Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

04.01.06  15:49

« Bez nadpisu

to luf. když jsem kupoval nový auto - Grandtour byl ve výběru. jel jsem 1,6 a ten motor byl z mého pohledu nic moc- ato jsem jezdil tebou shazovanou 55 kw 1,4 v Xsaře. Naštěstí jsem ho nakonec nekoupil - jednak jsem byl zklamaný z jízdy- jednak jsem si naštěstí přečetl podstatnou část tohodle fóra.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.06  15:47

« Bez nadpisu

Plnim ukol a odpovidam takto: >:D
    - me se zadni svetla nerosi 8-s
    - 1.6 v 5.000RPM mi nic moc nerika, protoze tak tocit ji nepotrebuju. Jak jedou 1.4/1.6 v otackach rekneme 2 - 4.000, tedy od nejnizsich do otacek max. momentu?? Tohle srovnani by me zajimalo vic... Jinak nezapomente ze 1.4 ma jinou prevodovku (pomalejsi staly prevod - tedy rychleji se toci).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.06  15:30

« Bez nadpisu

Fajn chlapi, tak ste si pokecali o vykonoch >:D no teraz mi skuste povedat ci ste si niekto teraz v zime vsimol zarosene zadne svetla? Potom sa mozte bavit dalej o vykonoch a sviznej jazde, ja ako rodinne zalozeny clovek mam radsej kludnych soferov alebo rychlych ale neohrozujucich mna :)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.06  15:28

« Re:

tamtam> skusim som vsetky tri 16V motory a na pocit jednoznacne najlepsi 1.4
    1.6tka je pocitovo uz okolo 5000 pribrzdena, 2.0 je silna v nizkych a vo vysokych zerie ale zase prijemna na kludnu jazdu
  • 00 Reagovat !

foto

04.01.06  15:23

« Bez nadpisu

SirAnton> ja mam Mnichov v pol ceste a keby som nevalil co dialnica dovoli, tak spim nie cely den PO ale este okolo toho Mnichova :?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.06  15:22

« Bez nadpisu

Myslim ze z benzinu je 1.6 nejlepsi motor (luf a dalsi "zavodnici" - mysleno v dobrym slova smyslu - muzou mit jinej pocit, ale myslim to technicky). 1.4 a 1.6 se totiz v bloku vubec nelisi - sstejnej blok, stejny vrtani, 1.6 ma delsi zdvih. Ma taky jinou hlavu protoze dostala variabilni casovani ventilu. Rozdil je 20.000 a tak neni co resit. Naopak smerem k 2.0 uz je myslim uplne jinej blok, rozdil snad dalsich 50 nebo 60.000 a napr. promenne casovani pro 2.0 uz neni variabilni, ale pouze promenne v rezimu jedna hodnota / druha hodnota. Mam-li otacky nad cosi, prepne se nejaky solenoid a nastavi jiny casovani - hotovo dvacet. Jak to asi jede kolem tohohle "bodu zlomu"? Dam-li si tempomat shodou nahod k tomuhle mistu, jak to asi pojede. Naproti tomu 1.6 ma casovani promenlivy spojite a ridici jednotka sama udava o kolik procent z mozne hodnoty bude kdy casovani nastaveno odlisne (od zakladni hodnoty). Takze spotreba a jizdni komfort asi lepsi (s 2.0 jsem pravda nejel), kultivovanost chodu a tak. Ja docela na tu spotrebu dam, takze mi vyhovuje... Litrovy vykon motoru 1.6 ma docela dobrou hodnotu, parametrama to pripomina stokonku Fabii s tim, ze diky delsimu zdvihu to jede i v nizkejch otackach a tahne to tam. Nebo co myslite vy??
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 04.01.06  15:16

« Re:

luf: takto sa da ale jazdit len pri (polo)prazdnych cestach a prazdnom protismere. Tiez mam obcas rad co najkratsi cas predbiehania, ale jazdit tak stale je strasne unavne. Raz som takymto stylom isiel z Mnichova do BA a poviem Ti, ze som si rovno mohol ist lahnut. Podobne kamos na ceste na dovolenku. Hnal sa ako blazon a po prichode cely nasledujuci den prespal.
    Jasne, ze radsej vacsi vykon ako mensi (na riesenie krizovky ci zablbnutie si ;-) ), ale nazvat 100kW/t nutnou podmienkou dynamickej (popripade sviznej :)) jazdy je doost prehnane.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.06  14:55

« Re:

Luf, ak sa pametas ja som uvazoval o dvojlitri ale nakoniec som sa uzniesol na 1.6 kvoli spotrebe, lebo som myslel ze ta 1.6 "staci" ... nakoniec ma zlomili na toho dizla a dobre som urobil, ma to sice vykon ako 1.6tka ale siel si v tom a vies ze to dava pocit hodne silnejsieho auta ... s 1,4kou som jazdil na doraz a mal som pocit zihadla, ale toto proste taku jazdu neumoznuje, zabil by som sa a odkedy mam silne auto (pocitovo) tak jazdim uplne kludnejsie a pedal na podlahu proste nedavam nikdy ... presne ten isty pocit som mal ked som bol v USA s tymi ich motormi 3-5 litrov - proste ked mas rezervu vykonu v nedohladne tak tak ta vobec nic nenuti dvihat tomu mandle, ides v pohode a nepohne s tebou ani ked ta predbehne fabka so strasnym rachotom ktorej uz idu vyskocit ventily z motora ... na najblizsom stupaku alebo krizovatke zase ostane daleko vzadu :-)
  • 00 Reagovat !

foto

04.01.06  14:43

« Bez nadpisu

Na dialnici casto podradim pri 120 na trojku, ked potrebujem rychlo pridat a furt je to malo, na okreskach pri predbiehani bezne tocim nad 6t atd. a stale mam pocit, ze by to asi tak 20-30kW este potrebovalo... Da sa jazdit rychlo aj takto ak nie je premavka. V podstate som 2l nekupil preto, ze ako foter by som sa mal krotit, ale s velmi tazkym srdcom. Asi som divny ja, ale idelane sa mi zda mat v takomto aute ~150PS (preco tam nedavaju 2.0T???)
    A vytacaju ma ti, co pisu o sviznej/dynamickej/sportovej jazde s autami, ktore maju pod 100kW na tonu. Ale to je asi fakt iba moj osobny problem :|
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 04.01.06  14:15

« Re:

Inak, co sa brzdy premavky tyka, tak tou nie je ani Felicia s 1.3 MPI motorom, ak sa sofer trochu snazi. A to myslim doslova. Ak by vsetci jazdili na 80% vykonovych moznosti (nie kW!) prave spomenutej Felicie, tak by bolo o dost tazsie ist este rychlejsie/dynamickejsie. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.06  14:15

« Re:

>1.4 v Xsare jazdila svizne?:-[] >:-[] >:-[]
    ... moj megan 1.4 16V s 72KW tiez jazdil svizne kym si tam nesadli 2 dospeli a 2 deti ... sviznost sa zrazu vytratila ... v 4 dospelych by bola este ina kava ... a to sa bavime o 72kw a nie 55 :mrgreen:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.06  14:04

« Bez nadpisu

1.6 v Meganu ma prave tech 83kW (pokud mluvite o tomhle - nevim totiz co je NST - snad nizsi stredni trida??). Jo plati do faceliftu, pak bude tech kilowattu jen asi 80 (dan za EU4 motory). Me se prave s timhle motorem jezdi moc prijemne a provozu tedy rozhodne neprekazim - auto jezdi temer vylucne prazdny a ja dle predpisu...
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 04.01.06  13:40

« Re:

luf:
    83kW je IMHO na auto tejto velkosti tak na hranici, aby som na cestach nezavadzal.
    83kW je na NST malo? To snad nie... ;-) Ved Ty mas tusim 74kW... (Megane 1.6 16V)
  • 00 Reagovat !

foto

04.01.06  13:17

« Bez nadpisu

1.4 v Xsare jazdila svizne? To myslis tu s 55kW? To je skoro ako ked sa chvalia HTPckari, ako im to po dialnici ide 180 kopec-nekopec ;-)
    Kurna, som divny ja alebo vsetci ostatni. 83kW je IMHO na auto tejto velkosti tak na hranici, aby som na cestach nezavadzal. A ostatni si chvalia, ako svizne im jazdia ich 50kW stroje :?:
  • 00 Reagovat !

foto

04.01.06  12:56

« Bez nadpisu

Měl sis koupit Citroena. Moje Xsara, dej jí pán Bůh věčnou slávu, taky nebyla nic moc, ale 1,4 jezdila svižně a kolem 6 litrů brala i v zimě.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.06  12:08

« Cafte

Nazdar vsetci renaultaci, uz dlhsiu dobu som bol len pasivnym clenom tohto fora, no rozhodol som sa aj ja podelit sa so skusenostami tohto auta. Vacsina spominanych problemov sa prejavuje aj na nasom aute a tiez mam dojem , ze je to auto site horucou ihlou a kvoli cene sa asi ani s tym moc diat nebude. Tomovi drzim palce, ale bude to mat tazke. Inac to tahanie je asi vlastnost auta >:-[] takisto sa to sprava ja u man, ale nejde o nejake pretahovanie volantom, len ak je nejaka nerovnost , alebo sa ma volant vratit do stredovej polohy , vzdy ostane tak , ze taha dolava. Je jedno z ktorej strany sa vracia volant do stredu, vzdy taha dolava. ALe na rovine ak ho nastavim rovno tak ide rovno aj ked prudko zoslapnem brzdu (este sa nezapne ABS) tak ide rovno, cize ani pre mna to neznamena nejaku velku vadu(hoci to problem je , nechcem aby sa v tom servis rypal, lebo to potom pojde s problemami ako na beziacom pase) Samozrejme mam problemy so smrdiacou klimou, obcas je problem so zadnym stieracom, ale inac auto slape ako hodinky, len ta spotreba neklesa nijak rapidne. Mame si ce nabehanych len 10.000km ale aj tak by som ocakaval nizsiu priem spotrebu ako okolo 8l. No mam este jeden postreh a chcem si to overit, lebo som to zatial u nikoho necital, ci sa vam zarosuju zadne svetla z vnutornej strany? Teraz v zime som si vsimol ze sa mi skondenzovala voda na zadnych blinkroch a svetlach. Rozmyslam ci to pojdem reklamovat, alebo to zase pripisem na vrub vlastnosti voza >:D Dikes.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.06  16:44

« Re: Re: Renault Club

DDT reaguje presne tak jako Renault, jeho reklamacni oddeleni a dealer, totiz utokem, nikoliv snahou pomoci, pral bych mu za jeho penize moje auto, aby poznal jake to je koupit si nepodareny kousek >:-[]
    PS: citim, ze pokud se budu jeste chvili zdrzovat na foru Renault Clubu CR, pravdepodobne me upali >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 03.01.06  16:14

« Re: Renault Club

Odpoved toho manika z Renault klubu mi pride ako mudrovanie cloveka (mozno nejakeho studenta dva roky pred maturitou), ktory nikdy auto nemal, a teda celkom logicky mu tu popisovane zavady pripadaju malicherne. Ved to jazdi, tak co viac by sme chceli? :roll:
    Ked sa niekto stazuje, asi ma problem. Z toho treba vychadzat a nie z toho, ze ak iny problem nema (resp. ini nemaju), tak si stazovatel musi vymyslat.
    A ci chce zakaznik peniaze naspat? Ja by som ich chcel (aj ked by to asi nepreslo) a ani nie kvoli samotnemu tahaniu volantu do strany. Chcel by som ich z ovela vaznejsieho dovodu, ktorym je pristup znacky Renault k rieseniu problemov/zavad. Ak ma totiz Renault ocividnu snahu vyhybat sa sebedrahsej oprave na zaruku (pricom je preukazatelna), aku mam ako majitel ich vyrobku istotu, ze ked sa mi pokazi hocico ine, tak pristup bude iny?
    U mna Renault skoncil a ak budem moct, oboznamim s tymito pripadmi kazdeho potencialneho majitela noveho auta. Obraz nech si utvori sam.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.06  15:50

« Re: Re: Re: Re: Miro, kde si?

Po odpojeni serva vozidlo nedrzelo smer a tahlo do leva, predpokladal bych jednou vlevo jednou vpravo jak tomu pomaha sklon vozovky ale u me tomu tak nebylo :roll:
    jo a pri zapojenem servu se volant nevracel do roviny ale skocil si vzdy o nejaky ten stupinek vlevo
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.06  12:07

« Re: Re: Re: Miro, kde si?

Presne tak. Mne z toho proste vyplynulo, ze ja som spokojny s tym istym, co Miro poklada za zavadu. Preto sa ani necudujem, ze sa servis stavia k vasim problemom skepticky.

len neviem preco to nepovedia na rovinu a tvaria sa, ze to aj chyba moze byt, aj to nevracanie sa volantu do stredu :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…