Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 23.12.05 10:25
« Databaze spatnych zkusenosti: info.renault@email.cz
Megane II. Bubo Bubo, 07.12.2005
Motoricky vynikajuce, jazdne vlastnosti neskutocne, ale vnutrajsok - hroza. Vrzgajuce a klepotajuce plasty, diely nepresne pasujuce, mnoho malych chyb, ktore privedu majitela k zufalstvu. Osobne mam Megane II 1.5 dci, ale uz by som si ho v zivote nekupil. Za dva roky co ho mam, mi museli vymenit prevodovku koli vyrobnej vade, otvaranie predneho okna, vypinac vyhrievania sedadiel, napasovat predne a kufrove dvere, mechanizmus spinania smeroviek. O tom, ze pri otacani volantu stale nieco skrie v plastovom obale volantu, ze mi vyskakuje kobercek spod listy, ktora ho ma drzat, drnci pristrojovka pri volnobehu - skoda hovorit. Je to auto, ktore stoji tolko, ako lepsia Skoda Octavia, ale dielenske prevedenie je na urovni Skody Felicie, pripadne Dacie Logan. Crep za vela penazi. Asi tak :o(... -
« Bez nadpisu
Aho Terezko, aj Tebe krásne a veselé sviatky!
Tak aby som pravdu povedal, som tiež lepší vodič ako automechanik.
Tie tyčky stabilizátora vymenili sami iniciativne a nemá to so Silentblokom motora nič spoločné.Na turbo sa pozreli po mojom upozornení, že asi raz za mesiac sa mi stane, že motor stratí na pár sekúnd ťah a blikne kontrolka servis.
Čo sa týka toho zosileneho silentbloku-Je jasné, že o probléme vedia, pretože po tom čo som ich na to chvenie upozornil, očividne to pre nich nebola novinka a bez problemov vymenili.Čo je vo vzťahu k zakazníkovi svinstvo je to, že o tomto probleme vedia, ale vyslovene vyčkávajú, počítajuc s tym, že niekto si to nevšimne, alebo taketo prkotiny nerieši, miesto toho aby zvolali všetkých ropákov na vymenu silentbloku.A o tom servis a služba zákazníkovi podla mna je.Hlavne že nezabudnu doliať vodu do ostrekovačov... :roll: -
« Silentblok
Zdravím pánové, všem bych ráda popřála příjemné prožití vánočních svátků a vše nej do nového roku a ať nám to jezdí ještě lépe než letos ;-)
Ještě se vracím k tématu Silentblok (díky Bruno, už vím jak se to správně píše ;-) ). Jsem ráda, že díky šikovnosti Auto Dispo jsme tuhle závadu odhalili a víme co s ní. Jak to tak tady pozoruju, je taky poměrně obvyklá...bohužel.
Teď v pondělí jsem se dozvěděla další zajímavou informaci - zřejmě na Renaultu usoudili, že už to přestává s těmi Silentbloky být legrace a začali vyrábět zesílenou verzi. Dnes jsem auto přistavila do servisu na výměnu.
Jsem asi už paranoidní, ale zdálo se mi, že to i po výměně není jako úplně, když bylo auto nové. Ale samozřejmě se to nedá srovnat s tím Alzheimerem, co předvádělo před výměnou. Navíc mi tam dali (měla jsem před dovolenou a potřebovala jsem auto rychle) Silentblok z předváděčky. Takže aby měla dušička (moje) pokoj, dají tam ten zesílený.
Budu Vám referovat, jestli pozoruju markantní zlepšení.
Takže v případě výměny se ptejte v každém případě po zesíleném - existuje.
Takže v novém roce ahoj -
« Bez nadpisu
Tak mam auto doma.Vymeneny Silentblok motora, tyčky stabilizatora,a niaky ventil kompresoru turba...S tým turbom tam musim po 5 tisícoch prísť na kontrolu tesnosti kompresora :roll: .Samozrejme vymenený olej,filtre.Tu ich sračku do ostrekovačov mi tam dali aj napriek tomu, že som pri odovzdavani auta do servisu upozornoval, že nechcem doplnanie prevadzkovych kvapalín... ;-) Pre auto bola žena , takže neprotestovala.
Takže prehliadka po 30 tis. je za nami a 4 717 korun v Kestleri...A vidina že mi prdne turbo tesne po zaruke predomnou... :'-( -
"-- skrytý --" 22.12.05 09:48
« Re:
vsechno budu jeste odpoledne v servisu prochazet, tak si udelam poznamky abych byl pozdeji schopen tlumocit co ze to bylo.
motor klimatizace - ano je to interierovy vetrak
773M modul - mel by to byt ten co ridi napriklad chod steracu, nejaka vnitrni ridici jednotka
auto budu prebirat odpoledne, pak se behem zitrka pokusim naskenovat veskere dokumenty a take cekam, ze se k zaveru prohlidky vyjadri prodejce. :roll:
PS: nic jsem nehradil, ani zapujceni nahradniho vozu (alespon nejaka naplast) -
"-- skrytý --" 22.12.05 09:28
« Bez nadpisu
Tom69 a Renault servis: docela dobrej material, koukam. Skoda ze tam neni faktura (pro fabriku) kdyz je to na zaruku, to by byly dobry palky, co?? Jinak me prekvapilo nekolik veci:
- co je to SU a DU? To je servisni ukon a dilensky ukon?? No asi jo
- protoze na naprave (zvlaste zadni) je nekolik paramteru postaveni kol nemenitelnych, ale ted koukam ze jsem se prekouk a ze je opravdu jen kontrolovali - vis, chtel jsem rict co chtej vzadu nastavovat jako SU kdyz to nejde, ale oni to jen jako SU zkontrolovali (trvalo to hodinu dvacet)
Jo a prosimte co je to motor klimatizace?? To je interierovy vetrak co ti chrcel?? 773M modul je co (k cemu se to vaze, k jaky reklamaci)? No a prosimte jaky jsou zavery? Platil jsi neco a jak vypada auto (funkcne)?
Jeste k casovani: ukon Montaz silikonu na sklopny zaves (jiste nesmirne slozity) je casove podobne dlouhy co ukon Uplny test vozidla. No nic... -
"-- skrytý --" 22.12.05 09:18
« Bez nadpisu
Bruno a sviceni: muzem skocit do vedlejsiho tematu o svetlech, uz je tam toho celkem dost - resim to proto, ze se zarovky v RMG II meni extremne blbe a jsem nas.... ze situace, kdy si koupim nad ramec povinnosti kvalitni zarovky vyrabene na maximum svetla (abych udelal maximum pro svou bezpecnost v noci, kdy potrebuju videt co nejvic), ktere rychle starnou a budu nucen zakonem s nimi svitit v dobe kdy by to bylo mozno resit jinak - lepe, cimz mi rychle zestarnou a efekt se vytrati resp. prdnou a pujdu pro dalsi. Bohuzel autozarovka ma zivotnost desetkrat kratsi nez zarovky pro domacnost (zdroj Osram.com - katalog vyrobku).
Doma mam vylucne Osram Dulux flourescent lamps ve vsech svitidlech, kam jdou namontovat (15.000h) - vydrzi mi do penze (pokud je nesebere zemetreseni)... >:D >:D :D -
"-- skrytý --" 21.12.05 19:08
« reklamace
Dnes jsem obdržel kopii výstupního protokolu, Renault je opravdu mistr v tom jak zákazníka doběhnout. Vůz jsem dal na posouzení, byl však opraven. Vada řízení byla vysvětlena takto: Geometrie vozidla byla shledána odpovídající normě, s ohledem na přání a trvalé stížnosti zákazníka proveden nad rámec obvyklé péče preventivní zásah - výměna pružin předního pérování včetně tlumičů !!! Vozidlo vykazovalo vadu během opakovaných zkušebních jízd a to i v případě, že bylo odpojeno servo řízení. Nemíním to v tuto dobu komentovat, neboť bych mohl na adresu Renaultu napsat něco velmi ošklivého. Obrázek nechť si každý udělá sám. >:-[] >:-[] >:-[]