Zkušenosti s Meganem Grandtour???
« Re: Re: Miro, kde si?
Presne tak. Mne z toho proste vyplynulo, ze ja som spokojny s tym istym, co Miro poklada za zavadu. Preto sa ani necudujem, ze sa servis stavia k vasim problemom skepticky. Podla vasich prispevkov som mal pocit, ze nemozete za ziadnych okolnosti pustit volant, inak auto okamzite zamieri do protismeru. Ale aj na Mirovom aj na mojom auto ide priamo, ako je vozovka bez sklonu. Ak ma vozovka sklon, pokladam vybocenie do smeru sklonu za normalne. Zrejme riesite vlastnost riadenia, ktora je proste ina ako u klasickych koncepcii. Jedina pomoc vam by bola, keby Renault urobil pre stazovacov ;-) klasicky hydraulicky posilnovac (neberte to oslovenie osobne) -
« Re: Miro, kde si?
mam kopu prace
all: s Lufom sme boli testnut auta. Ale ako naschval , bolo zrovna snezive pocasie a tak to testovanie a skusanie bolo omedzene na par km jazdy, ale ..... . Lufovi sa to zdalo o.k aj ked pripustil , ze to obcas utecie na stranu ( ale hlavne na naklonenej ceste ), dufam ze si to dobre pamatam :-). No a ja som usudil, ze mozno nie tak moc, ale Lufovi to tiez neudrzi rovny smer :-). Len naozaj sme to neskusali moc dokladne. Tie moje oblubene useky boli v sobotu pod snehom. Skoda toho pocasia. Osobne si myslim, ze jeho a moje auto sa teraz chovaju zhruba alebo uplne rovnako. Aj ked ja uz mam absolvovane iste vymeny a na rovinke uz to jazdi skoro rovno. Nemusim s volantom " zapasit ". Uz som raz pisal, ze to bude asi vlastnost auta a velmi cakam na to, ako dopadne Tom69. Ale je mozne, ze jemu to taha este vyraznejsie a za kazdych podmienok. U mna hlavne na naklonenej vozovke( nemusi byt naklon 45 stupnouv :-) ) a pri prejazde nerovnostami . U Lufa to na naklonenej vozovke tahalo tiez, aj ked mozno, vazne mozno trosku menej.
Luf, niekde som nieco zabudol ci pozmenil ? -
« Re: Renault Club
To Tom69:administrátor na fóru Renault je pěkný b...,každému přece musí být jasné že tzv.preventivní opravy a výměny jsou pěkná blbost-prostě nepřiznají,že by mohlo být více závad.Co by taky byl právní důvod k výměně nebo vrácení auta.Hold autorizovaný servis musí poslouchat,ale to jim nemůžeš mít za zlé. -
"-- skrytý --" 02.01.06 21:52
« Re: Re: Re: Re: Re:
Ahoj vsichni, rikam si ze pres vsechny utrapy mam znacku Renault rad, ale je to asi spis z nostalgie. Na druhou stranu, auto se mi vzhledove libi, motorove i jizdnimi vlastnostmi mi take vyhovuje, jen tech "par" drobnosti ktere mi pijou krev uz peknych par mesicu mi vadi. Rikam si, ze neni potreba riskovat podobny omyl s jinou znackou, nebot uz vim o vsech nemocech a vim jak na ne. Jen doufam, ze firma Renault dostane rozum a ukonci tuhle frasku.
a tem co nenavstevuji forum Dacia maly dodatek:
Sakra tady se nam to pekne rozjelo. No panove, myslim ze se vsichni shodneme na tom, ze neni problem ani tak ve znacce vozu, jako spise v pristupu konkretniho prodejce a dovozce a to jak znamo u znacky Renault - Dacia trochu pokulhava. Problem je v tom, ze vse co clovek vyrabi ma obcas nejakou chybicku. 100% kvalitu ja osobne beru jako neco z oblasti sci-fi. Stejny vkus a chute nastesti nebudeme mit nikdy, bylo by to hodne nudne. Nekdo radeji francouze, nekdo nemce, nekdo japonce. Doufam, ze to tak vydrzi i nadale.
Co se mi ale osobne nelibi, je snaha resit problemy na ukor zakaznika. Co si myslet o tom, kdyz na jednu stranu servis prizna, ze zavada byla zjistena (mimo jine mam to opakovane potvrzeno jak servisem tak soudnim znalcem) , viz i posledni email ktery jsem obdrzel: Tahnutí vozidla do levé strany Vám vždy potvrdím. Stojím si za svým stanoviskem, tzn. Vozidlo při naší společné zkušební jízdě (je to již dost dávno)prokazatelně po přejetí nerovnosti a v rychlosti do cca 60km/h směřovalo na levou stranu. ale na vystupnim protokolu je uvedeno Přezkoumána geometrie vozidla, shledána odpovídající normě, s ohledem na přání a trvalé stížnosti zákazníka proveden nad rámec obvyklé péče preventivní zásah - výměna pružin předního pérování -
« Re: Re: Re: Re:
To PP:hlavní důvod proč chce Tom69 auto vyměnit je snad jiný a že tam má taky dopsány takové věci jako vrzání a pod. je zcela pochopitelné.Co je moc je zkrátka moc.Chápeš???!!!
Jinak pokud si koupíš auto,které občas zavrže a nemáš s ním další závažné problémy/takových aut je většina/tak nad tím mávneš rukou a popř.se snažíš opravit sám/pokud je to banalita/.Pokud si koupíš auto kde nejsou schopni opravit takovou věc jako táhnutí auta doleva/a ještě Tě přesvědčují,že je to vlastně OK/pak už Ti zkrátka bude vadit na tom autě co by jsi jinak třeba toleroval.
Osobně by jsem trval na úplném zrušení kupní smlouvy,tady je Tom69 ještě dost vstřícný! -
"-- skrytý --" 02.01.06 19:10
PP: Nevím,ale Tom69 má,protože jak píše,není to uzavřeno,problém s tím, že auto táhne doleva.Že něco vrže je asi jenom drobnost,skrz to se auto nemění. Ale to i mně na obyčejné Fabii před časem,když to táhlo doleva,tak problém odstranili-byl to homokinet.kloub.
Pokud se ale tatáž porucha i po opakovaném řešení stále vyskytuje,není to normální. Možná to odstranit nejde,je to možné,pak ale musí následovat další krok.Auto musí jet rovně a ne si odbočovat.Bez ohledu na výrobce.Tohle se Renaultu jednou vymstí.Mně také odpálkovali,asi jsem koupil levné auto(750 tis),OK,beru na vědomí a už nikdy franc.auto nekoupím. Postupně přejdu na japonce, jednoho jsem už koupil.Není zbytí. -
PP. 02.01.06 18:05
« Re: Re: Re:
to Paulz:
kdybys to četl pořádně,tak by sis všiml,že zatímco majitele Škodovek vrzání nevzrušuje,příp. to jen suše konstatují nebo je to max. vede k napsání web.stránek typu "jak vrzání omezit olepením izolepou" ala "udělej si sám",tak u Renaulta se kvůli tomu bez okolků hned mění celé auto ;-) :-! ;-) -
"-- skrytý --" 02.01.06 14:04
« Re: Re: PF 2006
Miro: Jestli tahne bohuzel nevim, nebot vzhledem k pocasi to ani vyzkouset neslo, nicmene jsem odmitl podepsat protokol ve zneni Přezkoumána geometrie vozidla, shledána odpovídající normě, s ohledem na přání a trvalé stížnosti zákazníka proveden nad rámec obvyklé péče preventivní zásah - výměna pružin předního pérování protoze je to cesta jak mi nadobro zavrit usta, nebot pokud bych toto podepsal, ztratil jsem pul roku nervu a casu a z hlediska pravniho bych tim poprel navzdory predchozim zjistenim veskere zavady ktere s vozem byly a tim i narok na pripadnou vymenu vadneho kusu. -
"-- skrytý --" 02.01.06 12:51
« PF 2006
Zdravim vsechny priznivce francouzskych vozu i v novem roce :)
jen na okraj co se tyka pazvuku, aktualni vyjadreni servisu: Nejedná se o závadu, nýbrž o obvyklou vlastnost spojenou se záběhem vozidla
volny klepajici pas spolujezdce: Nejedná se o závadu, nýbrž o obvyklou vlastnost
Jinak co se tyka meho auta. Od 30.11.2005 je v servisu. Ve ctvrtek 29.12.2005 jsem odmitl auto prevzit a podepsat vystupni protokol, nebot na jednu stranu Renault tvrdi ano zavadu jsme potvrdili, odstranili ji vymenou tlumicu a prednich pruzin, ale do protokolu uvedeme: Přezkoumána geometrie vozidla, shledána odpovídající normě, s ohledem na přání a trvalé stížnosti zákazníka proveden nad rámec obvyklé péče preventivní zásah - výměna pružin předního pérování
Nikdo se mi nemůže divit, ze tento protokol podepsat nechci.
Tim spis, pokud zavadu potvrdil prodejce, soudni znalec i vedouci servisu, cituji email: Tahnutí vozidla do levé strany Vám vždy potvrdím. Stojím si za svým stanoviskem, tzn. Vozidlo při naší společné zkušební jízdě (je to již dost dávno)prokazatelně po přejetí nerovnosti a v rychlosti do cca 60km/h směřovalo na levou stranu.
Nyní se čeká na návrat ředitele RC Zličín z Francie, který rozhodne co dál a zároveň byla příslíbena důraznější komunikace s dovozcem, při řešení problému, neboť se stávám velmi, velmi horkým bramborem pro všechny zúčastněné
Nutno poznamenat, že Renault Zličín mi ponechal zápůjční vozidlo, takže alespoň něco pozitivního -
"-- skrytý --" 02.01.06 08:12
PP:Ale jistě.Já koupil jakýsi akční model,seč nyní dávají slevy,tak bych ji výhodněji nekoupil.K dveřím.Celý vnitřek vč. sedadel je kombinace kůže+plast nebo textilie(sedadla).Čalounění dveří je ze dvou částí,je tam šilmá dělící rovina a to zlobí.Občas.Když jsem to bral,na salonech to ještě nebylo.Takže závěr je: čalounění dveří z jednoho kusu.O problém méně.
Něco asi udělaly i pneumatiky 225/45R17.Hlavně to číslo 45.Také na zimu jsou 16´´ a na léto už rovněž. Číslo 45 je nahrazeno 55 a je to poznat.Sice to hůř sedí,v mezním stavu,ale tichu a nedrnčení dám přednost.Alespoň se ESP nebude flinkat....
Na našich silnicích bude nakonec vzrat vše.Kamarád má Audi Allroad a na kostkách to také není bez pazvuků,přitom podvozek je dost dobře udělán,aby odfiltroval nerovnosti.Cena auta byla 4 násobek Mégane... -
To PP:Tom69 měl tolik závad,že mu auto už dávno měli vyměnit/kdyby Renault měla solidní přístup k zákazníkům!/Myslím kdyby mu auto jen vrzalo a nebylo ostatních závad,řešilo by se to v klidu.No možná u majitelů Meganů se takové maličkosti jako např.táhnutí auta na bok a pod.zas tak neberou-asi je to normální. -
PP. 01.01.06 22:44
A to je otázka,vržou nebo nevržou?Na tuhle otázku jednoznačná odpověd dle mého neexistuje.Někomu auto vrže,jinému nevrže a dalšímu to je jedno,na značce nezáleží.Tom69 tady dnes a denně prezentuje že vrže jen jeho auto (potažmo celý Renault) a mimo jiné i proto by mu ho měli vyměnit ;-) .Proto to rýpnutí s tím odkazem.OK,Fabia má na vrzání nárok (nevím ale proč by měla mít Fabia a ne Megan,když stojí +- stejně ;-) ),ale na vrzání si stěžují i majitelé O2,např.tady na fóru konstatuje (nestěžuje si,pouze konstatuje) jeden majitel vrzání po 3tkm - přísp. z 29.12.:
Různé pazvuky v interiéru mne znervózňují, ale zatím jsem ve fázi přesné identifikace. Jednoznačně vrže těsnění zadních dveří za mokra a skřípe těsnění na 5. dveřích, to které zakrývá spáru mezi sklem a střechou, a to vždy když tam zamrzne trocha vody.
Takže asi i Fabia a Octavka vrzání zná ;-) .
Ale nepíšu to proto abych rýpal do majitelů škodovek,nerad bych tady zase vyprovokovat nějaký flame,protože tohle téma vždy bude jako to jestli bylo dřív vejce nebo slepice >:D -
"-- skrytý --" 01.01.06 13:15
to PP:k odkazu: Laguna,která je o 2 třídy výš,o ceně raději pomlčím,tak občas,podle teploty, vrže čalounění dveří a občas přístrojová deska.Z tohoto pohledu na to má Fabia nárok.Za Lagunu jsem dal oproti Fabii asi o 400 tis víc.Sedadlo spolujezdce při jízdě po nerovnostech,pokud je neobsazeno,vibruje.To Fabia ani Octávka nezná. ;-) -
"-- skrytý --" 01.01.06 10:17
Tak jsem z auta vypustil cca 400ml oleje (motoroveho), ktery byl nad horni rysku. Cili v ramci prevence jsem to zarovnal "presne na MAX" - pokud to bude nejak ubyvat, doliju to zpatky - odsal jsem to do ciste sklenice. Jasne ze jsem to nedelal na Silvestra, uz driv.
Jo, vsem tady Stastny a uspesny rok 2006, koukam ze letos jsem tu prvni... :D

... az budete zase testovat tak dajte vediet ...