No nic, říkám si, zajdu s tím znovu až při garančí prohlídce, která bude za chvíli.
No jenže jak je teď venku zima jak kráva, vrzgotání se docela omezilo,
až jej skoro vůbec neslyším, nebo jen málo. Auťák stojí venku pořád.
Tak nevím, četl jsem tady něčí zážitky, že přes zimu vrže víc a víc. A mě to funguje naopak. Hmm. Takže v létě budu pouštět klimu tak až mi bude v autě sněžit a budu mít klid od vrzání :P
Nicméně, přibyla mi do seznamu reklamací další položka - přední stěřače nepřiléhají a blbě stírají, ostřikovače blbě stříkají. To mě připomíná nějaký film, jenže tam jim to fungovalo dobře.... >:D
PTF -
PP. 16.12.05 20:52
Párkrát jsem tu poukazoval na "odbornost" a fundovanost českých motoristických novinářů.
Co říkáte na toto (Svět motorů):
Především to jak poukazují na "korozi lemů předních blatníků" - jsou z plastu,nebo se mýlím?Možná Renault vyrábí takové šunty,že jim reznou i plastové blatníky. :shock: :roll: -
"-- skrytý --" 16.12.05 18:25
PP: plasty v interieru... Ne me lepkavy neprijdou. Ono je to rekl bych hlavne v "technologickem postupu", proto rikam ze to chce mit navlhcenou houbicku - tim padem nikde nic nenamacis, stiras to jen vlhke. Takze kdybych to tam nejak rozlil a rozsmudlal hadrem jak stoji v navode temer jiste by to lepilo (po pravde nekousel jsem to), ale kdyz si das praci (a ono to fakt da praci, protoze musis do cele struktury toho povrchu tu vodicku zapracovat a nesmi ti zustat nikde na povrchu), bude to pekny. Ale nektery mista fakt miluju - odkladaci kapsy ve dverich, na kterych jsou prolisovane kostecky (asi 10 na kazdy), tohle pekne udelat aby nezbyly neosetreny (jinak barevny) mista, to je teda sr...ni jak s Bilou pani. No a pak vsechny tesneni, sloupky, krouzky kolem operek, zamky zadnich sedadel, listicky kolem oken, zadni roletky, spinace oken, volant, packy, DO k radiu, stredni kaple, bocni kaple, telomer, .... Fuj, jeste ze uz to mam. Jo bacha na displejich to dela nepekne smouhy - jdou odstranit (bezezbytku) dychnutim na sklo a vylestenim suchym kapesnikem, no ale dalsi starost, tak opatrne. Z Fabie mam overeno ze to pak vydrzi pekny temer rok, tedy nejmin do ty doby nez se to zaprasi nebo nez to spolujezdkyne (vlastni zena) opatla...
Jo a jak se tu nasazuje na nejakej test sedacek. K posouzeni jak se mi kde sedi mi staci s prominutim vlastni prd...l, k tomu nemusim mit zadne objevne komentare nejakych redaktoru. Takze ja bych to shrnul tak, ze me se v tom sedi dobre (coz je podstatny) a jestli se v tom panum z Autobildu sedi blbe, tak to maj blby.... Ja jsem rad ze jsem si vybral co mam. -
"-- skrytý --" 16.12.05 17:53
« Re: Závady ?
problem je asi jinde, je pravda ze drnceni palubky neni zavazna zavada ale pri kazdodenim koncertu te to zacne stvat, tim spis, ze kdyz te dealer lakal a vozil predvadecim autem nic nedrncelo, no a kdyz se s tim takhle jednoduse smirime, tak bychom pak mohli prehlizet uplne vsechno :?

Asi bysme se měli věnovat spíš technice: jak s tím olejem nad rysku, mám to odsát (hadičkou přes měrku)? Dokud mám totiž nedefinovatelně nad rysku, těžko můžu posoudit zda mi to bere olej.