Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.12.05  16:07

« Bez nadpisu

A JSME DOMA, bylo to v autor. servisu renault, takhle mi to vysvětloval přijímací technik, na faktuře mám snímač horní úvrati, že prý je to samé, kdo ví co měnili, hlavně ,že to přestalo :D
  • 00 Reagovat !

foto

21.12.05  15:54

« Bez nadpisu

Čím svietiš doma ? :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.12.05  14:51

« Bez nadpisu

Kdyz bych predpokladal, ze zarovka H7 vydrzi 300h (tolik udava vyrobce pro Un 13.2V - a to na nich bude asi jeste o trochu vic, tj. jeji zivot bude spis kratsi) a auto jezdi s prumerem 50km/h (coz muze byt pro rezim mesto/mimomesto 50:50), vychazi mi jeji kilometricka zivotnost na 15.000km (kdy se sviti). Tim ze se bude muset svitit furt, je to nejmin jedna nova sada za sezonu. No a pokud ty uvazovany zarovky pro denni sviceni vydrzi 2.000h (tedy polovinu zivotnosti nez udava vyrobce pro jejich stacionarni podminky provozu ve stropnim svitidle), tak jsme razem na probehu 100.000km (pri stejnem rychlostnim prumeru a trvalem sviceni). Proto je pro me dost dulezite si ty denni svetla nejak funkcne zrealizovat, protoze nejsem ochoten dotovat statni rozpocet na DPH z poprdanych zarovek (za tri kila jedna) vice nez bude nezbytne nutne.
    ...omlouvam se, to patrilo vedle - sorry!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.12.05  14:19

« Re:

martas: buď je čidlo klepání,které registruje počátek detonačního spalování(v bloku motoru)...nebo je čidlo, které měří polohu klikové hřídele a tím nepřímo polohu pístu 1. válce před HÚ,ale dohromady to nejspíš nebude,myslím v jednom čidle-byl by asi problém jej vymyslet a vyřešit... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.12.05  14:03

« Bez nadpisu

tom 69- mám ren.kangoo 1.4 benzin, a měl jsem podobný problém, studený motor nechtěl startovat až tak na po 4, nakonec vyšlo najevo, že byl špatný snímač horní úvrati-klepání, po výměně to přestalo, ale já mám najeto 148000 km,prý je to častý problém. :shock:
  • 00 Reagovat !

foto

21.12.05  13:25

« Bez nadpisu

Ano ano, triaslo to na volnobeh po zahriatí motora celým autom, tak na to pozreli a bol to silent blok motora.Vymena na zaruku.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.12.05  13:19

« Re:

bruno: silentblok motora ? Troaslo pri volnobehu autom ?
  • 00 Reagovat !

foto

21.12.05  13:19

« Bez nadpisu

Prajem vam stastne a vesele vianoce a vsetko dobre do noveho roku. Mne prave v tejto chvili zacina dovolenka a tak vas budem najblizsie citat az v nasledujucom roku. Tak nech vam to vrci ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

21.12.05  12:21

« Bez nadpisu

Inak Terezo dik za postreh s tym Silentblokom.Mne to tiež na volnobeh triaslo jak V3S ka, ale pripisoval som to tomu že je to diesel.Po dotaze v servise sa na to pozreli a bol K.O.Takže výmena na zaruku.
  • 00 Reagovat !

foto

21.12.05  12:13

« Bez nadpisu

To Tom 69:Mne otáčky neklesnú, len to stratí ťah.Ale ty hovoríš o benzíne...
    To Miro: Kestler na Panonskej v Bratislave.
    Inak teraz mi volali, že su v * aj obe tyčky stabilizatora .Je to po 25 tis.normálne?
    Cinkanie rolničiek St.Clausa z oboch predných klučiek neodstranili, vraj tam mam dobre CDcka tak si mam dat nahlas radio... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.12.05  11:39

« Re: Re:

tom69: při jízdě klesnou otáčky na 1000? Pokud máš zařazeno, tak přeci nenecháš 16ventil dusit při 1000 ot/min. Leda popojíždění v kolonách, ale pak nečekej že to potáhne hned z takových nízkých otáček. Jinak při zastavení na křižovatce a dotyku brzdy, klesnou otáčky asi na 750 ot/min u zahřátého motoru.
    Někde sem viděl, že to nechce startovat, když to asi 4x po sobě nahodíš a vypneš. Pak se to asi přechlastá.
  • 00 Reagovat !

foto

21.12.05  11:35

« testovací režim

Tak sem to zkoušel, ale nikdo nepíšete jak se toho zbavit! Sem to testnul před jízdou a ono to nejde nijak vypnout. Sem s tím pak musel jet, blikalo to pěkně jako vánoční stromeček, ale nefungovaly blinkry, světla a tak. Pak se to deaktivovalo samo asi po půlhodině stání.
    Jinak PP se vymaže, hodnoty zůstanou. Zobrazuje to zbývající palivo v nádrži a nastartovat se normálně dá. Při jízdě to pak ukazuje ještě nějaký čísla u debit horaire a po přepínání na konci Test OK.
    Mimochodem mám verzi software 9.05
    PS: doporučuju nezkoušet před jízdou.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.12.05  11:20

« Re:

bruno, co to je za servis ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.12.05  11:09

« Re:

bruno: ahoj, mam ted zapucenou 1.4 benzin a za ty tri tydny se mi stalo ze nechtel 2x nastartovat, vzdy az na 3-4 pokus,starter tocil motor nic
    a nekolikrat po sobe se pri jizde stalo ze motoru klesly otacky na cca 1000 a motoru chybel tah po nekolika sekundach auto poskocilo a vesele jako by nic jelo dal, pri predstave, ze mi to udela nekde pri predjizdeni me beha mraz po zadech, zazil jste to nekdo u benzinu, ta zapujcka ma najeto 30tis km
  • 00 Reagovat !

foto

21.12.05  10:25

« Bez nadpisu

Páni, mám auto na prehlidke po 30 tis.Mal som pred časom problem s náhlou stratou ťahu a vždy blikla kontrolka servis.Volali mi zo servisu, že počítač im žiadnu chybovú hlášku neukázal(jak inak ;-) ) a že jediny problém môže byť vo ventile :?: turba.Robilo mi to tak raz za dva mesiace na par sekund, má význam ten ventil preventívne meniť a je dobre sa v tom turbe vŕtať?
    Inak upozornil som ich na toto fórum a prejavili živý záujem o našu diskusiu... ;-)
    -------------------------------------- Scenic II 1,5dCi
  • « 00 Reagovat !

foto

20.12.05  16:50

« Re:

pp> co blbnes, priestorovy zazrak = +100kk ... ak mas topanky >44 na zadne sedadla si nesadnes lebo ich tam nevrazis = kratky rozvor + posunute sedadla dozadu >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 20.12.05  16:44

« Bez nadpisu

A za kolik by se ty předváděčky měly prodávat,když já jsem teď dal za nové s klimou,integrovaným rádiem s CD,100koňovou 1.4,celém v laku,6 airbagy,ABS,BBS,CBS, >:-[] blablabla... 380k
    Btw. základ O2 s 55kW 1.4,bez bočních lišt :shock: ,bez možnosti doplatit metlu :shock: ,s nedělenou zadní lavici bez možnosti sklopení :shock: ,bez DO,bez el.oken,blablabla... stojí 425k.
    Ale má 560l kufr. >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.12.05  16:41

« Re: Re:

>Renaulty jsme naštěstí neměli.<
    no tak asi tak nejak to bude ... to milujem
    ja mam tretieho renolta a som spokojny ... mimochodom po blbych skusenostiach so 4 skodovkami ... ale debatovat o cene z roku 99 a porovnavat ju s terajsimi je tak trochu mimo misu nie? vtedy som mal za tie prachy megana poamaly so vsetkym co do toho vobec bolo a o poniektorych veciach z toho sa skodovkam ani nesnivalo
  • « 00 Reagovat !

foto

20.12.05  16:18

« Re:

Vážení oct 1 jsem dával jako příklad a ne abych vám ji nutil .Já ji měl 4roky 1.9 tdi 81 kw se slušnou výbavou a v r. 99 stála po jednání o slevě cca 530000.Najel jsem za 4 roky 150000km a měnil jsem mimo běžný servis stahovačku okna 2500kč a výstažný blikač - vypinač 1600kč a to bylo vše .Ted mám cca 3 roky bmw 330d naj.120000 a taky bez problému.Jinak máme ve firmě mazdu 6 2 roky ok,subaru ouback 2ks taky žádný problém.Kamarád má re scénic a je pořád v servisu.Jinak cosi říká o kvalitě když se najednou předváděčky meg 2 prodávají po roce provozu a najetí do 20000 za cca 339000 z původních cca 530000.Viz tipcars.com.Prostě je mi líto koupili jste problémové vozy , ale aspon se nenudíte máte o čem psát a v servisu se dostanete mezi lidi.Jinak z cca 50 aut co prošli naší firmou byli nejspolehlivější japonci /mazda 323/ , škoda a nejhorší byl opel omega,asi něco jako meg 2.Renaulty jsme naštěstí neměli.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.12.05  16:13

« olej

tamtam: Olej by měl být max.po horní rysku,nebo nepatrně pod ni. 1 cm nad je docela dost. Já bych to tam tak nenechal,ale rozhodnout se musíš sám.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…