Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.06  09:06

« Bez nadpisu

Jestli mohu malý poznatek k drnčivému zvuku-je slyšet,když se vystoupí z auta,na volnoběh,při přidání plynu ztichne.Na Laguně2 je celý výfukový systém uložen ve dvou místech.Krásně rezonuje-chce to vidět,jak se celé třepe z montážní jámy. Za pár dní končí záruka,je hotová nerezová objímka a uprostřed se to vyztuží.Budeme to dělat na dvou Lagunách. Na jedné praskl i svar u tlumiče.
    Možná to má Mégane GT podobně "chytře" uloženo. Působí to dojmem,že to dělá motor.Naftové motory zkontrolovány a vše OK. Zvuk se objevil řádově po 20 tis km.Holt,šetří se,kde se dá.Konečně,nový kousek výfuku není zcela zadarmo,že jo...? :'-(
    Zkuste si tohle prověřit,aby servis draze netestoval motor,nerozebíral a nakonec to nebyl výfuk.Když se uprostřed pevně uchopí,zvuk zmizel u obou L2.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.06  08:22

« Re: Megane II, problemy pri startovani

Jo, taky mi to zacalo cca pred mesicem delat a mam Megane II 1.6 16v s najetymi cca 22 000km. Myslel jsem si, ze jsem v tech letosnich mrazech a zavejich nekde chytnul spodkem a neco se uvolnilo, ale nevim. Jakmile se trochu otepli, chci s tim zajet do servisu. Pokud by jsi tam jel driv, rad se dozvim vysledek. Navic, jak jsem psal v jine diskusi, mam problem pri jizde s uplne studenym motorem - cuka a dusi se pri pridani plynu.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.06  08:18

« Re: Re: Re: Cukani studeneho motoru 1.6 16v Megane Grandtour

U me se to cukani projevilo zrhruba stejne, tedy auto jsem koupil v 07/2004 a pojevilo se mi to poprve nekdy ze zacatku roku (mozna az jaro) 2005 pri najetych cca 10 000 km. A mam pocit, ze to nejvic dela pri venkovni teplote od +10 do -5 stupnu. Jinak uz mi to take zacalo vydavat podivny zvuk (rachotivy, jako by bylo neco nekde uvolnene) pri nastartovani. Za jizdy se ta zda byt OK.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.06  15:31

« Bez nadpisu

Kdyz by sis prosel odkazy zde (a vedle - vlakno vymena vozu), narazis tam na odkaz do anglickeho fora. V nem jsou nekde dve zvukove nahravky toho projevu. Ty si poslechni a pokud to bude podobny, je to nastavovaci kladka casovani ventilu, ktera se zadre (nebo co - je to olejem naklapena vec mezi saci vackou (hrideli) a remenici ktera ji pohani)...
    Podle projevu to docela odpovida.
  • 00 Reagovat !

foto

06.02.06  15:27

« Megane II, problemy pri startovani

Mam problem pri startovani mojho ani nie rocneho Megane sedan 1,6 cca 19.000 km. Tato zavada sa prejavila v poslednom mesiaci skoro pri kazdom startovani pri studenom motore. ked zatlacim spojku a stlacim Start ozve sa ni prilis lubivy rachotavy zvuk, akoby bolo nieco uvolnene, klepe to a vacsinou to hned aj "zdochne". Pri samotnej jazde nie je absolutne ziadny problem. Az na jednu vynimku. zaciatkom januara mi po podobnom nastartovani auta, prejdeni cca 1 km motor znicoho nic zhasol. Potom nesiel asi tak 1 minutu nastartovat. Bol som z toho uplne v soku. Uvidime co na to povedia v servise pri garancnej prehliadke. Takisto ako mnohi z vas mam aj problem z vibraciami v palubnej doske pri prejdeni nerovnosti, tiez pri pridavani plynu hned po nastartovani (ked je motor chladny) mi motor akokeby vynechava "sklbe ma".
    mate podobne skusenosti, resp. viete odhlalit mozne priciny? O piskani brzd ani nehovorim. Az doteraz som bol s autom absolutne spokojny.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.02.06  16:47

« Bez nadpisu

On hlavne sedan a grandtour je az na zadek totozny auto - myslim podvozkove. Narozdil od vsech ostatnich "kratkych verzi", ty jsou tusim o 7cm na rozvoru kratsi. Ja teda sedana nemam, mam grandtoura a spokojenej jsem. Ale mam 1.6-ku.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.02.06  15:20

« Bez nadpisu

Ako to myslýš dobré. Po akej stránke. Ako dlho ho máš.
  • « 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 05.02.06  15:04

« Re:

Aký je váš názor na nový megan sedan 1,4. Je to spolahlivé auto?.Má sním niekto skúsenosti ?
    ano mám,zatím velmi dobré ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.02.06  12:12

« Bez nadpisu

Aký je váš názor na nový megan sedan 1,4. Je to spolahlivé auto?.Má sním niekto skúsenosti ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.02.06  11:35

« Bez nadpisu

No tak to k tomu taky napis, co jsi tam zjistil a ceho si ma nase pozornost tim padem vsimat (cemu je to uzitecny)... Ten odkaz vede zejmena na nejake placene diskuze o diagnostice za 3.5Kc denne (takze pres kilo mesicne???) jen za to ze si tam budu s nekym virtualnim diskutovat?? Jo, ale zase muzes platit kartou... Takovejhle odkazu ti sem vysypu pomalu stranku za den...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.06  21:57

« Re:

tamtam:tak to se omlouvam, napadlo me ze by mohl byt uzitecny pro nektere uzivatele. Ja na nej narazil teprve vcera.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.06  20:44

« Bez nadpisu

... a z daneho odkazu si mame vzit co??? V cem nam ma byt uzitecny (napr. ja o nem davno vim...)??? Neskodilo by nejake slovo komentare, nebo co nam vlastne nabizis??
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.06  17:47

« https://www.autodiagnostika.cz

https://www.autodiagnostika.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.06  16:32

« Re:

Mluvil jsem s nim jeste telefonicky. Uvital to, protoze by si rad udelal uceleny nazor i vzhledem k tomu, ze ceske i slovenske zastoupeni je personalne propojene. Napr. p.Evanson ktery delal marketingoveho reditele v CR presel do slovenskeho zastoupeni.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.06  16:28

« Bez nadpisu

Ja som sa Tomovi prihlasil, ak by nahodou redaktori Motozurnalu mali zaujem aj o skusenosti zo Slovenska.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.06  13:09

« Re: Re: Re: reportaz

vazne z SK ? ved to sa ale RCR netyka
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.06  12:42

« Re: Re: reportaz

uz jsem preposlal do radia kontakt na 7 lidi + 2 lidi od vas z SK
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.06  11:02

« Re: reportaz

som zvedavy, kto sa ti z CR prihlasi
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.06  09:48

« reportaz

Panove dnes jsem natacel pokracovani reportaze o mych problemech pro Motozurnal a redaktor CR1 by rad vyslechl i dalsi uzivatele Renaultu. Takze pokud byste nekdo mel zajem sdelit svuj pribeh tak me prosim kontaktujte. :roll:
    Diky Tomas V. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.06  09:41

« Bez nadpisu

tv: Good idea!!! Zajtra sadam na Pendolino a frcim pro stvorec... Cena dopravy 500Kc jedna cesta (jen po CR + dalsi vydaje za slovenske rychlovlaky), cena stvorce 49,-Kc... Nebo muzu jet autem, na dve plny to zvladam a pojedu celou noc. Vyhodne.... Jo a pak za dalsi dva litry ho pojedu vratit ... >:D >:D >:D
    .. anebo to poslem postou, to je nacviceny taky :-) Jen ho nesmej poztracet - (pojistime ho).
    Ja to urcite sezenu, ale bude to stejny jak kdyz jsem kupoval imbus na svetla - musel jsem koupit 3 a az treti tam pasoval. S autem do prodejny nemuzu, takze to bude 1. kolo koupim neco (velky/maly), druhy kolo a koupim uz jen o jeden rozmer mensi/vetsi a na 3. iteracni kolo to mam... I kdyby stal pade jeden tak se vejdu do kila a pul (tj. 150Kc - jazykova poznamka)... :D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…