Zkušenosti s Meganem Grandtour???
>aby som si vystriehol velku medzeru na obehnutie<
presne o to ide, ak si pricviknuty medzi dva kamiony a nemozes predbehnut alebo to proste nestihnes kvoli protiiducemu autu stratis daleko viac ako ked ide po volnom useku 140 namiesto 180 ... ale to JE o sile auta -
PP. 04.01.06 17:34
tamtam:
sry,četl jsem to zběžně a pochopil jsem tě blbě,myslel jsem že popisuješ že tím tlačítkem např. Up Vol. zvedáš hodnotu odporu a tím řídíš hlasitost jak za starých časů s poťákem,s tím multiplexem mi to je jasné,už kdysi jsem to měl u Sony joysticku,pokud je to i tu po dvou drátech tak to nejspíš bude multiplex. -
yyyyy - to neni o tom, dokazovat si ake mam silne auto. Vela km mam najazdynych na Maxime s 200PS. A nemozem povedat, ze by som s nou chodil rychlejsie alebo divokejsie ako s Meganom. Idem priblizne rovnako, ale v praxi to znamena, ze so silnym autom tu moju cestovnu rychlost dosahujem v ovela vacsom klude. Nemusim furt cucat do zrkadla na dialnici, aby som si vystriehol velku medzeru na obehnutie, nemusim sa viezt za nakladakom pretoze rovinky maju iba 200m atd. BTW pisem o jazdach, ked sa niekde ponahlam. Inak jazdim v klude tempomatovych 100km/h a aj to prinasa dostatocne mnozstvo adrenalinu v krizovych situaciach ;-) -
SirAnton> no chodim na opacnu stranu nemecka hodne casto ... MN -BA sice prejdes bez problemov po srandistickej rakuskej dialnici 140tkou, ale skus ist kusok dalej do nemecka a pochopis vocogo, medzi norimbergom a frankfurtom (200km) stratis vzhladom na zapchu 3 hodiny za nim sa dostanes na cestu kde ides bud medzi kamionmi 90 alebo valis s ostatnymi, inak sa zabijes ... skus pred tym urobit 8 hodinovu sichtu a mozno pochpois preco nemci nechcu limit rychlosti apreco potrebujem byt doma cim skor ... v tom pripade spim za den 1/2 krat a nie 3 krat -
"-- skrytý --" 04.01.06 17:22
Ten ovladac je zapojenej jak jsem psal a to z duvodu aby se usetril pocet dratu - takhle staci dva. Je to primitivni binarni multiplex kde se podle hodnoty odporu na tehdle dratech zpetne rekonstruuje ktere tlacitko tomu odpovida a dokonce je dost mozne ze to umi rozpoznat i soucasne stlaceni vice funkci (proto to byva ve dvojkovy rade). Zitra sem na to zapojeni muzu hodit link, ale proc by meli tahat 50 dratu kdyz staci dva (to ovladani umi hlasitost +/-, predvolba +/-, source +/- a mute - mozna i vic, vis kolik by to bylo dratu...). Tohle s tou odporovou siti vyjde jak se dvema dratama tak bez napajeni (ciste pasivni vec). Kdo nevidel neuveri... -
"-- skrytý --" 04.01.06 17:05
Nie vodou to nebude :-) cila hlasitosti sa na displeji nemenia, proste je tam furt napr.6 ale hlasitost stupa aspon o dalsich 6 krokov, uz som to testoval ci sa nemenia aj hodnoty ale nie, tie su take ake na zaciatku, cize ovladaniu by som to nepripisoval. Zatial mi to moc nevadi, lebo sa to nie vzdy stane a ked tak si ho nanovo nastavim, ja len ci ste sa s tym nestretli. Az ked mi to bude robit pri jazde tak vtedy to uz budem povazovat za problem. AKo som uz povedal, ak servis, tak len vtedy ak to bude suvisiet s bezpecnou jazdou, inac ani za svet. -
"-- skrytý --" 04.01.06 17:03
« radio
nahodne zavady radia:
zopar krat sa mi stalo ze mi pri pridavani hlasitosti na ovladani pod volantom radio same prepne z FM na AM. Nastastie sa to za necele 2 roky vyskytlo asi 5x a uz dost dlho sa to nevyskytlo.
nahodne samovolne pridavanie hlasitosti mam aj ja, ale asi to bude iny problem. Mne zacne radio same pridavat hlasitost ked pridam hlasitost na autoradii nie na ovladaci pod volantom.
napr. jeden krat stlacim okruhli gombik na pridavanie hlasitosti na radii a ono to same zacne pridavta az do max. hlasiosti. Vyskytuje sa to nahodne a asi to bude problem toho okruhleho gombika na autoradii. Nastastie autoradio ovladam len ovladacom pod volantom tak ma to netrapi, resp popri inych zavadach ktore som mal a mam je to prkotina. -
"-- skrytý --" 04.01.06 16:53
Aha takze chovani je nahodne?? No tak to je zavada, to je jasny. Ted tedy abych si ujistil: mas nastavenou nejakou rekneme "malou" hlasitost, treba 4. A radio zacne rvat vic a vic a pritom ta hlasitost zustane furt na 4 - to lze zjistit tak ze das nap. ztlumit o krok a budto tam skoci 3 nebo 27 (proste neco nesmyslnyho vysokyho). Protoze pokud to drzi 4 jen to vic rve, muzes mit chybu v tacho signale co do radia vede (mozna jen blbe zasunutej konektor) a pokud naopak to samo zesiluje aniz se to kdo prosil tak treba kapka vody v tom kolebkovym prepinaci na hlasitost resp. v dalkovem ovladani na volantu, kde je to delany pomoci urcite hodnoty odporu (priklad: hlasitost nahoru 1k, hlasitost dolu 2k, dalsi predvolba 4k, predchozi predvolba 8k) ktera se vybavi na dva draty co tam vedou a radio z toho usoudi co ma udelat. Pokud bys tam mel hodnotu jinou nez vyrobce ocekava (vakl, zkrat cestou), bude to delat presne co rikas, ale ne plynule, ale po tech skocich vcetne zmeny jejich cisla na displeji. Rozumis mi?? -
"-- skrytý --" 04.01.06 16:44
No tak to mas pravdu, ono sa to najprv zosili, potom sa to zacne stisovat ale vzdy sa najskor zosiluje, no ako vravim nikdy to nerobi pri zapnutom motore. Potom nastavim hlasitost rucne, cize par krokov hore dole a zase bezi normalne. A je to plynule, nie skokovite. Samozrejme ze na radiu je hlasitost napr. 9 ale huci to v maximalke ako pri 16. NO neda sa povedat kedy to zacne robit, v tomto je to podla mna nahodny proces. -
"-- skrytý --" 04.01.06 16:34
O plynulem zesilovani radia slysim prvne - to radio totiz obecne zesiluje pouze neplynule (skokove) a to i pri zrychlovani auta (funkce Speed), takze si myslim ze nejaky plynule riditelny zisk sveho NF zesilovace vubec nema a vse se ridi pouze ve skocich. Mas-li ovsem jasny dojem ze je to urcite plynule, mohla by to spis bejt zavada spocivajici v prechodovym odporu (studeny spoj) mezi soucastmi v miste, kde se ten zisk nastavuje (sound procesor), ale to by spis "couralo", tj. ta hlasitost by se menila samovolne a ruzne a nevyzpytatelne, taky "jak kdy". Je v tom teda jasny trend nebo nahoda?? -
modus ponens 04.01.06 16:15
yyyyy:ja mam Mnichov v pol ceste a keby som nevalil co dialnica dovoli, tak spim nie cely den PO ale este okolo toho Mnichova
No, BA-Mch sa da v rel. pohodovej jazde stihnut za 5h.
Neviem teda, ci zvyknes spat trikrat za den... ;-) Kazda dalsia usetrena polhodina vsak stoji dost velky narast rychlosti, co moze byt pri rakuskych limitoch a pokutach celkom draho vykupeny cas.
A stale sme len na dialnici, nie na okreske, kde musis davat pozor na protismer a kde to zrychlenie potrebujes rozhodne viac. Ako vravim, vyssi vykon je fajn, ale nie ako nutna podmienka na usetrenie casu. -
"-- skrytý --" 04.01.06 16:12
Dikes, pojdem to dat pozriet do servisu a uvidime. Este ma napadol jeden problem, ale ten neriesim, lebo sa neda dokazat, ale obcas sa mi stane , len pri vypnutom motore, ze sa radio samo zacne plynule zosilovat (zvuk), nejdu pritom ziadne TRAFFIC ani sa s tym nehram, proste pocuvam radio (mam s monoCD) a zrazu mi to reve na cele auto, len je to nahodny proces a pri vypnutom motore tak to tazko niekomu zdokladujem 8-s Ja len ci ste sa s tym stretli. A co sa tyka motora, minule sa tu niekto pytal na 1,4-ku , ze mu medzi otackami 3000-4000 po uvolneni pedalu so zaradenou rychlostou motor rapka, mne to robi asi od 8000 km a je to dost neprijemne :'-( nevie sa co to je? Uz som skontroloval vsetky plastove kryty, no nic neviem najst co by to robilo.

A este k tej pribrzdenosti 1.6ky - mam za sebou 60t servisku, v ramci ktorej som sa spytal na novy soft do RJ. Technik sa spytal, ci mam nejaku zavadu, inak ze to bude platene, tak som uviedol tu stratu tahu pri studenom motore ;-) Kazdopadne vysledok je ten, ze strata tahu je menej citelna, ale zase 2x som mal prvy rozjazd hopsanim ako novacikovia v autoskole. Neviem, ci som si tym moc polepsil 8-s Ale zato som ziskal uplne ine spravanie sa motora v otackach nad 4t. Poslusne taha az do 6t, co doteraz vobec nerobil. Je to hlavne citit nad 5t, kedy vobec nepolavuje a rovnako taha az do 6t. Proste radost predbiehat, prvych asi 200km som si to vyslovene uzival, teraz mi to uz neprijde vobec citelne >:-[]