Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.01.06  11:23

« Re:

oprava, ja mam benzin, zapujcka to delala taky i kdyz ne tolik, ta dokonce jeste navic nekolikrat udelala to, ze spadly otacky na cca 1200 a motor ztratil totalne vykon, rozvitila se oranzova kontrolka na palubce a konec. Musel jsem zastavit, vypnout motor nastartovat a pak uhanet dal, ptal jsem se soudniho zna3ce co on na to, ale pry je to pravdepodobne pricinou nizkeho volnobehu. :?:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.01.06  09:56

« Bez nadpisu

No jo ja zapomel - on Tom ma vlastne taky naftu... Uz si vybavuju jak mu menili casticovej filtr. Takze Tome - vsechno zpet (az na to spici mimino, to plati dal...).
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.06  09:12

« Re: volnobeh

Ahoj Tome, vždyť už jsme se o tom chvění motoru na volnoběh bavili ! Měla jsem úplně stejné chování motoru, akorát, že jsem tomu říkala Alzheimer ;-)
    Vyměnili nám Silent-blok za zesílený, normálně určený pro Megane RS - teď ho začali dělat a je klid, auto už je zase jako na začátku.....z toho chvění jsem normálně šílela....prima víkend T.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.01.06  07:53

« Bez nadpisu

Ten motor se na volnobeh ani nezachveje - v podstate o nem nevim, jen rucicka otackomeru je zdvihla a zepredu se ozyva monotonni seveleni. Ovsem: motory s el. skrtici klapkou jsou velmi citlive na jeji cistotu (lze ji zas.at od mot. oleje ktery se pod ni odsava ze skrine prip. prochazejicim vzduchem je-li cestou od filtru netesnost) a pak to kucka prska poskakuje - tedy aspon pro Fabie je to beznej priznak spinavy klapky. No a pak taky kvalita paliva - v prvnim kole bych doporucil vyjet nadrz a nabrat Shell Power, tu vyjet a pak hodnotit. Delat by to rozhodne nemelo - to si nepamatujes jak se tvaril v tomhle ten nahradni vuz co ti na mesic dali???
    PS: v aute mam mimino taky a do 5-ti minut usne i tak - nicmene by usnulo i kdyby motor stal protoze je tak zvykly, takze v tomhle ti srovnani se mnou nic nerekne... >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.01.06  22:54

« volnobeh

panove muzete mi nekdo napsat jak se chova vas motor na volnobeh. u meho auta se klepe jak ratlik a pokud bych mel v aute mimino myslim ze do peti minut usne. v servisu mi rekli ze je to ok (jak jinak) ze pry motor tim ze je "vysokootackovy" v nizsich otackach cca kolem 750 na volnobeh trochu kulha, nastavit ho na vyssi otacky by pry bylo na ukor spotreby, tak nevim :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

10.01.06  20:34

« pozn.

Tom 69 - to jsem zvědav jak to dopadne. Ani ty tvoje trable pořádně nečtu-nemám na to čas...Ale výsledek mě zajímá.
    není na tom Autoserveru.sk ten článek nějaká blbost? Zastaralá modelová řada Megane, a pak něco ve smyslu prodejního propadáku. Vždyť je to pořád nejprodávanější modelová řada v Evropě. A třeba Scenic je jednoznačně hraje prim v segmentu. A že by modely z roku 2002-3 byly zastaralé ??? Buď špatný překlad, nebo to psali nějaký lemplové. Toť můj názor.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.06  20:31

« Bez nadpisu

Na renault.sk se uz objevila nabidka Megane II Facelift. Ac neni vubec nijak zvyraznena, kdyz si clovek necha nakonfigurovat auto uz tam jsou zmeny, ktere koresponduji s letakem co je k dispozici na renault.com ohledne faceliftu. Z hlavnich novinek co jsem objevil ja: motor 1.6 EU4 prisel o 5 koni, 1 Nm a odvdecil se zvysenou spotrebou o 0.1l - ostatni motory si nepamatuju a netykaji se me. Dale vypadava dvoji deleni na provedeni a vybavu (tedy stupne Pack - Luxe konci) a nove se auto deli jen v jedne linii (jak jsme zvykli kdekoli jinde). Pribyva nabidka radii s MP3 podporou (a to i tech jednodussich - rozdil 3.000SK) a objevuji se bixenony. Nejake vybavy se pevne prirazuji urcitym stupnum a v exterieru pribyva trochu te pro me "lacine" elegance (ochranne listy narazniku v metalize + stribrne hagusy), jsou jina kola a jine latky v interierech. Kdybych to mel shrnout tak az na revoluci ve vybavovych stupnich a zmeny v motorech se zadna dramaticka zmena, ktere by bylo treba litovat neudala...
    renault.cz hraje mrtveho brouka anebo jsou trhy diferencovane a do Cech proudi dodavka vozu v puvodnim provedeni - spise ale tipuju ze webmaster nekde lyzuje...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.06  08:49

« Bez nadpisu

Tom69: no vidis, co z toho nakonec vyleze... Vidis to me ani nenapadlo ze krome toho ze na kola tim tlaci nerovnomerne vlastni vaha auta a ony se tak kutalej trochu bokem, tak jeste tim jak si po silnici drncaj a skacou tak to resi jedna strana vic nez druha neb hmotnost je pul/pul, ale reakce kazdy strany dana silou pera proti stlaceni je ruzna (a ve spolupraci s tlumicem je to tim padem i nejak jinak naladeni - tj. efekt bude jakejkoli jen ne symetrickej...), tak to nakonec vypada velmi verohodne (tim myslim ze se to nakonec ma mit duvod potvrdit jako prima souvislost). Takze preju brzke vyrizeni... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.06  21:42

« Bez nadpisu

Doma jim prodeje také nerostou... ;-) Mohli by si vážit každého zákazníka v malém Česku,ne?
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.06  21:05

« Re:

aktualne: v tuto chvili to vypada, ze vymena pruzin mela smysl. Auto se chova lepe nez pred tim, dle soudniho znalce je tato pricina mozna, protoze pokud by jedna pruzina mela jinou tuhost, mohlo dochazet pri najeti na nerovnost k rozdilnemu stlaceni a tim i tahnuti do jednoho smeru. Odpovidala by tomu i ta skutecnost, ze tahnuti se vyrazne projevovalo pri prejeti mensi ci vetsi nerovnosti bez ohledu na sklon vozovky. V tuto chvili je vypracovavan znalecky posudek, takze jakmile bude hotov dam ho k dispozici.
    Jinak slovy prodejce, Renault by se snad chtel nejak domluvit, ale pry cekaji vetsi vstrictnost i z me strany, nejak mi vsak unikla ta jejich, nebot z jejich strany zadny navrh nevzesel. Uvidime. Kazdopadne jednou tydne posilam na Renault CR aktualni pocet odlakanych zakazniku (nyni 241) z ankety na mych strankach a pripravuje se dotoceni reportaze v motozurnalu. Uvidime kam az to Renault necha dojit :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.06  19:26

« Bez nadpisu

Tom69: mohl bys prosim zrekapitulovat aktualni situaci s tim tvym vozem?? Jsou tu nejake utrzky ze by to tedy jako temi pruzinami asi nakonec bylo jak pises - mas uz tedy uceleny zaver z nejakeho dostatecne presvedciveho pozorovani jak se to chova?? Posledne jsi psal ze mas soucasne jiny pneumatiky - to je mozna trochu matouci skutecnost, ne?? A co ty ostatni veci, jak se postavili k tem?? Nebo to snad mesic stalo v servise kvuli dvema perum??
  • 00 Reagovat !

foto

09.01.06  13:52

« Spotreba v krutych marazoch

Cez vikend som bol opat v horach. Vecer pred odchodom ukazoval teplomer -16°C. Nastartoval som uplne bez problemov ako v lete, nechal ho asi 1 minutu bezat (skrabal som sklo) a potom vyrazil. Co ma prekvapilo bolo, ze na useku asi 1km do kopca sa chladiaca kvapalina zohriala na normalnu teplotu??? V lete sa rucicka na vrchole toho kopca iba zacne oddelovat od najspodnejsej polohy. Okrem toho auto zralo ako tank - nesledoval som okamzitu spotrebu, ale na tom kusku spotrebovalo cca. 1/2l benzinu. Bolo to prvy krat, co som toto auto startoval v takej krutej zime a preto ma jeho spravanie prekvapilo. Ake mate skusenosti vy? BTW cestou domov sa teplota pohybovala medzi -15 az -19, ale boli useky, kde bolo -21°C. Priemerna spotreba vysla na 7l vs. letnych 6.5 pri takej istej jazde.
  • 00 Reagovat !

foto

09.01.06  12:01

« Mnoho odpovedi v jednom

Slavomir - ak si si auto nevyskusal pred kupou, si blbec. Zistit, ze ti posilovac nevyhovuje az ked auto mas doma...
    letec - ty si musel menit uz platnicky? Ja mam momentalne 60t prehliadku za sebou a ani ma len neupozornili, ze by do dalsej pri 90t mohli byt na vymenu.
    miro - do chipu nepojdem. Mozno kupim bavlneny filter a tym tuning skonci. IMHO vyrobcovia nie su * a takto trivialne zvysenie vykonu neexistuje. Cele to bolo iba o tom, ze 1.6 je v kombiku tak na hrane aby to nebolo vyslovene problematicke, a nechapem nikoho, kto tvrdi, ze jazdi dynamicky s motormi s polovicnym vykonom. Do 1.6 som isiel vedome ale s tazkym srdcom.
    tamtam - presne taketo rozhodovacie diagramy servisaci maju. Ale cakat od ludi, co mali na zakladke same 4ky, nejake inteligentne riesenie, je asi vela. Mozno ich IQ stacilo na Zetory, Liazky a stare Skody, ale dnesne auta su o niecom inom (aj ked princip je rovnaky).
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 09.01.06  11:30

« Re: Re: Z * klika ?

yyyyy: Ja ziadny problem s Meganom nemam a pisem sem. V tom to asi nebude. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.06  09:37

« zvysenie vykonu

Luf: zoz zaciatku som po tom patral aj pre uplne ine dovody, diera v plyne, vybracie po urcitom zahriati a jasne aj lenivost . No nasiel som napr v MAG upravu za 20t. Boli aj lacnejsie, ale to robil niekto na kolene a moc som tomu nedoveroval. Naviac autu poracuje dokupena zaruka, takze to ani nevyskusam, ale ak ty ano, daj vediet vysledok Nasiel som daku firmu na slovensku , len teraz neviem najst komunikaciu, ak najdem, dam ti na nich kontakt, ale na zakerne otazky odpovedali ako politici :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.06  09:33

« Re: pruziny

Tom69: no, pri nahlasovani garancky poviem ako sa to tahanie odstranilo v CR. Luf, kedy ideme ddo Kestlera :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.06  09:25

« Re: Z * klika ?

letec> nie, je to tak ze ludia co nemaju problem sem proste nepisu >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

08.01.06  21:38

« Z * klika ?

Asi mám štěstí na kus.Mám 95tis. km a kromě běžné údržby měněn jeden kulovej čep. Jinak OK. Zase se ozvu. Něco po 100tis. km budu měnit předení brzdový obložení (po 2), tak zas napíšu nějaký postřehy.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.06  21:30

« ťahanie auta doľava u megana

Keď pôjdem do Renaultu, ako konkrétne mám žiadať vymeniť pružiny, aby auto neťahalo doľava - kde sú tie pružiny a vie mi niekto povedať asi ako je to drahé?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.06  19:44

« pruziny

miro: tak to vypada, ze dle slov technickeho oddeleni Renault CR "preventivni" vymena pruzin mela svuj efekt a ja se vice jak po pul roce konecne svezl s autem tak jak to melo byt uz od zacatku. Skoda, ze to neslo uz pri prvni reklamaci >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…