Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 02.02.06 22:44
« Bez nadpisu
Neviem co na to odbornici, ale to s tymi sponami kludne pust z hlavy. Ja som ten cca pol liter nad rysku odpustil pri cca 5000km, potom pri cca 10000km nasledovala vymena oleja za novy obycajny polosynteticky ELF Competition a ani pri jednej z vymen som si nevsimol ziadne typicke zafarbenie oleja, ake som videl pri Felicii a Fabii pri prvej vymene. Jednoducho je tam velmi maly az takmer ziadny oter. Ziadne obavy :-)
Ale pripustam, nahoda je blbec a moze (vlastne musi) sa vyskytnut nejaka blbost, ktora sposobi to zaseknutie prestavovaca.
Co sa tyka nastroja, pri vynalozeni primeraneho usilia za pol dna by si ho urcite mal zohnat. Je to stvorec o hrane tusim 8mm. Alebo ked pojdes na "krajny vychod" zavolaj mi :-)
PS: hlasim vyse 13 tis. km a ziadne problemy s prestavovacom vacky. -
"-- skrytý --" 02.02.06 21:21
« Bez nadpisu
Kmarty - ja nevim diky cemu se to se.e, ale co jsem pochopil z te diskuze tak se to tvari jakoby byl hryzlej v nejaky koncovy poloze (takze nastavi uplne pitomy casovani vacky s pruvodnim rachotem) a za cas se to rozhejbe. Elektricka chyba to asi neni (to by se videlo na diagnostice a i kdyby ne tak by to nemelo projev "kratce po startu hodne casto a pak skoro zase ne"), spis mi to prijde ze se to jakoby pridre a nasledne rozhejba. Takze dedukuju co za to muze a bud to trpi tim nez tam dojde olej (po startu nez se natlakuje) anebo to ma nekde malou diru a kdyz tam prijede spona tak se tam usadi a bude se casem rozemele nebo tenhle vymysl zadre a je vystarano. Kdosi tu popisoval ze vymenil to co tam leje fabrika (mimochodem dava jak komu i skoro o litr nad maximum - asi pocitaj ze to zpocatku zere tak aby to dojelo tech 30.000 pokud mozno bez dolejvani) za docela normalni Castrol Magnatec (kterej rozhodne neni zadnej extra long life) a udelal s tim dobrou zkusenost. Ne teda s timhle, ale obecne s chodem a hlukem motoru. Takze pro me to bude asi preventivni ukon si to taky vymenit - zatim mam 2.500km... Jenze prej to ma nejakej ctvercovej vypoustak, takze napred sehnat nastroje :-) -
"-- skrytý --" 02.02.06 19:20
« kontakt
Malem jsem ho vynesl v zubech, ale potom jsem si rekl, ze bude lepsi obratit se na Renault CR s REKLAMACI, coz mi rekl, ze mohu zkusit. Zatim jsem tak neucinil, nebyl cas, ale chci tak ucinit nez skonci 2 leta zaruka (do 06/2006).
Nemate nekdo stejnou nebo podobnou zkusenost nebo jeste lepe radu co s tim?
Dik
MAM BOHATOU zkusenost, ale v tvem pripade mam obavu ze na korespondenci s Renault CR ti jiz moc casu nezbylo, ale pokud budes potrebovat, predam ti bohatou databazi kontaktu >:D -
"-- skrytý --" 02.02.06 18:11
« Bez nadpisu
Taky bys moh pridat stav km a stav, typ a frekvenci vymeny motoroveho oleje (je-li nejaka)... ;-) I kdyz asi budes mit ten prvni z fabriky, co?? Nemas najeto 30.000?? Ja se prave z duvodu predchazeni pruserum chystam prvni olej vypustit cca po 5.000km. Furt lepsi zbytecne vyhodit 1.500Kc za novou napln nez riskovat zaneseny zabehovy spony do solenoidu VVT kladky - Dephaser pulley. Co na to odbornici?? -
"-- skrytý --" 02.02.06 17:54
« Re: Cukani studeneho motoru 1.6 16v Megane Grandtour II
Mam tentyz problem plus mi pri nastartovani v motoru divne zadrnci. Bohuzel se mi to projevuje jenom obcas (tak 1 za 2-6 startu), takze sem to mohl tezko ukazovat servisu. Zatim vyckavam az se to projevi casteji (coz bylo mimo jine i doporuceni prijimaciho technika). Teoreticky by meli vedet oc se jedna, udajne jde totiz o "hydrostelovou" kladku, ktera dela promenny casovani ventilu (zdroj PetrK + anglicky Megane forum, tam jsem mel moznost si i poslechnout jak nekdo nahral mne zname zarachoceni pri startu). Jinak nevim, zatim holt cekam az budu moct jit a rict "vidite co to dela?" na coz mam ten procentuelne hodne malou sanci.
Nejlepsi bylo, kdyz jsem se do servisu skrz tohle objednal a po celou dobu od objednani to bylo v poradku. Znovu zazlobil az vecer toho dne kdy jsem se vratil ze servisu (kde jsem si tak akorat pokecal s prijimacim technikem).
Jinak auto jsem kupoval v srpnu minuleho roku a poprve to zaclo delat nekdy pred vanocema. -
« Cukani studeneho motoru 1.6 16v Megane Grandtour II
Cca po 6 mesicich od zakoupeni Renaultu Megane Grandtour II 1.6 16v se mi zacala projevovat vlasnost (mimo nekterych dalsich, o ktery se tady pise :D), ze studeny motor mi na pridani plynu reaguje cukanim nebo i dusenim. V servisu mi jiz dvakrat proverili elektroniku, jesli neni v pameti uvedeno vynechani nektereho vlace, a svicky, ale vzdy bez vysledku. Pri 3 navsteve mi prejimaci technik rekl, ze u tohoto motoru se to bohuzel stava a nelze s tim nic delat. Malem jsem ho vynesl v zubech, ale potom jsem si rekl, ze bude lepsi obratit se na Renault CR s REKLAMACI, coz mi rekl, ze mohu zkusit. Zatim jsem tak neucinil, nebyl cas, ale chci tak ucinit nez skonci 2 leta zaruka (do 06/2006).
Nemate nekdo stejnou nebo podobnou zkusenost nebo jeste lepe radu co s tim?
Dik -
"-- skrytý --" 01.02.06 11:08
« Bez nadpisu
Jo, radiatorovy hlavice jsem nastavil do polohy -3- a vysvetlil ji, ze tak to patri, protoze vyrobce to tak seridil a dela to spravny teplo za vsech okolnosti - rozhazeni tohoto nastaveni se tresta... A bylo domluveno >:D
Jo a jak se vam libi novy facelift Meganu?? Dneska jsem si to auto prohlid nazivo, je hezky, ale nic prevratnyho. Nova maska, novy svetla (tlumeny jsou projektorovy), novy calouneni, jina grafika pristroju, inverzni podsvetleni displeje (doted svitici segmenty, od nynejska svitici okoli a tmava matice). Jiny kola, vzadu napis Renault, grandtour stribrny hagusy. Motory EU IV. Aerosterace a to je asi tak zvolna vsechno - mozna nejake programovane veci muzou byt jinak (treba pocitac by si zaslouzil trochu pece a prepracovat filosofii).... -
"-- skrytý --" 31.01.06 06:14
« Bez nadpisu
Rozumim Ti ---- nastesti rezim "Fabia" (kdy to reguluje jen teplotu) umi tento system taky >:D
... a dokonce i "castecna Fabia" (nejake veliciny reguluje ona, zbyle ty sam a muzes si vybrat ktere ji sveris/nesveris), a dokonce i rezim "Felicie" - otevrena okna a vypnuty kompresor. Me to vyhovuje, sice to na stridacku mam a nemam v auto rezimu (kniha se vehementne dozaduje automatiky jako te nejlepsi mozne volby), protoze jsou situace (jaro/podzim) kdy to rucnim nastavenim vyresim elegantneji, ale rekl bych ze to opravdu dela zhruba to co by clovek (zenska) delal taky - ma manzelka se na Fabii snazila delat presne totez (kdyz ji byla zima a voda mela 40°C chovala se do puntiku jak tahle automatika), ovsem navic s jednim - o to vyraznejsim - "improvementem", na ktery ani v Renaultu zatim neprisli - kdyz se zastavilo (treba u pumpy), samostatne si pustila zapalovani a pomoci vetraku prohanela vzduch prochladlym radiatorem, tocila koleckem teploty a regulovala si teplotu - motor stal a obeh teple vody jakbysmet. No za cas toho nechala a jeste mi reklamovala ze to vubec netopi, kram jeden pitomej.... >:D >:D >:D >:D -
"-- skrytý --" 31.01.06 00:25
« Bez nadpisu
Dakedy davnejsie sme sa bavili na temu automatickej klimatizacie a ja som povedal nieco zhruba v tom zmysle, ze pokial ta auto-klima iba "taha lankami", tak osobne mi ju velmi netreba. Nasledne som bol zjazdeny, ze neviem, co je dobre.
To, co popisujes a to, co som nedavno zazil v jednej Vectre s takouto auto-klimou ma vedie k presvedceniu, ze mi to naozaj nechyba.
Siel som ako pasazier v tej Vectre cca 400km a bolo striedavo oblacno, obcas slnko (urcite mala aj slnecny senzor), teplota vonku asi +5, AC zapnute. Kazdu chvilu sa ta klima snazila cosik robit pre pohodlie cestujuceho, ale nech sa snazila, ako sa snazila, fukala kade-tade studeny a teply vzduch, furt to bolo nejako, len prijemne nie. Niezeby to bolo vyslovene zle, ale tym, ze sa to kazdu chvilu menilo, ma to otravovalo a to dost. Moj dojem z toho bol asi taky, ze ked si manualne nastavim smer prudenia a nejaku uroven kurenia/chladenia, tak mam aspon zhruba rovnake podmienky po cely cas.
Zlata Fabia... -
"-- skrytý --" 30.01.06 21:31
« Bez nadpisu
Tak jsem si vyzkousel, jak vypada auto po nastartovani s autoklimou, kdyz se pres noc necha vymrznout na -15°C... To se zapne volba auto, nastartuje (mimochodem uplne normalne to natocilo) a vyjede se - vetrak si jen tak tise seveli. Jen co se rucicka teplomeru odlepi z minima, tak vetrak zacina nabirat otacky jakBoeing pred startem, za chvili je v aute vichr jak na sibenicnim vrsku a jak stoupa teplota motoru, zacina stoupat i teplota toho uraganu co najdenou odevsad fouka. Takze za chvili clovek sedi mezi vzdusnymi proudy, odnekud se stale vali ledovy vzduch co kde byl jeste zapomenuty, soucasne ale uz to topi a to mohutne. Nejmin 5km je to v tomhle rezimu znacneho diskomfortu, potom se to konecne uklidni a vetrak zase zmirni sve otacky a stane se neslysitelnym. A vypozoroval jsem, ze aktualni otacky (v rezimu teplotniho ustaleni) jsou varirovane rychlosti auta, kdyz se jede rychle temer se netoci, kdyz se zastavi treba na semaforu, zacina pekne profukovat vic a vic a jak se auto rozjede zase si ubere. Chytra masinka...
PS: spotreba mi vysla 6.4 (pro 1.6 a mimomesto) - na tu zimu a 2.000km si myslim ze to neni uplne blby, co?? Prumerna rychlost byla 79km/h - tedy na maximu limitu (trasa bez dalnice). -
"-- skrytý --" 29.01.06 18:27
« Já blbec!
Kluci a dámo - když se sere, tak se sere!!!! Pardon za tvrdší výraz.
Znovu se potvrdilo, že každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán!!! >:-[]
Odpoledne jsme jeli po Ostravě a po pravé straně nás předjížděl čípek ve Favoritu. Má řídící a ohleduplná žena prohlásila: "Zamávej na něho, ať si rozsvítí!" Já jsem se otoči a opičkoval na něj za oknem, ale on nezareagoval - a tak jsem otevřel okénko, abych na něj zamával. A v tom křup - a okno nejde spátky! Nadal jsem si do *: "Proč otevíráš okno na promáčknutých dveřích?" Pozdě! Už nepomohlo nic! Vysunu ho max 10 cm a šlus. Renaul asistance mi neuměla pomoct a Alvia - což je něco jako Žlutý anděl pro pojištěnce Alliaz taky neudělala nic -prý v neděli odpoledne nikdo nepracuje (dali mi sice kontakt, ale ten mne poslal do háje...) Jo a poradil mi, ať to auto postavím pravou stranou ke zdi, aby mi tam nikdo nevlezl. Ale kde na sídlišti, že? Tak jsem si půjčil garáž a okno mám zalepené slídou. No paráda. Nejsem já blbec? :*) -
"-- skrytý --" 29.01.06 18:16
« Bez nadpisu
Tom: to teda nase..., co?? Tak at to dopadne k plny spokojenosti (v mezich moznosti ty pitomy situace).
PP: jestli te zajima prima svitivost jako fyzikalni velicina, tak ta se neuvadi ale sla by spocitat z katalogovych udaju podobnych prvku - nebude v tom nic vyjimecnyho, spis obyc bila supersvitiva LEDka co jich je uz vsude dost. Pokud te zajima spis subjektivni dojem, tedy "jak to sviti", tak to sviti jako krava... Uz jsem rikal ze mam variantu snad s 9, 12 nebo dokonce 15 LEDkami v jedny patici (a to cely vzadu 3x, vepredu 1x na stredni pozici) a svetla je tam jako ve dne. Ja to potreboval dozadu kvuli miminu, ktery si obcas s necim vzpomene po tme za jizdy (servisuje zena z predni sedacky...) a protoze to jde koupit pouze v paru, koupil jsem 2x2 kousky a 3 prisly dozadu, jeden dopredu doprostred. Do krajnich prednich mist (cteci lampicky ridice a predniho spolujezdce) jsem pak musel neco poridit taky - to neslo se zarovkama nechat, s tou technicky bilou uprostred to bylo strasny. No ale tam uz prisly obycejne s jednou 8mm LEDkou (bodovkou), tamto totiz sviti moc a to by me rusilo kdyby to manzelka za jizdy rozsvecela. Tahle monoLED sviti velice dobre smerove, takze me to nerusi. Ty 12 LEDky co jsou vsude jinde sviti pochopitelne taky smerove (proti zarovce mnohonasobne), ale ta fokusace z tolika prechodu uz neni idealni, takze na cteci lampicky se mi to uz moc nezdalo. Jo a jde to pouzit jen do interieru - napr. do parkovacek by to neprolezlo dirou v reflektoru... -
"-- skrytý --" 28.01.06 22:51
« Smůla
Tak jsem si lebedil, jak mi mašinka při -25°C startuje, ale radost mi skazil *, který mi nedal přednost na hlavní..... >:-[]
Tak mám pobouchané oboje dveře a mírně zdeformovaný podběh a střední sloupek. Ho to stálo 1 000,- a já budu mít hlavu plnou starostí. Pojišťovna to sice uhradí (výměna obou dveří + oprava zbytku), ale bude to trvat asi 14 dnů a už to holt bude bouchnuté..... Protože mne Meganek živí, musím si pujčit náhradní auto - kromě paliva si ale musím zaplatit amortizaci cca 3,80 Kč za km. Za 14 dnů najedu asi 2 000 km, tak si spočítejte, na kolik mne to přijde....
Že já raději nenechal auto mrznout před barákem a vyjížděl ven! Jo a vyšetřování nehody při -25 je taky tvrďárna!
Držte se, ať vás to mine!!!