Zkušenosti s Meganem Grandtour???
"-- skrytý --" 21.01.06 17:09
Vim ze toto neni inzertni rubrika a nehodlam forum nadale pouzivat jako Annonci, ale treba se to nekomu bude hodit: nalezl jsem pod stromeckem sadu prednich reproduktoru urcenych specialne pro Megane II, kterou jsem dnes taky uspesne nainstaloval do auta. Tim padem mam k dispozici ctverici original prednich reproduktoru (ty ktere se montuji v prvovyrobe) z varianty s autoradiem Radiosat CD (pro situaci ze by se i repra lisily). Ma-li nekdo zajem (at z tech co treba hodlaji radio teprve instalovat a repra tam z vyroby nemaji nebo jako nahradni - i kdyz co by se na nem rozbijelo...??) :?: - me jsou uz asi vcelku k nicemu.
Prohozeni predni skupiny je uplne primitivni, vysky na palubce se jen vytahnou ze svych domecku (napred se musi sroubovakem odklapnout mrizka), s dvernimi je to trosku vetsi legrace, protoze maji dost pevne uchycenou mrizku, ktera ma jeste navic jeden zaludny jazycek, ktery bych urcite urval kdybych si to predem v navodu k novym neprohlid jak to bude vypadat az se to rozebere. Pak uz jsou na dvou sroubech a konektoru. Jeste ted mam prsty otlaceny, ta mrizka je plna zobacku ktery nikomu nedoporucuju pacit sroubovakem, vse jde jenom prsty i kdyz to teda je sila...
No a casem se vrhnu na zadni. Tam se ale musej rozhodit cely dvere a kdysi to tu tv (jee toho uz jsem dlouho nepotkal...) i podrobne popisoval, takze co jsem to pochopil tak tohle uz rozhodne neni na chvilku a na to musi bejt jednak videt a druhak teplo. -
"-- skrytý --" 19.01.06 15:09
« Re: Re: Re: Re: díra v plynu?
...no tak na aktuální spotřebu se po rozjezdu v zimě radši nekoukám... ovšem - s tím zahříváním diesla - zase - je zde úvaha, že když hned po startu jezdím "normálně", tak se to o to dříve dostane na provozní teplotu - a to je lepší ne? Je tedy myslíš opravdu nutné při studeném motoru nějak zvláště motor šetřit? Je to obdobné - jak se uvádí, že není vhodné pro současné motory je po studeném startu nechat běžet chvíli na volnoběh pro zahřátí - tedy snížená zátěž po startu. -
"-- skrytý --" 19.01.06 14:38
« Re: Re: díra v plynu?
...já jsem ale nepsal, že mu nakládám, když je studený, takže o té prasečině prosím, prosím... :roll: , ale že studený "vyrazí dopředu", tedy lépe táhne/akceleruje - jako vlastnost motoru, právě když je studený, tak se stačí plynu dotknout a krásně to jede - ohřeje se a už je to o "regulérním" šlapání na plyn, tedy jako v létě... tento efekt jsem v létě nepozoroval, jinak auto je v podstatě krátce po záběhu, Euro IV - možná je to tím. -
« Re: díra v plynu?
no hlavne nakladat dizlu (ale aj benzinu) kym je studeny (alebo pod nulou) je prasacina ... ani by som sa nedivil keby potom uz netahal ... teda nie ze by som to nikdy neurobil, ale urcite na studeno sa plynu snazim ledva dotykat .. napriek tomu - nemam pocit ze by po zahriati vymekol -
"-- skrytý --" 19.01.06 13:56
« Re: díra v plynu?
Tak jsem preposlal dotaz do servisu, rikali ze nic podobneho zatim neresili tak se necham prekvapit,
jo KLOKAN to je presna definice, do ted jsem to pricital studenemu motoru i kdyz mi to prislo ze to neni uplne v poradku ale nechtel jsem uz prudit dalsim problemem -
"-- skrytý --" 19.01.06 13:44
« díra v plynu?
...tak já mám naftu a ten zase jezdí tak, že když je úplně studený a nejlépe mrazivý, tak po startu vyrazí dopředu jako divý - jak o 20 kW více, a lepší akcelerace je na všechny rychl. stupně - jak se to zahřeje, tak to poměrně zleniví :?: Všimnul si toho někdo s dieslem? -
"-- skrytý --" 19.01.06 13:29
« Re: Re: Re: Re: diera v plyne
ja nie, pridam plyn, auto pridava a v istych otackach na chvilku akoby som ubral plyn a potom zase zrychluje. To vse bez zmeny polohy plynoveho pedalu.
...a tohle udela klidne i nekolikrat za sebou v kuse, proste "klokan". Taky mi to dela a to chvilinku po nastartovani kdyz je zima a motor studenej. A uplne stejne jako Luf jsem to bral jen jako ze ten motor je fakt vychladlej a ze mi RJ v tu chvili vic nedovoli. A po par metrech(spis desitkach) uz je to v pohode. Ale je to neprijemny. Nekdy dost. -
« Re: diera v plyne
Tiez som o tom cital na autorevue a tam som aj cital, ze niekomu uz prehrali soft aby to odstranili. Tak som sa na to postazoval a bez problemov uznali ako zavadu a prehrali softver. Diera aj potom sice existuje, ale je menej citelna. Ak bude este v ramci mojej zaruky dalsia verzia softu, mozno si ju dam zase prehrat :-) BTW ja som s nou nemal problem ani predtym, ked som ju pocitil, bral som to ako upozornwniw, ze od auta chcem viacej ako je v tej chvili normalne. Pri studenom motore som vzdy jazdil pianko a dieru som si vyskusal iba obcas. -
"-- skrytý --" 18.01.06 11:28
« Re: Re: Ventilator
sirAnton,slon72: mate pravdu oba, no myslim, ze vic uz ztratit nemuzu. Venoval jsem tomu uz tolik casu a nervu, ze to hezky neni. Nejvic me stve ten klidek Renault CR. Jako by meli na baraku transparent "polibte si vsichni pr.el". To auto se mi libi, hlavne vim, ze je mraky dalsich co problemy nemaji a jsou spokojeni, takze se ho vzdat nechci. Tim, ze koupim neco jineho se muzu dostat do naprosto stejne situace, takze ted je kazda rada draha. Jo a na zaver, dnes mi volal deler, ze me chape, ze on by mi auto vymenil, ale Renault CR mu ho nechce vzit zpet, at se stara jak umi. Pockam na znalecky posudek, ktery bych mel obdrzet tento tyden, poradim se s pravnikem co dal a pravdepodobne poslu prodejci posledni pokus o smir, dotocim pokracovani reportaze pro motozurnal a budu pokracovat v informovani dalsich potencionalnich zakazniku o moznych problemech 8-s
Hodne klidych kilometru vsem :D -
modus ponens 18.01.06 10:50
« Re: Ventilator
slon72: to je typicke spravanie. Ak sa nieco zacne kazit, neustale to kontrolujes a vsimas si aj veci, ktore by Ti inak mozno ani nevadili. Nastrbena dovera vo vyrobok, prip. v celu znacku (po pristupe s riesenim Tomovych problemov je aj namieste) a spokojnost je v *.
Predat a kupit nieco kvalitnejsie alebo/a s lepsim pristupom.

Me to prislo zajimavy, ma to litej hlinikovej kos, kevlarovou membranu a je tam delici vyhybka uplna 2. radu (oba reproduktory maji civku i kondik, ne jen vyskac pres kondik a hloubkac naprimo jak se to delava v low end segmentu) - tak jsem si to pral. Hraje to nadherne, zejmena vysky jsou hezky takovy jasny, zbytek taky ujde. Ted k tomu ale moc nesedi ten origo zadek, to je jen stredobas ve dverich co hraje zadnim pasazerum primo do zadnice (abych byl kulantni). Vzadu vyskova sekce chybi uplne. Tam mam vymysleno tohle:
Maji naklaneci vyskovou sekci (koaxial, ale vykyvny), sice to uz neni ta trida co predni, ale asi furt vyhoda proti origo stredobasu s papirovou membranou....
Ty o necem taky uvazujes??