Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.06  12:03

« Bez nadpisu

Sumarizace:
    - dotaz: Ty, clovece, a nebolo by jednoduchsie sadnut do auta a dat si dvadsatminutovku okolo Prahy?
    - odpověď: bylo... >:D >:D >:D (a to mnohem...) >:D
    Jo jeste jedna vec - vyhodil jsem vsechny stropni lampy (W5W - celkem 6 ks - a dalsi 4 jsou ve dverich) a nahradil bilymi LED v provedeni snad 9ks 3mm/patice. A hned je misto nazloutleho bludickoidniho osvetleni s prikonem 50W svetla daleko vic, prijemne technicky bileho a jasneho - prikon pritom spadnul na polovicku. Zarovky co jsou ve dverich u podlahy za LED bohuzel vymenit nelze, nebot maji podelnou montaz, tj. LEDka by svitila prednostne rovnobezne s otvorem nekam do dveri. Ale pro ty stropni se to primo nabizi, ta stredni muze byt co nejintenzivnejsi a krajni (cteci lampicky) naopak relativne decentni, aby umoznily cist si prednimu spolujezdci i za jizdy, aniz by to rozptylenym svetlem rusilo ridice. Jejich namodralej odstin (ac provedenim bile, presto sviti castecne do modra) je taky pro rizeni docela vyhoda. Doporucuju...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.06  11:02

« Bez nadpisu

No cela pointa je hlavne v tomto:
    - nemam moznost nechat tam zadnou nabijecku bez dozoru ani pres jednu noc a uz vubec ne trvale - overeno pokusem ktery skoncil uspesne (ukradli ji)
    - domnival jsem se ze nemam moznost v dane situaci nastartovat auto driv nez to necim aspon trochu nabiju (princip samosverneho gordickeho uzlu) a protoze jedinej primej ukazatel stavu nabiti je hustota na kterou se nedostanu (bezudrzbovka) a napeti trpi vice vlivama a podle nej slo usuzovat ze je to "tak asi na hranici startovatelnosti". Je to jak hledat brejle bez brejli
    - varianta nakoupnout auto i kdyby slo a jezdit kolem mi prisla uchylna ... :roll:
    Takze jsem si zkratil dlouhy zimni vecer a vyrobil nize popsany high-end charger (self made) a aspon si zavzpominal na doby, kdy jsem mel i jine starosti nez jen o detske postylky, hrnecky a stolecky... >:D >:D >:D
    Zivot neni Hollywood....
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.06  10:41

« Re:

>Jak se nabiji baterka snad vim<
    pointa toho co som pisal bola v tom ze je je to dost jednoduche aby si to mal v aute nafurt a nemusel nabijat s otvorenou kapotou a strazit kedy zacne bublat voda
    btw ako pise tv ak si pri tom chcel stat, bolo jednoduchsie auto vytiahnut von, nakopnut motor, regler by ti tam to napetie udrzal, nemusel si nic vymyslat a bolo by ti pri tom este aj teplo
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.06  10:12

« Bez nadpisu

Ty, clovece, a nebolo by jednoduchsie sadnut do auta a dat si dvadsatminutovku okolo Prahy? :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.06  09:18

« Bez nadpisu

tv: jo mas pravdu, jsem kovarova kobyla... Ale ja se neptal jak se nabiji baterka, otazka znela presneji: jak ji nabit s ukradenou nabijeckou... A tohle uz chce trochu snahy - a znas mou lenost.
    Jinak, vcera jak jsem zprovoznil ten zdroj co jsem psal, tak jsem jeste napred musel provest jeho provozni trenink (zejmena test na vyvin koure a ohnestrojnych efektu - byl leta na chalupe ve skrini), inu vytah jsem si 40Ah baterku ze skodovky zeny a jal se trenovat. Musim rict, ze pri klasickym dvojdratovym zapojeni vystupu bych se asi nikdy nedockal, zdroj nastaven 14.80V plnej proud, ale baterka + odpor dratu si zaridili takovej ubytek cestou ze si to vyjelo jen nekam 14.4-5 horko tezko a proud sel dolu - plynule slezl na par A, holt tech nekolik metru dratu udela svy a vic proudu tam uz neslo natlacit - a zvedat to napetove na zdroji je risk, to by nemelo tu bezpecnost a eleganci (nebylo by to navic bezobsluzny neb by se zacala za cas varit). No proste koleno na charakteristice kulaty jak krava, tohle neslo vyresit, to by se nabijelo do rana pozvolna klesajicim proudem a ja byl na kost zmrzlej. Este ze to slo prekopat na ctyrdrat, jen co jsem to prepojil na takhle tak zdroj zahucel jak lokomotiva, zatah za ni nahoru a uz to tam mastil plnej kotel hlava nehlava, baterka za chvili napetove doputovala kam mela a on presel na snizujici se proud pri 14.80 konst. na ni. Nutno rict ze ale tlacil pres v pocatku pres 15.5V - vse se poztracelo na dratech cestou - a to tam jsou 2.5mm2 med. Takze nakonec uspech: obdelnik jak vysitej, zpocatku plnej stabilizovanej proud a pak ostrej strih a stabilizovany napeti do ukonceni. Inu ona ta teorreticka elektrotechnika furt ma k tomu co rict a tak blby dva draty navic a je z toho neco co jinak asi nejde realizovat, leda snad dratama od svarecky nebo trolejovym vedenim. Ja vim, ze tohle totiz spousta vyrobku neresi, ale ono pokud se stabilizuje hned na zdroji a nikoli az na spotrebici tak se to tim cely nedefinovane rozhazi a bud zpomali nebo se riskuje. Jsem spokojen a doufam - doufam ze tohle uz nikdo neukradne...
    Jo a Renault je na tom co se "standby" spotreby tyce rekl bych vyrazne lip jak Fabie, necekal jsem to... Napr. novy Octavie maj problem s radiem Stream - nejak jim tam utika proud do vypnutyho... Docela hloupy u auta tyhle tridy, pokud to majitel nezjisti dostatecne "prukazne" - tim ze jednoho slunecnyho rana nenastartuje, nemusi se to dozvedet ani za celej zivot toho auta...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.06  08:16

« Re:

tv: chystam sa na garancku a necham si ho odstranit, nikdy neviem, kedy budem potrebovat k baterke nieco propojit. S krytom je to blbe :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.06  23:40

« Bez nadpisu

Nazdar tamtam, zdravi Ta Tvoj duch :-)
    Ja mam OK, ako Ty?
    Trochu sa pousmievam na tym, ze si pytas na fore rady ohladom nabijania baterie a zatial najfundovanejsie vysvetlenie procesu nabijania (a to nielen na tomto fore) som pocul prave od Teba. No, babo rad... Odbornikovi ako Ty :shock:
    Ta pociatocna inicializacia posilnovaca po vybrati baterie tu uz pre casom kolovala, radil som to urobit/vyskusat Mirovi, ale on zamrzol na bode prerequisites, teda nebol schopny vydrapit kryt baterie a teda pokus sa nekonal :-)
    Myslim ale, ze cez toto Tom69 uz urcite presiel, ta procedura je relativne jednoducha (po znovu pripojeni baterie pol otacky volantom na kazdu stranu a potom vratit do stredu) a predpokladam, ze pri tych jeho pokusoch mali v servise bateriu x-krat odpojenu. Teda... Spravni technici by mali mat, ale ci sa na to nevykaslali, tazko povedat...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.06  22:00

« Bez nadpisu

Ale kulový, ty vogo... ;-) Auto jezdí celou rozumnou cast roku (jsem holt letni teplomilnej typ) a to kazdej vikend a hezky daleko. Ale jezdit za zabavou s novorozencem docasne nejde a ani vikendy na chalupe moc ne - ty jsou aktualne jen pro velmi otrle survivery a tim 12 tejdenni mimino tedy pri vsi peci stale neni - ac se tak dnes uz statecne tvari... No a do prace mi vede MHD, takze tak. Inu auto si jaksi Vanocich zalezlo do garaze a my do kutlochu (pustili jsme se o vikendech do bytu)... >:D >:D Jo a nikdy jsem zadny auto netunil jinak nez technicky, vejfukovy potrubi (koncovku) mam furt to z fabriky, i hlavici radici paky original a ani pruduchy do kapoty prilepeny oboustrankou jsem tam nedal. Ani modry zarovky ne a koberecky mam cerny gumovy s napisem Megane II. To teda fakt neeee - ee.
    Jak se nabiji baterka snad vim, problem mam jak ji nabit inteligentne a soucasne tak rychle, aby se tim nerozletela na kusy (to jde elegantne treba svareckou), ale abych ja mezitim nezmrz v ty garazi nez se mrcha laskave nabije - jak jsem psal ac garaz s hlidanim a s pristupem na karty, tak i tak se lidem furt vyplaci si tam neco ukrast - asi mi nedoslo ze nejsme v Evrope ale v Cechach. Uz jsem to vyresil tim zdrojem a docela ji to dostatecne ozivilo, jen draty se pekne kroutily (jak by bylo dvacet nad nulou a ne pod nulou) a krokodyly si uz trochu hraly. Zdroj byl pripojenej ctyrdratove pro kompenzaci ubytku napeti na dratech a mel striktne obdelnikovou charaku 14.80V nebo 20A obe hodnoty stabilizovane, takze si dama vybrala co se ji hodilo v tu kterou chvili zrovna vic - hodka a pul to spravila, mezitim jsem poslouchal a zahoroval ty svy novy repra - kdyz uz nemuzu jezdit... ;-)
    Aspon me zlodej donutil oprasit zase stary kramy a hle, jaka pekna nabijecka se tim narodila - srdce mi plesa...
  • 00 Reagovat !

foto

25.01.06  18:05

« Bez nadpisu

to tamtam:
    Další sváteční jezdec????
    Po přečtení tvých příspěvků člověk nabyde dojmu, jaký nejsi odborník přes auta a milovník jízdy a ono to bude úplně jinak- viz. "celou dobu nejezdím a auto mám zavřené v garáži".
    Další z těch, co si koupí nové auto a pak ho oprašuje a "tuní" v garáži.
    Zdar a sílu.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.01.06  17:50

« Re:

nabijat oloveny akumulator nie je nijake umenie, staci ti na to zdroj konstantneho napetia 13,5V a pripojit to nafurt do elektriky ... akumec mas potom nabity full time
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.06  17:39

« Bez nadpisu

Nazdar tv!!! Tak jak..?? To je jak vzyvat ducha z lahve a hned je tu...
    Hned mam do plena dotaz: jak dlouho myslite ze vydrzi baterka (mam 50Ah) v odstavenym aute?? Ja jen ze celou zimu nejezdim a pred par dny, kdy jsem si byl auto cvicne dobit mi jeden "zerter" odcizil nabijecku - asi ji potreboval vic urgentne nez ja (v garazi a pripojenou k autu - pricemz garaz ma vjezd i vstup na karty a auta jsou tam zamceny kazdy ve svy drateny kleci, nicmene nabijecku si pritah za kabel, prosmyknul mezi mrizi a vytrh od baterky... Kdo to je jsem si podle karty dodatecne nechal zjistit ale i tak jsem ji uz odepsal, nehodlam se angazovat vic nebo najdu nakonec auto jeste vylepseny nasadou od kostete s hrebikem na konci...), tak tu bastlim nejakou rychlonabijecku (ve smyslu aby rychle nabijela i aby byla rychle hotova) a soucasne tak dedukuju jak dlouho asi v tehto mrazech muze baterka bez ujmy vydrzet. Zatim to vypada ze to auto ukrmi tak 2 mesice - no a protoze mame maly dite tak jaksi od vanoc neni ted v zime kam moc co jezdit a tudle tam do auta jdu pro neco, tuhle montuju reprak, pak zase neco a na kazdy otevreni dveri sviti 50W jen interierovych lampicek a to nepocitam odber zamku a dalsich kravin, oziti a krmeni se jednotky komfortu a tak. No auto je teda dneska pravdepodobne tak vycucly ze bych se to snad uz ani neodvazoval bez oziveni startovat, kor v tehle mrazech a kdyz jsem tam prisel a nabijecka byla fuc tak jsem byl docela nas... Akorat me to cely stalo dalsi proud jak jsem si svitil do motoru abych nasel kde mi co urval (kupodivu vubec nic - i pres mriz to vyndal aniz temi krokosvorkami neco odrapal, protrh ty tesnici gumy a tak a ani se mu to nepovedlo podpalit...) - no a tohle svetlo zase slo z chudinky baterky v -10C. A ze bych tam ted chodil cas od casu startovat aby se to nevybilo tak to je fakt uchylny... No jsou to ksefty - tamta totiz mela i aut. ukonceni a odpojeni, takze tam nebublala baterka celou noc a mohla se tak nechat v klidu bez dozoru (s rizikem ukradeni). Ted tu mam honem rychle jen jeden zdroj co umi krom jinyho i rezim konstantniho proudu (max 20A) tak premyslim tlacit tam vse co umi a sedet s voltmetrem a vesele cekat do plynovaciho napeti - snad to baterka zvladne driv nez tam ja umrznu. Jinak nic bezobsluznyho jaksi aktualne nemam a vyndavat se mi ji teda absolutne nechce...
    PS pro Tom69: kniha k autu uvadi po vyndani baterky proceduru inicializace nastaveni posilovace rizeni - verim ze kdyz se to neudela, muze zapomenout kde ma svoji el. nulu, ztrati vyvazeni a pak muze mit akorat blbou tendenci nekam auto tlacit ze silnice - rikam to proto ze jsem to mimodek objevil kdyz jsem spekulovat zdali ji mam vyndat a co vsechno se tim pose.. a i kdyz vim ze to neni tvuj pripad, tak to treba muze bejt prinosna informace. Jak se ten posilovac inicializuje a co vsechno to presne znamena jsem se zatim nedocet...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.06  22:29

« Bez nadpisu

Viem, ze Citroen nepatri do fora Renaultu, ale podelim sa s tym, ako som dnes rano startoval Berlingo HDi: nafta naposedy tankovana z nudzovych dovodov v Michalovciach => velke riziko velkeho podielu sovietskej nafty a slovenskej vody, dusicku som mal malu... U nas (Kosice) v noci bolo urcite pod -20, vichor ako minuleho roku v Tatrach, pri odchode z domu som sa pripravil tak, aby som nemusel chodit hore po extra vybavu, ak by som musel pesovat az do roboty... Sadnem do auta, stlacim spojku a ta ostala na podlahe. Pekne to zacina... Zapnem zapalovanie, zhavi minimalne 15 sekund, uz som sa bal, ze mi neostane stava pre starter. No a potom starter: co otacka, to pol sekundy, ale chytil! Protestoval, trieskal, kychal, kaslal, dochol, dymil, ale na stvrty pokus pekny pravidelny zvuk. Spojku som potom rukou potiahol hore a trochu pocvicil, potom uz sla OK. Je vsak neskutocne, aky velky vykon odoberie studena prevodovka, ked som pustil spojku na neutral, tak znacne poklesli otacky, prvy raz dokonca az zastavilo motor.
    PS: nafta nezamrzla, cely den potom auto bezalo OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.06  12:43

« Re:

mal som to (a mam) vo vsetkych predchadzajucich autach a okrem toho ze mi dve prestali kurit som s tym problemy nemal, ale moj chrbat a behanie po doktoroch s prechladnutou chrbticou mi stoja aj za tych 7000 >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

23.01.06  12:27

« Bez nadpisu

Vyhrievanu decku som mal v Cliu tiez, az pokial sa nejako nezlomil ten odporovy drot, co je v nej a neprilepila sa mi na sedadlo. Odvtedy to uz do auta nechcem. Vyhrievane predne sedadla su fajn, ale chudiatka moje deti, ktore by vzadu boli bez vyhrievania. Akoby to bol nejaky problem urobit vyhrievane aj zadne sedadla. Za 7.000 SKK co za to chceli by to malo mat aj odvetravanie prdov, nie iba blby odporovy drot >:-[] BTW neviete niekto o vyhrievacej decke do detskej sedacky?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.06  12:08

« Re:

problem s druhym startom je normalka, robila to aj moja 1.4ka ... ale jedine co bolo treba urobit proste asi 3-4 sekundy startovat kym sa odvetra ... proste ak padnu otacky, rj prihodi benzin do trysiek, ale ak uz motor stoji, proste to zostane v sacom potrubi ... nasledujuci start (opet studeny so zapnutym sytocom) sposobi prechlastanie ... treba chvilu tocit aby to preslo na druhu stranu ... skorej by som sa zamyslal preco zdochol
    spotrebu mam 6.2 (1.9na) ... kukam ze ste s 1.6kami stale nad o rovnakych 1.5-2 litre, tak som rad
    co sa tyka sedaciek, ja mam polokozu s vyhrievanim, ale na starom som mal pod zadkom vyhrievanu decku za 400sk ... a malo to blahodarny ucinok na moje problemy s chbticou :-) ... podla mna stoji za investiciu
  • 00 Reagovat !

foto

23.01.06  11:43

« Bez nadpisu

Ad startovanie - start po predchadzajucom kratkom bezani motora je dost problematicky. Varovali ma pred nim v servise (tusim pri preberani auta?). Vraj niektore nove auta startuju pri nakladani na TIR, pri vykladani a ked ho chcu previezt na salon, uz nenastartuje ;-) Bohuzial mi nepovadali, ako sa da auto potom nastartovat. Kazdopadne nikdy nestartujem auto na par sekund, pripadne ho nevypinam na minutu-dve. Inak startovanie pri -20 u mna v pohode ako v lete, ale sadnut si na tu vymrznutu sedacku chcelo riadnu davku odvahy >:D Este ze nemam kozenne sedadla.
    Ad repro - vyskacov sa robia dva druhy: tie, ktore su urcene na posluch na priamo a potom tie, ktore su urcene na posluch odrazom. Ake su tam rozdiely okrem otocenej fazy vo vyhybke neviem. Kazdopadne spickove vyskace su takto delene prave koli tomu, ze mnoho aut ma vyskace na palubke otocene proti sklu. Takze treba spravne vybrat, pripadne ak ti nesedi zvuk, skus vyskac zapojit opacne vo vyhybke, aby si po odraze mal spravne fazu. Ale ked su robene specialne pre Renault, tak je celkom lahko mozne, ze uz su na to pripravene a faza je otocena. Z technickych udajov na webe to ale vycitat nejde. A ze su iba 13ky z toho smutny nebud, pokial v aute nie je 25cm woofer v bedni, basy to nikdy poriadne nezahra.
    Ad spotreba - vcera v noci BA-Praha, tempomat 120, teplota od -17 do -21 a silny protivietor. Do Prahy som spotreboval rovnych 30l benzinu na trase 331km => 9.06l/100 vs. 6.7l/100 za normalnych podmienok. Rucicka padala dolu skoro viditelne :x
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.06  07:46

« Re:

tv: vpiatok som studeny nastartoval, dako sa mi nechcelo a padol na asi 300ot, dla otackomera, brnkol som na pedal, chytil sa, zase na 500 a potom o.k :-)
    No dnes rano mi tych cca 4-5sec. tocil, myslel som ze nechyti a to bolo ln -20, este 5 stupnou dole a auto sa nepohne. No a este jedna vec, v tomto mraze aby som nepouzival rucnu a ani zaradenu rychlost. Salfpaku som musel dost presviecat, aby sa dostala z I. von a ta spatecka :roll: Uz aby sa oteplilo. No a este som sledovalako ako sa to prejavi na spotrebe. Tak zo standartnych 6,5 som na mojom 9km useku poskocil na 8,5. Uvidim aky bude tohto tyzdenny priemer, rano som nestal na ziadnych svetlach :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.01.06  11:28

« Bez nadpisu

Tak este raz ja, rychlo pisem este jeden prispevok, jubilejny 3000-ci v tejto diskusii.
    Niekto tu spominal, ze by mu technici v servise vedeli zdvihnut volnobeh, aby sa motor netriasol. To by boli ini borci, keby toto dokazali... Obabrat ECU...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.01.06  01:15

« Bez nadpisu

tamtam: spomen ma a zjavim sa ti! :-) Mohol si radsej spomenut 1000Sk (Ck), mohli sme zajst zadarmo na pivo, teda vlastne kofolu. Bol som mimo, mal som robotu a teraz uz tretiu hodinu citam to, co ste tu medzitym popisali.
    Ani neviem, kde zacat. Aha, v prvom rade gratulujem Tom69 k slubne vyzerajucemu rieseniu. Ten ventilator si nevsimaj, kedze je pred filtrom, tak sa nan z casu na cas nalepi nejaka spina, tym mu rozhodi vyvazenie a potom vibruje. Casom sa to strati alebo ak chces, rozober ho a vycisti. Alebo vies co... radsej naozaj pockaj, sam sa vycisti :-)
    Tereza: prestan prepanajana s tym Alzhaimerom, to je ten, co skryva veci. Ten, ktory sa trasie je Parkinson. :-) Poznas ten vtip, ze lepsie je vypit iba pol piva s Parkinsonom ako uplne zabudnut ho vypit s Alzhaimerom...?
    Vypustacia sruba oleja nema imbus, ale stvorhran tusim 8mm. To maju komplet vsetci Francuzi, aby bola sranda.
    Ze studeny naftak taha lepsie, no to asi tazko. Jednak je studeny, jednak ma nejake tie vole, jednak ECU ho netrapi, jednak o sebe zvukovo dava vediet, ze sa mu nepaci pracovat za zimy. To, ze lepsie taha, sa moze zdat kvoli inej reakcii (priebehu reakcie) na stlacenie pedalu ked je motor studeny a teply, ine vysvetlenie nemam. U naftaku totizto su mapy vstrekovania podstatne odlisne v rezime studeneho motora ako u zohriateho (benzin to ma tiez, ale asi nie az take rozdielne). Ide o to, aby sa ten motor v chode vobec udrzal a tak sa meni vela veci. A este jedna vec: niekolko sekund po studenom starte (30 az 60) sa pripajaju pridavne a nie male elektricke spotrebice: vyhrievanie vodneho okruhu a predhrev nafty. Mne o poznanie poklesne na sekundu napatie v palubnej sieti, je to poznat, hned nato to dohoni alternator naspat, ale uz je pocut na zvuku motora, ze je namahany o poznanie viac. Popisujem sice HDi, ale Renaultov dCi je na tom obdobne.
    To, co tu nazyvate "klokan" a "diera v plyne", ak sa to deje za studena, je to viac-menej OK, mozno niekomu to robi viac a niekomu menej, ale pokial to trva iba chvilu, tak si to netreba vsimat. Ak by sa to ale vyskytovalo viacnasobne a aj po miernom zohriati motora, resp. u tepleho motora, tak je to uz zavaznejsie.
    Pozorovali ste uz niekto nieco take, akoze starter musi relativne dlho (3-4 sekundy) tocit motorom, kym nabehne a aj potom to par sekund pripomina zachlastnany karburator? Uz sa mi to prihodilo zopar krat, napr. posledny raz za cca -5 stupnoveho mrazu. Prvy start studeneho auta OK, potom asi 10 sekund behu, potom sme motor vypli, vsetko bez problemu. Nasledny start asi o 5 minut neskor bol ako vyssie popisovana tortura, ledva ze chytil.
    Uff, ale som sa rozpisal, dohanam zameskane...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.01.06  21:59

« Bez nadpisu

Jo zadek prijde pochopielne bez mrizky - jde do puvodniho uchyceni bez uprav... Ale ty dvere, to je teda dilo to porozebirat (a nerozlamat).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…