Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Megane II, problemy pri startovani
Jo, taky mi to zacalo cca pred mesicem delat a mam Megane II 1.6 16v s najetymi cca 22 000km. Myslel jsem si, ze jsem v tech letosnich mrazech a zavejich nekde chytnul spodkem a neco se uvolnilo, ale nevim. Jakmile se trochu otepli, chci s tim zajet do servisu. Pokud by jsi tam jel driv, rad se dozvim vysledek. Navic, jak jsem psal v jine diskusi, mam problem pri jizde s uplne studenym motorem - cuka a dusi se pri pridani plynu. -
« Re: Re: Re: Cukani studeneho motoru 1.6 16v Megane Grandtour
U me se to cukani projevilo zrhruba stejne, tedy auto jsem koupil v 07/2004 a pojevilo se mi to poprve nekdy ze zacatku roku (mozna az jaro) 2005 pri najetych cca 10 000 km. A mam pocit, ze to nejvic dela pri venkovni teplote od +10 do -5 stupnu. Jinak uz mi to take zacalo vydavat podivny zvuk (rachotivy, jako by bylo neco nekde uvolnene) pri nastartovani. Za jizdy se ta zda byt OK. -
"-- skrytý --" 06.02.06 15:31
« Bez nadpisu
Kdyz by sis prosel odkazy zde (a vedle - vlakno vymena vozu), narazis tam na odkaz do anglickeho fora. V nem jsou nekde dve zvukove nahravky toho projevu. Ty si poslechni a pokud to bude podobny, je to nastavovaci kladka casovani ventilu, ktera se zadre (nebo co - je to olejem naklapena vec mezi saci vackou (hrideli) a remenici ktera ji pohani)...
Podle projevu to docela odpovida. -
« Megane II, problemy pri startovani
Mam problem pri startovani mojho ani nie rocneho Megane sedan 1,6 cca 19.000 km. Tato zavada sa prejavila v poslednom mesiaci skoro pri kazdom startovani pri studenom motore. ked zatlacim spojku a stlacim Start ozve sa ni prilis lubivy rachotavy zvuk, akoby bolo nieco uvolnene, klepe to a vacsinou to hned aj "zdochne". Pri samotnej jazde nie je absolutne ziadny problem. Az na jednu vynimku. zaciatkom januara mi po podobnom nastartovani auta, prejdeni cca 1 km motor znicoho nic zhasol. Potom nesiel asi tak 1 minutu nastartovat. Bol som z toho uplne v soku. Uvidime co na to povedia v servise pri garancnej prehliadke. Takisto ako mnohi z vas mam aj problem z vibraciami v palubnej doske pri prejdeni nerovnosti, tiez pri pridavani plynu hned po nastartovani (ked je motor chladny) mi motor akokeby vynechava "sklbe ma".
mate podobne skusenosti, resp. viete odhlalit mozne priciny? O piskani brzd ani nehovorim. Az doteraz som bol s autom absolutne spokojny. -
"-- skrytý --" 05.02.06 11:35
« Bez nadpisu
No tak to k tomu taky napis, co jsi tam zjistil a ceho si ma nase pozornost tim padem vsimat (cemu je to uzitecny)... Ten odkaz vede zejmena na nejake placene diskuze o diagnostice za 3.5Kc denne (takze pres kilo mesicne???) jen za to ze si tam budu s nekym virtualnim diskutovat?? Jo, ale zase muzes platit kartou... Takovejhle odkazu ti sem vysypu pomalu stranku za den... -
"-- skrytý --" 03.02.06 16:32
« Re:
Mluvil jsem s nim jeste telefonicky. Uvital to, protoze by si rad udelal uceleny nazor i vzhledem k tomu, ze ceske i slovenske zastoupeni je personalne propojene. Napr. p.Evanson ktery delal marketingoveho reditele v CR presel do slovenskeho zastoupeni. -
"-- skrytý --" 03.02.06 09:41
« Bez nadpisu
tv: Good idea!!! Zajtra sadam na Pendolino a frcim pro stvorec... Cena dopravy 500Kc jedna cesta (jen po CR + dalsi vydaje za slovenske rychlovlaky), cena stvorce 49,-Kc... Nebo muzu jet autem, na dve plny to zvladam a pojedu celou noc. Vyhodne.... Jo a pak za dalsi dva litry ho pojedu vratit ... >:D >:D >:D
.. anebo to poslem postou, to je nacviceny taky :-) Jen ho nesmej poztracet - (pojistime ho).
Ja to urcite sezenu, ale bude to stejny jak kdyz jsem kupoval imbus na svetla - musel jsem koupit 3 a az treti tam pasoval. S autem do prodejny nemuzu, takze to bude 1. kolo koupim neco (velky/maly), druhy kolo a koupim uz jen o jeden rozmer mensi/vetsi a na 3. iteracni kolo to mam... I kdyby stal pade jeden tak se vejdu do kila a pul (tj. 150Kc - jazykova poznamka)... :D

Možná to má Mégane GT podobně "chytře" uloženo. Působí to dojmem,že to dělá motor.Naftové motory zkontrolovány a vše OK. Zvuk se objevil řádově po 20 tis km.Holt,šetří se,kde se dá.Konečně,nový kousek výfuku není zcela zadarmo,že jo...? :'-(
Zkuste si tohle prověřit,aby servis draze netestoval motor,nerozebíral a nakonec to nebyl výfuk.Když se uprostřed pevně uchopí,zvuk zmizel u obou L2.