Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.06  09:13

« ventilator

Panove muzete prosim nekdo vyzkouset bez nastartovani motoru, jestli na rychlost 4 u ventilatoru v kabine citite zretelne vibrace ve volantu ktere se prenasi z vetraku. Nemam ten pocit, ze by to bylo citit pred vymenou, ventilator byl jen hlucny 8-s Dik za info
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 17.01.06  16:23

« Re: Re: Vymena oleja v znackovom servise

Suhlasim s lufom. Na www.oleje.cz sa dost podrobne pojednava o problematike urcenia spravneho oleja pre to-ktore auto. Zaver je pritom fascinujuco jednoduchy: treba pouzit taky olej, aky doporucuje vyrobca. ;-) Specifikaciou, nie znackou. Co je blbe, ze pri motoroch stavanych na predlzeny interval vymien oleja vyrobca doporucuje long-life oleje, ktore su aj vo volnom predaji (t.j. nie v servisnej sieti) dost drahe. A kedze predlzene intervaly su lakadlom pre zakaznikov, casto ziadna alternativa priamo vyrobcom ponukana nie je...
    "Slepy" vyber oleja teda nemusi dopadnut dobre. Ja som chcel pouzivat 0W oleje (Avensis 1.8 VVT-i), ale servis mal s nim zle skusenosti, na co neskor zareagoval aj vyrobca/zastupenie a 0W oleje pouzivat neodporuca. V case, ked som ho pouzil, som mal k dispozicii len nazor ludi v servise. Takze tak.
  • « 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 17.01.06  15:39

« Re: Vymena oleja v znackovom servise

BTW kam vy setrici a samovymienaci vylievate stary olej? Ruky zlamat tym, ktori stary olej nelikviduju ekologicky! Toto je jediny dovod, preco olej menim aj nadalej v servise, tych par korun navyse mi nestoji za to, aby som rozmyslal, ako ekologicky odstranit stary olej.
    Já nevím jak jinde,nebo na Slovensku,ale u nás máme sběrné místa,kde se celoročně,zdarma (ze zákona platíme paušální poplatek za osobu,ne za množství) odebírají nebezpečné odpady -ledničky,televize,zářivky,baterie,olej,… /> Mimo to se ještě párkrát ročně rozmisťuje na určená místa mobilní jednotka s obsluhou (v mém případě před můj barák) pro stejný účel.
  • 00 Reagovat !

foto

17.01.06  15:02

« Totální vybití akumulátoru

Minulý týden jsem po 3 hodinách jízdy dopoledne zaparkoval, zamknul. Aku musel být nabitý na 100%. Večer jsem se vrátil k autu a nešlo ani otevřít. Aku byl totálně vybitý. Nic nebylo rozsvícené ani puštěné. Musel jsem startovat přes kabely. Nevíte čím to mohlo být?
    (Megane Grandtour 1.5 nafta)
  • 00 Reagovat !

foto

17.01.06  11:50

« Re: Vymena oleja v znackovom servise

BTW kukni www.oleje.cz a tam do sekcie Zaujimavosti. Nejaky ucitel z CVUT tam rozobera problematiky olejov. Velmi poucne citanie ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

17.01.06  11:43

« Vymena oleja v znackovom servise

Treba si najst iny servis. Kdesi v utrobach tohto fora som popisoval vymenu oleja na mojom aute (tiez 1.6 v bezine) za cca. 3t SKK v znackovom servise. Za to iste mi v Prahe povedali cenu 6t CZK. Nedavno som absolvoval prehliadku po 60t a aj s vymenou sviecok, vsetkych moznych filtrov atd. stala 7t SKK priamo v Bratislave. Nedaj sa servisom okradat.
    BTW kam vy setrici a samovymienaci vylievate stary olej? Ruky zlamat tym, ktori stary olej nelikviduju ekologicky! >:-[] Toto je jediny dovod, preco olej menim aj nadalej v servise, tych par korun navyse mi nestoji za to, aby som rozmyslal, ako ekologicky odstranit stary olej.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.01.06  10:09

« Oprava laku

...tak věc je tak, že opravdu dle sdělení Renaultu - A 19 ve spreji není, tedy informace Auto Koutek byla v tom směru korektní - tužka stojí dle Renault.cz bez DPH nějakých 239,- Kč - tedy pokud se nabízí zákazníkům za 500,- Kč - přijde mi to až dost.
  • 00 Reagovat !

foto

17.01.06  09:41

« Bez nadpisu

Díky za radu a zařídím se podle ní.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.01.06  07:29

« Bez nadpisu

glock: olej na 1.6 vymenis svepomoci za chvili... Olejovy filtr tam je obycejny a nadherne pristupny (narozdil od me 16V fabie s klimou kde se musel sundavat jedine Golou / mel na vrsku matici je tento na povoleni rukavici) a pokud je nejakej problem, tak si nejsem jistej jestli dole vypoustak neni imbus (ale i kdyby byl tak imbus orech do Goly je 50Kc, jen se musi dojit koupit). Oleje potrebujes 5l temer presne a ten koupis kolem 12-14 set kdekoli (Castrol Magnatec 5W-40 v Bauhausu tusim 12 kilo za petilitrovku), interval co je na PP nechas tak (budes mit mezivymenu) anebo jestli ho potrebujes vynulovat je to popsano v knize.
    Ja s Fabii nikdy (vyjma zarucni vady nikdy !!) nebyl v servisu, veskere planovane prohlidky jsem delal dle dispozic vyrobce vylucne sam (olej, voda, filtry, brzdovka, ....) a pri prodeji (daval jsem ji protihodnotou do Renaultu do bazaru) mi srazili asi 2-5tis Kc z ceny ze nemela razitka v servisce. Takze jsem vyrazne vydelal, tolik bych prosustroval pri prvni navsteve servisu pro vymenu cehokoli (snad jen zarovka je levnejsi... >:D ) a veskerou tuhle udrzbu clovek zvladne sam (nebo zrucnejsi kolega).
    Pokud chces menit olej ze sve vule a vztahu k autu (v knize to je, ze pri provozu na volnobeh a do 30km/h ve vetsi nez nejake porci zkratit to a to o tolik...) tj. drive nez by to slo na garancku dle km, neuvazoval bych ani sekundu a uz bych to sel udelat svepomoci. Za 6000Kc snad spadli z hrusky, ne???
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.06  21:48

« Re:

2glock : jak píše IT.Kup si Magnatec ( pozor většinou ho mají v obchodních řetězcích-např 100% Hypernova), mají dva druhy, dáš za něj maximálně 1500 kč / 5litrů.Vyloženě je to olej pro tvoji častou krátkou jízdu.Spousta lidí( i odborníků) by tam dala i levnější olej, který je taky dobrý.....pišu jen aby sis nemyslel, že tam budeš lít něco špatného.NAOPAK.Dávat víc peněz za olej na 15 000 km je nesmysl.Já to lil do Fábky 4 roky a žádnej problém...ani v servisu nebrblali.Tu cenovku co jsi napsal bych za vyměnu nedal ani náhodou.Na webu je o olejích napsáno hodně, tak si to najdi a věř že víc jak 1500,- kč za olej nikdy více nedáš. Samozřejmě za standartních podmínek při nájezdu-výměně 15 000Km .
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 16.01.06  21:39

« Bez nadpisu

Vydřiduši to jsou,a platí to od Škodovky přes Renault po MB.A dobrovolně by mě k nim na běžné servisní prohlídky nikdo nedostal,přes záruku to budu muset protrpět :'-( .
    Na vyplněnou servisní knížku jim kašlu,při prodeji auta mi to stejně cenu nezvedne a jiný důvod proč tam jezdit neznám.Leda že někdo opravdu věří,že autorizovaný servis jeho autu rozumí nejlépe. :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.01.06  20:46

« Bez nadpisu

glock: Když dávají nereálné slevy na auta,někde si ty prachy musí vzít zpět.Já dal Castrol Magnatec,plně kompatibilní,žádný pofiderní long-life Elf a do Laguny 1,9dCi i s filtrem 2tisíce,vč.práce.Sice u zaměstnance,ale on má takové ceny i pro cizí.Jsou to zloději.Je otázka,jestli ten olej vypustí opravdu všechen...ale to jen tak naokraj. 8-s Motor mi s tímto olejem šlape lépe,než s jejich původní náplní.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.01.06  19:46

« Re: KLEPE PAS SPOLUJEZDCE

Tom69:
    Zajímavé, já toto opatření - nalepenou silnější textilii - na pásech už mám od koupě vozu. Možná si toho všimli i přímo v renaultu... >:D
  • 00 Reagovat !

foto

16.01.06  19:33

« Bez nadpisu

Nevím,jestli už tady proběhla diskuze o výměně oleje.Chci si nechat po 15 tis. km vyměnit olej a filtr jelikož jezdím ze 70% ve městě a krátké trasy.Šel jsem se zeptat do renaultu,kolik by to stálo a byl jsem nemile překvapen,prý 4-6 tis,záléží jakou 1.6 mám,že jsou čtyři modifikace té 1.6.Mě se teda ta cena zdá přemrštěná,tak nevým jestli se na to nevykašlu a počkám na těch 30 tis.Má někdo s tím nějakou zkušenost?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.01.06  09:57

« KLEPE PAS SPOLUJEZDCE

[odkaz]
    [odkaz]
    servisni zasah renault servisu na odstraneni zavady klepani pasu spolujezdce
    110% ÚČINNOST >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.06  20:27

« Bez nadpisu

Tos uhod - na pitomy reklamy ma malokdo naladu...
  • 00 Reagovat !

foto

14.01.06  23:13

« hm

mrkněte na [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.01.06  14:33

« Bez nadpisu

Fajn...uz jsem doma. Ono to totiz svym pojmenovanim velice pripomina "filtr pevnych castic", kterym se zacinaji osazovat moderni naftove motory. Naopak to co ti menili se bezne zvykne nazyvat pylovym nebo prachovym filtrem prip. kabinovym filtrem rozvodu vzduchu. Takze dik za objasneni, termin casticovy filtr je totiz dost nestastny...
    Benzin by se trast nemel, drzi volnobeh jak prisitej bez vibraci a sel by i niz, ale kvuli emisim to posadili na 750RPM. Rozhodne to tam nevibruje a ani to neni "na hrane" pouzitelnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.01.06  12:26

« Re:

casticovy filtr je k vetraku topeni, ktery byl vymenem jako vadny, neco jako "bonus" od Renaultu ...... gesto :P v zakladni vybave nebyl ..
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.01.06  11:26

« Bez nadpisu

... a casticovej filtr v soupisu materialu k reklamaci je tedy co??? Kam to patri v benzinovych motorech nebo co ze ti to menili??? :?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…